Ραδιοφωτνικός Δέκτης ALPINE cde-101

Reaction score
0
Καλησπέρα. Πρίν από δύο εβδομάδες αγόρασα στην ΤΡΙΜ Πάτρας ένα ALPINE cde-101 το οποίο το επέλεξα και με την προτροπή του ιδιοκτήτη για την ποιότητα των συστημάτων ALPINE.
Το Radiocd αυτό είναι άριστο στην αναπαραγωγή mp3 και δίσκων και με ικανοποιεί με την αποδοσή του.Το αμάξι ειναι ένα VW POLO 1.4 2003 και έχει από την μαμά του διαιρούμενα ηχεία τα οποία ειναι ικανοποιητικά για εργοστασιακά.Όμως παρατηρώ τα εξής όσον αφορά τον συντονισμό του με ραδιοφωνικούς σταθμούς: Η στερεοφωνική εικόνα που έχω από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς δεν έχει καμμία σχέση με το απλό jvc radiocd που είχα πριν και χάλασε και μαλιστα έχω την εντύπωση πως ακούω τους περισσότερους μονοφωνικά. Οταν μετακινούμαι ακόμα και στο κεντρο της Πάτρας και ακούω το ράδιο ακόμα και σε ισχυρούς σταθμούς ( ποτέ δεν ειχα πρόβλημα παρόμοιο σε κάποιο άλλο αμάξι ) ακούω παράσιτα, χιόνια και γενικά μου δινει την εντύπωση πως μετα βίας "πιάνει" τον σταθμό που πρίν με το 6ετίας απλό jvc δωρο της εταιρείας δεν είχα ποτέ πρόβλημα να ακούσω.Επίσης σπάνια καταλαβαίνω ότι ο σταθμός εκπέμπει στερεοφωνικά. Ερωτήσεις:

1) Είναι οι δέκτες των alpine τόσο αναίσθητοι που δεν μπορούν να συντονιστούν σωστά με εναν σταθμό;

2) Τι πρεπει να επιλέξω στο μενού ( για αυτούς που έχουν παρόμοια σειρά alpine ) search dx or low station ;

3) Πως βλέπω ( ποιά ένδειξη ειναι αυτή) αν ο σταθμός ειναι μονοφωνικός η στερεοφωνικός;

4) Μήπως δεν έχουν συνδέσει σωστά την κεραία του αυτοκινήτου κατά την εγκατάσταση του;

Μου κάνει εντύπωση πως η στερεοφωνική εικόνα του JVC που είχα πρίν και ειναι πολύ καλύτερη απο το ALPINE. Περιμένω τις απαντήσεις σας.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Ερωτήσεις:

1) Είναι οι δέκτες των alpine τόσο αναίσθητοι που δεν μπορούν να συντονιστούν σωστά με εναν σταθμό;

2) Τι πρεπει να επιλέξω στο μενού ( για αυτούς που έχουν παρόμοια σειρά alpine ) search dx or low station ;

3) Πως βλέπω ( ποιά ένδειξη ειναι αυτή) αν ο σταθμός ειναι μονοφωνικός η στερεοφωνικός;

4) Μήπως δεν έχουν συνδέσει σωστά την κεραία του αυτοκινήτου κατά την εγκατάσταση του;

Μου κάνει εντύπωση πως η στερεοφωνική εικόνα του JVC που είχα πρίν και ειναι πολύ καλύτερη απο το ALPINE. Περιμένω τις απαντήσεις σας.[/QUOTE]

Φίλε μου μην στεναχωριέσαι είναι καλή η πηγή που αγόρασες. Βάλε στο μενού το dx, όλα τα polo θέλουν ένα ανταπτοράκι στην κεραία που είναι και ενισχυτής ( προφανώς υπήρχε αφού είχε καλύτερη λήψη το jvc, ενδέχεται όμως να είναι χαλασμένο - τσακισμένο η δεν κούμπωσε καλά κατα την τοποθέτηση ). Αν παρόλα αυτά επιμένει, δοκίμασε μια εξωτερική κεραία ώστε να σου ληθεί η απορία για το alpine. Οφείλει να το δοκιμάσει ο εγκαταστάτης του!
Όταν λες στερεοφωνική εικόνα φαντάζομαι ότι ενοείς την λήψη!

Reaction score
0
Απάντηση: Ραδιοφωτνικός Δέκτης ALPINE cde-101

ναι εννοώ στην λήψη των ραδιοφωνικών σταθμών όπου οι περισσότεροι μου φαίνεται πως μου παιζουν μονοφωνικά.Υπάρχει κάποια ρύθμιση που να κλειδώνει σε μονοφ/στέρεο ως προς τους σταθμούς στο radiocd μου;Τελικά λέτε να περάσω απο τον εγκαταστάτη και να το ελέγξει πάλι;

Reaction score
0
Απάντηση: Ραδιοφωτνικός Δέκτης ALPINE cde-101

Παιδιά μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Πήγα σήμερα μου εβαλε ενισχυτη....βελτίωσε ελάχιστα τα πράγματα και αφού έκανα βόλτα μιας ώρας στην περιοχή να δώ τι αυγά πιάνει το ράδιο....γύρισα πίσω και μου έβαλε ίδιο μοντέλο αλλο ραδιοCD. Το ξαναδοκίμασα με την αντίστοιχη βόλτα...αλλά παλί είχα τα αντίστοιχα χείριστα αποτελέσματα....Ο εγκαταστάτης δεν έκανε βόλτα μαζί μου με το αυτοκίνητο να δεί τι γίνεται απλά αρκέστηκε στο τέστ του συντονισμού των ραδιοφωνικών σταθμών εκεί επιτόπου ενώ ξέρει πως το πρόβλημα παρατηρείται εν κινήσει....

Τι μου προτείνετε να κάνω;Να βάλω εξωτερική κεραία , ενισχυτη μπαλαντέζες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο;( γιατί όμως? το εξαετίας και πλέον ταπεινό JVC δώρο της εταιρείας πιάνει καμπάνα όλους τους σταθμούς εν κινήσει) Να απαιτήσω να μου βάλουν άλλο ραδιοcd άλλης εταιρείας...πχ KENWOOD? Να απαιτήσω να το πάρει πίσω και να πάρω τα λεφτά μου? HELP!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.262
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale