Πως βάζεις τέλος ρε γαμωτο…..

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
32.929
Αχ, ξύλο που θα θελαν μερικοί...

Αυτό το ΄΄πώς βάζεις τέλος΄΄ του τίτλου έφερε στο δικό μου νου το παρακάτω παρελκόμενο :

View attachment 368938

Τι είναι τούτο πάλι... Η μια άκρη φοράει εναλλακτικούς ακροδέκτες για να συνδέεται σε οποιαδήποτε ελεύθερη υποδοχή των συσκευών. Η άλλη άκρη με το εικονικό φις μπαίνει στην πρίζα χωρίς όμως οι πόλοι του ρεύματος και του ουδετέρου να είναι πουθενά συνδεδεμένοι παρά μόνο ο πόλος της γείωσης μέσω του οποίου θα γειώνονται υποτίθεται οι ... κυκλωματικές πλακέτες των συσκευών. Δεν σταματά όμως εδώ... Στο schuko περιέχεται και ειδικό...κάρβουνο (Bincho-Tan) που απελευθερώνει ανιόντα για να εξουδετέρωνε πιο αποτελεσματικά διάφορους ηλεκτρονικούς θορύβους. Έστω και αν δεν απελευθερώνει όσα ανιόντα υπόσχεται τουλάχιστον θα έκανε για... BBQ.

Πώς να βρεθεί εύλογη άκρη σε αυτό...Πιθανή διάσπαση σε υφιστάμενα δικτυώματα γείωσης μονού σημείου και παρουσία εύφλεκτων υλικών πάνω σε πρίζες...Καθένας να χει ... τέλος που θα του άξιζε... :sneaky:
Λίγο σεβασμό παρακαλώ. Είναι δεκαβλέκο. :laugh:

Reaction score
660
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και δεν πρόκειται να ακούσεις μόνο μια αιτία. Τοσες απαντήσεις καμία δεν σου κάνει; 😆
δεν εκανα παραπονο για να μου πεις αν μου κανουν οι απαντησεις, και εν τιαυτη περιπτωση ειδες τοσες πολλες εσυ κ
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και δεν πρόκειται να ακούσεις μόνο μια αιτία. Τοσες απαντήσεις καμία δεν σου κάνει; 😆
περιμενω απλή απάντηση του τύπου , π.χ φίλε έχεις πρόβλημα , φίλε δεν ακούς σωστά, φίλε και εγώ το πέρασα η το περνάω , η ακόμη καλύτερα φίλε έκανα αυτό και εκείνο και το ξεπέρασα.
Και ναι θα ήθελα μια απάντηση σωστή μήπως και βοηθήσει είτε εμένα η κάποιο άλλο και ξεπεραστεί αυτό που κάποιοι αρέσκονται αλλά κάποιοι κουράστηκαν.
Σαφώς και εκτιμώ κάθε απάντηση από τον κάθε ένα.

Reaction score
9.546
θα σας αναφερω οσο πιο απλα μπορω!
ρωτω λοιπον, ποια ειναι η αιτια που καθε φορα ενω χαμογελαμε απο την αποδοση των συσκευων μας, μετα απο καποιο χρον διαστημα απογοητευομαστε και ξαναρχιζουμε το ψαξιμο.
ποια ειναι αυτη η δικλειδα που μας οδηγει σε αυτη την ενεργεια?
ειναι θεμα ψυχοσυνθεσης, ειναι θεμα αχαριστιας, φταιει παραχος που τροφοδοτει ρευμα μη ικανο να δουλεψουν οι συσκευες μας?
τι απο ολα, η και ολα!
Γιατί δεν ρωτάς απλά την τεχνητή νοημοσύνη? :)

Είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να βαριέστε τα καινούρια προϊόντα μετά από λίγο καιρό. Υπάρχουν αρκετοί ψυχολογικοί και νευροβιολογικοί λόγοι για αυτό:

---

1. Ηδονική Προσαρμογή

Επίσης γνωστή ως "ηδονικός διάδρομος":

Μόλις αποκτήσετε ένα νέο προϊόν, η ευτυχία σας αυξάνεται βραχυπρόθεσμα.

Με την πάροδο του χρόνου, το συνηθίζετε - το προϊόν γίνεται φυσιολογικό.

Επιστρέφετε στο βασικό σας επίπεδο ικανοποίησης και το προϊόν δεν σας δίνει πλέον την ίδια καλή αίσθηση που σας έδινε στην αρχή.

---

2. Προσδοκία που καθοδηγείται από την ντοπαμίνη

Το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου (ειδικά ο νευροδιαβιβαστής ντοπαμίνη) ανταποκρίνεται πιο έντονα στην προσμονή παρά στην εκπλήρωση.

Το "λάκτισμα" συμβαίνει συχνά πριν από την αγορά - μέσω της προσμονής, της έρευνας και της λήψης αποφάσεων.

Μετά την αγορά, αυτό το ερέθισμα εξαφανίζεται και ο εγκέφαλος αναζητά νέα ερεθίσματα.

---

3. Μάρκετινγκ και Καταναλωτική Κουλτούρα

Η διαφήμιση υποδηλώνει συνεχώς ότι χρειάζεστε κάτι νέο για να είστε ευτυχισμένοι.

Μόλις αγοράσετε κάτι, το επόμενο σας παρουσιάζεται ως ακόμα καλύτερο.

Αυτό δημιουργεί έναν κύκλο επιθυμίας, αγοράς, απογοήτευσης και νέας επιθυμίας.

---

4. Έλλειψη Συναισθηματικής Σύνδεσης

Εάν τα προϊόντα δεν έχουν βαθύτερη συναισθηματική ή προσωπική αξία (π.χ. δώρα, κειμήλια, αντικείμενα που λαχταράμε εδώ και καιρό), χάνουν το νόημά τους πιο γρήγορα.

---

5. Σύγκριση με Άλλους

Σε έναν κόσμο κοινωνικών μέσων και συνεχούς αισθητηριακής υπερφόρτωσης, συγκρίνουμε συνεχώς τα υπάρχοντά μας με αυτά των άλλων.

Αυτό που αρχικά φαινόταν ξεχωριστό ξαφνικά φαίνεται «συνηθισμένο» όταν κάποιος σας δείχνει κάτι νεότερο ή καλύτερο.

---

Τι μπορείτε να κάνετε;

Συνειδητή κατανάλωση: Πριν κάνετε μια αγορά, αναρωτηθείτε αν χρειάζεστε πραγματικά το προϊόν ή αν απλώς ψάχνετε για ένα συναίσθημα.

Εφαρμόστε τον μινιμαλισμό: Λιγότερα πράγματα, αλλά πράγματα με νόημα και ποιότητα.

Εμπειρίες αντί για πράγματα: Μελέτες δείχνουν ότι οι εμπειρίες (π.χ. ταξίδια, χρόνος με φίλους) σας κάνουν πιο ευτυχισμένους για περισσότερο χρόνο από τις υλικές αγορές.

Καλλιεργήστε την ευγνωμοσύνη: Ο τακτικός στοχασμός για όσα ήδη έχετε μπορεί να μειώσει την επιθυμία για «περισσότερα».

--
Αν θέλετε, μπορώ να σας φτιάξω ένα μικρό εργαλείο αυτοκριτικής για να σας βοηθήσω να είστε πιο συνειδητοί σχετικά με τις αγορές σας.

Reaction score
660
Νομίζω πως η τεχνητή νοημοσύνη τα είπε όλα….ειδικα η παράγραφος 3 είναι κομβική,

Reaction score
3.476
Δυστυχώς η ζωή μας κάνει να βαριόμαστε γρήγορα γιατί όλη η υπόλοιπη ζωή μας είναι γρήγορη. Παλιότερα οι γονείς μας δεν κάνανε τρελές τράμπες η δεν κάνανε καθόλου γιατί δεν είχαν την μαζικότητα που έχουμε σήμερα. Όλα είναι στα πόδια μας και τίποτα δεν είναι στο τέλος της μέρας. Έχουμε στα χέρια μας όλη την δισκογραφεία των αγαπημένων μας μουσικών και στο τέλος πάλι δεν την ακούμε. Έχουμε ένα πολύ καλό σύστημα που με κόπο κάποιοι έχουμε φτιάξει και πάλι όμως, προσωπική άποψη, δεν έχουμε ακούσει όπως θα έπρεπε και ψάχνουμε να το βελτιώσουμε προσπαθώντας να καλύψουμε το κενό του χρόνου και όχι της κενό της μουσικής. Τα μουσικά ερεθίσματα μου που με έκαναν να έχω μια μουσική άποψη δυστυχώς δεν ήρθαν απο τα πολυ καλά dac, τις ισοσταθμήσεις, τα καλώδια, τα ενεργά ηχεία, τους μαματους ενισχυτές. Ηρθαν απο το walkman και ένα κασσετόφωνο που είχα στο δωμάτιο τα οποία δεν έπαιζαν και δεν μέτραγαν καλά ούτε στα πιο τρελά όνειρα μου. Ωστόσο το παραπάνω ειναι απλά η προσωπική μου εμπειρία και μάλιστα τελευταία κατεληξα να δώσω ότι είχα για τράμπες και να μην ασχοληθώ ξανά με το πως παίζει αλλά να παίζει και ας μην ακούω κάποια οκτάβα χαμένη στο διάστημα.

Reaction score
22.312
και ευτυχώς όχι μεγάλη ενασχόληση με καλωδια.
περιμενω απλή απάντηση του τύπου , π.χ φίλε έχεις πρόβλημα , φίλε δεν ακούς σωστά, φίλε και εγώ το πέρασα η το περνάω , η ακόμη καλύτερα φίλε έκανα αυτό και εκείνο και το ξεπέρασα.
Και ναι θα ήθελα μια απάντηση σωστή μήπως και βοηθήσει είτε εμένα η κάποιο άλλο και ξεπεραστεί αυτό που κάποιοι αρέσκονται αλλά κάποιοι κουράστηκαν.
Ο ΠΑΗ θα σου έλεγε :

Φίλε αναμενόμενα όλα αυτά καθώς με καλώδια δεν ασχολήθηκες. :D

Reaction score
4.786
θα σας αναφερω οσο πιο απλα μπορω!
ρωτω λοιπον, ποια ειναι η αιτια που καθε φορα ενω χαμογελαμε απο την αποδοση των συσκευων μας, μετα απο καποιο χρον διαστημα απογοητευομαστε και ξαναρχιζουμε το ψαξιμο.
ειναι θεμα ψυχοσυνθεσης, ειναι θεμα αχαριστιας, φταιει παραχος που τροφοδοτει ρευμα μη ικανο να δουλεψουν οι συσκευες μας?
τι απο ολα, η και ολα!
δεν εκανα παραπονο για να μου πεις αν μου κανουν οι απαντησεις, και εν τιαυτη περιπτωση ειδες τοσες πολλες εσυ κ

Σαφώς και εκτιμώ κάθε απάντηση από τον κάθε ένα.
Απλό είναι,
γιατί ακόμα δεν έχεις φτάσει στο σημείο να ξέρεις, να έχεις επαρκή γνώση. Όταν το επιτύχεις αυτό θα ηρεμήσεις. Εξαιρούνται οι αναβαθμίσεις σε ανώτερη κατηγορία τιμής.

Reaction score
9.546
Απλό είναι,
γιατί ακόμα δεν έχεις φτάσει στο σημείο να ξέρεις, να έχεις επαρκή γνώση. Όταν το επιτύχεις αυτό θα ηρεμήσεις. Εξαιρούνται οι αναβαθμίσεις σε ανώτερη κατηγορία τιμής.
Εσύ έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο? :lolsign:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.220
Φίλε "it's a state of mind". Έστησα το δεύτερο σύστημα το 2012. Το 2019 αντικατατέστησα τον προενισχυτή και το room processor με μια συσκευή, η οποία ενσωματώνει και DAC (που δεν είχα) κι από τότε δεν πείραξα κάτι. Γιατί;

Επειδή είπα ότι αυτό που ακούω, όπως το ακούω, για όσες φορές/ώρες το ακούω με ικανοποιεί (ΟΚ, έχω και κάτι μετρήσεις που δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο). Πλέον έχω άλλες προτεραιότητες κι επιπλέον "if it works, don't fix it".

Αν αλλάξω κάτι, στο μέλλον, θα είναι όλο το σύστημα όχι ένα μηχάνημα.

Reaction score
22.312
Νομίζω πως η τεχνητή νοημοσύνη τα είπε όλα….ειδικα η παράγραφος 3 είναι κομβική,
Ωραία ... και τώρα που βρήκες το "γιατί" ... τι έχεις σκοπό να κάνεις ; :D:D

Reaction score
3.476
Φίλε "it's a state of mind". Έστησα το δεύτερο σύστημα το 2012. Το 2019 αντικατατέστησα τον προενισχυτή και το room processor με μια συσκευή, η οποία ενσωματώνει και DAC (που δεν είχα) κι από τότε δεν πείραξα κάτι. Γιατί;

Επειδή είπα ότι αυτό που ακούω, όπως το ακούω, για όσες φορές/ώρες το ακούω με ικανοποιεί (ΟΚ, έχω και κάτι μετρήσεις που δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο). Πλέον έχω άλλες προτεραιότητες κι επιπλέον "if it works, don't fix it".

Αν αλλάξω κάτι, στο μέλλον, θα είναι όλο το σύστημα όχι ένα μηχάνημα.
Ο φίλος @wizzy τα είπε όλα. Σε αυτή την φάση είμαι και εγώ εδώ. Συγκεκριμένα components και σταθερά. Αφού ακούγεται καλά στα αυτιά μου this is the end game, μετά απλά ακούμε μηχανήματα.

Reaction score
9.546
Εσύ μη μιλάς, κοίτα εκεί που λέει για μινιμαλισμό η. Τ.Ν. ... δεν λέει δώδεκα ηχεία και τέσσερα subs και ένα κεντρικό. :D :D
Για πολυκάναλο λίγα έχω :D

Ηρέμησα παντως μόλις έστησα το πολυκαναλο. Ρώτα και τους υπόλοιπους πολυκαναλους, Μάρκου, Μπούτχια κτλπ να σου πουν. :biggrin:

Reaction score
4.786
Εσύ μη μιλάς, κοίτα εκεί που λέει για μινιμαλισμό η. Τ.Ν. ... δεν λέει δώδεκα ηχεία και τέσσερα subs και ένα κεντρικό. :D :D
Λυπήσου τον, είναι από αυτούς που αγόρασαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και νομίζουν ότι έπιασαν το ταβάνι στην αυτοκίνηση.

Reaction score
22.312
Για πολυκάναλο λίγα έχω :D

Ηρέμησα παντως μόλις έστησα το πολυκαναλο. Ρώτα και τους υπόλοιπους πολυκαναλους, Μάρκου, Μπούτχια κτλπ να σου πουν. :biggrin:
Τι ηρέμησες ; Χειροτέρεψες. Όλο βιντεάκια βάζεις και ψάχνεις ακόμη πιο βαθιά. Απλώς είσαι σε αυτή την περίοδο την ενδιάμεση που λέει η Τ.Ν. .... θα τα χώσεις χοντρά σε λίγο καιρό, σε βλέπω εγώ. :D :D
Λυπήσου τον, είναι από αυτούς που αγόρασαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και νομίζουν ότι έπιασαν το ταβάνι στην αυτοκίνηση.
Του έβαλε πολυκάναλο ; :D

Να ...του έβγαλα και άλλο έξοδο. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.470
Members
38.457
Νεότερο μέλος
citizen$