Πώς μπορώ να πάρω ηχο 7.1 απο pc στον pioneer 920 ?

Reaction score
0
Αγόρασα τον ενισχυτή pioneer 920 πήρα και 7.1 ηχεια(Koda 686) και συνδεσα το pc(καρτα γραφικων sapphire hd 4670) στην αρχή με οπτική στην μητρική.Ο ηχος που επαιρνα απο το blu ray ηταν παντα digital η dts.Στην συνεχεια διαβαζοντας το συνδεσα με hdmi.Εκει δεν πήρα καθολου ηχο.Στον υπολογιστή εχω xp.
Μπορώ να κάνω κάτι η ειναι πιο απλο να πάρω ενα blu ray player να παιζει τα δισκακια μου.Επίσης ολα τα blu ray players βγάζουν ηχο 7.1 True hd η θα εχω μπερδεματα και εκει.
Συγνώμη αν σας ζαλισα ευπροσδεκτη καθε βοηθεια.Ευχαριστω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Πώς μπορώ να πάρω ηχο 7.1 απο pc στον pioneer 920 ?

Από όσο ξέρω ή κάρτα γραφικών που έχεις δεν αποκωδικοποιεί DTS-MA και DOLBY TRUE HD.
Πέραν τούτου νομίζω ότι χρειάζεται και συγκεκριμένο software για να έχεις bitstream σε αυτά τα φορμά.
Κάτσε να το δεί όμως και κάποιος pc doctor να μας τα πεί πιό αναλυτικά.

Επίσης ολα τα blu ray players βγάζουν ηχο 7.1 True hd η θα εχω μπερδεματα και εκει.
Τα players βγάζουν απ την hdmi ότι πληροφορία έχει μέσα το δισκάκι.Αν είναι 7.1 θα δώσουν 7.1,αν είναι 5.1 τότε 5.1.
Οπότε το θέμα είναι τι υπάρχει στο δισκάκι.Πάντως τα 7.1 δισκάκια αυτή την στιγμή είναι μειοψηφία παγκοσμίως(πέριξ των 250 τίτλων).

Reaction score
80

Από την σειρά 4χχχ δεν περνάνε τα HD φορματ ήχου

Όσο για τον ήχο μέσω hdmi θα πρέπει να ψάξεις λίγο παραπάνω της ρυθμίσεις του ήχου σου.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Η κάρτες της σειράς HD4000 υποστηρίζουν μέσω HDMI bitstreaming των Doldy Digital και DTS και 8 κανάλια LPCM.
Μπορείς να ρυθμίσεις το πρόγραμμα αναπαραγωγής που χρησιμοποιείς να κάνει αυτό το decoding των Dolby TrueHD και DTS-HD και να στέλνει στον ενισχυτή σου σήμα LPCM 7.1 ή 5.1 ανάλογα με τον ήχο που έχει η ταινία μέσω HDMI.

Reaction score
0

Η κάρτα μεσω hdmi bitstreaming περναει τον ηχο στον ενισχυτή ο οποιος κανει αποκωδικοποιηση ?.Τα blu ray τα παιζω με το power dvd 10 ultra αλλα στις ρυθμισεις του στον ηχο επιλεγω 8 ηχεια .Δεν βλεπω καποια επιλογη για να αφησει τον ηχο μεσω hdmi.Κατεβασα τους drivers της realtec για την hdmi αλλα δεν βρισκω που να κανω ριθμισεις.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Πρέπει να αλλάξεις την έξοδο ήχου των Windows στην ATI HDMI και στις ρυθμίσεις της να επιλέξεις τον αριθμό των ηχείων που έχεις συνδεδεμένα στον ενισχυτή σου.
Χρησιμοποίησε τον οδηγό της AMD όχι της Realtek
ATI HDMI Audio Driver
Dolby Digital και DTS μπορείς να τα στείλεις στον ενισχυτή για decoding.
Dolby TrueHD και DTS-HD πρέπει να σταλούν στον ενισχυτή σαν LPCM που σημαίνει ότι το decoding θα το κάνει το πρόγραμμα αναπαραγωγής.

Δυστυχώς δεν έχω XP για να σε βοηθήσω περισσότερο μιας και από τα Vista και έπειτα έχουν αλλάξει πολλά στις ρυθμίσεις.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα το δοκιμάσω

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members