Πως να ξεκολήσουμε πυκνωτές από την πλακέτα από την κόλλα!!!!

I

iason

Guest
Καλήμέρα,
Οπως λέει και ο τίτλος του θέματος εάν θέλουμε να ξεκολήσουμε πυκνωτές οι αντιστάσεις πού είναι κολλημένοι πάνω στην πλακέτα με κόλα ,υπάρχει κανένα τεχνικό κόλπο τρόπος ?
Ευχαριστώ για τις τυχόν απαντήσεις την καλημέρα μου.
Ιάσων,:)
 


argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
σφυρακι 500 gr και πλατυκοπιδο
εγγυημενη κατασταση , δεν κολωνει πουθενα.....αφαιρει μαζι με τον πυκνωτη και την πλακετα
2 σε 1
(πλακα κανω)
 

I

iason

Guest
Λοιπόν για να είμαι ειλικρινής τις δύο επιστημονικές μεθόδους πού προαναφέρθηκαν από Κόγια ,και Argi τις γνώριζα !!!!!! Οχι για να μην μας περνάτε και για Ασκετουσ ....:dance2:Τίποτα ποιό μοντέρνο κανείς !!
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
η κολλα φευγει προσεκτικα και με τροπο με κοπιδακι , ξυστρουλα, μετα ευκολα τον ξεκολλας
θελει τροπο ,οχι κοπο
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο γρατσουνισμενες πλακετες απο τετοια θεματα ....βασικα οταν ο πυκνωτης ειναι για αλλαγμα και δεν σε ενδιαφερει τον ξεκολλας και τον τραβας απο πανω και μενει η κολλα στην πλακετα .

Οι κολλες που χρησιμοποιουσαν κατα κανονα οι Ιαπωνες ειναι βενζινοκολολες 2 τυπων οπου ο πρωτος διαλυεται με ασετον το οποιο βαζεις με προσοχη με πινελακι πανω ωσε να μαλακωσει η κολλα και μετα την βγαζεις πολυ ευκολα με το νυχι ωστε να μην γρατσουνιστει η πλακετα .

Ο αλλος τυπος φευγει νερο απο πανω με το γνωστο remover που αγοραζεις απο χρωματοπωλειο για να βγαλεις καποιο κοινο χρωμα .

ΚΑι οι δυο τυποι διαλυονται καλυτερα με ζεστο αερα ο οποιος επιταχυνει κατα πολυ την διαδικασια .

Τελος για νεοτερα μηχανηματα που εχουν κολλες σιλικονουχες αυτες ξυνονται πολυ πιο ευκολα με το χερι και για να διαλυσεις και οτι εχει απομεινει ριχνεις ενα σπρευ με λαδι και λιγο ζεστο αερα το σπρευ εισχωρει κατω απο την κολλα και ετσι την βγαζεις πολυ ευκολα απο πανω .

Οτι μεθοδο και να αποφασισεις πρεπει να πλυνεις τα υπολειματα του χημικου που θα βαλεις παρα πολυ καλα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720
αγαπητοι φιλοι αυτες ειναι μεθοδοι του 1821!
Υπαρχει [ειδικη] γομα που την προσαρμοζεις πανω σε dremel και καθαριζει αφοβα τις κολλες χωρις να πειραζει ουτε τα γραματα απο την πλακετα.
Αν εχεις φιλο φανοποιο πηγαινε να σου πει απο που θα την βρεις. Απλα μετα κοβεις ενα κομματι και το προσαρμοζεις στις διαφορες βασεις που εχει το σετ του dremel.
 

Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.011
Αυτό που λές Τάκη δεν δούλεψε σε μηχάνημα του φίλου μου του Χρήστου.
Χρειάστηκε , κάμποσο διαλυτικό ΝΙΤΡΟΥ να ποτίσει και να μαλακώσει η κόλλα 40 ετών , και μετά με το κοπίδι ή το κατσαβίδι.
ΟΙ κόλλες που έβαζαν οι Ιάπωνες των sansui ,denon, accuphase , και πάει λέγοντας , δεν βγαίνουν εύκολα.
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Γιαννο ...οι φιλοι σε αγαπανε και ο καφες εχει κρυωσει ....προ πολλου !!!
Ευχομαι καλες γιορτες !!!
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Η γνωμη μου ειναι πρωτα να ξεκολλησεις με το κολλητηρι τα ποδαρακια να κινουνται ελευθερα και μετα να ασχοληθεις με την κολλα.Το πιο πιθανον ειναι οτι αφου ξεκολλησεις τα ποδαρακια και τραβηλεις τον πυκνωτη,η κολλα-τουλαχιστον η περισοτερη- θα ξεκολλησει ευκολα χωρις να χρειαστεις διαλυτικα κλπ (οχι δυστυχως παντα) :)
 


Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720
Γιαννη, το ζητουμενο ειναι να μην χαραξουμε την πλακετα με καποιο κοπιδι. Ειναι πολυ συνηθες κολλα να βλεπουμε μονο σε μεγαλους σε ογκο πυκνωτες. Αυτο μας δινει τον χωρο να δουλεψουμε με το dremel.
Αν η κολλα ειναι σχετικα ελαστικη, με την γομα φευγει ακαριαια! Αν ειναι πολλων χρονων ξεραμενη , τοτε υπαρχει παλι ειδικο σπρευ που τις μαλακωνει . Μετα απ αυτο χρησημοποιουμε ξανα την γομα και φευγει αερας!!!
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Αρα λοιπον Τακη εξαρταται για τι μηχανημα μιλαμε γιατι εαν ειναι Ιαπωνικο , και εαν μιλαμε για τους πυκνωτες τροφοδοσιας τοτε μπορει και να υπαρχει χωρος να δουλεψει το ντρεμελ ...Αν μιλαμε για αλλα σημεια ειναι απιθανο να χωρεσει να δουλεψει το dremel και φυσικα η κολλα γνωστη ως Glue of death εχει απλωσει και σε αλλα εξαρτηματα οποτε η αποψη σου εχει θεμα ....

Επισης τα label off spray ειναι προς αποφυγη τουλαχιστον σε οτι αφορα τα Ιαπωνικα vintage και γενικα οσα εχουν πλακετα απο βακελιτη γιατι το χημικο που εχουν μεσα διαποτιζει τον βακελιτη και μπαινε στο εσωτερικο του με αποτελεσμα να μην μπορει να πλυθει και εκει αρχιζουν προβληματα που μπορει να μην μπορεσεις να λυσεις .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.051
Reaction score
20.464
Για συγγνώμη, και τί θα γίνει δηλαδή αν χαράξουμε την πλακέτα;
 


Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720
με την λογικη γιατι να μη χαραξουμε την πλακετα, τοτε γιατι να καθαρισουμε και την κολλα;...

τεσπα , ο καθενας εχει τον τροπο του και πρατει ..
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Για ομορφια και μονο βρε Κωστα ...Εδω κοντευουμε να παρουμε πτυχιο Χημικου για να μπορεσουμε να βρουμε ποιο χημικο καθαριζει σωστοτερα τι για τα εξωτερικα και τα εσωτερικα οποτε οι χαρακιες στην πλακετα δεν λενε ...Αλλα σωστα δεν θα παθει απολυτως τιποτα ..
 



jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Γιατί; Για να φαίνεται επαγγελματική-μαμά η επισκευή; Η κόλλα μπήκε εκεί για λόγους σταθερότητας ενός ογκώδους υλικού. Γενικά θα δούμε κόλλα ή σιλικόνη στους πυκνωτές, μεγάλους ή μικρούς και στις νεότερες κατασκευές. Πιθανώς κια για λόγους απόσβεσης κραδασμών. Αν μπορείς βάλε, σιλικόνη, θερμοκόλλα ή βενζινόκολλα. Λίγο όμως...
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.280
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top