Ριπάρισμα cd σε σκληρό...S.O.S βοήθεια!!

Reaction score
1.659
Καλημέρα παίδες!!

Ξεκίνησα να ριπάρω τα cd μου στον σκληρό δίσκο. Δεν ξέρω αν είναι σωστός ο τρόπος όμως που το κάνω. Χρησιμοποιώ Mac που η νέα έκδοση του itunes δεν σου δίνει την δυνατότητα να διαλέξεις σε τι μορφή το θέλεις. Επιπλέον δεν ξέρω πώς χρησιμοποιώντας τα itunes γιά αντιγραφή, μπορώ να επιλέξω να πάνε τα αρχεία στον εξωτερικό σκληρό δίσκο και όχι στον κυρίως. Έτσι ανοίγω τα περιεχόμενα του εξωτερικού, δημιουργώ έναν φάκελο με το όνομα του δίσκου και μετά σέρνω τα αρχεία του δίσκου που έχω ανοίξει μέσα. Τα αρχεία αυτά εμφανίζονται σε μορφή aiff και δίπλα αναφέρει AIFF-C AUDIO.
Λογικά ότι περιέχει ο δίσκος, μεταφέρεται ατόφια και ασυμπίεστα στον σκληρό που είναι κάτι που με ικανοποιεί. Οι απορίες μου είναι οι εξής. 1. Όλα τα cd είναι σε μορφή aiff ή αυτή είναι επιλογή του mac όταν τα ανοίγει? 2. Ποιά η διαφορά του aiff με το wav ή το flac? Είναι καλύτερο ή χειρότερο? 3. Καταπονείται λιγότερο το dvd recorder του mac με αυτό τον τρόπο? Σε κάποια ακούγεται ο ήχος του σαν να χρησιμοποιείται και σε κάποια άλλα δεν ακούγεται κανένας θόρυβος. 4. Θα υπάρχει δυνατότητα αργότερα που θα τα παίζω μέσω κάποιου προγράμματος (μάλλον του Amara), να κατέβουν εκ των υστέρων τα εξώφυλλα? 5. Γιατί τα αρχεία αυτά παίζουν μετά κανονικά όταν τα κλικάρω, ενώ τα flac δεν παίζουν? δεν υποστηρίζει flac το itunes?
Ευχαριστώ πολύ παιδιά γιατί όπως καταλαβαίνετε είμαι στραβάδι...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.642
Εδώ θα λυθούν οι περισσότερες απορίες σου για τις ρυθμίσεις. Αν πας iTunes > Preferences > General > Import Settings θα βρεις όλες τις επιλογές για το audio file format.

To AIFF είναι, στο περίπου, το αντίστοιχο WAV της Apple (ασυμπίεστο). To AIFF-C είναι "παραλλαγή" του και αποθηκεύει συμπιεσμένα αρχεία σε προκαθορισμένες αναλύσεις, αναλόγως του codec.
Υπάρχει και η δυνατότητα ripping σε Apple Lossless format. Το ατού του είναι η δυνατότητα χρήσης metadata στο αρχείο. Και αποτελεί την εναλλακτική πρόταση της Apple για τα αρχεία flac (που δεν βλέπει το iTunes).

Reaction score
1.659
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Θα έχω πρόβλημα με τον τρόπο που το κάνω? Θα πρότεινες καλύτερα να το κάνω μέσω itunes σε άλλο format? υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξω τον εξωτερικό σκληρό για να πάνε εκεί τα αρχεία?

D

deleted user 10898

Guest
Στην παραπάνω οθόνη που έβαλε ο xfader θα πρεπει ΠΑΝΤΑ να είναι τσεκαριςμενη η διόρθωση λαθών.
Για το ριπ σε εξωτερικούς δίσκους κλπ όλα γίνονται... Ομως...
Το iTunes οργανώνει αυτο τα αρχεία στην βιβλιοθήκη του.
Θελει προσοχή αλλιως αν τα μετακινήσεις δεν θα τα βλέπει. Η βιβλιοθήκη του iTunes ειναι λιγο δύσχρηστη.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.381
Ριπάρισέ τα σε Apple Lossless (ALAC). Δεν χάνεις το παραμικρό από πλευράς ποιότητας έναντι του προτύπου aiff, ενώ επιτυγχάνεις συμπίεση όγκου περίπου στο 35-70% του αρχικού, αναλόγως της στάθμης και πολυπλοκότητας του περιεχομένου, (ένα κομμάτι με μόνο μια κλασική κιθάρα θα στο πάει σίγουρα στο 40%, ενώ ένα κομμάτι των Avantasia κάπου στο 65-70%). Σε μορφή alac τα αρχεία είναι αξιοποιήσιμα και σε περιβάλλον Windows μέσα από τον Foobar, αν χρειαστεί, (ίσως κι από τον JRiver, δεν είμαι σίγουρος)...

Reaction score
1.659
Κάνοντας κάποιες ρυθμίσεις τώρα στο itunes δηλαδή έβαλα την επιλογή wav και επέλεξα και τον εξωτερικό σκληρό, έγινε κάτι ανεξήγητο. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω στα κομμάτια που είχα γράψει με aiff στον εξωτερικό, άρχισε να τα παίζει, αλλά μόλις τα κλίκαρα εξαφανίστηκαν από τα περιεχόμενα του δίσκου. Η πλάκα είναι ότι δεν ξέρω τι έγιναν.. Τα ψάχνω στον σκληρό δεν τα βρίσκω. Ούτε όμως στον κάδο ανακύκλωσης. Στο itunes υπάρχουν μόνο στην προηγούμενη μορφή mp4a που τα είχα γράψει παλιά. Εν τω μεταξύ, ένα από αυτά που εξαφανίστηκαν, το έβαλα να το γράψω στο itunes με τις νέες ρυθμίσεις και σαν αρχείο δεν εμφανίζεται στον εξωτερικό σκληρό που έχω επιλέξει....Περίεργα πράγματα.....

Reaction score
1.659
Τελικά ξαναγυρίζοντας τις ρυθμίσεις στο itunes , σταμάτησε να τα εξαφανίζει...Μου φαίνεται ότι θα συνεχίσω με τον παλαιό τρόπο γιατί το itunes πολύ μου τα μπερδεύει...Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν παίζει ρόλο στην ποιότητα της εγγραφής και αν θα έχω κάποιο άλλο πρόβλημα, όπως να μην μπορώ να περάσω αργότερα με ενημέρωση στο Amara τα εξώφυλλα.

evl

Reaction score
465
Το itunes δεν υποστηρίζει flac απευθείας. Γίνεται ομως με ενα συμπληρωματικο προγραμμα.
ΙΜΗΟ o καλυτερος και ευκολοτερος τροπος να ριπαρεις σε mac ειναι με το προγραμμα XLD (free κιολας). Tώρα για format προτιμώ flac γιατι παιζει παντου, ενω το alac εχει περιορισμους

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.675
Members
38.589
Νεότερο μέλος
DJCHRISTIANO13