Πως είναι δυνατόν?

Reaction score
10
Οπως ξέρετε εδώ και καιρό έψαχνα ένα κορυφαίο DAC να το συνδέσω με τον υπολογιστή και να παίζω από εκεί την μουσική μου. Δεν είναι ότι δεν ήμουν ευχαριστημένος από το EMM LABS αλλά η προοπτική ενός computer based server εδώ και καιρό μου είχε γίνει έμμονη ίδεα! Δυστυχώς το EMM LABS δεν είχε ψηφιακή είσοδο!

Χτες ανοίγοντας το High Fidelity είδα μια αγγελία για το MEDEA. "Ωπα λέω, εδώ είμαστε". Τον πωλητή τυχαίνει και τον ήξερα. Ως ψηφιακές πηγές είχε τα παρακάτω:

1) ΕΜΜ LABS CDSA
2) EMM LABS DAC2
3) BENCHMARK και το
4) WEISS MEDEA

στα τρία συστήματα που έχει. Τα δύο μάλιστα με Kharma 3.2.

Eπειδή ήξερα την αγάπη του για τα EMM LABS τον πήρα τηλέφωνο και του πρότεινα να κάνουμε την ανταλλαγή. Το MEDEA είχε κλείσει περίπου 1.5 χρόνο σε AΨΟΓΗ κατάσταση. Για καλή μου τύχη δέχτηκε να πάρει το EMM LABS για το εξοχικό του. Πούλαγε το MEDEA επειδή θεωρούσε πολυτέλεια να έχει τόσα πολλά ψηφιακά.
Φτιάχτηκα και εγώ!!!!!!

Καθήσαμε και ακούσαμε το MEDEA συνδεδεμένο με υπολογιστή με ΑES/EBU και το EMM LABS stand alone πάντα σε σήμα 16/44!

Ερώτηση:

Πως γίνεται αυτά τα δυο καταξιωμένα Players να έχουν τοοοσο διαφορετικό ήχο. Θα περίμενε κάποιος σε αυτό το επίπεδο οι διαφορές να είναι μικρές! ΑΜ ΔΕ! Το EMM LABS φωτεινό με πολύ καλή ανάλυση και το MEDEA πιο μουσικό με καλύτερη ροή της μουσικής. Το σύστημα έπαιζε απίστευτα με το MEDEA και ήταν πολύ απόλυτο με το EMM LABS σε σημείο που κάποιες φορές σε κούραζε. Μιλάμε για διαφορές εύκολα ανιχνεύσιμες σε επαναλαμβανόμενα blind test.

Ποιο είναι το σωστό?
Μήπως απλά μιλάμε για δυο όψεις της σωστής αναπαραγωγής?

Το EMM LABS μου φάνηκε καλύτερο για παραγωγή μουσικής και το MEDEA καλύτερο για ακρόαση. Κάπου ήταν καλύτερο το ένα κάπου το άλλο. Ισως σε άψογες ηχογραφήσεις να προτιμούσα το EMM LABS, αλλά πόσες τέτοιες υπάρχουν?

Πραγματικά μου δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά χτες....

Μεγειές μου!!!!!

Reaction score
10
Thanks Nικο!!!:107::107:

Ανυπομονώ να πάω σπίτι!!!Computer Audio Era!!!!

Για σχολίασε λίγο και τα ερωτήματά μου!!!!:126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μην τρελαίνεσαι Μιχάλη, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα προς ανάλυση. Η μεγαλύτερη ηλιθιότητα ever (κυρίως από αναλογικούς) είναι αυτή που λέει πως ο ψηφιακός ήχος δεν είναι μουσικός, εύηχος και με την όμορφη ροή που περιγράφεις.

Welcome to the club. :126:

...

Reaction score
10
Nαι το θέμα είναι πως δυο κορυφαίες εταιριές θα έπρεπε να είχαν "κάπως" παρόμοιο ήχο. Ειδικά όταν και οι δύο ασχολούνται με studio. Nα συνέκλινε κάπως ο ήχος τους. Γιατί το σωστό είναι ένα. Δεν μπορεί και τα δύο να είναι σωστά! Η μήπως μπορεί?

Reaction score
684
Δυστυχως για μια απο τις δυο εταιριες δεν μπορει και τα δυο να ειναι σωστα....

Αρα μια απο τις δυο εταιριες κανει καπου λαθος στο τελικο αποτελεσμα και πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες....

(εαν λαβουμε υπ'οψη το κοστος των μηχανηματων)....

Reaction score
10
Δυστυχως για μια απο τις δυο εταιριες δεν μπορει και τα δυο να ειναι σωστα....

Αρα μια απο τις δυο εταιριες κανει καπου λαθος στο τελικο αποτελεσμα και πουλαει φυκια για μεταξωτες κορδελες....

(εαν λαβουμε υπ'οψη το κοστος των μηχανηματων)....

Έτσιιι.....'Ελα να ανάψουν λίγο τα αίματα!!!:116:

Γιώργο μιλάμε για δύο εταιρίες οι οποίες είναι στη κορυφή, αμφιβάλω ότι η μία από τις δύο πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! :126:

Reaction score
684
Έτσιιι.....'Ελα να ανάψουν λίγο τα αίματα!!!:116:

Γιώργο μιλάμε για δύο εταιρίες οι οποίες είναι στη κορυφή, αμφιβάλω ότι η μία από τις δύο πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! :126:
στα σοβαρα DAC υπαρχουν δυο διαφορετικες σχολες....
η μια σχολη ειναι τα Orpheus, Prism, Weiss και η αλλη σχολη ειναι τα Emm Labs και DCS. Οποιος τα εχει ακουσει σε συγκριση μπορει να σου πει οτι ακουγονται διαφορετικα (κυριως στις υψηλες συχνοτητες). Αν ειναι σωστα και τα δυο?
Χλωμο...

Reaction score
140
Μιχάλη με προβλημάτισε ο δικός σου που κράτησε το benchmark και έδωσε το Weiss γιατί και εγώ όπως ξέρεις είμαι για MINERVA

Reaction score
10
Aυτός είναι κολλημένος με την ΕΜΜ LABS. Επίσης έχει πολλά μηχανήματα που "κάθονται"!

Το Weiss το έδωσε γιατί για την χρήση που το είχε σε streamer με sonous για χαλαρές ακροάσεις ήταν too much. Aντώνη δεν συγκρίνετε το Minerva με το Benchmark!!!!

Reaction score
8
Μιλοντας συμφωνα με προσωπικες εμπειριες παντα, υπαρχει ενα μακροχρονιο διαστημα, που αναζηταμε την απολυτη αναλυση καθαροτητα, διαχωρισμο κ.λπ. Αυτο μετα απο καποιο διαστημα κουραζει και ιδιαιτερα με μετριες ηχογραφησεις οι οποιες και ξεγυμνωνονται.
Μετα απο καποιο χρονικο διαστημα αναζηταμε καποια μηχανηματα που συγχωρουν - καλυπτουν και δημιουργουν μια γλυκητητα συναισθηματων, που σε κανει να θες να ακους, ολο και περισσοτερο μουσικη.

Reaction score
10
Εχουμε δύο κορυφαίες εταιρίες οι οποιές ως επί το πλείστον παράγουν τα cd που ακούμε σήμερα. Πως γίνεται οι ηχητικές τους απόψεις να διαφέρουν τόσο πολύ?

Reaction score
140
Aυτός είναι κολλημένος με την ΕΜΜ LABS. Επίσης έχει πολλά μηχανήματα που "κάθονται"!

Το Weiss το έδωσε γιατί για την χρήση που το είχε σε streamer με sonous για χαλαρές ακροάσεις ήταν too much. Aντώνη δεν συγκρίνετε το Minerva με το Benchmark!!!!

Ναι βρε κατάλαβα ο τύπος έχει πολλά μπικικινια αλλά το benchmark τι το κάνει δεν μου είπες…….

Reaction score
10
Το benchmark θα το βάλει στην θέση του Weiss για ασύρματο streaming μέσα στο σπίτι. Αλλά τι αγχώνεσε? Δηλαδή αν αυτός προτιμάει το benchmark σημαίνει ότι είναι και καλύτερο!;)

Reaction score
684
Ναι βρε κατάλαβα ο τύπος έχει πολλά μπικικινια αλλά το benchmark τι το κάνει δεν μου είπες…….

μην αγχωνεσαι πολυ με το Benchmark. Υστερει πολυ σε σχεση με τα κορυφαια DAC....

Reaction score
140
Gpol δεν αγχώνομαι έτοιμος είμαι να τα χώσω για Weiss αλλά έλα που είμαι Κατερίνη και πρέπει να κατεβώ Αθήνα να το ακούσω αυτό το ρημάδι το Minerva γιατί αγορά χωρίς ακρόαση ΞΑΝΑ δεν έχει
Ρώτησα τον Μιχάλη πως και ένας άνθρωπος με τόσα μηχανήματα έχει και το dac1 ,που το βάζει να παίζει στο μπάνιο με εντοιχισμένα? Τι το θέλει? Σε σχέση με τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι παιχνίδι ! αλλά μήπως κάτι του κάθεται και το κρατάει?

Reaction score
10
Προφανώς. Αλλά επίσης το κρατάει επειδή είναι φτηνό και είναι υπερβολή να χρησιμοποιήσει κάτι πιο ακριβό για τη συγκεκριμένη χρήση που το θέλει!

Reaction score
684
Gpol δεν αγχώνομαι έτοιμος είμαι να τα χώσω για Weiss αλλά έλα που είμαι Κατερίνη και πρέπει να κατεβώ Αθήνα να το ακούσω αυτό το ρημάδι το Minerva γιατί αγορά χωρίς ακρόαση ΞΑΝΑ δεν έχει
Ρώτησα τον Μιχάλη πως και ένας άνθρωπος με τόσα μηχανήματα έχει και το dac1 ,που το βάζει να παίζει στο μπάνιο με εντοιχισμένα? Τι το θέλει? Σε σχέση με τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι παιχνίδι ! αλλά μήπως κάτι του κάθεται και το κρατάει?
αντι να δωσεις λεφτα για το Benchmark παρε αυτο

http://www.audiomarkt.de/_markt/item.php?id=2742543427&

το εχω συγκρινει με το Benchmark (τα ειχα και τα δυο) και υπαρχει μεγαλη διαφορα...

αλλιως για καινουργιο μονοδρομος το Weiss Minerva ...
δεν εχει ανταγωνισμο στα λεφτα του...

Reaction score
0
Έτσι όπως τα περιγράφει ο Μάικ, μάλλον σε Weiss θα πήγαινα κι εγώ. Για ανθρώπους που ακούν πάρα πολλή ώρα, δεν κάνουν τα υπεραναλυτικά-φωτεινά στις υψηλές μηχανήματα.

Βέβαια στην τελική, ανάλογα με το υπόλοιπο σετάπ θα πήγαινα, αλλά να 'χαμε να λέγαμε...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Πως είναι δυνατόν?

Nαι το θέμα είναι πως δυο κορυφαίες εταιριές θα έπρεπε να είχαν "κάπως" παρόμοιο ήχο. Ειδικά όταν και οι δύο ασχολούνται με studio. Nα συνέκλινε κάπως ο ήχος τους. Γιατί το σωστό είναι ένα. Δεν μπορεί και τα δύο να είναι σωστά! Η μήπως μπορεί?
Αυτό πρέπει να ψάξεις...

Η δική μου γνώμη είναι το ακριβώς αντίθετο...δεν υπάρχει ΕΝΑΣ συγκεκριμένος ήχος που αναζητάμε.

Σκέψουτο με τα μουσικά όργανα, ίδια εταιρεία, ίδιος τύπος κιθάρας, πολλά μοντέλα....διαφορετικός ήχος
Ποιο είναι το σωστό ? :132:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis