Ρυθμίστε σωστά το Technics Sl -1200Mk2

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.563
Απάντηση: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

GeoVaz, μιας και είσαι τόσο καλό παιδί (ή διαφορετικά παιδί μάλαμα), μπορείς να μου στείλεις κι εμένα το αρχείο; (έχεις p.m.)

Reaction score
2.248

Εαν έχεις ΜΚΙΙ κάνει. Για άλλο πικαπ θέλει αλλό προτράκτορ

Reaction score
715

Αυτός ο προτράκτορ έγινε σύμφωνα με τα σημεία μηδενισμού του EPA 120 (58.8 in -113.5 out) σε pivot to spidle 215mm, O/S 22, Ο/Η 15mm.

Ο John τον δοκίμασε (έχει τέλεια ρυθμισμένο πικάπ) και είναι ΟΚ

σσ: Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση θα σας βγάλει εκτός προδιαγραφών κατασκευαστού
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1206326&postcount=40
Καλησπέρα!
Είναι εύκολο να μου σταλεί και εμένα ο συγκεκριμένος προτράκτορ;

Reaction score
330
Καλησπέρα!
Είναι εύκολο να μου σταλεί και εμένα ο συγκεκριμένος προτράκτορ;
Σε αυτή τη διεύθυνση που ακολουθεί υπάρχει έτοιμος .Και ο βραχίονας του ΜΚ2 ειναι ο P-AM18201K1 ( όχι ότι αλλάζει και κάτι οι αποστάσεις είναι σωστές ) . Να προσέξεις και να κάνεις έλεγχο στην εκτύπωση !!!!
Αλλιώς κατέβασε το TemplateGen και φτιάξε ότι θέλεις ( μερικοί το έχουν ......... ξεχάσει .... )

http://www.jkwynn.co.uk/Pics/Technics Alignment Protractor.pdf

Reaction score
715
Βασικά το πάλευα εδώ και λίγη ώραοπότε έφτιαξα με το TemplatenGen έναν με βάση τα εργοστασικά specs και θέλω να πιστεύω πως είμαι μέσα.

Δες και πες μια γνώμη.

Gen.jpg

Reaction score
715
Θα πω απλά πως δεν υπάρχει περίπτωση ένα Technics ΜΚII, όσο σωστά και να είναι ρυθμισμένο, να περάσει το test αναγνωσιμότητας.
Αν πάει στο 70 μια χαρά είναι.
Για να μην παιδεύεστε τσάμπα το λέω.
Καλημέρα!
Δεδομένου πως έχω τον δίσκο πλέον στα χέρια μου αναρωτιέμαι τι σημαίνει το 70;
[DOUBLEPOST=1485508946][/DOUBLEPOST]
Απάντηση: Re: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !

Tα tracks 6,7 από την πρώτη μεριά
Τα tracks 1,4,8 από την δεύτερη μεριά

Και αυτά με βάρος ανάγνωσης 1,5γρ
Αυτό με πιο τρόπο το υπολογίζουμε; (80m?)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Καλημέρα!
Δεδομένου πως έχω τον δίσκο πλέον στα χέρια μου αναρωτιέμαι τι σημαίνει το 70;
[DOUBLEPOST
Καλησπέρα. Που το ξέθαψες αυτό το θέμα?
Το tracking ability είναι η ικανότητα του συστήματος κεφαλή-βραχίονας, να διαβάζει όλες τις πληροφορίες που περιέχονται σε ένα αυλάκι δίσκου.
Να μπορεί δηλαδή να ακολουθήσει τις όποιες διαφορές στο <<σκάψιμο>> του δίσκου.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει σωστή αδράνεια, ώστε να ακολουθεί τις διακυμάνσεις χωρίς να χάνει επαφή με το δίσκο (ικανότητα ανάρτησης).

Οι δίσκοι δοκιμών έχουν διάφορα <<σκαψίματα>> ξεκινώντας από ελαφριά και πηγαίνοντας στα ζόρικα.
Το 50,60 ή 70 αντιστοιχούν σε microns διαμορφωμένου αυλακιού, οπότε και ανάλογη επιτάχυνση, σε συγκεκριμένη συχνότητα, γύρω στα 350 Hz, αν θυμάμαι καλά.
Όσο ποιο βαθύ αυλάκι είναι ικανό το σύστημα μας να <<διαβάσει>>, τόσο υψηλότερης ποιότητας είναι.

Reaction score
715
Καλησπέρα. Που το ξέθαψες αυτό το θέμα?
Το tracking ability είναι η ικανότητα του συστήματος κεφαλή-βραχίονας, να διαβάζει όλες τις πληροφορίες που περιέχονται σε ένα αυλάκι δίσκου.
Να μπορεί δηλαδή να ακολουθήσει τις όποιες διαφορές στο <<σκάψιμο>> του δίσκου.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει σωστή αδράνεια, ώστε να ακολουθεί τις διακυμάνσεις χωρίς να χάνει επαφή με το δίσκο (ικανότητα ανάρτησης).

Οι δίσκοι δοκιμών έχουν διάφορα <<σκαψίματα>> ξεκινώντας από ελαφριά και πηγαίνοντας στα ζόρικα.
Το 50,60 ή 70 αντιστοιχούν σε microns διαμορφωμένου αυλακιού, οπότε και ανάλογη επιτάχυνση, σε συγκεκριμένη συχνότητα, γύρω στα 350 Hz, αν θυμάμαι καλά.
Όσο ποιο βαθύ αυλάκι είναι ικανό το σύστημα μας να <<διαβάσει>>, τόσο υψηλότερης ποιότητας είναι.
Καλησπέρα!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Με ξεμπλόκαρες αρκετά στο να κατανοήσω τι κοιτάζω και τι ψάχνω!
Ξέθαψα τα μηχανήματα μου πρόσφατα (μπαμπάς) και αυτή τη φορά θέλω να τα στήσω εντελώς μόνος μου και όσο πιο σωστά μπορώ. Κατ'επέκτασην έχω αναστατώσει όλο το αναλογικό με τις ερωτήσεις μου κάθε τόσο. Ήρθε στα χέρια μου και ο HiFi εν τω μεταξύ οπότε καταλαβαίνεις. Ωρα για δράση!

Reaction score
715
Καλημέρα!
Επανέρχομαι με κάποιες πρώτες εντυπώσεις και μια μικρή απορία. Έκανα test με 2 κεφαλές ως ώρας. Μια 2m red και μια Grado XT+.
H 2m red (η οποία έχει επισκευασμένη ανάρτηση από εμένα και είχα πολύ περιέργεια να δω πως συμπεριφέρεται) με 1,9 vtf και 2,4 antiskating (recommended vtf 1.8) περνά την πρώτη πλευρά έως το track 7. Στην 2η πλευρά περνά όλα τα test's (οριακά αυτά των 315 HZ +15 db). H Grado από την άλλη μεριά (χωρίς πλακάκι για extra βάρος) με 1,5 vtf + 1.7 antiskating περνά με άνεση όλον τον δίσκο πλήν του track 9 της πρώτης πλευράς όπου και εκεί ωστόσο δεν πηδά έξω από το αυλάκι, απλά έχει παραμόρφωση στον ήχο. Με τον έλεγχο της Grado ουσιαστικά επιβεβαίωσα όλα όσα έχω διαβάσει περί αδράνειας, antiskate σύμφωνα με το ενεργό μήκος κλπ.
Ένα άλλο που παρατήρησα ήταν πως και στις 2 περιπτώσεις όταν άλλαξα το ύψος της κεφαλής μέσω του δαχτυλιδιού ρύθμισης ύψους ακολουθώντας τα specs της κάθε κεφαλής και της Technics τα πράγματα βελτιώθηκαν πάρα πολύ. Αυτό έγινε πολύ φανερό στην περίπτωση της red. Μου έκανε εντύπωση διότι έχω τσόχινα mat's και όχι τα χοντρά rubber mat's των 6 mm της Technics. (κρατήστε το αυτό).

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πόσα microns είναι το κάθε track σε αυτόν τον δίσκο έτσι ώστε να καταλάβω και τις δυνατότητες της Grado για την οποία δεν μπορώ να βρω πουθενά πληροφορίες σχετικά με το tracking ability της. Και γενικότερα να καταλάβω που έφτασε από δυνατότητες το κάθε πικάπ. Γνωρίζουμε το σκάψιμο που έχει το κάθε test ή το υπολογίζουμε εμείς με κάποιο τρόπο;

Reaction score
715
Τι εννοεις επισκευασμενη αναρτηση ?
Ο πρωτότοκός μου, το καμάρι μου, για άλλη μια φορά δεν με άκουσε όταν φώναξα ΜΗ και το cantilever απέκτησε γωνία 45 μοιρών. Με εργαλείο τσιμπιδάκι φρυδιών και χειρουργική ακρίβεια το ίσιωσα. Είχα περιέργεια να δω πως θα τα πάει διότι κατά τα άλλα μια χαρά έπαιζε παρότι όταν την πρωτο-ακούμπησα στον δίσκο νόμιζα πως θα αρχίσει να κάνει κύκλους πάνω στο πλατό. Παρόλα αυτά όχι. Βράχος. (?!) Ωστόσο αν την δεις με μεγεθυντικό φακό φαίνεται το τσάκισμα που έχει.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ο πρωτότοκός μου, το καμάρι μου, για άλλη μια φορά δεν με άκουσε όταν φώναξα ΜΗ και το cantilever απέκτησε γωνία 45 μοιρών. Με εργαλείο τσιμπιδάκι φρυδιών και χειρουργική ακρίβεια το ίσιωσα. Είχα περιέργεια να δω πως θα τα πάει διότι κατά τα άλλα μια χαρά έπαιζε παρότι όταν την πρωτο-ακούμπησα στον δίσκο νόμιζα πως θα αρχίσει να κάνει κύκλους πάνω στο πλατό. Παρόλα αυτά όχι. Βράχος. (?!) Ωστόσο αν την δεις με μεγεθυντικό φακό φαίνεται το τσάκισμα που έχει.
:drinks:

Reaction score
715
Αναρωτιέμαι λοιπόν, πόσα microns είναι το κάθε track σε αυτόν τον δίσκο έτσι ώστε να καταλάβω και τις δυνατότητες της Grado για την οποία δεν μπορώ να βρω πουθενά πληροφορίες σχετικά με το tracking ability της. Και γενικότερα να καταλάβω που έφτασε από δυνατότητες το κάθε πικάπ. Γνωρίζουμε το σκάψιμο που έχει το κάθε test ή το υπολογίζουμε εμείς με κάποιο τρόπο;
Is there anybody out there? (Floyd)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas