Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Έχω την εντύπωση, ότι οι τρομοκρατημένοι γονείς, που ανεβάζαν τα βιντεάκια χθες, με τα παιδιά που έβρεξαν τα παπούτσια τους, σήμερα έχουν πιάσει το πληκτρολόγιο.
Το έγραψα και πιο πάνω, είναι αναμενόμενο στην πολιτική ζωή, ότι κάνεις θα σου γυρίσει πίσω, ακόμα και από τους πλέον ανικάνους και επικίνδυνους που περάσαν από την διακυβέρνηση της χώρας. Το σημερινό κλείσιμο των σχολείων, σε μια όμορφη φθινοπωρινή μέρα, είναι αποτέλεσμα της λυσσώδους προπαγάνδας καταστροφής, που είχαμε χθες από τους ψεκ-ψεκ ζαιους, αλλά και από την λυσσώδη προσπάθεια, ενός Λουδοβίκου περιφερειάρχη, να μην τσαλακώσει το προφίλ του. Αυτά που έγιναν χθες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, έχουν ξαναγίνει ακόμα και με μικρότερα ύψη βροχής.
 


ika

News
Μηνύματα
13.753
Reaction score
12.822
Πέρα από διαχρονικές πολιτικές και λοιπές ανθρώπινες ευθύνες, ο όποιος σχεδιασμός και υλοποίηση θα έγινε για τις πολύ διαφορετικές-ελαφρύτερες συνθήκες που επικρατούσαν πριν 20-30-40-50 χρόνια και δεν που δεν επαρκούν για τα πρόσφατα και μελλοντικά δεδομένα και γεγονότα.
 



Μηνύματα
29.073
Reaction score
23.098

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.446
ε ναι ρε παλουκάρι, ποτίστηκε για μέχρι το καλοκαίρι του 23 εψές
Μόλις βγει ήλιος, το πολύ σε μια εβδομάδα θα θέλει πότισμα.

ΤΑ ΑΓΡΙΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

ΛΟΥΦΑΞΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ? :party: :party:
Προχθεσινή, αλλά και τώρα έτσι είναι. :roflmao: Σε γκρι χρώμα απο τις στάχτες που σέρνονται... :rolleyes:

20211010_173530.jpg
 







Μηνύματα
3.044
Reaction score
10.101
Μη μπερδεύεστε

Δεν έχει νόημα η συζήτηση περί «φρεατίων» που βούλωσαν.

Εστω ότι με ένα μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει ούτε ένα σκουπιδάκι, κανένα φερτό υλικό, ούτε γόπα τσιγάρου και το νερό είναι πεντακάθαρο , κρύσταλλο λέμε,

οι υποδομές των αγωγών μελετήθηκαν, κάποτε, να αποχετευουν μια συγκεκριμένη ποσότητα νερού που στατιστικά θα πέσει μια φορά στην εικοσαετία, ε όταν θα ρίξει τη βροχή της 30ετίας θα πλημυρισουμε γιατί δεν θα μπορεί να αποχετευτεί η επιπλέον ποσότητα. Αν κάνουμε επιπλέον έργα και προβλέψουμε την ποσότητα της 50ετίας και ρίξει την ποσότητα της 100ετίας πάλι θα πλημυρισουμε, αυτό δεν έχει τέλος , η φύση δεν ορίζεται και δεν έχει προβλέψιμα όρια that’s fact.

Βάλε τώρα στην εξίσωση την κλιματική αλλαγή που τα φαινόμενα είναι συχνότερα και η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει πολλά πολλά σε έργα σε όλη την επικράτεια, τότε θα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

Πάμε τώρα στα φρεάτια …..

έστω ότι είναι πεντακάθαρα,τσίλικα, και αρχιζει η βροχή της 20ετίας, ε στο πρώτο μισάωρο, θα καταλήξουν εκεί τα μπουκαλάκια νερού, τα ποτηράκια του καφέ, τα αποτσίγαρα, τα κλαδάκια, τα φύλλα, τα καλαμάκια, οι πευκοβελόνες, και κάθε λογής σκουπίδι που θα βρεθεί στην όδευση του νερού,
αυτό ήταν …. Βούλωσε, δε θέλει πολύ , πνιγήκαμε.

Μην ακούτε τους μαλακες δημοσιογράφους που κάνουν στείρα κριτική για την ακροαματικότητα ή την εκάστοτε αντιπολίτευση , δεν έχει νόημα , ακόμα και αν τα αυτοκίνητα περπατούσαν πάνω σε μια ατελείωτη σχάρα ομβρίων και όχι σε άσφαλτο, ίσως πάλι να πνιγομασταν, γιατί τα έργα τα κάνουν μηχανικοί (άνθρωποι δηλ) που τους θέτουν προδιαγραφές, παραδοχές και προϋπολογισμό έργου.

Υ. Γ.
να μην αναφέρω ότι χτίζουμε το παράνομο, μέσα στο ρέμα, χωρίς μελέτη, χωρίς τα σωστά πλάτη οδών και πεζοδρομίων, αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο, και ζώντας σε υπόγεια ή ημιυπόγεια που μοιραία πλημμυρίζουν, αφού βρίσκονται κάτω από την στάθμη ασφαλείας των ομβρίων υδάτων.
Μετά βγαίνουμε στα κανάλια καθυβρίζοντας τους πάντες και την πολιτεία που δεν τους προστάτεψε.


Είμαστε άξιοι της μοίρας μας γιατί όλα είναι θέμα απλής λογικής και φυσικών κανόνων.

Αυτά
 

Μηνύματα
29
Reaction score
66
Πολύ περίεργο πάντως που όταν στην κυβέρνηση είναι όσοι αντιπαθούμε πολιτικά και ιδεολογικά, τα φαινόμενα αυτά οφείλονται σε πολιτική ανικανότητα ή ακόμα και δόλο, ενώ όταν είναι το κόμμα μας θυμόμαστε την ατομική ευθύνη των πολιτών, τα παράνομα αυθαίρετα, τα σπίτια πάνω στο ρέμα, την φύση που είναι απρόβλεπτη και δεν έχει όρια και το ότι και για τη βροχή της εικοασετίας να είσαι προετοιμασμένος, μπορεί να σου έρθει η βροχή του αιώνα! Προσωπικά δεν υποστηρίζω ούτε τους μεν ούτε τους δε, αλλά μου φαίνεται τουλάχιστον γελοία και πολύ διασκεδαστική η απολογητική που αναπτύσσουν οι οπαδοί εκατέρωθεν, τα double standards, τα ad hoc επιχειρήματα και ένα σωρό σφάλματα και λογικές πλάνες στις οποίες υποπίπτουν.

Όταν αρχίζει και η σύγκριση και καταμέτρηση νεκρών ανάλογα με τη θητεία της εκάστοτε κυβέρνησης, όπου οι τωρινοί διεκδικούν δάφνες ηθικής ανωτερότητας ελλείψει νεκρών, εκεί πιά αρχίζεις και αναρωτιέσαι αν ζούμε στην ίδια χώρα ή αν γεννήθηκαν όλοι μετά το '10 και ξέχασαν π.χ. τους 80 νεκρούς της Πελοποννήσου το 2007 και τον "στρατηγό άνεμο" του Βύρωνα! Το να εφαρμόζεις κιόλας απαγόρευση κυκλοφορίας δια πάσα νόσο και μαλακία, πανδημίες, πυρκαγιές, πλημμύρες και δεν συμμαζεύεται και να το βαφτίζεις αυτό πολιτική προστασία, φανερώνει τρομερή ένδεια και αδυναμία παραγωγής πολιτικής με την ουσιαστική έννοια. Οι άνθρωποι είναι επί της ουσίας τεχνοκράτες και image makers, διοικούν τον κρατικό μηχανισμό όπως οι managers μία ιδιωτική εταιρία, ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Όσο για τα της κλιματικής αλλαγής/κρίσης, ας έχουμε υπόψιν ότι κανένα μεμονωμένο καιρικό συμβάν δεν μπορεί να αποδοθεί με απόλυτη βεβαιότητα σε αυτήν: ο καιρός και το κλίμα είναι έννοιες διάφορες. Όπως λέει εδώ ο Λαγουβάρδος:



Είναι αλήθεια ότι βλέπουμε όλο και περισσότερα έντονα και ακραία φαινόμενα. Δεν είναι απαραίτητο, βέβαια, όλα αυτά συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Υπενθυμίζουμε ότι έντονα φαινόμενα με μεγάλες καταστροφές και σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες είχαμε πολλές φορές στο παρελθόν και θα έχουμε προφανώς και στο μέλλον. Η επιστημονική άποψη ότι μέρος αυτής της αύξησης συνδέεται και με την κλιματική αλλαγή είναι ορθή, αλλά, από την άλλη πλευρά, είναι σίγουρα λάθος να αποδίδουμε όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην κλιματική αλλαγή.
https://www.lifo.gr/prosopa/synente...seis-gia-ta-prosfata-akraia-kairika-fainomena
 

Μηνύματα
6.838
Reaction score
5.946
Οι συμψηφισμοί, οι άκαιρες συγκρίσεις και οι επιλεκτικές (επιστημονικές) εξηγήσεις έχουν καταστεί πλέον η προσφιλής μέθοδος των ευρισκομένων στην εξουσία και των εκάστοτε υποστηρικτών τους, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις αδυναμίες, τα ελλείμματα, την αναλγησία και τα άλλα σχετικά...ως προς την αντιμετώπιση κάθε κρίσης που "βγαίνει εκτός ελέγχου"...
Δαπανώμενος εφ' α μη δει, ολίγος έση εφ' α δει. (Ισοκράτης)
 

Μηνύματα
29.073
Reaction score
23.098
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ.

ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΦΕΤΕΙΝΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ

2 ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΔΕΝ ΚΑΗΚΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ

ΚΑΗΚΑΝ 102 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ

ΤΟΤΕ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ

ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ.

ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΔΕ ΣΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥΣ

ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΡΕΦΑΡΟΥΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥΣ....

ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ".
 

Μηνύματα
29
Reaction score
66
Άποψη μου είναι, χωρίς να θέλω να ξεπλύνω τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες των προηγούμενων για την καταστροφή στο Μάτι, ότι οι φετινές πυρκαγιές δεν είναι συγκρίσιμες με ότι έγινε το '18 για τον απλούστατο λόγο ότι εκεί όντως υπήρχαν καταβατικοί άνεμοι πολύ υψηλών εντάσεων, σε μία πολύ συγκεκριμένη και οριοθετημένη περιοχή-παγίδα από άποψη πολεοδομίας και χωροταξίας (και εκεί φυσικά είναι διαχρονικές οι ευθύνες και βαραίνουν τις κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων όπως και τοπικούς άρχοντες) με δρόμους αδιέξοδα που καταλήγουν στον γκρεμό (όπου βρήκαν πολλοί τραγικό θάνατο άλλωστε) συν ότι η εξέλιξη του φαινομένου ήταν αστραπιαία και ταχύτατη, οπότε αμφιβάλλω αν ήταν καν επιχειρησιακά εφικτή η εκκένωση του οικισμού, τουλάχιστον τόσο εύκολα όσο διατείνονται διάφοροι ειδικοί και μέλη του κυβερνώντος κόμματος. Και μη ξεχνάμε την σκύλευση και εργαλειοποίηση αυτών των 102 νεκρών από τη συμπολίτευση εδώ και 3 χρόνια, όπως και οι απέναντι σκυλεύουν τους νεκρούς της πανδημίας με ηλίθιο τρόπο. Και λέω ότι δεν χρειάζεται να ρεφάρει καμία ΝΔ και κανένας ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και οι 2 την έχουν λερωμένοι την φωλιά τους και κατά βάση εξυπηρετούν την ίδια βαθυκρατική ρεμούλα όπως την γνωρίσαμε εδώ και 50 χρόνια. Όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι ιδεολογικά πορωμένος κατά τη γνώμη μου, όπως και όποιος πιστεύει ότι δεν είναι από τύχη που δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα τον τελευταίο καιρό.
 

Μηνύματα
412
Reaction score
249
Η πλημμύρα με τους 24 που πνίγηκαν στη Μάνδρα είναι συγκρίσιμη με τη χθεσινή-προχθεσινή;
Επίσης μην ξεχνάμε πως κάποιοι από τους άτυχους στο Μάτι ΔΕ βρίσκονταν εκεί, τους ανάγκασε η τροχαία να μπουν στο Μάτι και να καούν εκτρέποντας την κυκλοφορία της Μαραθώνος - αυτό δεν είναι εγκληματική ανικανότητα των αρχών και των «συντονιστών» τους;
 

Μηνύματα
29.073
Reaction score
23.098
Όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι ιδεολογικά πορωμένος κατά τη γνώμη μου, όπως και όποιος πιστεύει ότι δεν είναι από τύχη που δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα τον τελευταίο καιρό.
Ο ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.

ΚΑΙ ΟΧΙ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΗ.

ΑΠΛΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΥΣΙΜΟ....
αυτό δεν είναι εγκληματική ανικανότητα των αρχών και των «συντονιστών» τους;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΠΟΤΕ!

ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΙ....
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.149
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top