Πως βάζεις τέλος ρε γαμωτο…..

Reaction score
303
Και τι με νοιάζει εμένα αν υπάρχει καλύτερο, σημασία έχει που το δικό μου με καλύπτει πλήρως.
Έχει τύχει να ακούσω πολύ καλύτερα συστήματα από το δικό μου, εεε και?
Σημασία έχει το σύστημα που έχεις να σε υπηρετεί και όχι να το υπηρετείς!!
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίντς...
Αυτό ακριβώς λέω, κάποιοι όμως είναι ανταγωνιστικοί ή για διάφορους λόγους με τις συγκρίσεις κολλάνε.

Reaction score
22.304
Μια λύση θα ήταν να δεθεις τόσο πολύ συναισθηματικά με το ηχοσύστημα σου που να μην θέλεις να το αποχωριστείς αλλάξεις με κάτι άλλο. Μια λύση όμως που θα ήταν προτιμότερο να απορρίψεις :biggrin:
Η επόμενη λύση είναι να ασχοληθείς όχι πλέον με συσκευές αλλά με τον χώρο ως αναβάθμιση. Εάν η αλλαγή συσκευών που έχεις στο μυαλό σου είναι να δημιουργήσεις στον χώρο ένα μουσικό όργανο με τον δικό του ηχο τότε θα πρέπει να επαναπροσδιορισεις τον όρο μουσική αναπαραγωγή και να ασχοληθείς με αυτήν. Μέσα σε αυτό και μόνον το πλαίσιο θα είχε νόημα μια αλλαγή συσκευων.
Το τελικό βέβαια στάδιο είναι η τοποθέτηση του ηχοσυστήματος στις σωστές του διαστάσεις, δηλαδή ως εργαλείου για την ακρόαση μουσικής και επομένως να αφοσιωθεις στην μουσική και να χαθείς στους διαδρόμους της.
Εάν δεν πιάσουν όλα αυτά, πάρε ακουστικά και κλείδωσε το στο υπόγειο για μερικούς μήνες να ησυχάσεις.
Εσείς οι πολυκάναλοι όταν αναβαθμίζετε ... τι αλλάζετε ; 12+ ηχεία και ενισχυτή ; :D

Α, για αυτό δεν αναβαθμίζετε συχνά (ποτέ). :D

Reaction score
67
Η ταπεινη προσωπικη μου αποψη ειναι πως αφου δε μπορουμε να ξεπερασουμε το ψυχολογικο της αναβαθμισης, τουλαχιστον μπορουμε να περιορισουμε κατα πολυ το κοστος, επενδυοντας εξυπνα. Οι λεξεις κλειδια ειναι δυο, ιδιοκατασκευες ηχειων και πολυενισχυση με ενεργο κροσσοβερ.
Με πχ επενδυση μεχρι το πολυ 3-5Κ σε μεγαφωνα φτιαχνεις ηχεια που τα ζηλευουν hi end κατασκευες υπερ-πολλαπλασιου κοστους. Επιλεγοντας μετα ενισχυτικα συμφωνα με την αποδοση τους σε συγκεκριμενες περιοχες του ηχητικου φασματος η αναγκη για αναβαθμιση περιοριζεται σε ιδεες για κατασκευη (εναλλακτικων) καμπινων με μηδαμινο κοστος ξυλειας. Αντε και κανα dac.
Ανεκτιμητο μπονους το οτι ακονιζουμε και το μυαλο μας χωρις να ειμαστε απλα παθητικοι καταναλωτες.

Last edited:

Reaction score
5.415
Η ταπεινη προσωπικη μου αποψη ειναι πως αφου δε μπορουμε να ξεπερασουμε το ψυχολογικο της αναβαθμισης, τουλαχιστον μπορουμε να περιορισουμε κατα πολυ το κοστος, επενδυοντας εξυπνα. Οι λεξεις κλειδια ειναι δυο, ιδιοκατασκευες ηχειων και πολυενισχυση με ενεργο κροσσοβερ.
Με πχ επενδυση μεχρι το πολυ 3-5Κ σε μεγαφωνα φτιαχνεις ηχεια που τα ζηλευουν hi end κατασκευες υπερ-πολλαπλασιου κοστους. Επιλεγοντας μετα ενισχυτικα συμφωνα με την αποδοση τους σε συγκεκριμενες περιοχες του ηχητικου φασματος η αναγκη για αναβαθμιση περιοριζεται σε ιδεες για κατασκευη καμπινων με μηδαμινο κοστος ξυλειας.
Ανεκτιμητο μπονους το οτι ακονιζουμε και το μυαλο μας χωρις να ειμαστε απλα παθητικοι καταναλωτες.
με την προϋπόθεση ότι ξέρεις να διαβάζεις τα χαρακτηριστικά όλων των υλικών ( μεγάφωνα ενισχυτικά κλπ
Συν ξέρεις να κατασκευάζεις καμπίνες κροσοβερ κλπ
Δηλαδή ξυλουργός ηλεκτρονικός φυσικός τουλάχιστον
Οκ εφικτό για το 5 % του 5 % που ασχολείται με το άθλημα

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.723
Με πχ επενδυση μεχρι το πολυ 3-5Κ σε μεγαφωνα φτιαχνεις ηχεια που τα ζηλευουν hi end κατασκευες υπερ-πολλαπλασιου κοστους. Επιλεγοντας μετα ενισχυτικα συμφωνα με την αποδοση τους σε συγκεκριμενες περιοχες του ηχητικου φασματος η αναγκη για αναβαθμιση περιοριζεται σε ιδεες για κατασκευη καμπινων με μηδαμινο κοστος ξυλειας.
και με 100 ευρώ σε μεγάφωνα φτιάχνεις ηχεία που θα ζήλευαν hi end κατασκευες :biggrin:

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.194
Με πχ επενδυση μεχρι το πολυ 3-5Κ σε μεγαφωνα φτιαχνεις ηχεια που τα ζηλευουν hi end κατασκευες υπερ-πολλαπλασιου κοστους. Επιλεγοντας μετα ενισχυτικα συμφωνα με την αποδοση τους σε συγκεκριμενες περιοχες του ηχητικου φασματος η αναγκη για αναβαθμιση περιοριζεται σε ιδεες για κατασκευη (εναλλακτικων) καμπινων με μηδαμινο κοστος ξυλειας.
Ακριβώς όπως τα περιγράφεις.
Τα έχουμε πει άλλως τε οι δυό μας.
Το θέμα είναι να ξεκολλήσουμε και να ακούμε μουσικούλα που λέει και ο @wnet .

Reaction score
67
και με 100 ευρώ σε μεγάφωνα φτιάχνεις ηχεία που θα ζήλευαν hi end κατασκευες
Μακαρι!
με την προϋπόθεση ότι ξέρεις να διαβάζεις τα χαρακτηριστικά όλων των υλικών ( μεγάφωνα ενισχυτικά κλπ
Συν ξέρεις να κατασκευάζεις καμπίνες κροσοβερ κλπ
Δηλαδή ξυλουργός ηλεκτρονικός φυσικός τουλάχιστον
Οκ εφικτό για το 5 % του 5 % που ασχολείται με το άθλημα
Κροσοβερ το ξεχναμε γιατι μιλαμε για ενεργο. Κοστος 200κατι ευρω και αντε αλλα τοσα για ενα τροφοδοτικο αναφορας.
Ξυλουργος δε χρειαζεται να εισαι. Αγοραζεις κομμενα στα μετρα σου και εσυ βαζεις κολλα και βιδες και ηχοαπορροφητικα. Να κανεις και καμια πατατα στη πρωτη προσπαθεια δεν εγινε και τιποτα. Κοστος πχ ξυλων για τριδρομη καμπινα 50-100 λιτρων απο 30μμ MDF δε θα ξεπερασει τα 100 ευρω.
Για τα υπολοιπα ρωτας και μαθαινεις.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.194
Καλά ενεργό κρος με 200 ευρώ , της προκοπής δεν βρίσκεις , αλλά αν η βασική ιδέα ενός απλοϊκού στοιχειώδους κρός δύο δρόμων είναι αυτή , τότε ναι βρίσκεις.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.588
Η ταπεινη προσωπικη μου αποψη ειναι πως αφου δε μπορουμε να ξεπερασουμε το ψυχολογικο της αναβαθμισης...
Μπορείτε.

gid

Reaction score
9.920
Με πχ επενδυση μεχρι το πολυ 3-5Κ σε μεγαφωνα φτιαχνεις ηχεια που τα ζηλευουν hi end κατασκευες υπερ-πολλαπλασιου κοστους.
Ωραία, φτιάξε ένα τέτοιο ζευγάρι.

Το ότι θα ενθουσιαστείς με την απόδοσή του δεν το συζητώ, θα το βρεις ανώτερο ηχείων 100πλάσιου κόστους. Όλοι οι φίλοι σου θα συμφωνήσουν, όσο βρίσκονται μπροστά σου τουλάχιστον.

Μετά δοκίμασε να το πουλήσεις.

gid

Reaction score
9.920
Όχι και τόσο.... Μoney talks and bullshit walks. Διαφορετικά κομπασμούς τύπου "παίζει καλύτερα απο άλλα Χπλασιας αξίας!!" κάνει κι η κουτσή Μαρία.

Εξάλλου αυτός που έχει την εμμονή, είναι θέμα 1-2-3 ετών να θελήσει νέα αναβάθμιση. Οπότε θα ψάξει να πουλήσει το παρόν για να πάρει το επόμενο. Κι εκεί θα φάει μια ήττα όλη δική του.

Reaction score
67
Ωραία, φτιάξε ένα τέτοιο ζευγάρι.

Το ότι θα ενθουσιαστείς με την απόδοσή του δεν το συζητώ, θα το βρεις ανώτερο ηχείων 100πλάσιου κόστους. Όλοι οι φίλοι σου θα συμφωνήσουν, όσο βρίσκονται μπροστά σου τουλάχιστον.

Μετά δοκίμασε να το πουλήσεις.
Αν το δεις στυγνα οικονομικα και παλι σε συμφερει η ιδιοκατασκευη. Στο ζευγαρι ηχειων των πολλων δεκαδων κιλογιουρο θα χασεις στην μεταπωληση τουλαχιστο τα μισα. Στην ιδιοκατασκευη παλι τα μισα θα χασεις ως μεγαφωνα, αλλα αλλα τα μεν μισα κι αλλα τα δε μισα.
Ασε που οπως προσπαθησα να κομισω στο αρχικο ποστ, η αναβαθμιση στην ιδιοκατασκευη συνηθως αφορα μια καμπινα, η ενα μεγαφωνο, η τελος παντων ενα κομματι της ολης κατασκευης.

gid

Reaction score
9.920
Στο ζευγαρι ηχειων των πολλων δεκαδων κιλογιουρο θα χασεις στην μεταπωληση τουλαχιστο τα μισα. Στην ιδιοκατασκευη παλι τα μισα θα χασεις ως μεγαφωνα, αλλα αλλα τα μεν μισα κι αλλα τα δε μισα.
Αυτό ισχύει ΕΦΟΣΟΝ τα δύο αυτά ζεύγη παίζουν το ίδιο σε ποιότητα. Ενδεχόμενο πολύ χλωμό ψόφιο.

Την ιδιοκατασκευή την επικροτώ με χίλια γιατί έχει το στοιχείο της προσωπικής δημιουργίας. Όχι με κιτ, αλλά με ξυλουργική δουλειά. Σχεδίαση, επιλογή μεγαφώνων, σχεδιασμός κρος, κατασκευή, αισθητική. Αυτο ναι, και μπράβο σε όποιον το κάνει.

Reaction score
67
Αυτό ισχύει ΕΦΟΣΟΝ τα δύο αυτά ζεύγη παίζουν το ίδιο σε ποιότητα. Ενδεχόμενο πολύ χλωμό ψόφιο.

Την ιδιοκατασκευή την επικροτώ με χίλια γιατί έχει το στοιχείο της προσωπικής δημιουργίας. Όχι με κιτ, αλλά με ξυλουργική δουλειά. Σχεδίαση, επιλογή μεγαφώνων, σχεδιασμός κρος, κατασκευή, αισθητική. Αυτο ναι, και μπράβο σε όποιον το κάνει.
Την πρωτη παραγραφο δεν την επιασα. Για την δευτερη παραγραφο εχω να πω οτι γι αυτο ακριβως συζηταμε.

gid

Reaction score
9.920
Την πρωτη παραγραφο δεν την επιασα. Για την δευτερη παραγραφο εχω να πω οτι γι αυτο ακριβως συζηταμε.
Η 1η παράγραφος λέει πως δεν πρόκειται με 3-5Κ μεγάφωνα και ένα κιτ να πιάσεις απόδοση ζεύγους εμπορίου των δεκάδων χιλιάδων. Δεν είναι άσχετοι οι κατασκευαστικοί οίκοι. Κάθε άλλο.

Reaction score
67
Η 1η παράγραφος λέει πως δεν πρόκειται με 3-5Κ μεγάφωνα και ένα κιτ να πιάσεις απόδοση ζεύγους εμπορίου των δεκάδων χιλιάδων. Δεν είναι άσχετοι οι κατασκευαστικοί οίκοι. Κάθε άλλο.
Εξηγησε μου σε παρακαλω τι ακριβως εννοεις με την λεξη κιτ.

Reaction score
2.111
Εξηγησε μου σε παρακαλω τι ακριβως εννοεις με την λεξη κιτ.
κατι που εχει σχεδιασει καποιος και πουλαει ως κιτ που συναρμολογεις εσυ. παλι DIY ειναι οποτε εμενα μου αρεσει η ιδεα γενικα του DIY

Reaction score
67
κιτ που συναρμολογεις εσυ. παλι DIY ειναι
Δε μιλαω για κιτ απλα και μονο γιατι δεν γνωριζω τι κιτ κυκλοφορουν στην αγορα. Ενας υγιης διαλογος προυποθετει μια προσεκτικη αναγνωση των γραφομενων των συμμετεχοντων.

Εχε υποψιν το οτι αφ'ενος το ηχειο των δεκαδων χιλιαδων βγαινει με γκολ απο τα αποδυτηρια γιατι ειναι αναγκασμενος ο κατασκευαστης να χρησιμοποιησει παθητικο κροσσοβερ λογω νομων της αγορας και αφ'ετερου τα μεγαφωνα που χρησιμοποιει δεν ειναι καν της ταξης τιμης των 5Κ.

Ως εκ τουτου ο καταναλωτης θα αναλωνεται μια ζωη να βρει τον υπεργαματο τελικο που τα παιζει ολα και με ατακα, ψιλα, μεσαια, χαμηλα κοκ ενω με κλασμα του συνολικου κοστους βρισκεις μηχανηματα που απαλλαγμενα απο το φορτιο του πληρους φασματος μπορουν να παιζουν εξαιρετικα στο φασμα που χρησιμοποιουνται.

Σε σχεση με σχεδιαση καμπινας, its no rocket science, 5 συνταγες υπαρχουν και βρισκεις και εργαλεια online. Φαντασια και γνωση παντα χρειαζονται.

Αυτα εχω να πω και δε θελω να πεισω κανενα. Γραφω με σκοπο το brainstorming και μονο.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.454
Members
38.456
Νεότερο μέλος
Seeyou