Πυροπροστασία, δηλώσεις και πρόστιμα Ελλάδα 2.0

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.059
Λέω να κάτσουμε κάποια στιγμή να μετρήσουμε πόσες ώρες απασχόλησης και ταλαιπωρίας κοστίζει στον καθένα από μας, η μετάθεση ευθυνών και η συνεχής επιβάρυνση με υποχρεώσεις για οτιδήποτε! Ένα μεροκάματο την εβδομάδα θα μαζεύεται! Πέρα από τα πρόσθετα κόστη...

Reaction score
23.514
Λέω να κάτσουμε κάποια στιγμή να μετρήσουμε πόσες ώρες απασχόλησης και ταλαιπωρίας κοστίζει στον καθένα από μας, η μετάθεση ευθυνών και η συνεχής επιβάρυνση με υποχρεώσεις για οτιδήποτε! Ένα μεροκάματο την εβδομάδα θα μαζεύεται! Πέρα από τα πρόσθετα κόστη...
Τι είναι αυτά που λές ; Ζωή ολόκληρη κοστίζουν. 😍 Αυτό γίνεται για το καθετί στην Ελλάδα. Πως τρελαθηκαμε νομίζεις ; :D

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.059
Ζουν στην κοσμαρα τους. Αγνοουν οτι στην επαρχια πολλα οικοπεδα χρησιμοποιουνται ως χωραφια και καλλιεργουνται (νομιμα). Μαλιστα πολλα απο αυτα ειναι σιταρια που τωρα ειναι ωριμα και ξερα. Τι θα γινει με αυτα, θα πρεπει οι καλλιεργητες να τα καταστρεψουν? 😁
Αυτό που ρώτησα χθες (σε άλλο νήμα νομίζω), χωράφια (που συχνά είναι και οικόπεδα) γεμάτα καλλιέργιες, ελιές, πορτοκαλιές και πολλά άλλα, στον αστικό ιστό και δίπλα σε άλλα σπίτια... Ό,τι τους κατέβει νομοθετούν!

Τυπική περίπτωση, στον κάμπο των Χανίων! Δηλαδή τι ακριβώς θέλουν να κάνουν όλοι αυτοί; :geek: :roflmao:

Clipboard01.jpg

Τι είναι αυτά που λές ; Ζωή ολόκληρη κοστίζουν. 😍
Ήμουν πολύ συντηρητικός στον υπολογισμό, μην μου την πέσει πάλι κανάς ΑΒΓΔ να μου βγάζει πόσο λίγο είναι! :party: :lolsign:

Last edited:

Reaction score
23.514
Αυτό που ρώτησα χθες (σε άλλο νήμα νομίζω), χωράφια (που συχνά είναι και οικόπεδα) γεμάτα καλλιέργιες, ελιές, πορτοκαλιές και πολλά άλλα, στον αστικό ιστό και δίπλα σε άλλα σπίτια... Ό,τι τους κατέβει νομοθετούν!

Ήμουν πολύ συντηρητικός στον υπολογισμό, μην μου την πέσει πάλι κανάς ΑΒΓΔ να μου βγάζει πόσο λίγο είναι! :party: :lolsign:
Κάτι θα κάνει το κράτος να εκνευρίσει και τον αβγδ κάποια στιγμή. Έδώ δεν είδες ; Κατάφεραν να εκνευρίσουν μεχρι και τον Άμπε. :D 😍 Νεολαία ... τι περιμένεις ; 😍

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.032
Όπως πάντα σωστές οι παρατηρήσεις σου. 😍 Απο εμπειιρία , δεν διάβασα τίποτε, δεν είναι θέμα επιστημονικής επάρκειας μάλλον αλλά κακής διατύπωσης (επίτηδες κάποιες - πολλές φορές ή όχι ). Είναι πολύ λογικό (εάν το επέλεξαν) να είναι και ακίνητα που έχουν ακάλυπτο τμήμα καθώς και αυτά αποτελούν κίνδυνο. Εάν και όταν αφήνουν επίτηδες μια "αμφισβητούμενη" ερμηνεία είναι για να το πάρουν μετά πίσω ή όπως λέω και εγώ όποιος τισμπήσει να τσιμπήσει. :D:D

Τότε γιατί να μη γράψουν, απλώς, "ακίνητα";

Άρθρο 948 Αστικού Κώδικα
Ακίνητα πράγματα είναι το έδαφος και τα συστατικά του μέρη. Κινητά είναι όσα δεν είναι ακίνητα.

(συστατικά, όσα είναι κτισμένα επάνω του, με απλά λόγια)
Είθισται ένα νομοθετημα να χρησιμοποιεί τεχνικούς - νομικούς όρους, καθώς ζητούμενο πάντα είναι η σαφήνεια και η αποτροπή κατά το δυνατόν της ανάγκης προσφυγής σε ερμηνεία.

Last edited:

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.788
Και στο χωριό της μάνας μου το ίδιο συμβαίνει. Επεκτάθηκαν πριν κάμποσα χρόνια τα ρυμοτομικά σχέδια των χωριών. Έτσι ένα χωράφι με κερασιές του θείου μου (που βγάζει και τα πιο νόστιμα) θεωρείται οικόπεδο, πληρώνει ΕΝΦΙΑ ως οικόπεδο. Και φυσικά και γύρω από αυτό το χωράφι υπάρχουν κι άλλα, και 5-6 σπίτια...

Reaction score
23.514
Τότε γιατί να μη γράψουν, απλώς, "ακίνητα";
α) γιατι είναι ηλίθιοι β) για να το πάρουν πιθανόν πίσω γ) και πιο πθανό : Δεν ρώτησαν - συμβουλεύτηκαν τη νομική υπηρεσία ή αυτή τους έγραψε κανονικά ή θέλαν να κάνουν το κάτι "παραπάνω" σαν περιγραφή για να είναι σίγουροι ότι θα καταλάβουν όλοι που δεν ξέρουν να σκέφτονται έτσι νομικά δ) δεν ξέρω / άλλος λόγος τεχνικός, πολιτικού μηχανικού, που δεν τον γνωρίζω. :D :D

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.059
Και στο χωριό της μάνας μου το ίδιο συμβαίνει. Επεκτάθηκαν πριν κάμποσα χρόνια τα ρυμοτομικά σχέδια των χωριών. Έτσι ένα χωράφι με κερασιές του θείου μου (που βγάζει και τα πιο νόστιμα) θεωρείται οικόπεδο, πληρώνει ΕΝΦΙΑ ως οικόπεδο. Και φυσικά και γύρω από αυτό το χωράφι υπάρχουν κι άλλα, και 5-6 σπίτια...
Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο εδώ, στον κάμπο των Χανίων, κι όχι μόνο! Με τις επεκτάσεις και την οικοδομική δραστηριότητα των τελευταίων δεκαετιών, ο κάμπος δεν είναι πλέον ακριβώς "κάμπος" αλλά μια μίξη οικοδομών και καλλιεργιών! Νομοθετούμε τώρα, κι όποιον πάρει ο χάρος...

Reaction score
23.514
Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο εδώ, στον κάμπο των Χανίων, κι όχι μόνο! Με τις επεκτάσεις και την οικοδομική δραστηριότητα των τελευταίων δεκαετιών, ο κάμπος δεν είναι πλέον ακριβώς "κάμπος" αλλά μια μίξη οικοδομών και καλλιεργιών! Νομοθετούμε τώρα, κι όποιον πάρει ο χάρος...
Τι ; Δεν γεμίσατε φωτοβολταικά εσείς ; Καλλιεργείτε ακόμη ; :D

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.059
Έχουμε μέλλον ακόμα... να φυτέψουμε παντού φωτοβολταϊκά και να τρώμε τα φωτοφρούτα τους... :geek: :lolsign: :roflmao:

ΥΓ. Κάτι άσχετα σχετικό! Στα στρατόπεδα που έχουν φυτέψει παντού δέντρα (συνήθως ευκάλυπτους) για 'παραλλαγή' ισχύει ο νόμος; :party: :roflmao:

Reaction score
23.514
Είθισται ένα νομοθετημα να χρησιμοποιεί τεχνικούς - νομικούς όρους, καθώς ζητούμενο πάντα είναι η σαφήνεια και η αποτροπή κατά το δυνατόν της ανάγκης προσφυγής σε ερμηνεία.
Α, μη μου κάνεις edit τωρα που σου απάντησα. :D
Έχουμε μέλλον ακόμα... να φυτέψουμε παντού φωτοβολταϊκά και να τρώμε τα φωτοφρούτα τους... :geek: :lolsign: :roflmao:

ΥΓ. Κάτι άσχετα σχετικό! Στα στρατόπεδα που έχουν φυτέψει παντού δέντρα (συνήθως ευκάλυπτους) για 'παραλλαγή' ισχύει ο νόμος; :party: :roflmao:
Εϊναι σα να φαντάζομαι τι θα γίνεται στου Δήμους. Θα πηγαίνει ο κόσμος πανικόβλητος να ρωτάει διευκρινήσεις για το νομοσχέδιο με αιτήσεις - φόρμες συμπληρωμένες στα χέρια και αυτοί θα λένε , δεν ξέρουμε τίποτε, δεν μας ήρθε τίποτε ακόμη και εμείς περιμένουμε διευκρινήσεις απο το Υπουργείο κλπ κλπ :D :D

Δεν ισχύουν για το Δημόσιο αυτά. Γαι εμάς μόνο. :D

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.032

Το λες μετά λόγου γνώσεως; Ρωτώ, διότι στο πεδίο του ΚΑΕΚ η πλατφόρμα δέχεται μόνο τα πρώτα 12 ψηφία (αυτά που αφορούν το βασικό γήπεδο) και όχι τα ψηφία για την τυχόν μερικοτερη κάθετη και οριζόντια ιδιοκτησία (αυτά που ακολουθούν μετά από δύο '/' δλδ).

Το ρωτώ, γιατί στην περίπτωση ακινήτου μου, σε παραθεριστικο οικισμό στη Χαλκιδική, βάζοντας μόνο το βασικό ΚΑΕΚ στη ουσία δηλώνω ότι ΣΕ ΟΛΟ το γήπεδο έχουν ληφθεί τα προσηκοντα μέτρα. Ωστόσο, πού να γνωρίζω εγώ, πόσο μάλλον να το δηλώνω υπεύθυνα, τι έχει κάνει ο άλλος στον κήπο του; Μιλάμε για 165 οριζόντιες ιδιοκτησίες (ανά τριπλοκατοικιες) , καθεμία με κήπο από 100 έως 250 τμ!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.032
Η προθεσμία παρατάθηκε μέχρι 30.6

Κατάλαβαν τη δυσφορία που άρχισαν να προκαλούν τις παραμονές των εκλογών. Μάλλον τώρα θα το έμαθαν εκτός του κύκλου Σκυλακάκη (αρχιπαλτό) ότι έριξαν τέτοια κατραπακιά στην καρκάλα του μέσου ψηφοφόρου.
Το ΚΑΕΚ ειναι ο κωδικος του Κτηματολογίου?
Κωδικός Αριθμός Ελληνικού Κτηματολογίου

Reaction score
23.514

Κατάλαβαν τη δυσφορία που άρχισαν να προκαλούν τις παραμονές των εκλογών. Μάλλον τώρα θα το έμαθαν εκτός του κύκλου Σκυλακάκη (αρχιπαλτό) ότι έριξαν τέτοια κατραπακιά στην καρκάλα του μέσου ψηφοφόρου.

Ε, καλοκαίρι ήρθε, φωτιες έρχονται, είχε παραγίνει και αυτό το κακό με τα ακθαριστα οικόπεδα ....

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.032
Ε, καλοκαίρι ήρθε, φωτιες έρχονται, είχε παραγίνει και αυτό το κακό με τα ακθαριστα οικόπεδα ....
μα η ιστορία δεν είναι η υποχρέωση των ιδιοκτητών να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους. Αυτή ούτως ή άλλως υπάρχει.
Η ιστορία είναι η πλατφόρμα και η υποχρέωση, υπεύθυνση δήλωσης σε πρώτο χρόνο, και εκπόνησης δαπανηρής μελέτης σε δεύτερο, από μία ευρύτατη κατηγορία ιδιοκτητών (πρακτικά πιάνει τις μισές ιδιοκτησίες στη χώρα πέραν το κέντρου των πόλεων!!!!)

Reaction score
23.514
μα η ιστορία δεν είναι η υποχρέωση των ιδιοκτητών να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους. Αυτή ούτως ή άλλως υπάρχει.
Η ιστορία είναι η πλατφόρμα και η υποχρέωση, υπεύθυνση δήλωσης σε πρώτο χρόνο, και εκπόνησης δαπανηρής μελέτης σε δεύτερο, από μία ευρύτατη κατηγορία ιδιοκτητών (πρακτικά πιάνει τις μισές ιδιοκτησίες στη χώρα πέραν το κέντρου των πόλεων!!!!)
Σωστό, εντάξει πλάκα κάνω και λίγο ... αλλά εδώ που τα λέμε κανενας δεν καθάριζε ... και ο Έλληνας εάν δεν τον τρομάξεις δεν κάνει τίποτε.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.032
Σωστό, εντάξει πλάκα κάνω και λίγο ... αλλά εδώ που τα λέμε κανενας δεν καθάριζε ... και ο Έλληνας εάν δεν τον τρομάξεις δεν κάνει τίποτε.

έχεις δει πόσο περιποιημένο κήπο έχει η μητέρα μου; Κι όμως κινδυνεύει τώρα με 1000 ευρώ πρόστιμο. Γιατί;
Τι διώκει να εξασφαλίσει ο νόμος; Έναν οριζόντιο αποκεφαλισμό δικαίων και αδίκων;

Γιατί να το δούμε ως κάτι άλλο από μία ακόμη πλατφόρμα, για να λέμε ντεμέκ για 'ψηφιακή διακυβέρνηση' και άλλες ονειρώξεις ατόμων που έχουν απωλέσει πλέον κάθε επαφή με την πραγματικότητα;
Και τρύπα απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων μάλλον, μην το ξεχνάμε.

Reaction score
23.514
έχεις δει πόσο περιποιημένο κήπο έχει η μητέρα μου; Κι όμως κινδυνεύει τώρα με 1000 ευρώ πρόστιμο. Γιατί;
Γαιτί στην Ελλάδα μια ζωή την πληρώνουν και τρέχουν οι νομοταγείς και σωστοί πολίτες.

Reaction score
11.753
Το λες μετά λόγου γνώσεως; Ρωτώ, διότι στο πεδίο του ΚΑΕΚ η πλατφόρμα δέχεται μόνο τα πρώτα 12 ψηφία (αυτά που αφορούν το βασικό γήπεδο) και όχι τα ψηφία για την τυχόν μερικοτερη κάθετη και οριζόντια ιδιοκτησία (αυτά που ακολουθούν μετά από δύο '/' δλδ).

Το ρωτώ, γιατί στην περίπτωση ακινήτου μου, σε παραθεριστικο οικισμό στη Χαλκιδική, βάζοντας μόνο το βασικό ΚΑΕΚ στη ουσία δηλώνω ότι ΣΕ ΟΛΟ το γήπεδο έχουν ληφθεί τα προσηκοντα μέτρα. Ωστόσο, πού να γνωρίζω εγώ, πόσο μάλλον να το δηλώνω υπεύθυνα, τι έχει κάνει ο άλλος στον κήπο του; Μιλάμε για 165 οριζόντιες ιδιοκτησίες (ανά τριπλοκατοικιες) , καθεμία με κήπο από 100 έως 250 τμ!
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θερμής είπε προφορικά «όλοι», σλλα σήμερα διάβαζα κάτι διαφορετικό.
κατσε να το βρω

Προσοχή
Παράταση οι δήλωση

Αλλά

Μέχρι την Παρασκευή οι δηλώσεις για τον νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας

Σημειώνεται ότι την περίπτωση του Κανονισμού Πυροπροστασίας για ακίνητα που βρίσκονται κοντά ή μέσα σε δασικές εκτάσεις, η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμα, με τις δηλώσεις να κατατίθενται από τους τεχνικούς επιστήμονες –στους οποίους πρέπει να απευθύνονται οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες ακινήτων- στους οικείους Δήμους.

Με ένα μεγάλο ποσοστό των ΟΤΑ, ωστόσο, να δηλώνει αδυναμία να διεκπεραιώσει τη διαδικασία και να προχωρήσει τους ελέγχους που προβλέπονται από την ΚΥΑγια τα ακίνητα πλησίον ή εντός δασών, δασικών εκτάσεων και αλσών, αναμένεται και εδώ η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε όσους ζητούν αναστολή του μέτρου για φέτος ή (νέα) «γενναία» παράταση (μεταξύ των οποίων η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και η ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.242
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos