Πωλείται δικάναλος ενισχυτής Sony 1500ES

Status
Not open for further replies.
Μηνύματα
886
Reaction score
884
Δικάναλος ραδιενισχυτής (FM / AM) 2 Χ 100 Watt στα 8 ωμ.
Πολύ καλόηχος. Τιμή κυκλοφορίας άνω των 600 ευρώ.
Αγορασμένος 2012 ή 2013 (δεν θυμάμαι πλέον). Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου κάθεται λόγω αγοράς συστήματος προ - τελικού πολλαπλάσιας ισχύος. Έχει οδηγήσει Chario ηχεία και τα ATC 11 με πολύ καλά αποτελέσματα. Τιμή πώλησης 200 ευρώ.

Review και μετρήσεις από αξιόπιστη πηγή:

Κινούμενος λίγο πάνω από τα 100W ο ενισχυτής της Sony αποδείχθηκε περισσότερο επαρκής στην οδήγηση των ηχείων αναφοράς, διατηρώντας τον έλεγχο σχεδόν σε κάθε περίπτωση και δημιουργώντας αρκετά υψηλές στάθμες χωρίς ίχνη κόπωσης, ιδιότητες που τον κάνουν κατάλληλο για συστήματα που θα λειτουργήσουν σε μικρούς/μέτριους χώρους και με ηχεία τυπικής ευαισθησίας.
Στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων εμφανίστηκε αρκετά πλήρης με ελάχιστα λιγότερο όγκο από όσο θα θέλαμε στο κατώτερο όριο, αλλά με επαρκείς δυνατότητες περιγραφής του σώματος των μεγάλων εγχόρδων της συμφωνικής ορχήστρας, του κόντρα μπάσου και του πιάνου. Οι λάτρεις της λεπτομέρειας ίσως ζητήσουν κάτι παραπάνω εδώ, αλλά με δεδομένη την τιμή του ενισχυτή, η απόδοση κρίνεται ως πολύ καλή. Η μεσαία περιοχή αποδόθηκε με ουδετερότητα, σωστή κλίμακα μεγεθών και πληρότητα σε θέματα λεπτομερειών με τα έγχορδα και τα πνευστά της περιοχής να ικανοποιούν πλήρως με την παρουσία τους και την ανθρώπινη φωνή να χαρακτηρίζεται από καλή άρθρωση και πολύ καλό εστιασμό των τραγουδιστών και των ομάδων της χορωδίας. Στις υψηλές συχνότητες θα θέλαμε λίγο περισσότερο σώμα κατά την απόσβεση σε όργανα όπως το βιμπράφωνο αλλά, κατά τα άλλα, ο χαρακτήρας του ενισχυτή ήταν ευχάριστος και δημιουργούσε μια αίσθηση ηρεμίας.
Η στερεοφωνική εικόνα διαθέτει μια αίσθηση εγγύτητας και ο ακροατής νοιώθει ότι μπορεί να εντοπίσει πολλές λεπτομέρειες στην ηχογράφηση χάρις στις καλές δυνατότητες εστιασμού. Ορισμένα ατμοσφαιρικά έργα με πολλές πληροφορίες αντήχησης δημιουργούν εύκολα την αίσθηση ότι περιβάλλεσαι από το ηχητικό πεδίο και ως εκ τούτου ακούγονται πραγματικά επιβλητικά.
Τελικώς...
... είναι ενδιαφέρον το ότι ακόμη και σε αυτή την πολύ χαμηλή κατηγορία τιμής η Sony κατάφερε να φτιάξει μια συσκευή που ικανοποιεί πλήρως με την απόδοσή της και μπορεί να αποτελέσει το κέντρο ενός πρώτου ποιοτικού συστήματος για έναν μεγάλο αριθμό καταναλωτών. Αν έχετε σχετικά περιορισμένο προϋπολογισμό και σκοπεύετε να κινηθείτε με προσοχή, ρίξτε μια πολύ προσεκτική ματιά στον STR-DA1500ES. Τιμά, τον χαρακτηρισμό “ΕS” με τον καλύτερο τρόπο!
 

Μηνύματα
886
Reaction score
884
Ανανέωση αγγελίας - 10 % στα 180 ευρώ. Ικανότατος ενισχυτής μπορεί εύκολα να αξιοποιήσει σχεδόν οποιοδήποτε ηχείο μεσαίας τιμής.
 




Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.614
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top