ΡΙΠΑΡΙΣΜΑ CD ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ

Reaction score
11
Θα μπορούσε κάποιος γνώστης να απαντήσει στα επόμενα δύο ερωτήματα;:

1)Ριπάρουμε στον σκληρό από cd 16/44.100 που είναι τα standard με WAV?

2)Yπάρχει περίπτωση βελτίωσης της αναπαραγωγής του ήχου μέσω σκληρού εάν ριπάρουμε με 24 η 32/κάτι, τέλος πάντων με κάποιο καλύτερο τρόπο από τον ασυμπίεστο WAV?

D

deleted user 10898

Guest
το ριπαρισμα ειναι ψηφιακη μεταφορα ενος αρχειου απο ενα μεσο σε αλλο.
το μονο που θες ειναι να μην γινουν λαθη.
μετα το ριπαρισμα η αναπαραγωγη ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
Νικος

Reaction score
11
Επίσης ριπάροντας με ΝΕRO βλέπω ότι η πληροφορία από τα 16 bit πέφτει στα 8 Bit!

Reaction score
1.844
Απάντηση: ΡΙΠΑΡΙΣΜΑ CD ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ

Χρησιμοποίησε το πρόγραμμα Exact Audio Copy.

Η αλλαγή στη δειγματοληψία δεν φέρει βελτίωση γιατί κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να προσθέσει πληροφορία.
Εκτός και κάποιο κομμάτι έχει πάθει ζημιά (από γρατσουνιές π.χ.) οπότε πάμε αλλού.

Reaction score
11
Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το "Exact Audio Copy" αλλά λόγω ασχετοσύνης δεν έβγαλα άκρη. Εντάξει έχω και άλλο πρόγραμμα για να ριπάρω. Ένα ερώτημά μου όμως είναι ποιό είναι το σωστό ριπάρισμα. WAV με 16/44.100 ?

Reaction score
1
Το 'σωστό' ριπάρισμα από Audio CD σε wav είναι στα 16bit και 44.100 αφού αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του CD. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν συνιστάται καθώς οι χαμηλότεροι ρυθμοί δειγματοληψίας ή τα 8bit προφανώς θα έχουν απώλεια σε ποιότητα, ενώ οι υψηλότεροι ρυθμοί δειγματοληψίες ίσως δημιουργήσουν alias στις δειγματοληψίες του ήχου και σίγουρα δεν θα 'ανεβάσουν' την ποιότητά του - απεναντίας θα γίνουν μεγαλύτερα τα αρχεία με άχρηστες επιπλέον πληροφορίες...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.789
Κατά την ταπεινή μου άποψη, το "σωστό" ριπάρισμα οποιουδήποτε μέσου μουσικής και οποιασδήποτε δειγματοληψίας, γίνεται σε φορμά "flac" και με το παρακάτω (δωρεάν) πρόγραμμα:
http://www.ripfactory.com/rsmicrods.html

Καλό ριπάρισμα....

Reaction score
8
Για να κανεις ενα rip απο cd στον δισκο σου χωρις καμια απωλεια!!! πρεπει να χρησιμοποιησεις ή το wavelab ή το nuendo ή το cubase ή οποιοδηποτε προγραμμα τετοιας ποιοτητας.

Reaction score
8
Κατά την ταπεινή μου άποψη, το "σωστό" ριπάρισμα οποιουδήποτε μέσου μουσικής και οποιασδήποτε δειγματοληψίας, γίνεται σε φορμά "flac" και με το παρακάτω (δωρεάν) πρόγραμμα:
http://www.ripfactory.com/rsmicrods.html

Καλό ριπάρισμα....
Κωστα (αν μου επιτρεπεις)
η μορφη flac δεν εχει καμια σχεση με το wav. Η σωστοτερη μορφη κυμματομορφης ειναι ή wav ή aiff.
Αλλωστε αυτες οι μορφες χρησιμοποιουνται παγκοσμιως για επαγγελματικη χρηση.
Να σκεφτεις οτι κατεβασα ενα cd των Motorhead σε μορφη flac και οταν πηγα να το ανεβασω στο Nuendo δεν το αναγνωριζε καν.

Reaction score
19
η μορφη flac δεν εχει καμια σχεση με το wav. Η σωστοτερη μορφη κυμματομορφης ειναι ή wav ή aiff.
Να σκεφτεις οτι κατεβασα ενα cd των Motorhead σε μορφη flac και οταν πηγα να το ανεβασω στο Nuendo δεν το αναγνωριζε καν.
Το flac μπορεί να ξαναγυρίσει στο αυθεντικό wav. Αυτή είναι η χρησιμότητά του. Προσφέρει συμπίεση στο αρχείο 40-45% χωρίς καμία απώλεια.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
μηπως ηταν απο τα Ρωσακια το αλμπουμ βρε μπαγασα φασαριοφτιαχτη????

Reaction score
26
Απάντηση: ΡΙΠΑΡΙΣΜΑ CD ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ

Θα αλλάξω λιγάκι κουβέντα.
Χρησιμοποιώ το EAC αλλά για 192kbps mp3.
Είμαι αρκετά ευχαριστημένος, αλλά αν θέλετε την αλήθεια δεν καταλαβαίνω διαφορά σε ποιότητα από το Rip που κάνει το Media Player των Windows.
Ωστόσο αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με ορισμένα CD όπως το Ok Computer των Radiohead στο οποίο δεν μπορώ με τίποτα να μετατρέψω τα 2 πρώτα κομμάτια. Όσα προγράμματα τα κατάφεραν το αποτέλεσμα ήταν με διακοπές, σπασίματα και επαναλήψεις.
Καμια ιδέα;

Reaction score
8
Το flac μπορεί να ξαναγυρίσει στο αυθεντικό wav. Αυτή είναι η χρησιμότητά του. Προσφέρει συμπίεση στο αρχείο 40-45% χωρίς καμία απώλεια.
Πως μπορει να ξαναγυρισει.
Ποιος μας λεει το ποσοστο συμπιεσης,αφ'ενος και αφ'εταιρου πως αποσυμπιεζεται χωρις καμια απωλεια.

Reaction score
8
Μέχρι και το NERO με Plugin αναγνωρίζει το flacc και το κάνει audio CD.

Και ταυτο τι σημαινει κατα τη γνωμη σου Πετρο μου. Οτι ειναι ενα αρχειο το οποιο ειναι προσβασιμο απο ολα τα επαγγελματικα προγραμματα ???

Η μηπως το nero θεωρειται επαγγελματικο ???

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera