ΡΙΠΑΡΙΣΜΑ CD ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ

Reaction score
19
Πως μπορει να ξαναγυρισει.
Ποιος μας λεει το ποσοστο συμπιεσης,αφ'ενος και αφ'εταιρου πως αποσυμπιεζεται χωρις καμια απωλεια.
http://en.wikipedia.org/wiki/Free_Lossless_Audio_Codec

Οι κωδικοποιητές χωρίζονται στους lossy (απωλεστικοί, όπως το mp3) και στους lossless (μη-απωλεστικοί, όπως wav, flac, κτλ). Ο όρος "συμπίεση" έχει παρεξηγηθεί και δε σημαίνει πάντα απώλεια πληροφορίας.

Αν σου πω ΑΑΑΑΒΒΒΒΒΒΒΒΓΓΓΓΓ αυτό πιάνει ένα συγκεκριμένο χώρο.
Αν σου πω 4Α8Β5Γ αυτό πιάνει σαφώς λιγότερο χώρο και μπορεί να μετατραπεί ("αποσυμπιεστεί") ξανά ακριβώς στην αρχική πληροφορία.

Για μετατροπές WAV<->FLAC: http://heanet.dl.sourceforge.net/sourceforge/flac/flac-1.2.1b.exe

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.679
Προσωπικά ό,τι είχα να πω το είπα.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι έχω δίκιο.

Όσοι έχετε αντιρρήσεις, αν δε βαριέστε ψάξτε το, στα λόγια μου θα καταλήξετε.

Όσοι εμπιστεύεστε κάποιον που το έχει ψάξει μέχρι αηδίας, κάντε αυτό που προτείνω.

Φιλικά, όπως πάντα,
Κώστας.

Reaction score
1
Κατέβασα το πρόγραμμα που πρότεινε ο Κώστας Ear. Είναι πολύ απλό στη χρήση του διότι δεν μπορεί ο χρήστης να προβεί σε σχεδόν καμία ρύθμιση, σε αντίθεση πχ με το eac. Είναι το μόνο πρόγραμμα που έχω δοκιμάσει που χωρίς να το πειράξεις καθόλου έχεις σωστό αποτέλεσμα, τα flac & mp3 που προέκυψαν δε clipαραν πουθενά, πράγμα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από eac σε συνδυασμό με ένα frontend για flac ή mp3 πάντως σίγουρα συστήνεται σε αρχάριους και τύπους νωθρούς, σαν κι εμένα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939
Καλά, εγώ που είμαι και ισοπεδωτικός, ριπάρω και με τον Windows Media Player... :138:

Reaction score
1
Και εγώ WMP. Μια χαρά βολικός έιναι, σου βγάζει αμέσως το άλμπουμ που έβαλες, με βολεύει μια χαρά η βιβλιοθήκη του... why not. Ακουστικά δεν έχω βρεί διαφορές πουθενά, και σε VBR 320, δεν βλέπω καμιά διαφορά απο το ορίτζιναλ cd.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos