Πως ελέγχουμε την καλή κατάσταση των ηχείων?

Reaction score
1
Έχω ένα ζευγάρι B&W CDM1 και έχω την εντύπωση οτι οι υψηλές συχνότητες είναι λίγο θολές και για να το τσεκάρω έβαλα το dvd της Avia και έκανα κάποια τεστ που σου δίνουν την δυνατότητα να ακούσεις όλο το φάσμα των συχνοτήτων που μπορεί να αναπαράγει ένα ηχείο.
Παρότι στο τέστ δεν κατάλαβα κάτι το επιλήψιμο εξακολουθώ να πιστεύω οτι το ηχείο παίζει σαν φιμωμένο σε σχέση με τα P5 που έχω για μπροστά αλλά και με βάση άλλα ηχεία που έχω ακούσει πρόσφατα.
Πάντως για να μην προτρέξετε και μου πείτε οτι"παίζει έτσι γιατί είναι ηχείο μόνιτορ¨σας λέω πως παλαιότερα δεν έπαιζε έτσι....το θυμάμαι ....ήταν πολύ καλύτερο.
Ο ενισχυτής μου είναι ένας AV marantz 7500 και η ισχύς/ρευματα/μουσικότητα του είναι αρκετά καλή για δύσκολα ηχεία σαν το cdm1.
Σκέφτηκα μήπως να αλλάξω το cross over αλλά θέλω την γνώμη σας αρχικά για το πως να κάνω ένα αξιόπιστο έλεγχο των μονάδων tweeter-woofer και μετά να προχωρήσω σε αντικαταστάσεις.

Reaction score
5
Ίσως επειδή είναι και κάποιας ηλικίας να υπάρχει πρόβλημα με ferrofluid που πολύ πιθανό να έχει πήξη. Σε τέτοια περίπτωση μάλλον χρειάζεσαι νέα tweeters.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Γενικά όσο αναφορά τα ηχεία μίας κάποιας ηλικίας έχουμε συμπτώματα γήρανσης τόσο στο μεγάφωνο όσο και στο crossover.

Εκτός το ότι μπορεί να έχει ξεραθεί το ferrfluid μπορεί και κάποιος ηλελτρολυτικός πυκνωτής στον κλάδο του tweeter να έχει αρχίσει να παραδίδει πνεύμα.

Αν σε ενδιαφέρει να κρατήσεις το ηχείο, καλύτερα να αλλάξεις και τo tweeter (θα πρέπει να απευθυνθείς στον εισαγωγέα) αλλά και όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές που μορεί να υπάρχουν στο crossover. Καλό θα είναι να αντικαταστήσεις τους πυκνωτές με μη ηλεκτρολυτικούς. (ΜΚΤ-ΜΚΡ)

Αν πιάνει το χέρι σου κολλητήρι μπορείς εύκολα να το κάνεις και μόνος σου. Αλλιώς απευθύνσου σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα...

Reaction score
1
Τα tweeter έχουν 52 ευρώ το ένα καινούργια και οι πυκνωτές δεν ξέρω πόσο αλλά ξέρω να δουλεύω κολλητήρι και θα τους αλλάξω μόνος μου.
Που θα βρώ καλούς πυκνωτές? Στον Βενιέρη μήπως με τα ηλεκτρονικά (στην Κάνιγγος?)
Νομίζω πως με συνολικό κόστος περίπου 120 ευρώ θα ανανεωθεί πλήρως το ηχείο και αξίζει τον κόπο ένα τόσο καλό ηχείο να το κρατήσω.
Εσείς τί λέτε?

Reaction score
5
Θα σου σύστηνα να αλλάξεις πρώτα τα tweeters και μετά εξετάζεις το ενδεχόμενο για τους πυκνωτές.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa