Πως θα γίνει το ΤαρατσοTheater Καλύτερο ? Help needed

Con

Reaction score
0
Αρχικά την καλημέρα μου στο forum.

Πριν λίγο καιρό (1-2 μήνες) κόλλησα και εγώ Το μικρόβιο :D (Το επαλήθευσε και ο γιατρός - κοπέλα μου με την οποία συζούμε )

Η αρχή έγινε όταν ένας φίλος μου δώρισε έναν Sony VPL-BW7 projector (http://store.sony.com/webapp/wcs/st...551&storeId=10151&langId=-1&partNumber=VPLBW7) .

Μετά απο αυτό ακολούθησε η αγορά ενός Marantz NR1501 (http://us.marantz.com/us/products/pages/productdetails.aspx?CatId=avreceivers&ProductId=NR1501)

καθώς και ένα σετ ηχειάκια boston acoustics soundware xs 5.1 ( http://www.bostonacoustics.com/SoundWare-XS-51-Home-Theater-System-P385.aspx ).

Είχα ήδη στην κατοχή μου 2 ηχεία της Metro Audio Systems PL6 (http://www.metroaudiosystems.gr/pag...gr-professional-speakers/gr-metro/gr-plseries).

Τέλος πείρα και ένα ¨πανι¨ (της σειράς) διαστάσεων 2χ2 μέτρα απλό χειροκίνητο.

Πάμε λοιπόν τώρα στο συνδυασμό των παραπάνω : Τα PL6 της Metro έχουν συνδεθεί ως Front L/R speakers και τα Boston συμπληρώνουν αναλόγος το 7.1 που προέκυψε. Ο projector πέρνει σήμα απο τον υπολογιστή μου (DVI to HDMI) και ο Marantz ομοίως απο το pc με SPDIF.

Το ενδοιαφέρον για εμένα τουλάχιστον είναι ότι τα παραπάνω όλα έχουν τοποθετηθεί στην βεράντα-ταράτσα του σπιτιού στην πέργκολα που υπάρχει (θα ανεβάσω φωτογραφίες το απόγευμα ).

Θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με τον παραπάνω συνδυασμό καθώς και ότι προτάσεις έχετε να κάνετε. Δυστηχώς δεν είχα καμία προηγούμενη εμπειρία σχετική με το Ταράτσα Theater (ούτε και με το Home για να είμαι ειλικρινής) οπότε και φοβάμαι ότι δεν μπορώ να αξιοποιήσω στο βέλτιστο βαθμό το ότι έχω για να πάρω το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν γνωρίζω αν έχω δώσει αρκετές πληροφορίες μιάς και δεν είμαι σίγουρος ποιές είναι οι πληροφορίες που πρέπει να δώσει κανείς, παρακαλώ ρωτίστε με και θα προσπαθήσω να γίνω πιό αναλυτικός :D.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά !

Con

Reaction score
0
Απάντηση: Πως θα γίνει το ΤαρατσοTheater Καλύτερο ? Help needed

Με βαρεθήκατε ήδη ? :D

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Τι δεν σε ευχαριστεί;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Με βαρεθήκατε ήδη ? :D
Ναι. :136:

Εκείνο που δεν έχω καταλάβει είναι τι σου λείπει. Κάτι στον ήχο, στην εικόνα, στο μέγεθος? Αν είσαι ικανοποιημένος, γιατί να αλλάξεις κάτι? Σε πρώτη φάση αυτό που θα άλλαζα είναι το κεντρικό με ένα ίδιο με τα left-right. To .1 (sub) ποιό είναι?

Con

Reaction score
0

Δεν είναι ότι δεν με ευχαριστεί κάτι απλά διαβάζοντας σχεδόν ΟΛΟ το forum μεσα σε 1 μήνα έχω καταλάβει ότι με τις κατάληλες ρυθμίσεις των μηχανημάτων αλλά και σωστές τοποθετήσεις τους η διαφορά που μπορεί να έχεις στην ποιότητα του αποτελέσματος είναι μεγάλη και αισθητή. Το θέμα είναι ότι εγω δυστηχώς δεν έχω μέτρο σύγκρισης αλλά ούτε και προηγούμενη εμπειρία οπότε και νομίζω δεν μπορώ να αξιολογήσω σωστά αν ο τρόπος που το έφτιαξα είναι σωστός ( γενικά απο άποψη ρυθμίσεων, συνδεσμολογία, συνδυασμού μηχανημάτων, και ότι άλλο μπορεί να διαφοροποιήσει το αποτέλεσμα).

Με λίγα λόγια έχω την υπόνεια ότι πιθανών κάποιος γνώστης μέσα απο το forum θα μου πει " μα καλά τι ρύθμιση είναι αυτη στον projector? Ούτε τα μισά απο αυτα που μπορείς να δεις δεν βλέπεις ".

Αργότερα το απόγευμα που θα ανεβάσω τις φωτογραφίες νομίζω θα είναι πιο εύκολο να με συμβούλέψετε για καλύτερη υλοποίηση.

Για το συνδυασμό των μηχανημάτων καμία άποψη ?

Το sub είναι της Boston και ερχόταν μαζί με το σετ τα ηχεία (5.1). Στο link για τα ηχεία το έχει.

Con

Reaction score
0

Sry για το διπλοποσταρισμα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Για το συνδυασμό των μηχανημάτων καμία άποψη ?
Ο Ματαντζ με τα Μποστον μιά χαρά είναι.Τα Metro μου είναι άγνωστα.
Τώρα όσον αφορά τις ρυθμίσεις:
1)Έτρεξες το Audessey του ενισχυτή;
2)Για να ρυθμίσεις σωστά την εικόνα πρέπει να καλέσεις επαγγελματία calibrator.
Πολύ πιθανόν βέβαια ο προβολέας σου να χρειάζεται λάμπα αν δεν έχει αλλαχθεί πρόσφατα.Πόσες ώρες έχει;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Σε ό,τι αφορά τον ήχο, κάνε τη βασική ισοστάθμιση με το μικρόφωνο του Marantz.

Για την εικόνα, αν έχεις το κουράγιο, κατέβασε από εδώ το δισκάκι για τις βασικές ρυθμίσεις της εικόνας. Αλλιώς θα πρέπει να απευθυνθείς σε επαγγελματία.

Con

Reaction score
0

Αρχικά ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

1. Δεν το έχω τρέξει για 2 λόγους . Η απόσταση του ενισχυτή απο τη θέση ακρόασης-προβολής είναι περι τα 5 μέτρα οπότε και δεν φτάνει το καλωδιάκι του μικροφώνου που περιελάμβανε επίσης το παραπάνω σύστημα είναι στην ταράτσα μας οπότε και υπάρχουν αρκετοί εξωτερικοί θόρυβοι (αυτοκίνητα, μηχανάκια κτλ κτλ.). Απ'οτι έχω διαβάσει στο forum για να πάρει καλά αποτελέσματα με χρήση του M.R.A.C (σύστημα της Marantz για auto calibration του συγκεκριμένου ενισχυτή) πρέπει να επικρατεί απόλυτη ησυχία στο χώρο.

2. Όσο για τον projector ο συγκεκριμένος δίνει την απαραίτητη ευελιξία στις ρυθμίσεις ώστε ένας ειδικός να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα? Δεν γνωρίζω. Η λάμπα έχει 32 ώρες (δεν τον είχε χρησιμοποιήσει ποτε !!! ). Ούτως η άλλος δεν γνωρίζω καθόλου πια είναι η διαδικασία calibration οπότε και είμαι ανοιχτός σε κάθε ειδική συμβουλή η βοήθεια.

Για παράδειγμα για την αναπαραγωγή ταινιών 720p .mkv απο το pc καλώς τον έχω συνδέσει με HDMI η θα ήταν προτιμότερο το RS232 ( ετσι δεν λέγεται το βισμα vga)? Απ'οτι κατάλαβα την μέγιστη ανάλυση ο projector την δίνει απο εκεί όταν το συνδέεις με pc. (Μπουρδολογώ ?).

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Ανέβα στην ταράτσα κατά τις 4-5 το πρωί. :136:

Δυστυχώς, χωρίς τη ρύθμιση από τον ενισχυτή, δεν πρόκειται να ακουστεί όπως πρέπει.

Con

Reaction score
0

Λοιπόν στις 15:30 θα είμαι σπίτι και θα τα βάλω όλα στην θέση τους (είχα βγάλει τα ηχεία κ προτζεκτορα λόγω λασποβροχής) θα τραβήξω φοτοζ και θα σας δώσω μια πλήρη εικόνα. Σίγουρα όταν το δείτε θα έχετε ιδέες για καλύτερη υλοποίηση !!

Ερώτηση: μπορώ να πάρω προέκταση για να φτάσει το mic του ενισχυτή στη θέση ακρόασης ? μινι jack νομίζω είναι. Έχει σημασία αν μεγαλώσει το μήκος του καλωδίου (ασχετοερώτηση αλλα....) ? (είναι γύρω στα 5-6 μέτρα απόσταση ενισχυτή απο θέση ακρόασης).

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Τα έχεις εκτεθειμένα? :111:

Πάρε το μικρόφωνο μαζί σου, και ζήτησε προέκταση σε κατάστημα ηλεκτρονικών.

Con

Reaction score
0

Yep τα έχω εκτεθειμένα (τα ηχεία και τον projector, ενισχυτής είναι μέσα στο σπίτι) αλλά δεν τα βλέπει ήλιος (έχει την πέργκολα απο πάνω) και εννοείται ότι όταν το παει για βροχή τα μαζεύω (είναι εύκολο σχετικά). γιου γουιλ σι .

Θα πάω να την πάρω το απόγευμα την προέκταση. Φοβόμουν ότι και το μήκος του καλωδίου μπορεί να έπαιζε το ρόλο του.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Ανοιχτος χωρος δηλ ..οποτε μπασο παπαλα, εγω μαλλον θα ακουγα με καλα ακουστικα,οποτε δεν θα ενοχλουσε και ο εξωτερικος θορυβος!!

Reaction score
384

Το RS232 δεν ειναι για εικονα-ηχο, αρα καλα τα εχεις οπως ειναι τωρα. Η εξοδο VGA ειναι αλλη, αλλα αφου εχεις HDMI εξοδο-εισοδο, εισαι τελειος.
Γενικα πρεπει τα 3 μπροστινα ηχεια να εχουν τον ιδιο τονικο χαρακτηρα. Φαντασου κατι να κινειται απο τη μια ακρη της σκηνης στην αλλη και σε καποιο σημειο να χαλαει η ομοιογενεια και να αλλαζει ο ηχητικος χαρακτηρας!
Να σου πω ομως και τη μαυρη αληθεια, καποτε ειχα κι εγω διαφορετικο κεντρικο (Μartin Logan κεντρικο και Audio Spectrum L,R) και δε με ενοχλουσε καθολου! Ακους και αποφασιζεις αναλογα.

Con

Reaction score
0

Τραβάω φώτο για να σας δείξω και το χώρο. Βασικά DIMITRIS στα δικά μου απαίδευτα αυτιά δεν παρατήρησα τίποτα τέτοιο. Stathis νομίζω η παρέα θα εκτιμούσε περισσότερο μια προβολή χωρίς ο καθένας να έχει τα ακουστικά του ! Ε ας χάσουμε και λίγο μπάσο κομμάτια να γίνει.

BRB..

Con

Reaction score
0

Πιο αναλυτικά τα 2 λευκά ηχεία είναι τα Metro PL6 (Front L/R) τα οποία βρίσκονται σε απόσταση περίπου 50cm από το πανί αριστερά και δεξιά.

Το κεντρικό βρίσκεται στο κέντρο και επάνω στο δοκάρι της πέργκολάς ακριβώς μπροστά απο το πανί. Τα surround L&R είναι στο ίδιο ύψος με το κεντρικό αριστερά και δεξιά ακριβώς απο το τραπέζι.Η απόσταση τους απο τα αυτιά μας όταν καθόμαστε είναι περίπου 1.5μ.

Τέλος τα SB είναι επίσης στο ίδιο ύψος με τα Surround και είναι τοποθετημένα πίσω απο τη θέση ακρόασης σε απόσταση περίπου 2.5μ απο αυτή και κοιτούν προς τον καναπέ.

Ο projector απέχει απο την οθόνη (φακός με οθόνη) 2.90μ και απο το έδαφος 1.95μ.

Το Sub έρχεται μέχρι έξω και μπαίνει κάτω απο τη μονάδα του air contition (δλδ αριστερά απο την οθόνη και περίπου κανά 80cm μπροστά.

Αυτά... Κάθε πρόταση για οποιαδήποτε διόρθωση, η όποια ιδέα έχετε είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτη. Το βράδυ θα βγάλω και μία φωτό με τον projector εν δράση.

Θενκς για το χρόνο σας !

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut