ΡΕΥΜΑ.

Reaction score
2
Με αφορμη ερωτηση του g.kar στον κυριο Λαζάρου για την τροφοδοσια των συσκευων σκεφτηκα να ανοιξουμε ενα θεμα αποκλειστικα για αυτο...
Ας αρχισω με την δικια μου εμπειρια.
Με το συστημα μου εχω τελειωσει προς στο παρων  :D και αυτο που με απασχολουσε ηταν μονο η τροφοδοσια.Ετσι αποφασισα, μετα απο συμβουλες των γνωστων και μη εξαιρεταιων, να  τραβηξω μια απευθειας γραμμη απο τον πινακα τροφοδοσιας.
Αυτο εγινε με 4αρι καλωδιο,μονοκλωνο κλασικο ηλεκτρολογικο (υπαρχουν και ακριβοτερα, βρηκα μεχρι 60 ευρω το μετρο με θωρακιση) και 32αρα ασφαλεια (χαγκερ)...το καλωδιο καταληγει σε μια μπριζα στην οποια ειναι συνδεδεμενη ενα πολυμπριζο, και τα δυο της Furutech....
H διαφορα στον ηχο ηταν κατι παραπανω απο εμφανης....δεν χρειαζεται και πολυ εμπειρια για να καταλαβεις μια τετοα διαφορα....με μια λεξη μουσικοτητα κατι που πηγαζει απο πολλες υποπαραμετρους οπως αναλυση,χροιες κτλ.......μεγαλη διαφορα καταλαβα επισης στην τοποθετηση των οργανων στο χωρο (stage).πριν απο την τοποθετηση της γραμμης δεν ειχε τη σταθεροτηα που θα επρεπε με αποτελεσμα να σε αγχωνει(χωρις να το καταλαβαινεις).....γενικως ΟΛΟΙ! οι παραμετροι του συστηματος βελτιωθηκαν. Ηταν η σημαντικοτερη value for money αλλαγη που εχω κανει στο συστημα μου και θα το συνιστουσα σε ολους!!!!!!!!

Στα καλωδια ρευματος τωρα, ανεβαινοντας σε κοστος στα προιοντα της  καθε εταιριας σιγουρα θα υπαρχει βελτιωση. Εγω οσα καλωδια εχω χρησιμοποιησει της ιδιας εταιριας (και προς τα πανω σε κατηγορια) βλεπω καθε φορα και βελτιωση....

ΑΦΟΥ εχει τραβηχτει η γραμμη μπορουμε να παιξουμε μα καποια φιλτρα ειδικα αν μενουμε σε περιοχη με "βρωμικο" ρευμα....δεν το εχω κανει οποτε δεν μπορω να πω εμπειριες....απο γνωμες που εχω ακουσει πολυ υποστηριζουν οτι το 99 % των φιλτρων σου λεπτενουν-ξηραινουν τον ηχο....

εδω θα ηθελα να τονισω οτι τα παραπανω παρολο που ισχυουν εξαρταται και απο το συστημα καθε φορα το μεγεθος της αποδοσης που θα εχουν.....οσο πιο λεπτομερες το συστημα τοσο μεγαλυτερη διαφορα θα καταλαβεις.....;)

Θα ηθελα να ακουσω και τις δικες σας εμπεριες.....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Nαι , ναι , μεχρι να ακουσουμε τις δικες σας εμπειριες εγω παω να ετοιμασω ιωδιο , επιδεσμους , οξυζενε και σουλφαμιδοσκονη για να ειμαστε εντελως ετοιμοι :lol:

Reaction score
3.897
Μιχάλη, πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο αυτό το θέμα .

Ελπίζω να έχουμε την συμμετοχή του Βαγγέλη Λαζάρου. Ο Βαγγέλης έχει ασχοληθεί πολυ σοβαρά με αυτό το αντικείμενο.

Για την ιστορία αναφέρω ότι εγώ δεν άνοιξα αυτό το θέμα, αλλά ο Κανακάκης .

:lol: :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πέρα από την πλάκα, το λέω τώρα που είναι νωρίς...

Προειδοποιώ. Δεν θέλω να το χαλάσουμε το θέμα διότι είναι αρκετά σοβαρό. Όποιος θέλει να συμμετάσχει να το κάνει με κόσμιο τρόπο προσπαθώντας να προκαλέσει διάλογο και όχι οργή στους συνομιλητές. Παράθεση εμπειριών και επιχειρημάτων χρειαζόμαστε.

Παρακαλώ...

Reaction score
3.897
Παρακαλώ και για τη συμμετοχή των αντιπροσώπων.

Reaction score
7
32άρα ασφάλεια για 4άρι καλώδιο!!!! Το καλώδιο θα γίνει κάρβουνο σε περίπτωση βραχυκυκλώματος και η ασφάλεια δεν θα πάρει χαμπάρι. Μέχρι 20άρα, άντε 25άρα ασφάλεια συφωνώ.

Reaction score
5
[Παρένθεση]Μια παράκληση, μπορείτε να γράφετε τις σκέψεις σας μαζεμένες σε ένα reply τη φορά, και όχι σε πολλά σπασμένα; Έτσι θα φτάσει τις 15 σελίδες το topic και θα είναι δύσκολο να το παρακολουθήσει κάποιος. Να σεβαστούμε το bandwidth, αυτό είναι όλο.[/Παρένθεση]
Ευχαριστώ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Μπορείς να μας γράψεις για τις εμπειρίες σου με διαφορετικά καλώδια ρεύματος η/και φίλτρα που έζησες με το σύστημά σου.
Όχι, γιατί δεν θα είμαι αντικειμενικός αφού δεν έχω μεγάλη πείρα επί του θέματος.
Μέχρι πριν από κανα μήνα χρησιμοποιούσα απλά καλώδια ρεύματος εκτός από τον τελικό, που έχω ένα καλώδιο κατασκευής πυργαρούση. Η αλήθεια είναι ότι μεταξύ αυτού του καλωδίου (το οποίο ούτε που ξέρω από τι είναι φιαγμένο), και των απλών καλωδίων ρεύματος που είχα, άκουγα διαφορά προς το καλύτερο. Η σύγκρισή του σε κάποια φάση και με ένα επώνυμο ακριβό καλώδιο, το είχε βγάλει επίσης νικητή. Αλλά μέχρι εκεί.

Παρόλο που είμαι της άποψης ότι αν κάτι παίζει καλά δεν το πειράζουμε (και αυτό που ακούω μου αρέσει...), πριν από κανα μήνα είπα να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το θέμα. Από τότε δεν κάνω άλλη δουλειά από το να αγοράζω καλώδια και βύσματα... Wattgate, furutech, kimber, supra, audio agile, και cardas είναι ήδη σπίτι, ενώ κάτι τσουνάμια και άλλα έπονται. Η χρήση είναι εναλλάξ σε τελικό, transport, dac και sample rate converter.

Φυσικά και έχω βγάλει συμπεράσματα, αλλά εφόσον δεν έχω τελειώσει ακόμη την έρευνα, δεν λέω τίποτα.

Φίλτρα δεν. Κάποια απλά APC surge arrest, κάνανε μεγάλο κακό στον ήχο και το υπογράφω...

Χρησιμοποιώ ups μέχρι στιγμής μόνον για τον προβολέα κι αυτό γιατί αν πέσει το ρεύμα χωρίς να κρυώσει η λάμπα την κάτσαμε.
- Σε κάποια φάση θα πάρω ένα μεγάλο on line από τη δουλειά και θα το βάλω στα audio να δω τι παίζει.

Reaction score
3.897
ΠΕΤΡΟΣ Κ. said:
32άρα ασφάλεια για 4άρι καλώδιο!!!! Το καλώδιο θα γίνει κάρβουνο σε περίπτωση βραχυκυκλώματος και η ασφάλεια δεν θα πάρει χαμπάρι. Μέχρι 20άρα, άντε 25άρα ασφάλεια συφωνώ.
Η 32 Α ασφάλεια είναι όντως υπερβολική για μία τόσο χαμηλή κατανάλωση της τάξης των 1500 VA max.
1500/230=6,5 A

Reaction score
3.897
Νίκο , ο τελικός σου δεν θα έχει καλά τροφοδοτικά γι αυτό ακούς διαφορές με τα καλώδια ρεύματος    :lol: :lol: :lol:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.502
Δεν είναι υπερβολική. Είναι επικίνδυνη, όπως επεσήμανε παραπάνω ο Πέτρος.

Reaction score
2
ρε παιδια με 25 αρα μου επεφτε η ασφαλεια καθε φορα που ανοιγα τον ενισχυτη..!!!

Reaction score
3.897
ΠΕΤΡΟΣ Κ. said:
Μιχάλη τι μέγιστη κατανάλωση έχεις στο σύστημα ?
Για δες τα specs του ενισχυτή σου.

Διαθέτει  soft start για ομαλή έναυση χωρίς να πέφτει η ασφάλεια ?
Δοκίμασες μικρότερη ασφάλεια και την έριχνε όταν άναβες τον ενισχυτή ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Νίκο , ο τελικός σου δεν θα έχει καλά τροφοδοτικά γι αυτό ακούς διαφορές. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ακόμη κι έτσι να ήταν, ποσώς με ενδιαφέρει.
Άμα μου βρεις έναν τελικό που να παίζει όπως παίζει αυτός τα ηχεία μου και δεν έχει ανάγκη από καλώδια τον αλλάζω αύριο. Αλλά να είσαι σίγουρος και να το τεστάρουμε. :wink: :lol:

Reaction score
2
δεν το δοκιμασα με αυτον αλλα οταν ειχα ενα musical fidelity 2χ300 (ο diablo ειναι 2 χ 250) 2 στις 3 μου επεφτε η ασφαλεια...με τον diablo απλα καθε φορα που τον αναβα τρεμοπαιζαν τα φωτα.....

Reaction score
3.897
mixalis kanakakis said:
ρε παιδια με 25 αρα μου επεφτε η ασφαλεια καθε φορα που ανοιγα τον ενισχυτη..!!!
Γράφαμε ταυτόχρονα και δεν διάβασα αυτό που γράφεις εδώ.

Για να σου πέφτει, είτε δεν την σηκώνεις καλά :lol: είτε ο ενισχυτής σου δεν έχει soft start :mrgreen:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κώστας Κόγιας said:
Δεν είναι υπερβολική. Είναι επικίνδυνη, όπως επεσήμανε παραπάνω ο Πέτρος.
Πάρα πολύ σωστά. Ψάξτο μην πάρεις καμιά φωτιά...

Reaction score
5
Πολύ ωραίο θέμα πραγματικά..

Ας χωρίσουμε όμως τα ρεύματα σε κατηγόριες

Υπάρχει το ρεύμα τις ΔΕΗ που όλοι βρίζουμε μέρα νύχτα για τα χάλια του και όχι μόνο.

Υπάρχει το ρεύμα που δημιουργείται σε ένα χώρο η δωμάτιο με ανοιχτές πόρτες το οποίο επηρεάζει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την υψηλή πιστότητα. Αυτά τα ρεύματα συνήθως προκαλούν κρυολογήματα και προβλήματα ακοής  τα οποία δεν τα παίρνει κανείς χαμπάρι, με φυσικό επακόλουθο τις βρισιές να τις τρώει ξανά η ΔΕΗ.

Σε τέτοια περίπτωση μην δοκιμάσετε αυτό γιατί δεν βοήθα. Σαν τα καλώδια ένα πράμα… περιμένετε 1 / 2 μέρες  και θα δείτε ότι τα μπάσα και οι υψηλές  και η διαύγεια τον μεσαίων θα επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Συνεχίστε παρακαλώ την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τις προσωπικές σας εμπειρίες αλλά διαβεβαιώστε μας πρώτα αν σε κάποιο στάδιο της ζωής σας δεν  περάσατε και αυτό, που πολύ συχνά αφήνει μόνιμα προβλήματα ακοής.

Και που είσαι Αντρέα, φέρε και Cotton buds  να τους δείξω τον σωστό τρόπο  που γίνεται ο καθαρισμός.

Reaction score
3.897
ΠΕΤΡΟΣ Κ. said:
Είσαι σίγουρος ότι σε περίπτωση βραχυκυκλώματιος δεν θα πέσει η ασφάλεια ή το λες έτσι ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.063
Members
38.643
Νεότερο μέλος
venar