- Reaction score
- 83.902
οίκτο λέμε! 
Κάθε χρόνο.Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα εκεί.
Εν τω μεταξύ, και πέρσι δεν είχαν βάλει πάλι φωτιά εκεί κοντά ?
Oχι τώρα όμως.......απο το φθινόπωρο.Να τα κόψω σε κομμάτια για τα τζάκια και τα υπόλοιπα κάψιμο.
Νομίζω ήταν πυρκαγιά αντιπερισπασμού και διάσπασης των δυνάμεων...... ο βασικός στόχος χθες ήταν τα Βίλια.Απώλειες που μόλις έμαθα.
Ένα σπίτι κάηκε ολοσχερώς και σε άλλο ένα ο εξωτερικός χώρος.
Όπως ερχόμουν εχθές άρον άρον από την δουλειά, έβλεπα το μεγάλο μέτωπο και ο αέρας το έσπρωχνε δεξιά. Ξαφνικά βλέπω νέο μέτωπο αριστερά, πίσω του δηλαδή.Νομίζω ήταν πυρκαγιά αντιπερισπασμού και διάσπασης των δυνάμεων...... ο βασικός στόχος χθες ήταν τα Βίλια.
πως τα καταφέρνεις πάντα...εκεί που πάει κάποιος να σε συμπονέσει....Αυτά που έμαθα τις τελευταίες μέρες καλύτερα να μην τα μάθαινα...
Καθώς περνούσαμε με τον μάστορα καλώδια για τις ηλεκτροβάνες του ποτίσματος 9 μέρες μετά τη φωτιά, μεγάλο κυπαρίσσι κόπηκε σύρριζα με το έδαφος δίπλα μου και έφυγε στο διπλανό οικόπεδο μετά απο τραμπάλα στη μάντρα.
Χθες, 11 μέρες μετά τη φωτιά καιγόταν ακόμα ρίζα ξερού 20 χρόνια δέντρου. Το ανακαλύψαμε περνώντας καλώδια φωτισμού του πάρκινγκ.Το πλημμυρίσαμε νερό κι έσβησε μάλλον.
View attachment 221059
Κάθε μέρα που περνάει ανακαλύπτω νέες ολικές απώλειες δέντρων. Περάσαμε τα 30 και οδεύουμε προς 40. Ποιός ξέρει πόσα ακόμα καίγονται κρυφά.
View attachment 221062
Το γκαζονάκι επανέρχεται όμως! Κάηκε μόνο επιφανειακά.
View attachment 221063
Εκτός απο το σημείο όπου καίγονταν 300 κιλά κλαδεμένου πουρναριού και έπεσαν απο το πεζούλι.
View attachment 221064
Προσωρινή, μέχρι να γυρίσει απο τις διακοπές ο Τάκης, διάταξη προγραμματιστών.
View attachment 221070
Κούρεψα χθες το μισό γκαζόν, κυρίως για να μαζευτούν τα εκατομμύρια φύλλα με τα οποία έχει καλυφθεί. Θα πέσουν όλα φαίνεται.
Ποτέ δε μαζεύω αφού κάνω mulching (κομποστοποίηση) και μου κακοφάνηκε απίστευτα η διαδικασία του αδειάσματος του κάδου της μηχανής...Διπλός χρόνος.
Ο Viggo όμως...
View attachment 221071
Με τ'ς @ρχιδάρες του Viggo;τσουυυυυυυπ να μαμιέται στο γέλιο![]()
Χθες, 11 μέρες μετά τη φωτιά καιγόταν ακόμα ρίζα ξερού 20 χρόνια δέντρου. Το ανακαλύψαμε περνώντας καλώδια φωτισμού του πάρκινγκ.Το πλημμυρίσαμε νερό κι έσβησε μάλλον.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΗΓΑΝΙΑ???Με τ'ς @ρχιδάρες του Viggo