Ρυθμίσεις Epson 600

Reaction score
0
καλησπέρα σε όλους! Καταρχήν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Εδώ και 2 χρόνια 'ζαχάρωνα' τους προτζέκτορες και δεν ήξερα καθόλου τι να πάρω. Επ'ευκαιρείας μουντιάλ το αποφάσισα και άρχισα να ψάχνω. χάρη σε εσάς που γνωρίζετε και κυρίως χάρη στους φίλους άσχετους που έχουν κατά καιρούς θέσει όλες τις απορίες που είχα, κατάφερα να αποφασίσω. Για την ιστορία πήρα τον epson600 με €1200. νομίζω ότι ο pan900 είναι καλύτερος,αλλά είχε 1900. εγώ είχα στη διάθεσή μου 2200 αλλά σκέφτηκα ότι αν δεν τους βάλεις δίπλα δίπλα -με το άπειρο μάτι μου- δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Τα 1000 που 'περίσεψαν' τα έδωσα για ένα yamaha457(€350) και 5.1 της crystal audio(€700). Για να προλάβω τους φίλους που ασχολούνται με μουσική, έχω ένα πάρα πολύ καλό ηχοσύστημα σε άλλο χώρο και το συγκεκριμένο το πήρα μόνο για ταινίες.
Εχτές λοιπόν τον εγκαινίασα (με ταινία για να το συνήθίζει και η σύζυγος) και έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένος.Διαβάζοντας όμως τα σχόλιά σας κατάλαβα ότι πρέπει να γίνουν και κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις ώστε να βελτιωθεί το αποτέλεσμα.
Υπάρχουν λοιπόν έτοιμα νούμερα που μπορείτε να μου πείτε ή απλά να πειράζω ότι βρώ και να δω σε ποιο σημείο μου αρέσει? Σημειώνω ότι δεν έχω ιδέα από τα gamma κλπ παραμέτρους που βλέπω στο menu.     

GTX

Reaction score
39
Καλώς όρισες!!! Καλές προβολές λοιπόν!!!

Οι ρυθμίσεις συνήθως δεν ταιριάζουν απο τον ένα στον άλλο γιατί αλλάζουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν το αποτέλεσμα, χώρος, πηγή, οθόνη κτλ.
Το καλύτερο και σχετικά άμεσο που μπορείς να κάνεις, είναι να βρείς ένα dvd (μπορεί και να έχεις και να μην το ξέρεις) που να έχει THX πιστοποίηση (όλα στα Star Wars ας πούμε). Αυτά έχουν μέσα το THX optimizer (θα το βρείς συνήθως στο setup στην επιλογή γλώσσας). Εκεί θα βρείς κάποια Patterns και τις απαραίτητες οδηγίες για να ρυθμίσεις σωστά το brightness και το contrast, έχει και κάποια για τα χρώματα αλλά θέλει ειδικά γυαλιά που μπορείς να βρείς απο το site της THX αν πληρώσεις μόνο τα έξοδα αποστολής. Το επόμενο βήμα είναι να αγοράσεις κάποιο dvd σα το digital video essentials το οποίο είναι πιο διεξοδικό και περιλαμβάνει και τα απραίτητα φίλτρα για να κάνεις όλες τις ρυθμίσεις. Τώρα αν δεν είσαι τύπος που θες να ασχοληθείς με όλα αυτά μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία και να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο οτι παίρνεις τα μέγιστα απο το σύστημά σου.

Reaction score
182
Παίζουν ρόλο πολλά πράγματα στη σωστή ρύθμιση. Το DVE θα σε βοηθήσει σίγουρα. Από κεί και πέρα εγώ προβάλλω σε τοίχο, και άσπρους τοίχους γύρω γύρω και το ίδιο και το πάτωμα. Έχω όμως μασκινγκ και οριζόντιο και κάθετο. Αλλάζοντας λοιπόν 2 dvdp και σύνδεση component και hdmi και βλέποντας σε ΤΒ2, τα μόνα που ΔΕΝ άλλαξα ήταν το gamma στο 2,3 το skintone στο 3, την ίριδα στο off , το χρώμα λευκού στο 6500Κ, τα sharpness στο πιο ψηλό, το epson super white στο off, ένα άλλο που δε θυμάμαι στο 7,5% (ίσως και κάτι να μου ξεφεύγει).

Γνώμη μου είναι πως out of the box ο προβολέας είναι άριστος (ειδικά για αρχάριους σαν εμένα). Άστον λοιπόν με τις βασικές του ρυθμίσεις, γράψε ώρες και σιγά σιγά όσο το μάτι σου εξασκείται, κάνε και ότι ρυθμίσεις νομίζεις από μόνος σου. Οι πιο απλές είναι στα rgb και ειδικά στο κόκινο χρώμα όπου μπορείς να δεις και μόνος σου τη ρύθμιση αφού έχει άμεση επίπτωση στο χρώμα του δέρματος, έτσι σε καποιο κοντινό πλάνο προσώπου προσπάθησε να φέρεις το χρώμα στο φυσικό του χρώμα (να μη δείχνει σα να έχει πιει 10 μπύρες, εκτός αν ...έχει πιει !!!!!).

Μη πειράξεις το πράσινο αν δεν είσαι σίγουρος τι κάνεις, επηρεάζει όλα τα υπόλοιπα (προς το χειρότερο αν δεν ξέρεις και μετά δεν έρχονται εύκολα).

Reaction score
0
ευχαριστώ πολύ. θα τα δοκιμάσω όλα. με έχει πιάσει όρεξη να ασχοληθώ κι ελπίζω να μου βγει σε καλό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.370
Members
38.691
Νεότερο μέλος
agnooumenos