Πώς ρυθμίζουμε την στάθμη του LFE με αναλογική σύνδεση 5.1 στο Toshiba HD-XE1 HD-DVD?

Reaction score
3.085
Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες!

Ήγγικεν η ώρα να συνδέσω μόνιμα το HD-XE1 μέσω της αναλογικής του εξόδου 5.1 στην αντίστοιχη είσοδο του Denon AVC-A1SE. Δυστυχώς, όπως ήδη έχω αλλού γράψει, αυτή δεν προσφέρει κανενός είδους ρύθμιση, οπότε όλα πρέπει να γίνουν μέσω των μενού του player.

Έχει ήδη ρεπορταριστεί σε πολλά fora πως το κανάλι του sub είναι ασθενές με αυτή τη σύνδεση. Εάν βεβαίως, κάποιος διαθέτει sub με δυνατότητα ρύθμισης στάθμης, αυτό διορθώνεται από το ρυθμιστικό του sub.

Εάν όμως δεν υφίσταται ρυθμιστικό, κάτι πρέπει να γίνει από τα μενού του player, αφού - ως συνήθως - η ρύθμιση είναι αδύνατη μέσω του ενισχυτή.

Έχει επίσης ρεπορταριστεί πως το χαμήλωμα ΟΛΩΝ των άλλων καναλιών κατά κάποια dB επιφέρει - λογικά - αύξηση στην στάθμη του sub, αφού φυσικά θα χρειαστεί να ανεβάσεις το Master Volume του ενισχυτή περισσότερο.

Το ερώτημά μου είναι πόσο τα χαμηλώνουμε, αν τα χαμηλώνουμε όλα το ίδιο ή αν χρησιμοποιούμε dB-μετρο για ένα-ένα ξεχωριστά.

Το έχει κάνει κανείς ή μπορεί κάποιος να μας δώσει μια εμπειρική πληρφορία;

Ευχαριστώ

Και πάλι Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! :437:

Reaction score
130
Re: Πώς ρυθμίζουμε την στάθμη του LFE με αναλογική σύνδεση 5.1 στο Toshiba HD-XE1 HD-

Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Εχω τον Denon A1SR και τον έχω συνδέσει και εγώ μέσω 7.1 αναλογικών με μια ΒLU-RAY συσκευή έτσι ώστε τις αποκωδοικοποιήσεις των καινούργιων formats στον ήχο να τις κάνει το player.
Φυσικά μετά πρέπει να πατήσεις το κουμπί "EXT-1" στον Denon. Και η οθόνη του θα γράφει "MULT CHAN EXT-1".
Οταν τώρα πατήσεις και το κουμπί- στον Denon πάντα-(μέσα στο μπροστινό καπάκι) "DIRECT" τότε όλες οι ρυθμίσεις του denon(delay, test tone) ισχύουν.!!
Για να βεβαιωθείς ανέβασε πολύ τα db σε ένα κανάλι απο τα FRONT και βάλε ένα μουσικό κομμάτι να παίξει το toshiba να δης δεν θα "περάσει" η ρύθμιση;

Κανονικά θα πρέπει να ισχύει εκτός και άν έχει κάποια διαφορά ο SE απο τον SR.
Eαν είναι εντάξει βάλε στο player μόνο small-large και το crosover στα 80hz τα άλλα όλα στο μηδέν.

Reaction score
3.085
Ρυθμίστηκε!

Ευχαριστώ τον Δημήτρη δημόσια, άλλη μια φορά, που βοήθησε να βρώ τα κρυφά μενού του Denon (κατ' ιδίαν τον ευχαρίστησα επανειλημμένα).

Νάσαι καλά Δημήτρη και Καλή Χρονιά!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.324
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian