Πυρκαγιές, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές

gid

Μηνύματα
7.319
Reaction score
8.541
Ιδανικό επιχείρημα για όσους αντιτίθενται στις ΑΓ.... Καλύτερο δε θα μπορούσε να βρεθεί.... Πρέπει να δοθεί λύση τεχνική, κάτι σαν σύστημα αυτοπυρόσβεσης....
 


daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.640
Reaction score
77.063
η στιγμή που μπουγελώνεται πυροσβεστικό όχημα έπρεπε να λέγεται...αν δεν το έκοβαν
 



abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.402
Reaction score
94.000
Μεγάλη φωτιά λέει στην Θάσο
 



D

Deleted member 35

Guest
IMG_20220805_192207.jpg IMG_20220805_192203.jpg IMG_20220805_192157.jpg

Πήγαμε προχτές να ποτίσουμε τα δέντρα μπας και γλιτώσει τίποτα. Οι ελιές ήταν γεμάτες καρπό. Δεν ξέρω τι θα γλίτωνε από τις ζεστές και την ανυδρια αλλά μόνο και μόνο που βλέπεις τον καψαλισμενο καρπό πάνω κάτι σε πιάνει.
IMG_20220805_192059.jpg IMG_20220805_192056.jpg

Αυτά είναι που απέμειναν από ένα δέντρο. Στάχτη.
 

Μηνύματα
14.869
Reaction score
20.414

Ιατροδικαστής ήρθε 12 το μεσημέρι. Το πιστοποιητικό θανάτου λέει 12:30 το μεσημέρι. Η περισυλλογή των σορών έγινε στις 7 το απόγευμα. Αυτό έγινε γιατί κάποιοι στην πυροσβεστική θεώρησαν σωστό να γίνει απευθείας ανάθεση σε ένα συγκεκριμένο γραφείο τελετών έναντι 62.000 ευρώ, παρά το ότι είχαν προσφερθεί και άλλα γραφεία δωρεάν
 

Μηνύματα
14.869
Reaction score
20.414

Όπως είπε ο κ. Λιότσος εκείνη την ημέρα και μετά την πυρκαγιά στην Κινέτα, θα έπρεπε στην Πυροσβεστική να έχει σημάνει συναγερμός και να έχει δοθεί εντολή γενικής επιφυλακής σε όλες τις δυνάμεις στην Αττική από το μεσημέρι και όχι αφού είχε κυκλώσει η φωτιά το Μάτι. Ο μάρτυρας επανέλαβε πως με δεδομένη την πρόγνωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νούμερο τέσσερα της κλίμακας επικινδυνότητας, θα έπρεπε να έχει διαταχθεί από την προηγούμενη ημέρα εναέρια επιτήρηση.
Ο μάρτυρας τόνισε , δίνοντας ακόμη έναν κρίκο στις παραλείψεις που έγιναν, πως “εφόσον η θερμοκρασία προβλεπόταν άνω των 38 βαθμών και άνεμοι 6 μποφόρ, έπρεπε να έχει ληφθεί μέριμνα για τη μετεγκατάσταση των αεροσκαφών”. Παρέθεσε, επίσης, και τις δυνάμεις που υπήρχαν διαθέσιμες εκείνη την ημέρα λέγοντας ότι πανελλαδικά υπήρχαν 56 διαθέσιμα εναέρια μέσα της πολεμικής αεροπορίας και πως για την Αττική ήταν διαθέσιμα 15, από τα οποία τα 5 είναι υδροφόρα αεροσκάφη. Συμπλήρωσε, επίσης, πως “Υπήρχε αποκλειστικά για εναέρια χρήση, ένα Πετζετέλ με χωρητικότητα έναν τόνο νερό. Για να χρησιμοποιηθούν αυτά πρέπει να υπάρχει αίτημα του ΕΣΚΕ προς το ΓΕΑ”
Πρόεδρος: Στις 23/7/18 έγινε εναέρια επιτήρηση στην Αττική;

Δ.Λιότσιος: Έγινε αλλά με αεροσκάφη ιδωτικής αερολέσχης. Επειδή άργησε το αίτημα να σταλεί από το ΕΣΚΕ. Αντί για τις 8.00 το χαρτί έφτασε στις 9.59. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η καθυστέρηση.

Πρόεδρος: Το Πετζετέλ θα μπορούσε να σβήσει τη φωτιά στα Γεράνεια;

Δ. Λιότσιος: Θα μπορούσε να την καταλαγιάσει. Τις φωτιές τις σβήνουν τα επίγεια μέσα. Υπήρχαν πιθανότητες να κατασταλεί. Έτσι θα κερδίζαμε τα πρώτα είκοσι λεπτά που είναι καθοριστικά. Με την πρώτη βολή θα μπορούσε να κερδίσει χρόνο. Πριν από την έναρξη της Κινέτας θα μπορούσε να επιτηρεί ένα Πετζετέλ. Θα μπορούσαν και τα υπόλοιπα, αλλά για λόγους οικονομίας δυνάμεων δεν χρησιμοποιούνται, γιατί μπορεί να αξιοποιηθούν σε δασοπυροσβέσεις.
Ο πραγματογνώμονας διευκρίνισε πως κατά την δεύτερη πτήση του σκάφους της αερολέσχης, στις 16.16, δεν είχε ακόμα εκδηλωθεί η πυρκαγιά στη θέση Νταού Πεντέλης. Ο επιπυραγός προσδιόρισε το χρόνο έναρξης της φωτιάς περί τις 16.30 με την πρώτη αναγγελία στην πυροσβεστική να γίνεται στις 16.41.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής, που ερεύνησε όλα τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί για την φονική πυρκαγιά, η εντολή για γενική επιφυλακή στις πυροσβεστικές δυνάμεις δόθηκε το απόγευμα της 23ης Ιουλίου και αφού η φωτιά από το Νταού Πεντέλης είχε πλέον κατέβει στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά. Όπως είπε ο κ. Λιότσος “ήταν μία ατελέσφορη γενική επιφυλακή” και εξήγησε ότι “Στις 13.30 θα έπρεπε να δοθεί εντολή για γενική επιφυλακή, μιας και είχε αρχίσει η απομάκρυνση πολιτών στην Κινέτα..Στις 17.30 που δόθηκε η εντολή για γενική επιφυλακή..Σε λιγότερο από μία ώρα κανείς δεν θα προλάβαινε να βρίσκεται στην υπηρεσία του. Στις 7 παρά 10 η φωτιά είχε φτάσει ήδη στη θάλασσα. Όφειλαν οι υπηρεσίες της Αττικής να είναι σε επιφυλακή και να έχουν επανδρωμένα όλα τα οχήματα”.
gamw το σπιτάκι τους

Τόνισαν επίσης πως ο κ. Λιότσος έχει καταθέσει στον Ανακριτή πως έχει δεχθεί απειλές, αλλά και ότι υπέστη δολιοφθορά σε όχημα του, για την πραγματογνωμοσύνη του.
και τομνιπουτουςπεταξε
αυτό αγγίζει το όρια του εγκλήματος από πρόθεση με προμελέτη.
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.183
Reaction score
27.660
Έβαλαν την Δούρου σε τέτοια θέση ευθύνης, τι να περιμένεις όμως.
Κάπου έπρεπε να την βολέψουν να παίρνει έναν αξιοπρεπή μισθό.
Έπρεπε ο κασιδιάρης τότε στον ΑΝΤ1 να της πετάξει πορτοκαλαδα αντί για νερό.
 
Last edited by a moderator:

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.984









gamw το σπιτάκι τους



και τομνιπουτουςπεταξε
αυτό αγγίζει το όρια του εγκλήματος από πρόθεση με προμελέτη.
υπάρχει και κάπου μια μαρτυρία που λέει ότι δεν πέταξαν αεροπλάνα προς το μάτι γιατί ο μεγάλος τα ήθελε όλα standby και διαθέσιμα μόνο για το μαγαζί του, έδωσε σχετική εντολή στα τσιράκια του στην κυβέρνηση τότε...σε πολύ υψηλό επίπεδο

ΥΓ οκ, δεν είναι λίγο να κινδυνεύει το μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας, η ζημιά θα ήταν ανυπολόγιστη για όλους μας εν τέλει. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να γίνουν στάχτη και μπούρμπερη όλα τα άλλα υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα που δεν γεφυρώνει με καμία δικαιολογία.
 

Μηνύματα
14.869
Reaction score
20.414
όλες οι απαιτήσεις μπορούσαν να ικανοποιηθούν με τα υπάρχοντα πτητικά μέσα, από τις καταθέσεις όμως φαίνεται ότι έγινε η χειρότερη δυνατή αξιοποίησή τους.
δεν έχει αμφισβητήσει κανείς την σφοδρότητα του φαινομένου , 2 πυρκαγιές η μία στα διυλιστήρια και η άλλη στη χειρότερη δυνατή θέση σε σχέση με τις τότε καιρικές συνθήκες, αλλά τον χειρισμό που ήταν μνημείο ανικανότητας και την προσπάθεια συγκάλυψης.
και αυτά από την άλλη δε θα ενδιέφεραν κανέναν αν δεν πέθαιναν 102 άνθρωποι στην περιοχή και πόσοι άλλοι βαριά εγκαυματίες τις επόμενες βδομάδες.
 


Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
Προεκλογικό πυροτέχνημα. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές βγαίνει και λέει τέτοια πράγματα.
 

Μηνύματα
14.869
Reaction score
20.414

τέτοια εποχή το 2010 ψάχναμε πτήσεις για Πολωνία και τελικά καταλήξαμε να πάω οδηγώντας μέχρι εκεί.
παίζει να ήταν και ίδια ημερομηνία.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Θα πέσει πολύ γέλιο αν εφαρμοστεί ποτέ αυτός ο νόμος. Mάλλον θα έχει την τύχη του άλλου νόμου για τον υποχρεωτικό καθαρισμό των οικοπέδων :gotcha: αλλιώς έχει πρόστιμο από το Δήμο :gotcha:, επειδή θα τα καθαρίζει εκείνος. :gotcha:

https://ecopress.gr/pyroprostasia-nea-metra-technikes-odigies/
 
Last edited:


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.402
Reaction score
94.000


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top