Featured Πώς στήνουμε σωστά ένα σύστημα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.948
Reaction score
133.829
σε 1μ στο σαλονι, δεν ειχε τοσο πολυ μπασο και τετοιο βαθος και δε μου αρεσε τοσο
Εμένα η καλή κοπή μ'αρεσει medium rare, εσένα;

ΥΓ. Αφού αρχίσαμε τι σ'αρεσει, έχω ένα ακόμα ερώτημα: σ'αρέσουν οι ξανθιές; Αν ναι, οι μπροσθόβαρες ή οι μικρόβυζες;

Κουβέντα κάνουμε..
Α να γεια σου.

Τώρα που'πες κουβέντα και μου'ρθε: το φανελάκι το βάζεις μέσα στο βρακί ή απ'εξω σ'αρεσει περισσότερο;
 


Μηνύματα
956
Reaction score
806
Αυτό..
Νομίζω στη δοκιμή άκουσες περισσότερο τα ηχεία και έχασες μέρος από την τόνωση στα χαμηλά από τον τοίχο στην πλάτη σου.. ;)
Το ''βάθος - αέρας'' που έχασες μάλλον είναι επειδή δεχόσουν πολύ περισσότερη άμεση ενέργεια απ' τα ηχεία και όχι από ανακλάσεις.. 8-)
Ειναι υπερβολη να ακουω τα συγκεκριμενα ηχεια στο 1μ και δε νομιζω να ενδεικνυται κιολας...
 


Μηνύματα
956
Reaction score
806
Εμένα η καλή κοπή μ'αρεσει medium rare, εσένα;

ΥΓ. Αφού αρχίσαμε τι σ'αρεσει, έχω ένα ακόμα ερώτημα: σ'αρέσουν οι ξανθιές; Αν ναι, οι μπροσθόβαρες ή οι μικρόβυζες;


Α να γεια σου.

Τώρα που'πες κουβέντα και μου'ρθε: το φανελάκι το βάζεις μέσα στο βρακί ή απ'εξω σ'αρεσει περισσότερο;
Ποτε medium rare , προς well done προτιμω...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.948
Reaction score
133.829
Ποτε medium rare , προς well done προτιμω...
Είναι θέμα γνώσης και εκπαίδευσης.

Όπως και στον ήχο. 😎




ΥΓ. 😁

Το τι "στρεβλό" (λόγω έλλειψης σοβαρής εμπειρίας και γνώσης και εκπαίδευσης) αρέσει στον καθένα, ή (για να το πω καλύτερα) νομίζει ο καθένας πως του αρέσει (από τυχαίες δοκιμές, χωρίς σοβαρό υπόβαθρο), δεν έχει καμία αξία για κανέναν, ούτε για αυτόν που εκφέρει την "άποψή του" (μάλλον κακό του κάνει).

Και βεβαίως, αυτό που "νομίζει" πως του αρέσει, μεταβάλλεται με το πέρασμα του χρόνου, αναλόγως εμπλουτισμού του σε γνώσεις και εμπειρίες, οπότε, σε άλλη χρονική στιγμή, θα νομίζει πως θα του "αρέσει" κάτι διαφορετικό από πριν.

Η μεθοδικότητα και η γνώση, θα οδηγήσει αναμφισβήτητα σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, καλύτερα για όλους ανεξαιρέτως. Έχει μελετηθεί επαρκώς το θέμα του "τι αρέσει" σε όλους, και κανένας δεν ξεφεύγει από τις βασικές αυτές αρχές.

Γι'αυτό, σε σοβαρά λόγου χάριν εστιατόρια, βραβευμένα, με σοβαρούς σεφ, δεν μπορείς καν να παραγγείλεις "well done" μια καλή κοπή, που την έχει σε ένα σπέσιαλ μενού. Απαγορεύεται τέτοιο ψήσιμο, και δεν έχεις καν δικαίωμα επιλογής. Θα έρθει (θες δε θες) σωστά μαγειρεμένη, medium rare, όπως κρίνει ο σεφ. Αυτός, ξέρει. Εσύ, όχι. Το μόνο που χρειάζεται, είναι σιγά σιγά, να μάθεις.😎

Ούτε αλατιερα δεν υπάρχει στο τραπέζι, να βάζεις εσύ αλάτι "όσο θες". Έχει μπει όσο πρέπει. Εσύ δε ξέρεις απ'αυτα. 😎
 
Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
17.760
Reaction score
41.158
αφου το βαψει κανεις το συστημα μπλε το στηνει στην αποβαθρα, μετα το ζμπρωχνει...
οσο πιο χαλιεντ το συστημα , τοσο πχιο γεματο το "μπλουμ"
-
λιμπιντο μπλουμ
 

Μηνύματα
956
Reaction score
806
Είναι θέμα γνώσης και εκπαίδευσης.

Όπως και στον ήχο. 😎
Είναι θέμα γνώσης και εκπαίδευσης.

Όπως και στον ήχο. 😎




ΥΓ. 😁

Το τι "στρεβλό" (λόγω έλλειψης σοβαρής εμπειρίας και γνώσης και εκπαίδευσης) αρέσει στον καθένα, ή (για να το πω καλύτερα) νομίζει ο καθένας πως του αρέσει (από τυχαίες δοκιμές, χωρίς σοβαρό υπόβαθρο), δεν έχει καμία αξία για κανέναν, ούτε για αυτόν που εκφέρει την "άποψή του" (μάλλον κακό του κάνει).

Και βεβαίως, αυτό που "νομίζει" πως του αρέσει, μεταβάλλεται με το πέρασμα του χρόνου, αναλόγως εμπλουτισμού του σε γνώσεις και εμπειρίες, οπότε, σε άλλη χρονική στιγμή, θα νομίζει πως θα του "αρέσει" κάτι διαφορετικό από πριν.

Η μεθοδικότητα και η γνώση, θα οδηγήσει αναμφισβήτητα σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, καλύτερα για όλους ανεξαιρέτως. Έχει μελετηθεί επαρκώς το θέμα του "τι αρέσει" σε όλους, και κανένας δεν ξεφεύγει από τις βασικές αυτές αρχές.

Γι'αυτό, σε σοβαρά λόγου χάριν εστιατόρια, βραβευμένα, με σοβαρούς σεφ, δεν μπορείς καν να παραγγείλεις "well done" μια καλή κοπή, που την έχει σε ένα σπέσιαλ μενού. Απαγορεύεται τέτοιο ψήσιμο, και δεν έχεις καν δικαίωμα επιλογής. Θα έρθει (θες δε θες) σωστά μαγειρεμένη, medium rare, όπως κρίνει ο σεφ. Αυτός, ξέρει. Εσύ, όχι. Το μόνο που χρειάζεται, είναι σιγά σιγά, να μάθεις.😎

Ούτε αλατιερα δεν υπάρχει στο τραπέζι, να βάζεις εσύ αλάτι "όσο θες". Έχει μπει όσο πρέπει. Εσύ δε ξέρεις απ'αυτα. 😎
Καλα τα λες. Δεν ισχυριζομαι οτι εχω αρκετες γνωσεις στον τομεα. Αλλα εχω διαβασει αρκετα τεχνικα πραγματακια που δεν ειναι δα και πυρηνικη φυσικη. Εφοσον μιλαμε για απλη φυσικη και απλα μαθηματικα, και δεν επιδιωκουμε να κανουμε R&D και να γινουμε οι ιδιοι σχεδιαστες.

Οσο για το προς well done, ε τι να κανω δεν ειμαι αιμοβορος (για το χρωμα μιλαω οχι οτι υπαρχει αιμα στο ψησιμο αυτο) :D
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.948
Reaction score
133.829
τι να κανω δεν ειμαι αιμοβορος
Κανένας δεν είναι "αιμοβόρος". 😎

Το ζητούμενο είναι να απολαμβάνεις την μέγιστη γευστική απόλαυση που μπορεί να προσφέρει μια ωραία κοπή.

Η τυφλή δοκιμή είναι η καλύτερη μέθοδος, πάντα.

Δεκάδες φορές μου έχει τύχει να βγάζω κόσμο σε μαγαζιά με ωραίες κοπές, και να παραγγέλνουν "well done", κι όταν δοκιμάζουν το δικό μου (medium rare), πάντα, όλοι και ανεξαιρέτως, παραδέχονται πως είναι σημαντικά πιο νόστιμο, και οι περισσότεροι από αυτούς, σιγά σιγά, έρχονται στο "σωστό δρόμο" της μπριζόλας. 😎

Ομοίως και στον ήχο. 😜🤪😁🤣
 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.599
Reaction score
15.768
Γι'αυτό, σε σοβαρά λόγου χάριν εστιατόρια, βραβευμένα, με σοβαρούς σεφ, δεν μπορείς καν να παραγγείλεις "well done" μια καλή κοπή, που την έχει σε ένα σπέσιαλ μενού. Απαγορεύεται τέτοιο ψήσιμο, και δεν έχεις καν δικαίωμα επιλογής. Θα έρθει (θες δε θες) σωστά μαγειρεμένη, medium rare, όπως κρίνει ο σεφ. Αυτός, ξέρει. Εσύ, όχι. Το μόνο που χρειάζεται, είναι σιγά σιγά, να μάθεις.😎

Ούτε αλατιερα δεν υπάρχει στο τραπέζι, να βάζεις εσύ αλάτι "όσο θες". Έχει μπει όσο πρέπει. Εσύ δε ξέρεις απ'αυτα. 😎
Για αυτό και μεις πάμε στον Μπάμπη στη γωνία, που δεν έχει ψυχολογικά πως είναι ο καλύτερος σεφ και αυτός μόνο ξέρει.... και μας την κάνει όπως ζητάμε :p
well done+++

(το καλύτερο σουβλάκι στο χωριό μου το τρώω σε καφενείο... οι ψησταριές παραείναι τουριστικές :p )
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.962
Reaction score
21.161
Τώρα που'πες κουβέντα και μου'ρθε: το φανελάκι το βάζεις μέσα στο βρακί ή απ'εξω σ'αρεσει περισσότερο;
Τώρα που το ''τσούζει'' λίγο με το χιονάκι στα βουνά όποιος δεν βάζει τη φανέλα στη βράκα είναι πολύ ''μάτσο'' για τα γούσταμ' :biggrin:

Γι'αυτό, σε σοβαρά λόγου χάριν εστιατόρια, βραβευμένα, με σοβαρούς σεφ, δεν μπορείς καν να παραγγείλεις "well done" μια καλή κοπή, που την έχει σε ένα σπέσιαλ μενού. Απαγορεύεται τέτοιο ψήσιμο, και δεν έχεις καν δικαίωμα επιλογής.
Άσε πάμε στου Κίτσουλα και το τρώμε όπως γουστάρουμε με τους σφιχτόκ@λους που έχουμε μπλέξει που απαγορεύουν κιόλας.. 8-)
Σε λίγο θα μας βάλουν να φοράμε και κορσέ.. :fuckyou:

Για αυτό και μεις πάμε στον Μπάμπη στη γωνία, που δεν έχει ψυχολογικά πως είναι ο καλύτερος σεφ και αυτός μόνο ξέρει.... και μας την κάνει όπως ζητάμε :p
well done+++
Μαζί γράφαμε.. :whistling:
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.948
Reaction score
133.829
Για αυτό και μεις πάμε στον Μπάμπη στη γωνία
πάμε στου Κίτσουλα
Δεν διαφωνώ πως "μια χαρά" τρώτε τα σουβλάκια σας.
Ωραιότατα σουβλάκια, κανένας δε διαφωνεί.

Και κανένας δε διαφωνεί πως "μια χαρά" ακούτε τη μουσική σας (όπως έχουμε ξαναπεί, μια χαρά μπορεί να την ακούει και να τη φχαριστιεται οποιοδήποτε από το κινητό του με γιουτχιούμπ, από τα μεγάφωνα του κινητού τηλεφώνου).

Εφόσον όμως ζητάτε (και ρωτάτε) για το πώς γίνεται "καλύτερο", Ε, να.

Αν ρωτάτε για το κρέας, έχει μαγαζιά με ανώτερης ποιότητας κρέας από του Μήτσου και του Κίτσουλα, στα οποία μαγαζιά λόγου χάριν μπορείτε να ζητήσετε wagyu A5, κάτι που καλώς ή κακώς δεν υπάρχει καν σαν επιλογή ούτε στου Μήτσου, ούτε στου Κίτσουλα, όσο "καλό" κι αν είναι το (χοιρινό) σουβλάκι τους.

Στην Ιαπωνία, θα βρεις ακόμα και σε street food να ψήνουν και προσφέρουν wagyu A5, όμως με κόστος περι τα 25-35€ το 1 σουβλάκι. Και κείνο το σουβλάκι είναι κλάσεις ανώτερο του καλύτερου που θα φάτε στου Μήτσου και στου Κίτσουλα, και όχι γιατί το λέω γω, αλλά γιατί έτσι είναι, και σεις το ίδιο θα πείτε αν τα δοκιμάσετε. Όπως είπα, κανένας δε ξεφεύγει από τις βασικές αρχές. 😎

 
Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.962
Reaction score
21.161
Δεν διαφωνώ πως "μια χαρά" τρώτε τα σουβλάκια σας.
Ωραιότατα σουβλάκια, κανένας δε διαφωνεί.

Και κανένας δε διαφωνεί πως "μια χαρά" ακούτε τη μουσική σας (όπως έχουμε ξαναπεί, μια χαρά μπορεί να την ακούει και να τη φχαριστιεται οποιοδήποτε από το κινητό του με γιουτχιούμπ, από τα μεγάφωνα του κινητού τηλεφώνου).

Εφόσον όμως ζητάτε (και ρωτάτε) για το πώς γίνεται "καλύτερο", Ε, να.

Αν ρωτάτε για το κρέας, έχει μαγαζιά με ανώτερης ποιότητας κρέας από του Μήτσου και του Κίτσουλα, στα οποία μαγαζιά λόγου χάριν μπορείτε να ζητήσετε wagyu A5, κάτι που καλώς ή κακώς δεν υπάρχει καν σαν επιλογή ούτε στου Μήτσου, ούτε στου Κίτσουλα, όσο "καλό" κι αν είναι το (χοιρινό) σουβλάκι τους.

Στην Ιαπωνία, θα βρεις ακόμα και σε street food να ψήνουν και προσφέρουν wagyu A5, όμως με κόστος περι τα 35€ το 1 σουβλάκι. Και κείνο το σουβλάκι είναι κλάσεις ανώτερο του καλύτερου που θα φάτε στου Μήτσου και στου Κίτσουλα, και όχι γιατί το λέω γω, αλλά γιατί έτσι είναι, και σεις το ίδιο θα πείτε αν τα δοκιμάσετε. Όπως είπα, κανένας δε ξεφεύγει από τις βασικές αρχές. 😎
Άει μαρή με τα κρεατικά και τις κοπές, μια χαρά μιλάγαμε (χωρίς να εστιάζουμε σε υπερβολές για γούστα) και μας ανάγκασες να πάμε στους κορσέδες πάλι με τα σαδομαζοχιστικά σου.. :rolleyes:
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.948
Reaction score
133.829
για τα σουβλάκια και τις μπρι(τ)ζόλες δε ρωτήσαμε ποτές! :p
Ε, στα στέρεα τα έχουμε πει, στα σουβλάκια όμως;





ΥΓ.
Εχει και σε μενα ελαστικη βαση, σιγουρα μπορει να μειωσει καποιους μικρους κραδασμους, αλλα δεν ειναι τοσο γεματος ο ηχος οσο χωρις αυτο.
Επισης φτανει πιο χαμηλα χωρις τον αφρο με μετρηση.
Επιπλέον επειδή είχα πολύπριζο με φίλτρο σε όλες τις θέσεις , πήρα ένα Audioquest με 2 high current μεταξύ άλλων outlets και συνέδεσα σε μια τον ενισχυτη. Δε ξέρω αν είναι placebo αλλά πιστεύω ότι ακούγεται καλύτερα από πριν
Το ηχειο ειναι μικρο, αλλα οταν βαζω αυτο χτυπαει αλυπητα, το νιωθεις το μπασο και το χτυπημα του drummer, ο ηχος ειναι μεγαλος και αληθινος .
τον τοίχο πίσω απ' τον καναπέ..
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως βοηθάει λίγο ή περισσότερο από λίγο στην αίσθηση του χαμηλού.
Ειναι υπερβολη να ακουω τα συγκεκριμενα ηχεια στο 1μ και δε νομιζω να ενδεικνυται κιολας...
Το στρεβλο που ειπα ομως ποιο ηταν?
Έκανα μια συλλογή "στρεβλων" από τα τελευταία που έγραψες. 😎

Είναι όλα λάθος. Εντελώς λάθος. 👋
 
Last edited:


Μηνύματα
956
Reaction score
806
Ε, στα στέρεα τα έχουμε πει, στα σουβλάκια όμως;





ΥΓ.







Έκανα μια συλλογή "στρεβλων" από τα τελευταία που έγραψες. 😎

Είναι όλα λάθος. Εντελώς λάθος. 👋
Για να δουμε το εντελως λαθος....


steadyshot said:
Εχει και σε μενα ελαστικη βαση, σιγουρα μπορει να μειωσει καποιους μικρους κραδασμους, αλλα δεν ειναι τοσο γεματος ο ηχος οσο χωρις αυτο.
Ειχε διαφορα στο in room frequency response. Βεβαιως η τοποθετηση λιγο πιο κοντα στο τοιχο εφερε το επιθυμητο αποτελεσμα και ετσι κρατησα τις αντικραδασμικες βασεις. Ο χωρος ειναι συμμαχος αρκει να μην κανουμε καταχρηση.
steadyshot said:
Επισης φτανει πιο χαμηλα χωρις τον αφρο με μετρηση.
Ειχε διαφορα στο in room frequency response.
steadyshot said:
Επιπλέον επειδή είχα πολύπριζο με φίλτρο σε όλες τις θέσεις , πήρα ένα Audioquest με 2 high current μεταξύ άλλων outlets και συνέδεσα σε μια τον ενισχυτη. Δε ξέρω αν είναι placebo αλλά πιστεύω ότι ακούγεται καλύτερα από πριν.
Δεν ηταν απολυτο, διευκρινησα οτι δεν ηταν ελεγχομενο blind test, και οτι δεν γνωριζω αν η αισθηση προεκυπτε απο το φαινομενο placebo η οχι. Παντως γενικως υπαρχει μια κατευθυνση οτι οι ενισχυτες δεν πρεπει να μπαινουν σε μπριζα με φιλτρο.
steadyshot said:
Το ηχειο ειναι μικρο, αλλα οταν βαζω αυτο χτυπαει αλυπητα, το νιωθεις το μπασο και το χτυπημα του drummer, ο ηχος ειναι μεγαλος και αληθινος .
Αποψη μου.
Δημητρης 777 said:
τον τοίχο πίσω απ' τον καναπέ..
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως βοηθάει λίγο ή περισσότερο από λίγο στην αίσθηση του χαμηλού.
Εχω εξηγησει τον χωρο μου σε αλλο ποστ
steadyshot said:
Ειναι υπερβολη να ακουω τα συγκεκριμενα ηχεια στο 1μ και δε νομιζω να ενδεικνυται κιολας...
Ναι εσυ στο τελος θα μου πεις να τα κρεμασω στα αυτια μου και να τα κανω ακουστικα γιατι ειναι 5ιντσα. Δεν κανουμε mastering σε studio, μας ενδιαφερει και λιγο το soundstage.
 


Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.962
Reaction score
21.161
Ναι εσυ στο τελος θα μου πεις να τα κρεμασω στα αυτια μου και να τα κανω ακουστικα γιατι ειναι 5ιντσα. Δεν κανουμε mastering σε studio, μας ενδιαφερει και λιγο το soundstage.
Γι' αυτά που είπα εγώ το λες αυτό?
Αν ναι, επειδή δεν πιστεύω πως έκανα τόσο λάθος διατύπωση ξαναδιάβασέ τα..
Καμμία σχέση με το συμπέρασμά σου.. :idk:
Δεν σου πρότεινα να αλλάξεις τίποτα απολύτως αυτό είναι δικό σου θέμα..
Είπα πως ο χώρος, η τοποθέτηση, η θέση ακρόασης αλλάξει τον ήχο και στην περίπτωσή σου (όπως σε όλους συμβαίνει το ίδιο).
Τίποτα νέο..
 


Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.074
Μηνύματα
2.927.251
Members
38.128
Νεότερο μέλος
f4rclio
Top