Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI-END?

Reaction score
14
g.kar said:
Δες τι τιμές έχουν τα hiend καλώδια π.χ. τα καλωδια Nordost Valhala στην Orpheus Audio .
....
.....
Σου το αφήνω σαν άσκηση
να πάρε και τις τιμές

NORDOST Valhalla interconnect 1.0 m Τιμή : (2700 Euro)

NORDOST Valhalla καλωδια ηχειων 2.0 m stereo Τιμή : (5300 Euro)
Ρε συ Rdoh ... που το βρίσκεις το παράλογο; :p :roll:

Απολύτως λογικές οι τιμές.
Για τις οικογένειες Γουλανδρή, Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη. 8)

Αφού βρε RDoherty δεν έχεις ιδέα από HiEnd γιατί μας διακόπτεις ? :lol: :lol: :lol:
Καλά σου λέει βρε ...πτωχέ! :p

Αφού δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το πως να εξευτελίσεις την προσωπική σου περιουσία και ίσως την οικογενειακή σου γαλήνη για μερικά αμφιβόλου αισθητικής κουτάκια και μερικά μέτρα καλώδιο κρατώντας μάλιστα σαν σημαία ότι η ακοή σου είναι ανώτερη των κοινών θνητών...και σκήπτρο το "με κλανιές δεν βάφονται αυγά"...... :p

Reaction score
298
Re: Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI-

Υπόκρουση Σπανουδάκη παρακαλώ 8)

Reaction score
3.545
RDoherty said:
Αντιλαμβάνομαι την προσπάθειά σου. Από όσο μπορώ να δω από τις αγγελίες, δεν είναι και τόσο επιτυχημένη.
Τι θέλεις να πεις με το τελευταίο ?

Επειδή δεν έχεις α@χίδια να πάρεις τηλέφωνο την Orpheus κοιτάς τις αγγελίες που έβαλα ?
Τα καλώδια που πουλάω είναι φτηνά και είναι της Chang Audio USA.
Aποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα δικά μου τα ιδιοκατασκευής.

Αν το πρόσεξες, εγώ αυτά τα καλώδια της Chang τα χαρίζω σε άτομο με ειδικές ανάγκες. Και δεν το έκανα τώρα αλλά πολύ πριν το δικό σου μήνυμα.

Είσαι κακός και η κακία σου δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει.
Μακάρι ο Θεός να σου δώσει λίγο καλοσύνη γιατί την χρειάζεσαι.

Reaction score
3.545
Preve, κάποιοι αυτά τα καλωδια τα αγοράζουν και δεν είναι και εφοπλιστές.

Αλλά μου φαίνεται ότι όποιος μιλάει για ακριβά μηχανήματα στην HiEnd του avsite.gr την ίδια αντιμετώπιση θα πρέπει να υποστεί.

Reaction score
14
g.kar said:
Preve, κάποιοι αυτά τα καλωδια τα αγοράζουν και δεν είναι και εφοπλιστές.
Αγαπητέ g.kar ειλικρινά δεν θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τι είναι αυτοί που αγοράζουν καλώδια σε αυτές τις τιμές ενώ δεν είναι εφοπλιστές. (ή μεγαλοεργολάβοι έστω)

Για τα γήινα οικονομικά μέτρα και σταθμά η αναλογία του συγκεριμένου κόστους για την διάθεση του
συγκεκριμένου προιόντος είναι όντως εξωπραγματική.

Hiend=Εξωπραγματικό. Αυτή είναι η εξίσωση; :?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νικ, το hi end είναι γήινο.
Από την άλλη, (τις περισσότερες φορές), όσο πιο ακριβό είναι κάτι σε αυτή τη ζωή, τόσο πιο καλό είναι, δυστυχώς. Σε ένα φόρουμ τεχνολογίας όμως, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μόνον με τις τιμές πώλησης των προϊόντων, αλλά με το τι ακριβώς κάνουν αυτά και πως θα πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού φύκια υπάρχουν σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Άρα η τιμή πώλησης, ως μοναδικό κριτήριο, απορρίπτεται εκ των πραγμάτων. Σπανίως επικεντρωνόμαστε σε τιμές και μάρκες και αυτό είναι απολύτως υγιές για την κατηγορία.

sk

Reaction score
501
Κύριοι Ψυχραιμία :(
Σ΄ αυτή την «αιώνια διαμάχη» δεν υπάρχει ούτε τέλος, ούτε νικητές και ηττημένοι.
Υπάρχει δυστυχώς, μόνο μονομερή (& στείρα) παράθεση επιχειρημάτων, με κατάληξη συνήθως στην προσφιλή κολοκυθόπιτα.

Το προσωπικό μου δίλημμα είναι άλλο :
Θέλω να γίνω HiEnd-άς ή κάτοχος HiEnd Συστήματος :?:
Γιατί αυτά τα δυο, που ήταν μέχρι τώρα αλληλένδετα στο μυαλό μου, αρχίζουν να διαχωρίζονται.

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Νικ, το hi end είναι γήινο.
Από την άλλη, (τις περισσότερες φορές), όσο πιο ακριβό είναι κάτι σε αυτή τη ζωή, τόσο πιο καλό είναι, δυστυχώς.
Το ξέρεις ότι διαφωνώ μερικώς....ή συμφωνώ μερικώς. :p
Διάλεξε την οπτική πλευρά. :wink:

Εγώ ένα ξέρω.
Σε περίπτωση πολέμου ένα διαμάντι ή μια ράβδος χρυσού θα μου σώσουν την ζωή.
Το καλώδιο της Nordost δεν θα μου φτάσει ούτε για να...αυτοκτονήσω. :p 8)

Reaction score
298
Re: Πως φοράμε σε ένα σύστημα αναπαραγωγής ήχου την πραγματική "ταμπέλα" του HI-

Ναι, αλλά θα μπορείς να αυτομαστιγώνεσαι όπως ο αλβίνος καλόγερος στον Κώδικα Ντα Βίντσι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252

RDoherty said:
Εκτός πραγματικότητας είναι όποιος νομίζει ότι όλοι αυτοί είναι κάτι άλλο εκτός από κοινοί απατεώνες, που επιδίδονται συνειδητά και εκ συστήματος σε αδίστακτη αισχροκέρδεια.

Πές τα Χρυσόστομε!

RDoherty said:
Υπόκρουση Σπανουδάκη παρακαλώ 8)
Νταξ? 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
298

Σσσσσσς, κακέ!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
sk said:
Το προσωπικό μου δίλημμα είναι άλλο :
Θέλω να γίνω HiEnd-άς ή κάτοχος HiEnd Συστήματος :?:
Γιατί αυτά τα δυο, που ήταν μέχρι τώρα αλληλένδετα στο μυαλό μου, αρχίζουν να διαχωρίζονται.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Αν η κατηγορία αυτή έχει συμβάλει σε τέτοιου είδους προβληματισμούς, που δείχνουν ότι η κατοχή ενός καλού συστήματος είναι μια προϋπόθεση για να απολαύσεις σωστό ήχο, αλλά δεν λέει από μόνη της τίποτα αφού χρειάζονται πολλά ακόμη στοιχεία, τολμώ να πω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γι αυτό...

- Τώρα αφήστε τα χάι έντ μαστιγώματα και συνεχίστε επί της ουσίας... :wink:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
g.kar: Εκδηλώθηκες τελικά, ε? Δεν άντεξες? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ποιός σου είπε βρε ότι δεν μπορείς να στήσεις ένα HI-END σύστημα με "φυσιολογικό" κοστολόγιο? :shock:
Ποιός σου είπε βρε ότι σε μικρό χώρο δεν υφίσταται το HI-END? αρ γιου σίριους? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό ότι το ΑΠΟΛΥΤΟ δεν υφίσταται καν ως έννοια στον ήχο, οι περιορισμοί πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν, ξεκινάνε από τα μηχανήματα ηχογράφησης (σιγά τα βαλχάλα καλώδια μικροφώνου και ιντερκονέκτς που έχει το κάθε στούντιο, άσε το ίδιο το μικρόφωνο, άσε την ακοή του ηχολήπτη και τα υπόλοιπα μηχανάκια που χρησιμοποιεί), συνεχίζουν στο μέσο ηχογράφησης (κακόμοιρο σι-ντί με την άφθονη δειγματοληψία σου και το τεράστιο μήκος λέξης :lol: :lol: :lol: :lol:) και τελειώνουν στους περιορισμούς του ηχοσυστήματος αλλά πιο σημαντικό του χώρου ακρόασης (πόσο μήκος πρέπει να έχει το δωμάτιο ακροάσεων για να παίζει σωστά τους 16 κύκλους είπαμε?)

Αν μιλούσαμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ με μηχανήματα αξίας όσο ο προϋπολογισμός ενός κράτους, με 48 ηχολήπτες που πρώτα σκέφτονται και μετά συσκέπτονται πριν να αποφασίσουν κάθε κίνηση και με ψηφιακό μέσο με μήκος λέξης >64 μπιτ και συχνότητα δειγματοληψίας >192 ΚHz , τότε ναι, δείξε μου μια φωτό με το μεγάλο ηχείο της γουίσντομ και με 64 ενισχυτές από πίσω της γκόλντμουντ σε ένα χώρο > 20 Χ 80 Χ 5 και ναι, να πάθω πλάκα για λόγους κυρίως ...ανόητους!

Μη μου πετάς ένα ακριβό - τεράστιο ηχείο σε ένα "μικρό" δωμάτιο με 2 ενισχυτάντζες και 30 μέτρα πχ βαλχάλα στη φωτό, διότι δε συγκινούμαι καθόλου!

Σε πληροφορώ πως περισσότερο συγκινούμαι από έναν DIY SET με 211 ή 845 που παίζει ένα πολύ ευαίσθητο DIY φουλ-ρέιντζ μεγάφωνο με μικρή σχετικά καμπίνα με φόρτιση μικρής κόρνας σε ένα δωμάτιο <3Χ4. Ναι, δε θα έχει τρομερή απόκριση στα άκρα του φάσματος, και? Χέστηκε η φατμέ! Και αν θες αντί για SET βάλε και το μικρό της Tripath, αυτό με τα 30 ευρώ, δε χαλιέμαι καθόλου, αρκεί να αλλάξεις μερικά υλικά στην πλακετούλα του! Κι αυτό SET είναι (σωστά? χεχεχεχεχε). Σούπερ σπέσιαλ HI-END μηχανήματα, (με περιορισμούς ισχύος και απόκρισης, οκ) και αν έχεις και σωστό και φροντισμένο χώρο για αυτά θα έχεις και HI-END ήχο!

Αυτά που δεν είναι HI-END μηχανήματα, πχ ηχεία, δεν δίνουν σημασία ούτε στην παραμόρφωση, ούτε στην απόκριση συχνότητας (νααααα κάτι κενά στο κρος) ούτε στο σχεδιασμό της καμπίνας (ε, αυτή έχουμε και τη χρησιμοποιούμε με όλες τις μονάδες, χωρίς δεσίματα ή απορροφητικά, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς τίποτα...), ούτε στην ποιότητα των υλικών (ηλεκτρολυτικός και πολύ σου είναι, καλώδιο από το φτηνότερο της γειτονιάς), ούτε στη σχεδίαση (σιγά τις διορθώσεις στο κρος, ένα πυκνωτάκι και πολύ είναι) και από μεγάφωνα κάτι που να είναι σχετικά όμορφο! Πιάσε όλα τα HI-FI ηχεία της πχ SONY (έτσι το λέω, δε ξέρω αν έχει και "καλά" ηχεία) να καταλάβεις τι εννοώ. HI-END δεν είναι, πίστεψέ με! Πιο κάτω από το HI-FI είναι το ξυπνητήρι με ραδιόφωνο, κατάλαβες τη διαφορά τώρα? Αν έχει λιγότερη από 1% παραμόρφωση (με μέτρηση όπως μας βολεύει) είναι HI-FI. Μέχρι και τα φορητά HI-FI είναι (Νααααα κάτι ταμπελάρες επάνω τους!!)

Πολλοί από μας έχουν ακριβά ηχεία ή ακριβά ενισχυτικά ή ακριβά καλώδια. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Όλα τα συστήματα έχουν συμβιβασμούς, άλλα στην απόκριση συχνότητας, άλλα στη φάση, άλλα στη στάθμη κι άλλα αλλού! Όσο αντέχει κανένας πάει οικονομικά και ανάλογα με το τι ξέρει και το χώρο του και τις προτιμήσεις του (άλλος θέλει να ακούει δυνατά, άλλος μόνο σε χαμηλές στάθμες, άλλος δε θέλει και πολλά μπάσσα άλλος θέλει να κουνάει το σπλήνα του, άλλος προτιμάει να ακούει μόνο κλασσική και να μην έχει και πολλά πρίμα το ηχείο του, κλπ κλπ κλπ)

Το θέμα είναι να ξέρεις τι θέλεις να ακούς, πως θέλεις να το ακούς, να ξέρεις σε ποιό χώρο να το βάλεις και το σημαντικότερο να καταφέρεις να βγάλεις το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του συστήματος που επέλεξες στο χώρο σου!

Έχω δηλώσει μαγκνεπανάκιας κατ'επανάληψη, αλλά ταυτόχρονα έχω πει επίσης κατ'επανάληψη πως το συγκεκριμένο ηχείο (3.6R) όπως το πουλάνε είναι για μπάτσες! Ξύνει, ξυρίζει, κουνιέται, χάνει - μπάζει από χίλιες δυό πλευρές! Θέλει πολύ προσπάθεια για να πάρεις αυτά που μπορεί να δώσει όχι σαν ηχείο, αλλά σαν μεγάφωνα, σαν τεχνολογία. Και άντε και έδωσες 7,500 ευρώ και το πήρες το 3,6 ή πες πως έδωσες 20.000 ευρώ και πήρες το 20.1, τι να τα κάνεις τα βαλχάλα με τα 5.000 ευρώ που σου περίσσεψαν, όταν μέσα το ίδιο το ηχείο έχει 3,5 μέτρα καλώδιο για πορτατίφ?

Είναι ηχείο που θέλει να βρέξεις κώλο για να το απολαύσεις! Αν δε ξέρεις να το κάνεις ή δε θέλεις να το κάνεις, άστα, ξέχνατα αυτά τα ηχεία, τα κουβαδάκια σου και σ'άλλη παραλία! 8)

Μήπως όμως δεν είναι HI-END ηχεία? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ταυτόχρονα υπάρχουν πάρα πολλά ηχεία μικρά έως και σχετικά μεγάλα, σε πολύ φτηνότερο κοστολόγιο από τα μάγνεπαν, με πολύ μικρότερες απαιτήσεις ενισχυτικών και χώρου απ'ότι τα μάγνεπαν και με πολύ καλύτερα υλικά αλλά και συνολική ποιότητα κατασκευής απ'ότι τα μάγκνεπαν.

Άρα υπάρχουν συστήματα σε πολύ χαμηλότερα κοστολόγια απο τα μάγνεπαν που παίζουν πολύ καλύτερα!

Και φυσικά ο χώρος παραμένει.
Ο SK το έθεσε τέλεια:
Θέλω να γίνω HiEnd-άς ή κάτοχος HiEnd μηχανών?

Μόνες τους οι HI_END μηχανές ξέρεις καλά πως δεν βγάζουν HI_END ήχο. Σωστά?

Άρα καλύτερα να επαναπροσδιορίσεις τι σημαίνει HI-END σε όλες τους τις προεκτάσεις (ΗΙ-ΕΝD μηχάνημα, ΗΙ-ΕΝD-άς, HI-END ήχος).....

Και άσε το μπεριγκεράκι ήσυχο, νταξ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ΥΓ1: χαίρομαι πολύ που πάει έτσι χύμα η συζήτηση! Το τραβάνε τα θέματά μου τελικά, ε? χαχαχαχα
ΥΓ2: ελπίζω κανένας να μη προσβάλλεται από κανέναν διότι όλα εδώ μέσα λέγονται καλοπροαίρετα, οκ?

sk

Reaction score
501
Νίκος Τσαρουχάς said:
Αν η κατηγορία αυτή έχει συμβάλει σε τέτοιου είδους προβληματισμούς ......
Διόρθωση : Δεν είναι η κατηγορία.
Είναι οι άνθρωποι που γράφουν σ’ αυτή !
Αν ορισμένοι όπως π.χ. εσύ, ο bro σου, ο Κ.Κ. (το καινούργιο του δεν μου αρέσει), ο μπάρμπα Σπύρος και μια χούφτα άλλοι (του RD συμπεριλαμβανομένου !), δεν τραβούσατε συστηματικά και για προσωπικούς σας λόγους το – υφασμένο με euroπουλα – «πέπλο μυστήριου» που καλύπτει το άθλημα, δεν θα γίνονταν τίποτε.
Από κει και πέρα ο παραπάνω προβληματισμός είναι αναπόφευκτος για όποιον διαθέτει κοινή λογική και του αρέσει να την εξασκεί - πάντα IMHO, no offence.

Έτσι, γιατί κάπου κάπου, πρέπει να δίνονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι 8)

Reaction score
298

sk said:
υφασμένο με euroπουλα
Και δη τα μωβ, που λέει και η Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Ωχ, σε έχασα τώρα.... :shock:
Μωβ τύπου σίκλ κάτ? :lol: :lol: :lol:
Ποιά είναι αυτή η Ντάλια? Είναι καμιά καλή? http://el.wikipedia.org/wiki/Σμαράγδα_Καρύδη :shock:

Στα στέρεα τώρα, υπάρχει μόνο ένα βασικά πρόβλημα.
Η δυσκολία είναι να θάψουμε κάτι που παίζει για αρκετούς (ίσως ανησυχητικά πολλούς) καλά!

Ξέρεις, ένα ακριβό πχ ηχείο, στα 4.000 ευρώ και πάνω, που έχει το τουίτερ να σε σημαδεύει και να σε πυροβολεί αλύπητα με άποψη του στυλ "το τρέμπλ οφείλει να είναι στο +8"..... Ή που έχει το γούφερ στα πλάγια ή και γω δε ξέρω που....

Μεταξύ μας βέβαια το θάβουμε σε ντε-τε, αλλά πως να εξηγήσεις τώρα τα ανεξήγητα? Ακούει ο μπαρμα Σπύρος (τυχαία λέω τ'όνομα) πχ το τάδε σούπερ ντούπερ ηχείο, γυρνάει με κοιτάει και σκάμε ένα γέλιο στην άκρη του στόματος, του τύπου (ναι, καλά...φύκια και τουλίπες) και δεν έχει άλλη κουβέντα επί του θέματος. Το θάψαμε και του κάναμε και μνημόσυνο. Αλλά πως να εξηγήσεις το γιατί?

Εδώ αν μπορείτε να βοηθήσετε, μεγάλον άθλο θα κάμετε! (έλα πχ RD (έτσι τυχαία το λέω πάλι), βάλε τα "δυνατά" σου!)

Reaction score
298

costas EAR said:
Αλλά πως να εξηγήσεις το γιατί?
Είναι θέμα καλωδίου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.252
Καλά, κάτι μας είπες τώρα...
Παίρνω τα 2 μωβ και αφήνω 2 πράσινα!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κυρίτσης Ευάγγελος said:
........Θέλω να γίνω HiEnd-άς ή κάτοχος HiEnd Συστήματος .......
Ποιός μπορεί να μου εξηγήσει με ποιους απο τους δύο τα έχει ο Κος Ράμμογλου;
Ρωτάς από ενδιαφέρον ή ανήκεις σε μια εκ των δύο κατηγοριών? :wink:

- Νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν τσουβαλιάζονται και η αίσθησή μου είναι ότι αυτό το πιστεύει και ο Κώστας.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll