Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Reaction score
372
Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Στα αυτοκίνητα Μάνο σίγουρα αφού η εξέλιξη είναι τεράστια.
Στη μουσική όμως δεν είμαι σίγουρος. Πολλά παλιά πικάπ παίζουν εξαιρετικά και στέκονται άνετα απέναντι στα σημερινά ψηφιακά συστήματα.

Δεν θέλω να μπω στην αντιπαράθεση αναλογικού - ψηφιακού ήχου. Και αυτό γιατί μπορεί μεν να προτιμώ τον αναλογικό ήχο αλλά λόγω ευκολίας ακούω τον περισσότερο καιρό από ψηφιακές πηγές και ειδικά τώρα τελευταία από computer (ιεροσυλία δε λέω αλλά αυτή η ευκολία βρε παιδί μου δε παίζεται!!)

Reaction score
59
Το τί ευχαριστεί κάποιον είναι άλλο ζήτημα και δεν τίθεται θέμα. Κάθε πρόοδος δεν σημαίνει πάντα και σε όλους τους τομείς, πραγματική βελτίωση. Μπορεί να ισχύει για τα αυτοκίνητα αλλά δεν νομίζω να ισχύει για την ηχογράφηση και αναπαραγωγή της μουσικής.
Αξίζει να το ψάξει κανείς αν πραγματικά η μουσική είναι κάτι σαν τον αέρα που αναπνέει κάποιος, χωρίς προκαταλήψεις και ό,τι καινούργιο αναγκαστικά και καλύτερο. Λ.Σ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Και μόνο το γεγονός οτι η μουσική αναπαράγεται δια της τριβής και με πολλά κινούμενα μέρη που πρέπει ιδανικά να συνδυαστούν σε χρόνο και τόπο αποτελεί ένα περιορισμό.
Να μην μιλήσω για την φθορά του χρόνου στα μαγνητικά μέσα .(πομπίνες)
Κι εγώ έχω πικάπ και ακούω τα αγαπημένα μου δισκάκια .Αλλά δεν αγοράζω νέα πλέον .
Άλλο σεβασμός .....άλλο ψυχαναγκασμός και ιδεοληψία.ΙΜΗΟ

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Re: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

....Πολλά παλιά πικάπ παίζουν εξαιρετικά και στέκονται άνετα απέναντι στα σημερινά ψηφιακά συστήματα.
Να μου επιτρέπεις να αμφιβάλλω .
Πάρα πολλές παράμετροι μπορούν εύκολα να χαλάσουν το αποτέλεσμα .Πέραν των δεδομένων περιορισμών (μηχανικών) .
Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση ουτε με σένα ούτε με τον Λουκά.
Καταθέτω την "προσωπική μου αλήθεια".

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Φυσικα και θα συμφωνησω με τα περισσοτερα απ τους προλαλλησαντες για τους δισκους.

Και βεβαια τους απολαμβανω πολυ περισσοτερο, απλα.

Το καλυτερο ειναι οτι προσφατα απεκτησα ενα καλουτσικο μπομπινοφωνο με αριστο υλικο.

Ω ρε κλαμα...

ακομη καλυτερο κι απ το βυνιλιο...

καλο και το cd, καλα τα ψηφιακα, ακουω καθημερινα, αλλα......δεν μου φθανουν πλεον..!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

αλλα......δεν μου φθανουν πλεον..!
Τα λεφτά για να αγοράζεις πομπίνες υποθέτω:114:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
εεεεεεεε ναι.....το πιασες το υπονοουμενο!!

:116::116:

τωρα που ακουσα αυτα που ακουσα...ασε .... τι βυνιλια και τι cd κλπ....

μαλλον ομως οντως δε μου φτανουν τα λεφτα για ν αγοραζω τετοιες μπομπινες να λες...

Reaction score
209
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Αυτοκριτικη ?
Τσου. Διαπίστωση. Again and again.

Άνθρωποι άσχετοι με ηχογραφήσεις θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε αυτό που νομίζουν.

Reaction score
209

Το τί ευχαριστεί κάποιον είναι άλλο ζήτημα και δεν τίθεται θέμα. Κάθε πρόοδος δεν σημαίνει πάντα και σε όλους τους τομείς, πραγματική βελτίωση. Μπορεί να ισχύει για τα αυτοκίνητα αλλά δεν νομίζω να ισχύει για την ηχογράφηση και αναπαραγωγή της μουσικής.
Αξίζει να το ψάξει κανείς αν πραγματικά η μουσική είναι κάτι σαν τον αέρα που αναπνέει κάποιος, χωρίς προκαταλήψεις και ό,τι καινούργιο αναγκαστικά και καλύτερο. Λ.Σ.
Εάν για εσάς η κάθε πρόοδος, δεν είναι πρόοδος, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να βρούμε πεδίο συζήτησης.

Πρόοδος είναι πρόοδος και τίποτε άλλο.

Εάν δεν σας αρέσει η τεχνολογική πρόοδος, τότε δύσκολα μπορώ να φανταστώ το λόγο που γράφετε σε ένα τεχνολογικό forum.

Και επιμένω ότι δεν έχετε ιδέα από ηχογραφήσεις.

Reaction score
372

Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση ουτε με σένα ούτε με τον Λουκά.
Καταθέτω την "προσωπική μου αλήθεια".
Απόλυτα σεβαστό Μάνο.
Και εγώ έχω βαρεθεί αυτή τη καραμέλα αν ο αναλογικός ή ο ψηφιακός ήχος είναι ο καλύτερος.
Προσωπικά έχω ξεπεράσει τέτοια θέματα πριν πολλά χρόνια και ευχαριστιέμαι και τους δύο.

Απλά λέω ότι για δικά μου δεδομένα, ο παλιός αναλογικός ήχος έχει κατι βρε παιδί μου που με "φτιάχνει" περισσότερο.
Απλά αυτό.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
παντως αγαπητε φιλε spitfire, αναρωτιεμαι πραγματικα, που ησουν τοσα χρονια, μ αυτες τις γνωσεις , ειναι σα να σαι χρονια στο hiend ενα πραμα δηλαδη!!!

Reaction score
209

παντως αγαπητε φιλε spitfire, αναρωτιεμαι πραγματικα, που ησουν τοσα χρονια, μ αυτες τις γνωσεις , ειναι σα να σαι χρονια στο hiend ενα πραμα δηλαδη!!!
Νομίζεις ότι αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται σε άλλα forum? Για μπες σε κάποια που ασχολούνται με ηχογραφήσεις να δεις τι γίνεται.

Εδώ υπάρχουν ακόμα ηχολήπτες που επειδή δεν ξέρουν να χρησιμοποιήσουν ένα DAW, κάθονται και λένε ιστορίες για.... ουδέτερα καλώδια!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Νομίζεις ότι αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται σε άλλα forum? Για μπες σε κάποια που ασχολούνται με ηχογραφήσεις να δεις τι γίνεται.

Εδώ υπάρχουν ακόμα ηχολήπτες που επειδή δεν ξέρουν να χρησιμοποιήσουν ένα DAW, κάθονται και λένε ιστορίες για.... ουδέτερα καλώδια!
Links και ονόματα, or it never happened... :105:

Reaction score
209

Links και ονόματα, or it never happened... :105:
Πάρε ένα παράδειγμα που μιλάνε για πετάλια κιθάρας και ποια είναι καλύτερα. Τα ψηφιακά ή τα αναλογικά;

The short of it is that analog has a more "organic" quality to it.

Analogue is how we hear. Digital is not. The brain notices the saw edge pattern in a digital wave, which is why, compared to a clean analogue signal for music, Digital sounds like shit.
When we get the technology right analogue WILL come back.
PS.
All the serious work on artificial inteligence in computers is done with analogue feeds as it mimicks the brainwaves in a way digital just cant.

:143:

Reaction score
11.755

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Εάν για εσάς η κάθε πρόοδος, δεν είναι πρόοδος, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να βρούμε πεδίο συζήτησης.

Πρόοδος είναι πρόοδος και τίποτε άλλο.

Εάν δεν σας αρέσει η τεχνολογική πρόοδος, τότε δύσκολα μπορώ να φανταστώ το λόγο που γράφετε σε ένα τεχνολογικό forum.

Και επιμένω ότι δεν έχετε ιδέα από ηχογραφήσεις.
Μάλλον δεν κατάλαβες τί λέω. Η πρόοδος είναι πρόοδος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε πρόοδος κάνει τη ζωή μου καλύτερη. Αυτό είπα. Το ότι πιστεύω στην πρόοδο αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που αυτή τη στιγμή κάνω την χρήση της επικοινωνώντας με τους συνομιλητές μου και με σένα φυσικά.
Και φυσικά δεν με νοιάζει καθόλου το ότι λες ότι δεν έχω ιδέα από ηχογραφήσεις.
Πες μας εσύ ή όποιος έχει ιδέα για να μάθουμε. Προσωπικά δεν είμαι ηχολήπτης. Είμαι ακροατής ζωντανής ακουστικής μουσικής και μπορώ να πω ότι έχω αρκετή εμπειρία. Έχοντας αυτό ως γνώμονα έχτισα το σύστημά μου και μπορώ να μιλαω για τις επιλογές μου και όχι διαβάζοντας κάποιο εγχειρίδιο [που δεν βλάπτει]. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι κανεις ηχολήπτης για να κάνει όλα τα παραπάνω.
Όσο για το πεδίο συζήτησης πάντα υπάρχει αν υπάρχει η βασική προυπόθεση του να ακούσουμε τον συνομιλητή μας και όποια τυχόν βλακεία πει καθώς και να κατανοήσουμε τα όσα λέει και όχι να τα παρανοήσουμε. Ευχαριστώ. Λ.Σ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Επομένως, το συμπέρασμα προκύπτει αβιάστως:

Άμα είσαι σχετικός με τα αναλογικά, παίρνεις μια Metric και είσαι ωραίος.
Άμα είσαι σχετικός με τα ψηφιακά, παίρνεις και πάλι μια Metric και το τελειώνεις το θέμα.
Άμα είσαι άσχετος με τα ψηφιακά, παίρνεις ακριβό CD player και γράφεσαι στο χαζομάγαζο για να ρωτήσεις με τί ενισχυτή να το ματσάρεις.
Άμα είσαι τελείως άσχετος με όλα, παίρνεις πικάπ και το ρίχνεις στην "άποψη". Κάτι σαν επαρχιώτης που μέχρι χτες άκουγες Μαργαρίτη και σήμερα περιμένεις να βγάλεις γκόμενα στη Μύκονο, επειδή είσαι αξύριστος...

:105:

Reaction score
209
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πως φτιάχνονται οι δίσκοι βινυλίου

Μάλλον δεν κατάλαβες τί λέω. Η πρόοδος είναι πρόοδος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε πρόοδος κάνει τη ζωή μου καλύτερη. Αυτό είπα. Το ότι πιστεύω στην πρόοδο αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που αυτή τη στιγμή κάνω την χρήση της επικοινωνώντας με τους συνομιλητές μου και με σένα φυσικά.
Και φυσικά δεν με νοιάζει καθόλου το ότι λες ότι δεν έχω ιδέα από ηχογραφήσεις.
Πες μας εσύ ή όποιος έχει ιδέα για να μάθουμε. Προσωπικά δεν είμαι ηχολήπτης. Είμαι ακροατής ζωντανής ακουστικής μουσικής και μπορώ να πω ότι έχω αρκετή εμπειρία. Έχοντας αυτό ως γνώμονα έχτισα το σύστημά μου και μπορώ να μιλαω για τις επιλογές μου και όχι διαβάζοντας κάποιο εγχειρίδιο [που δεν βλάπτει]. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι κανεις ηχολήπτης για να κάνει όλα τα παραπάνω.
Όσο για το πεδίο συζήτησης πάντα υπάρχει αν υπάρχει η βασική προυπόθεση του να ακούσουμε τον συνομιλητή μας και όποια τυχόν βλακεία πει καθώς και να κατανοήσουμε τα όσα λέει και όχι να τα παρανοήσουμε. Ευχαριστώ. Λ.Σ.
Μάλιστα.

Να πάτε σε ένα στούντιο με το όργανο που παίζετε, και να το ηχογραφήσετε σε ένα track.
Φυσικά θα φοράτε ακουστικά, αν είστε για παράδειγμα ντράμερ, και θα ακούτε τα ήδη ηχογραφημένα tracks για να τα έχετε ως οδηγό, για να καταγραφεί αυτό που παίζετε και να προστεθεί προκειμένου να αρχίσει να συμπληρώνεται το μουσικό κομμάτι που ηχογραφείται σιγά σιγά.

Μετά θα πάρεις οοοοοοοολααααα τα tracks - ακόμα και εκείνα που είναι overdub - καθώς μπορεί ρε παιδί μου να έχεις ντουμπλάρει τα φωνητικά να τα βάλεις από πάνω στα ήδη υπάρχοντα, ή να έχεις γράψει και ένα επιπλέον track με ντραμς γιατί δε σου βγαίνει να το παίξεις με τη μία, και όοοοοοοοοοολαααα αυτά θα τα κάνεις δύο κανάλια, αφού έχεις προσθέσει ό,τι γουστάρεις και τραβάει η όρεξή σου από εφφέ.

Παλικάρι μου τι λες; Καταλαβαίνεις τι λες; Ούτε καν μπορείς να φανταστείς πως γίνεται μια ηχογράφηση.
Ξεκίνα να πας με το γκρουπ να ηχογραφήσεις και μετά έλα να μας πεις για live to two tracks και διάφορα... .

Ποιος σου είπε ότι είμαι ηχολήπτης; Απλά κι εγώ κάποτε έπαιζα ένα όργανο και ήμουν σε ένα γκρουπ. Και έτσι είδα πως γίνεται μια ηχογράφηση. Απλά πράγματα.

Reaction score
2.248

Άμα είσαι τελείως άσχετος με όλα, παίρνεις πικάπ και το ρίχνεις στην "άποψη". Κάτι σαν επαρχιώτης που μέχρι χτες άκουγες Μαργαρίτη και σήμερα περιμένεις να βγάλεις γκόμενα στη Μύκονο, επειδή είσαι αξύριστος...
:105:
Μεγάλη θέρμη βλέπω για την κατηγορία που είσαστε συντονιστής :116:

Δεν βλέπω κανέναν λόγο να πάρει κάποιος σήμερα πικάπ εάν (1) δεν έχει δίσκους και (2) δεν ακούει μουσική που έχει αποθηκευτεί σε βινύλιο. Εάν έχει δίσκους όμως ή ακούει τέτοιου είδους δισκογραφία είναι μονόδρομος. Το να τα βάζετε με το βινύλιο είναι σαν να τα βάζετε με την μουσική των δεκαετιών 50-80.

Το να λέμε λοιπόν "Άμα είσαι τελείως άσχετος με όλα, παίρνεις πικάπ και το ρίχνεις στην "άποψη". Για πιά "άποψη" μιλάμε? Αυτή του μέσου ή αυτή της μουσικής που περιλαμβάνει?
"Ασχετοι" είναι αυτοί ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ???

"Αποψη" δεν πρέπει να έχουμε ούτε στην μουσική? Αυτήν έχουμε, σε βινύλιο είναι γραμμένη, με πικάπ ακούμε. (Και Μαργαρίτη)

Με πολύ εκτίμηση κε Κόγια. (δεν χρειάζεται να το πω.... το λέω για τα υπολοιπα παιδιά που δεν το γνωρίζουν)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Δηλαδή ρε Γιώργο,
για να ακούσεις πχ Κάλας πρέπει να έχεις πικάπ ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef