Ρε άιιιι pod...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παραπροχθέ που λέτε, ανάμεσα σε Pavaroti, Callas, Fitzerald, Κrall, Philips Glass και άλλων ξενέρωτων που ακούγαμε μετά του συντρόφου Παναγιωτίδη από τις ταπεινές ντιβανοκασέλες μου, αυτός θεώρησε σκόπιμο να μου κάνει ένα surpise. :shock:

Ανοίγει λοιπόν πολυτελές τσαντικό και ευθύς αμέσως βγάζει άι πόδι μετά καλωδίων και βυσμάτων πολλών. Κάτι είχε πάρει το μάτι μου στα παραδίπλα με το θέμα, αλλά δεν είχα προλάβει να ασχοληθώ…

Τες πα, δυστυχώς δεν είχα το ανάλογο καλώδιο για να βάλουμε το εργαλείο πριν τον ψηφιακό ισοσταθμιστή και έτσι το χώσαμε απ’ ευθείας επάνω στον παθητικό προ.

Φυσικά, δεν περίμενε κανείς από τους δύο μας να κάνουμε καμιά κόντρα με το tascam, αλλά δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι το μικρό τσιμπράγκαλο, έπαιξε αρκούντως αξιοπρεπώς τα ενσωματωμένα mp3 του, τόσο ακριβώς για να σου κινήσει την περιέργεια. :wink:

Δεν ξέρω αν έχετε σκεφτεί ποτέ την λύση ενός τέτοιου εργαλείου. Εννοείται ότι μιλάμε για το άκρον άωτον της ευχρηστίας (πας βόλτα με καμιά 60αριά δίσκους μαζί), αλλά σε τελική ανάλυση μπορεί κατά την άποψή μου να παίξει με πολύ καλές προοπτικές σε ένα σύστημα όχι πολύ μεγάλων αξιώσεων, είτε ως mp3 player, είτε ως wav player αν έχει μπόλικη μνήμη.

Τι λέτε?

p.s. Νομίζω ότι σε κάποια φάση εμείς οι εδώ πάνω, πρέπει να κάνουμε κανα blind της προκοπής με τέτοια περίεργα κόλπα και φορμά ήχου γενικώς. Έχω την αίσθηση ότι θα πέσει πολύ γέλιο. 8)

Reaction score
0
Λοιπόν, το θέμα είναι αρκετά μεγάλο και κατά τη γνώμη μου σοβαρό, αν βέβαια το θέσουμε εκτός της κατηγορίας "γκάτζετ για μη μουσικόφιλους"...

Επειδή έχω ακούσει σε πολύ καλό σύστημα φίλου (σπαστικού με τις χροιές, μιας και ο ίδιος πάίζει βιολί σε ορχήστρα) iPod, το αποτέλεσμα ήταν ανέλπιστα καλό!

Χρησιμοποιούσε μοντέλο με μνήμη στερεάς κατάστασης (και όχι σκληρό) και περιελάμβανε ήχο σε μορφή wav και το σχετικό φορμά του iPod, σε υψηλή ανάλυση (250kbits).

To θέμα πάντως έχει τεθεί ήδη από τις αρχές του '90. Θυμάμαι έναν καθηγητή μου στη σχολή να αναφέρει ότι η αναπαραγωγή μουσικής θα λάβει άλλες διαστάσεις όταν θα πραγματοποιείται από συσκευές που ΔΕΝ θα έχουν κινητά μέρη! Αυτό θεωρώ ότι είναι το σημαντικό σημείο στην υπόθεση και είναι κρίμα που δεν έχει δοθεί μεγάλυτερη βάση, τη στιγμή που η διανομή μέσω internet λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις...

Αρκεί βέβαια να μην το παρακάνουμε με τις συμπιέσεις των αρχείων! Και να μην ακούμε από τα ηχειάκια του PC και το κινητό...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ο δρόμος είναι γνωστός και εδώ αρχίσαμε ήδη να ψάχνουμε για νέες λύσεις, όπως το πολλά υποσχόμενο ως λογική, memory player.

Ας μην γελιόμαστε όμως.
Στο επίπεδο που συζητάμε, δηλαδή σε αυτό του ipod, τα πράγματα μάλλον είναι διαφορετικά, αφού μιλάμε για ένα εργαλείο ευκολίας και όχι ένα εργαλείο αφιερωμένο στην υψηλή πιστότητα. Νομίζω ότι οφείλουμε να το δούμε ως τέτοιο και να μην είμαστε περισσότερο αυστηροί από ότι πρέπει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα παραλείψουμε να εξετάσουμε την πιθανή εισαγωγή του σε ένα σύστημα αξιώσεων, όπου ενδεχομένως να μπορεί να αντικαταστήσει σε ευκολία χειρισμού αλλά και απόδοση, ένα κοινό player πχ ένα dvd σαν αυτά που ο περισσότερος κόσμος έχει στο σπίτι του για να ακούει μουσική.

Με την προοπτική αυτή, έχουμε υποχρέωση να το βάλουμε να παίξει δίπλα σε πολύ, λιγότερο ή και καθόλου βαρβάτα player, έτσι ώστε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Προσωπικά θεωρώ άκρως ενδιαφέρουσα μια ακρόαση wav αρχείων και σύγκριση του ήχου με το αντίστοιχο CD. Βεβαίως και το mp3 κομμάτι αξίζει τον κόπο για κάποιους.

Για να δούμε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επειδή για καλή μου τύχη το tascam παίζει και mp3, είμαι 100% σίγουρος ότι στο σύστημά μου, ειδικά σε συγκεκριμένα - απαιτητικά προγράμματα, μπορώ να διακρίνω μετά βεβαιότητας τι παίζει.
Εδώ λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας, ότι το μόνο που αλλάζει είναι το φορμά εγγραφής, αφού και τα δύο ψηφιακά σήματα μετά την ανάγνωση τους από το ίδιο transport, οδηγούνται κατόπιν υπερδειγματοληψίας από το ίδιο upsampling εργαλείο, στον ίδιο ψηφιακό ισοσταθμιστή και φυσικά στο ίδιο dac. Δηλαδή δεν βάζω αναλογική έξοδο CD vs αναλογική έξοδο mp3 player. Εκεί προφανώς το πράμα θα διευρινθεί αναλόγως και ανεξέλεγκτα. :wink:

- Για άλλα συστήματα, προφανώς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Reaction score
14
Οι διαφορές Νίκο ήταν εμφανείς? Η απλά το ipod είχε μια μικρή μουντάδα?

Για πές μας αν ήσουν με κλειστά μάτια θα καταλάβαινες "μπάμ" το Mp3?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
dream_GR said:
Οι διαφορές Νίκο ήταν εμφανείς? Η απλά το ipod είχε μια μικρή μουντάδα?
Για πές μας αν ήσουν με κλειστά μάτια θα καταλάβαινες "μπάμ" το Mp3?
Σε απαιτητικό πρόγραμμα, μπαμ, δεν έχω αμφιβολίες...
Εδώ ρε Γιάννη, κατάλαβα διαφορές σε διαφορετικά CD γραμμένα από το ίδιο πρωτότυπο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με μόνη αλλαγή αυτή της μάρκας των cd εγγραφής. (Tο συγκεκριμένο test έγινε στο πιτς φυτίλι, blind, και παρόλα αυτά εύκολα βγήκε το ίδιο συμπέρασμα με τον bro που τα είχε ακούσει με την ησυχία του και όταν ήρθε σπίτι μου είχε ήδη άποψη).

- Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτά ισχύουν για το δικό μου σύστημα που το ξέρω καλά. Άμα πάω αλλού μπορεί να ακούσω άλλα πράγματα. :wink:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Εκεινο το τυφλο τεστ θα το κανουμε ποτε ;;; Προσφερομαι για πειραματοζωο !!! :D :D :D

Reaction score
2
τι εγινε αλλαγη φρουρας εχουμε???....εεεε.πηγης ηθελα να πω.φαντασου να ακουσομε αντι για mp3 εκεινα τα διαβολικα τα ΜΗ συμπιεσμενα αρχεια!!!! :) :)

Reaction score
7
Εγώ προσωπικά ακούω συνεχώς μουσική απο το MP3 Player μου και παίζει υπερβολικά καλά σε σημείο που έχω σχεδόν καταργήσει να ακούω τη μουσική μου από τα παραδοσιακά CD. Βέβαια έχω το iRiver H140, που είναι ίσως το μοναδικό MP3 Player σκληρού δίσκου που διαθέτει Optical In και Optical Out. Πολλοί σε ξένα Forum το θεωρούν "Hi-End" MP3 Player. Έχει 40GB χωρητικότητα και χωράει άνετα πολλά ασυμπίεστα αρχεία. Μάλιστα με πειραγμένο Firmware παίζει και Flac. Πάντως κάποιοι δύσπιστοι που είχαν αμφιβολίες ότι μπορεί να κοντραριστεί με το ακριβό τους CD Player...θέλουν να ξεχάσουν εκείνη τη μέρα που τους κόπηκε το ειρωνικό χαμόγελο απέναντι στο MP3 και τα MP3 Players.
Η δοκιμή έγινε ώς εξής: Rip του μουσικού CD με EAC σε WAV στο σκληρό δίσκο του Player και ακρόαση των WAV μέσω Optical Out σε ενισχυτή A/V όπου στον ίδιο ήταν συνδεδεμένο και τo Pioneer 868. Μετά ακολούθησε και η συμπίεση των WAV σε MP3 320Kbps (WinLame High Quality) όπου με blind test σε σχέση με τα WAV δεν κατάλαβαν τη διαφορα.
Παντως πολύ θα ήθελα να συγκρίνω το iriver με ένα iPod σε αναλογική έξοδο φυσικά μιας και το τελευταίο δεν διαθέτει Digital Out.
Αν και πέτυχα αυτό: http://members.chello.nl/~m.heijligers/ipod/Performance/compared.html, θέλω να κάνω και ο ίδιος ένα συγκριτικό με το iPod.
Ενδιαφέρεται κανένας με iPod από πάτρα;

Reaction score
7
Νίκος Τσαρουχάς said:
p.s. Νομίζω ότι σε κάποια φάση εμείς οι εδώ πάνω, πρέπει να κάνουμε κανα blind της προκοπής με τέτοια περίεργα κόλπα και φορμά ήχου γενικώς. Έχω την αίσθηση ότι θα πέσει πολύ γέλιο. 8)
Να φωναξετε και εμενα να γελασουμε μαζι....

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.030
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos