Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

Τελικα πρεπει να συμφωνησετε στο αυτονοητο, με τα 400w παιζουν ή "γαργαλιουνται"; Εγω δεν εχω γνωση αλλα δεν μπορω να διαφωνησω με αποψη κατοχων, οπως του Αντωνη, ο οποιος μαλλον κατι θα ξερει περισσοτερο ο ανθρωπος... Σε τελευταια αναλυση ολοι πρεπει να αποδεχτουμε οτι ο ορθοδοξος τροπος πληροφορησης ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ να ειναι ο κατασκευαστης του προϊοντος και οχι οποιαδηποτε αλλη πηγη πληροφορησης (χρηστες, forum, πωλητες κλπ). Σε αυτο το σημειο ο συγκεκριμενος κατασκευαστης μαλλον εχει αποτυχει.

Δεν ασκω κριτικη στις δυνατοτητες του ηχειου, οι οποιες κατα τις μαρτυριες ειναι εξαιρετικες, αλλα στην παραπλανητικη πληροφορηση του κατασκευαστη του, η οποια οταν αποκλινει σε τοσο υψηλο βαθμο (200%), ειτε προς τα κατω ή προς τα πανω, ειναι αναξιοπιστη πληροφορηση. Μην αναγουμε λοιπον την αναξιοπιστια σε πλεονεκτημα!!!

ΥΓ. Αν εχω καταλαβει σωστα ο Αντωνης δεν μιλησε για το αν παιζει το ηχειο αλλα κατω απο ποιες συνθηκες το ηχειο μπορει να αναδειξει τις αρετες του.
μαλλον δεν ξερεις πως ακουη ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης για αυτο τα λες.επισης εαν θυμαμαι καλα εχει και 100τ.μ. σαλονι.εαν εσυ βαλης αυτο το ηχειο στο σπιτι σου με 100att ενισχυτη (ποσο μαλλον με 400)και θελεις και αλλο τοτε να κανεις παραπονα στη μαμα εταιρια.:142:

Reaction score
460
Απάντηση: Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

Mπερδεμενες καταστασεις.........:116:

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

μαλλον δεν ξερεις πως ακουη ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης για αυτο τα λες.επισης εαν θυμαμαι καλα εχει και 100τ.μ. σαλονι.εαν εσυ βαλης αυτο το ηχειο στο σπιτι σου με 100att ενισχυτη (ποσο μαλλον με 400)και θελεις και αλλο τοτε να κανεις παραπονα στη μαμα εταιρια.:142:
Εχεις δικιο γιατι εγω μπορει να ακουω μεχρι 80 db αλλα το επικεντρο της συζητησης δεν ειναι πως εγω ακουω αλλα κατω απο ποιες συνθηκες αποδιδει ολη τη δυναμικη του το συγκεκριμενο ηχειο, το οποιο με ορθολογιστικα κριτηρια δεν θα το αγορασει καποιος για ενα δωματιο 20-30 τμ. ωστε να το οδηγησει με 100w ενισχυτη.

Reaction score
150
Mετά τον Μεταξά η τεχνολογία (και της JBL) έχει εφεύρει σαφώς καλύτερες μεθόδους ψύξης του πηνίου φωνής. 2012 έχουμε.

Από την πίσω επιφάνεια του κώνου μέχρι το dust cup ώστε να μετακινούν περισσότερο αέρα καθώς και αγωγοί από τρύπες γύρω απο τις περιοχές που θερμένονται (pole) μεταξύ πολλών άλλων βελτιώσεων έχουν αλλάξει την ψύξη προς το καλύτερο από τότε με τους Γερμανούς.:116:

Π.χ. 1) JBL Vented Gap Cooling

Π.Χ. 2) Το έχω ξαναπεί τα δικά μου subs έχουν ενεργή ψύξη. (Έχουν δύο μεγάφωνα dual opposed αυτό είναι το πάνω μέρος)

Και φυσικά πολλά σύγχρονα μεγάφωνα για subwoofers που τρώνε τεράστιες ποσότητες ρεύματος και δεν χαμπαριάζουν.

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

στελιο
η καχυποψια πολλες φορες βρισκετε πριν και μετα την σκεψη μας
Αν πας σε ενα αντιπροσωπο και σου πει το ηχειο που πηρατε δεν τελικιαζει με τον τελικακο σας αλλα θελει κατι πολλες φορες πιο ισχυρο,
θα νομιζεις οτι θελει να σου πουλησει και τελικο εκτος απο ηχεια.
Μα ακριβως για αυτο το λογο επεσημανα οτι αποκλειστικη πηγη εγκυρης πληροφορησης πρεπει να ειναι ο κατασκευαστης...:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

στελιο σκεφτηκες οτι μπορει να ειχες παιδικο απωθημενο να γινει κουμπαρος σε
ΩΡΛΑ
πωλητη av prods
ή και με το καθε σερβις ........

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πόσο ρεύμα αντέχουν τα ηχεία μας ?

Εχεις δικιο γιατι εγω μπορει να ακουω μεχρι 80 db αλλα το επικεντρο της συζητησης δεν ειναι πως εγω ακουω αλλα κατω απο ποιες συνθηκες αποδιδει ολη τη δυναμικη του το συγκεκριμενο ηχειο, το οποιο με ορθολογιστικα κριτηρια δεν θα το αγορασει καποιος για ενα δωματιο 20-30 τμ. ωστε να το οδηγησει με 100w ενισχυτη.
λοιπον επειδη δεν καταλαβαινης θα χρησιμποιησω αριθμους.τα συγκεριμενα ηχεια μπορουν να φτασουν τα 108+db στα 3 μετρα χωρις να υπολογισουμε τι προσθετη ο χωρος ακροασης,τα 114 με 400watt και τα 119 με 1200.
επειδη ειναι και 8Ohm δεν υπαρχη προβλημα να μην οδηγουνται καλα ακομα και με μικρους ενισχυτες.δεν μπορεις λοιπον να κατηγορησεις την εταιρια για αναξιοπιστια γιατι πολυ απλα θα σου πη οτι δεν εγγυαται την ασφαλεια των ηχειων ακομα και αν εσυ τους εριξες 1Kw και δεν καηκαν.

αντιθετα τα περισσοτερα ηχεια της αγορας θελουν ενισχυτη διπλασιο απο το μαξιμουμ που προτεινη ο κατασκευαστης αλλιως δεν παιζουν καλα γιατι εχουν χαμηλη ευαισθησια η γιατι παρουσιαζουν δυσκολο φορτιο η και τα δυο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

λοιπον επειδη δεν καταλαβαινης θα χρησιμποιησω αριθμους.τα συγκεριμενα ηχεια μπορουν να φτασουν τα 108+db στα 3 μετρα χωρις να υπολογισουμε τι προσθετη ο χωρος ακροασης,τα 114 με 400watt και τα 119 με 1200.
επειδη ειναι και 8Ohm δεν υπαρχη προβλημα να μην οδηγουνται καλα ακομα και με μικρους ενισχυτες.δεν μπορεις λοιπον να κατηγορησεις την εταιρια για αναξιοπιστια γιατι πολυ απλα θα σου πη οτι δεν εγγυαται την ασφαλεια των ηχειων ακομα και αν εσυ τους εριξες 1Kw και δεν καηκαν.

αντιθετα τα περισσοτερα ηχεια της αγορας θελουν ενισχυτη διπλασιο απο το μαξιμουμ που προτεινη ο κατασκευαστης αλλιως δεν παιζουν καλα γιατι εχουν χαμηλη ευαισθησια η γιατι παρουσιαζουν δυσκολο φορτιο η και τα δυο.

δεν μας τα λες καλα..........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τα ηχεια με 119 db και 1200 βατ
ας πουμε οκ (που δεν ειναι ) παραπανω ειναι
τι gain να δωσει ο χωρος που μιλαμε για 100 τοσα τ.μ .......
Αρα ο τεραστιος χωρος δεν δινει gain , ο αντωνης εχει βαλει πολλα κοντεινερ ηχεια στον χωρο του
και στην καλυτερη κλ*ναν πατατες,
αρα οτι δινει σε σταθμες ειναι αποκλειστικα το ηχειο με αρνητικο gain χωρου....

Reaction score
15.548

τα ηχεια μπορουν να παιξουν δυνατα αλλα ακουει αρκετα db και οχι μονο,λογω χωρου.

θελει φροντιδα και προδερμ :116: ο χωρος για να ακουσεις καλα.......αιντε αιντε,αν ηταν ετσι μια χαρα θα ημασταν ουλοι.

Reaction score
460

Μια και συνεχιζει η συζητηση για το παλιοσυστημα μου :138: να πω οτι ο χωρος που καλυπτουν τα 9800 ειναι κοντα στα 160 τ.μ,συνεχιζουμε.......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αντωνη παντως αν εχεις προβλημα με τα ηχεια-μπλοκια,
ευχαριστως σε ξεφορτωνω,
και μια και θα κανεις το ψυχικο , μου τα φερνεις εσυ...:143:
μιας και ο χωρος σου δεν συναδει με αυτα τα ηχεια- επ ενισχυτικα......
σκεφτομαι να κανω δοκιμες,
αν πρωτα θα σπασουν οι διπλογυψοσανιδες ή τα τυμπανα μου

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καλη χρονια

Reaction score
1.772

τα ηχεια με 119 db και 1200 βατ
ας πουμε οκ (που δεν ειναι ) παραπανω ειναι
τι gain να δωσει ο χωρος που μιλαμε για 100 τοσα τ.μ .......
Αρα ο τεραστιος χωρος δεν δινει gain , ο αντωνης εχει βαλει πολλα κοντεινερ ηχεια στον χωρο του
και στην καλυτερη κλ*ναν πατατες,
αρα οτι δινει σε σταθμες ειναι αποκλειστικα το ηχειο με αρνητικο gain χωρου....
αργυρη μια χαρα τα λεω.δεν υπαρχη αρνητικο gain παρα μονο αμα τα βγαλης εξω που θα ειναι ισο με 0.σε εσωτερικο χωρο υπαρχουν τα σημεια μεγιστης και ελαχστης ακουστικης πιεσης οπου εχουμε ενισχυσεις και ακυρωσεις αντιστοιχα.

με ψαξιμο στο στησιμο να μην εχουμε ακυρωσεις σαφως θα ειναι παραπανω ακομα και με τοσο μεγαλο χωρο.αν ξταν και μικροτερος θα ηταν πολυ παραπανω.

Reaction score
460

Χρονια πολλα σε ολους παιδια!!!!

Reaction score
1.772

Eπισης χρονια πολλα σε ολους.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αργυρη μια χαρα τα λεω.δεν υπαρχη αρνητικο gain παρα μονο αμα τα βγαλης εξω που θα ειναι ισο με 0.σε εσωτερικο χωρο υπαρχουν τα σημεια μεγιστης και ελαχστης ακουστικης πιεσης οπου εχουμε ενισχυσεις και ακυρωσεις αντιστοιχα.

με ψαξιμο στο στησιμο να μην εχουμε ακυρωσεις σαφως θα ειναι παραπανω ακομα και με τοσο μεγαλο χωρο.αν ξταν και μικροτερος θα ηταν πολυ παραπανω.
αν δεις τον χωρο θα δεις οτι πισω απο το αριστερο ηχειο ,μονο με μαγεια , μαζευεις το ασυμαζευτο

ιδανικο σε τοσο μεγαλο και ασυμετρο χωρο , δυστυχως δεν
κατα τα αλλα χρονια πολλα

Reaction score
29.546

Χρόνια πολλά παίδες , οτι καλύτερο και ευτυχέστερο εύχομαι ,στους λαμπάτους , ακα, τακις 6c33 , και γενικά σε όλο τον κόσμο του hi fi . Εγω δεν γνωρίζω απο high end....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis