- Reaction score
- 89
Ευχαριστώ πολύ GeoVaz:107:
Καλησπέρα!Απάντηση: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !
Αυτός ο προτράκτορ έγινε σύμφωνα με τα σημεία μηδενισμού του EPA 120 (58.8 in -113.5 out) σε pivot to spidle 215mm, O/S 22, Ο/Η 15mm.
Ο John τον δοκίμασε (έχει τέλεια ρυθμισμένο πικάπ) και είναι ΟΚ
σσ: Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση θα σας βγάλει εκτός προδιαγραφών κατασκευαστού
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1206326&postcount=40
Σε αυτή τη διεύθυνση που ακολουθεί υπάρχει έτοιμος .Και ο βραχίονας του ΜΚ2 ειναι ο P-AM18201K1 ( όχι ότι αλλάζει και κάτι οι αποστάσεις είναι σωστές ) . Να προσέξεις και να κάνεις έλεγχο στην εκτύπωση !!!!Καλησπέρα!
Είναι εύκολο να μου σταλεί και εμένα ο συγκεκριμένος προτράκτορ;
Έχει 215 ( το ελέγχεις αν είναι σωστό )Απότι βλέπω ίδιο βγαίνει με αυτό που μου έστειλες (ευχαριστώ). Ωστόσο η μια πλευρά στα 150mm. H άλλη;
Ναι οκ! Δίκιο έχεις. τα 215 p2s μια χαρά είναι για οριοθέτηση και της άλλης πλευράς!Έχει 215 ( το ελέγχεις αν είναι σωστό )
Καλημέρα!Θα πω απλά πως δεν υπάρχει περίπτωση ένα Technics ΜΚII, όσο σωστά και να είναι ρυθμισμένο, να περάσει το test αναγνωσιμότητας.
Αν πάει στο 70 μια χαρά είναι.
Για να μην παιδεύεστε τσάμπα το λέω.
Αυτό με πιο τρόπο το υπολογίζουμε; (80m?)Απάντηση: Re: Ρυθμίστε ΣΩΣΤΑ το Technics Sl-1200Mk2 !
Tα tracks 6,7 από την πρώτη μεριά
Τα tracks 1,4,8 από την δεύτερη μεριά
Και αυτά με βάρος ανάγνωσης 1,5γρ
Καλησπέρα. Που το ξέθαψες αυτό το θέμα?Καλημέρα!
Δεδομένου πως έχω τον δίσκο πλέον στα χέρια μου αναρωτιέμαι τι σημαίνει το 70;
[DOUBLEPOST
Καλησπέρα!Καλησπέρα. Που το ξέθαψες αυτό το θέμα?
Το tracking ability είναι η ικανότητα του συστήματος κεφαλή-βραχίονας, να διαβάζει όλες τις πληροφορίες που περιέχονται σε ένα αυλάκι δίσκου.
Να μπορεί δηλαδή να ακολουθήσει τις όποιες διαφορές στο <<σκάψιμο>> του δίσκου.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει σωστή αδράνεια, ώστε να ακολουθεί τις διακυμάνσεις χωρίς να χάνει επαφή με το δίσκο (ικανότητα ανάρτησης).
Οι δίσκοι δοκιμών έχουν διάφορα <<σκαψίματα>> ξεκινώντας από ελαφριά και πηγαίνοντας στα ζόρικα.
Το 50,60 ή 70 αντιστοιχούν σε microns διαμορφωμένου αυλακιού, οπότε και ανάλογη επιτάχυνση, σε συγκεκριμένη συχνότητα, γύρω στα 350 Hz, αν θυμάμαι καλά.
Όσο ποιο βαθύ αυλάκι είναι ικανό το σύστημα μας να <<διαβάσει>>, τόσο υψηλότερης ποιότητας είναι.
Ο πρωτότοκός μου, το καμάρι μου, για άλλη μια φορά δεν με άκουσε όταν φώναξα ΜΗ και το cantilever απέκτησε γωνία 45 μοιρών. Με εργαλείο τσιμπιδάκι φρυδιών και χειρουργική ακρίβεια το ίσιωσα. Είχα περιέργεια να δω πως θα τα πάει διότι κατά τα άλλα μια χαρά έπαιζε παρότι όταν την πρωτο-ακούμπησα στον δίσκο νόμιζα πως θα αρχίσει να κάνει κύκλους πάνω στο πλατό. Παρόλα αυτά όχι. Βράχος. (?!) Ωστόσο αν την δεις με μεγεθυντικό φακό φαίνεται το τσάκισμα που έχει.Τι εννοεις επισκευασμενη αναρτηση ?
Ο πρωτότοκός μου, το καμάρι μου, για άλλη μια φορά δεν με άκουσε όταν φώναξα ΜΗ και το cantilever απέκτησε γωνία 45 μοιρών. Με εργαλείο τσιμπιδάκι φρυδιών και χειρουργική ακρίβεια το ίσιωσα. Είχα περιέργεια να δω πως θα τα πάει διότι κατά τα άλλα μια χαρά έπαιζε παρότι όταν την πρωτο-ακούμπησα στον δίσκο νόμιζα πως θα αρχίσει να κάνει κύκλους πάνω στο πλατό. Παρόλα αυτά όχι. Βράχος. (?!) Ωστόσο αν την δεις με μεγεθυντικό φακό φαίνεται το τσάκισμα που έχει.
Σχετικά με τα microns των tracks του Hi Fi News ξέρεις τίποτα σχετικά προκειμένου να δω που βρίσκομαι;
Kαπου εχω τον δισκο να το ψαξω να δω αν λεει τιποταΣχετικά με τα microns των tracks του Hi Fi News ξέρεις τίποτα σχετικά προκειμένου να δω που βρίσκομαι;
Is there anybody out there? (Floyd)Αναρωτιέμαι λοιπόν, πόσα microns είναι το κάθε track σε αυτόν τον δίσκο έτσι ώστε να καταλάβω και τις δυνατότητες της Grado για την οποία δεν μπορώ να βρω πουθενά πληροφορίες σχετικά με το tracking ability της. Και γενικότερα να καταλάβω που έφτασε από δυνατότητες το κάθε πικάπ. Γνωρίζουμε το σκάψιμο που έχει το κάθε test ή το υπολογίζουμε εμείς με κάποιο τρόπο;