Πόση ζωή έχει ένας AV ενισχυτής entry level;


hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Καλησπερα σε ολους. Τελικά με μια αλλαγή καλωδίωσης εφτιαξε πολυ. Αγορασα από το Amazon 50 μέτρα 2,5mm χαλκό και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Στον ενισχυτή έχω συνδέσει το TANNOY FUSION 2 τα οποία μπορούν να διπλοκαλωδιωθουν. Αν συνδέσω τα HF στα μπροστινά και τα LF στα surround θα υπάρξει προβλημα στα ηχεία η θα βελτιωθούν; Τώρα είναι μόνο στα μπροστινά και έχω αφήσει τις χρυσες γειώσεις του κατασκευαστή πάνω στα ηχεία.
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Καλησπέρα σε όλους

Το τρυπάκι της αναβάθμισης δεν σταματάει. Αν και ευχαριστημένος και απο τους δύο ενισχυτές ο καθένας στο χώρο του, σκέφτομαι τρελά την αγορά ενός ενισχυτή AV ποιοτικού που να σηκώσει τα υπάρχοντα ηχεία (Magnat Monitor supreme 1002 μπροστα, magnat monitor 250 center, Tannoy Fussion 2 πίσω surround). Σκοπός είναι να πωληθούν οι υπάρχοντες VSX-519V-K και FASE Performance 3.51 γιατί και λεφτά δεν υπάρχουν αλλα και επειδή έχω βαρεθεί να έχω πολλά μηχανήματα. Βασική πηγή για το σύστημα θα είναι το HTPC που έχω.
Έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο μηχανήματα και θα ήθελα να μου πείτε αν αξίζει η αλλαγή και με την προϋπόθεση να αντέξουν και για το μέλλον τεχνολογικά αλλα και αγορά νέων ηχείων:

1. https://www.sony.gr/electronics/dektes-av/str-dn1080/specifications
2. https://www.denon.gr/gr/product/homecinema/avreceiver/avrx2500h

Θα ήθελα γνώμη για τα παρακάτω:
1. Ποιός απο τους δύο είναι best value for money;
2. Αξίζει ποιοτικά (music & video) μια τέτοια αναβάθμιση, δυλαδή θα δώ διαφορά στην ποιότητα;
3. Ποιος απο τους δύο είναι πιο αξιόπιστος απο θέμα πρόβληματα τεχνικά. Όχι ειδικά για κάθε μηχάνημα αλλα γενικά σαν brands.

Ζητώ συγνώμη για την πολύ πληροφορία που ζητάω και σας ευχαριστώ προκαταβολικα για κάθε απάντηση.

Φιλικά Κωνσταντίνος
 

gid

Μηνύματα
7.406
Reaction score
8.642
Καλό είναι να διαχωρίσεις το θέμα της υποστήριξης audio/video formats από το θέμα της οδήγησης.

Να έχεις πάντα στην κατοχή σου ένα μικρό μοντέλο AV των π.χ. 300Ε που να αναλαμβάνει το πρώτο έργο (αλλάζοντάς το κάθε φορά που το παλιό ξεμένει πίσω λόγω νέων fromats), και για την σωστή οδήγηση των 5/6/7.1/2 καναλιών να επιλέξεις και να κρατήσεις για 10+ χρόνια είτε καλούς τελικούς είτε - ακόμη καλύτερα - ενεργά (το σαμπ θα είναι έτσι κι αλλιώς ενεργό).

Οι av που κάνουν και τις δύο δουλειές καλά είναι πολύ ακριβοί. Όταν σε 1-2 χρόνια έλθει ένα νέο φορματ που σε ενδιαφέρει, τι θα κάνεις, θα μουτζώσεις την μεγάλη επένδυση που θα κάνεις αύριο και θα πάρεις και πάλι ένα μεγάλο και ακριβό av? Και μετά από άλλα 1-2 χρόνια, τρίτο;

Με τον παραπάνω διαχωρισμό αναβαθμίζεις μόνο ό,τι χρειάζεται αναβάθμιση.
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Gid σε ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα πολύ να κάνω αυτό που λές αλλα λόγω χρημάτων δεν είναι εύκολο. Για αυτό προσανατολίζομαι σε κάτι σαν τα παραπάνω που αναφέρω.
 


hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Και εγώ πρός τον Denon προσανατολίζομαι λόγω και της υπάρξης phono.
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.328
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top