Ρυμίσεις infocus ΙΝ83.

Reaction score
15.548
Re: Απάντηση: Ρυμίσεις infocus ΙΝ83.

Τι θα πει Νικο "Η εντυπωσιακή, κοντραστάτη, εικόνα απαιτεί φιδίσιο gamma.Το καλό μαύρο θέλει πουσάρισμα στα ψηλά. Δεν βγαίνει αλλιώς."
Εχει δικιο ο Zoglair.....ειναι πολυ απλο ΝΙΧ..
Mπορει να μην το καταλαβαινεις.....αλλα εχει δικιο...

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Ρυμίσεις infocus ΙΝ83.

Ασε μας βρε Κωστα.
Τι μια το παιζεις πιουριστας και την αλλη τουριστας.

Reaction score
15.548

Ασε μας βρε Κωστα.
Τι μια το παιζεις πιουριστας και την αλλη τουριστας.
Δεν το παιζω τιποτα......
Με εχεις παρεξηγηση.......:116:

Ο zoglair εχει απολυτο δικιο......στο ξαναλεω....

Απλα εσυ δεν μπορεις να το καταλαβεις.....και μου ακουγετε λογικο.:137:

Reaction score
0

Φίλε Κώστα Κεφάλα, αισθάνομαι την ανάγκη να σε ευχαριστήσω και πάλι για την βοήθειά σου, και πάνω από όλα για την φιλική σου διάθεση να με βοηθήσεις, μια και σαν τρελαμένος που είμαι παίζω με τις ρυθμίσεις συνέχεια, χωρίς να παραλείπω να βλέπω κάθε βράδυ ταινία. Ακόμα και στις 2 τα ξημερώματα.

Κατ’ αρχή να σε πληροφορήσω για κάποιες ερωτήσεις που μου έκανες. Παίζω με Sony S 300, Toshiba HD E10, Toshiba 500 (το καινούργιο), Philips Q50. Το Philips το έχω βέβαια μόνο για εφεδρικό. H απόσταση προβολής είναι 5+ μέτρα, και έχω
οθόνη Da-Lite 234x180 gain 1. Δηλαδή προβάλω στο 16/9 στις 105 ίντσες. Τα πατερνάκια που χρησιμοποίησα είναι HD DVD Test Pattern Disc, όπως και της ΤΗΧ freeware .
Έχω επίσης και το DisplayMate for Windows Video Edition, αλλά δεν μπόρεσα να το παίξω, γιατί ψάχνω καλώδιο η αντάπτορα VGA MI-DA/DVI. Άτιμη infocus.
Οι τελικές μου ρυθμίσεις είναι.
Iris 27
Gamma CRT
Cont 54
Bright 52
Color 50, RG50, GG49, BG 50, RO47, GO48, BO47
CTemp 6500.
Τώρα πια το μηχανάκι πετάει.
Ελπίζω κάποιος να βοηθηθεί στο μέλλον με τα νούμερα που παραθέτω.
Και πάλι ευχαριστώ όλους σας και ιδιαίτερα Βαγγέλη, Κώστα.

Μιχάλης Μενεκλής.

ΥΓ. Το κοντέρ έγραψε κιόλας 225 ώρες!!!!

Reaction score
15.548
Καλοθεατος Μιχαλη.......

Και δεν χρειαζονται ευχαριστιες......ολοι ψαχνομαστε..

Το CRT gamma με χαλαει λιγο,σε συνδιαζμο με την αποσταση.....(αυτο δεν το εχω ξαναπει ποτε...τυχερουλι...!!!!!!)
Αλλα αφου δεν εχεις προβλημα....ολα καλα...
Και ισως,εισαι λιγο G χαμηλα....!!!!!

Εχω δει τον in83 και εχω infocus ......οποτε γνωριζω λιγο την φιλοσοφια,γι'αυτο στα γραφω..
Ισως βεβαια να κανω και λαθος....

Reaction score
0
Και εγώ έχω infocus (πρώτα 5700 και τώρα in76) και συμφωνώ με τα περί φιλοσοφίας της infocus και τις ρυθμίσεις που πρότεινε ο κύριος Κώστας, όμως ένας παραγοντας που τις επιρεάζει (λίγο) είναι το player και το πανί.

Για τον αντάπτορα επικοινώνισε με την Τηλεοπτική (δυστυχώς δεν εχω πρόχειρο το νούμερο).

Reaction score
15.548
Και εγώ έχω infocus (πρώτα 5700 και τώρα in76) και συμφωνώ με τα περί φιλοσοφίας της infocus και τις ρυθμίσεις που πρότεινε ο κύριος Κώστας, όμως ένας παραγοντας που τις επιρεάζει (λίγο) είναι το player και το πανί.

Για τον αντάπτορα επικοινώνισε με την Τηλεοπτική (δυστυχώς δεν εχω πρόχειρο το νούμερο).
Κερια και λιβανια που θα με πεις "κυριος Κωστας"
Μην το ξανακουσω......:141:

Κατα τα αλλα συμφωνω.......(εχω αν θυμασε τον 7200 :116:)

Reaction score
0

Παιδιά γενικά συμφωνώ και εγώ, γιατί τον 5700 τον έπαιζα film. Εδώ όμως και με το player της Sony, αλλά και το Toshiba έχει ρυθμιστεί λουκούμι. Αλλιώς δεν βγάζει βαθύ μαύρο, εμφανίζει λίγο πέπλο και οι σκιές δεν είναι τόσο σωστές. Μην ξεχνάμε πως και όλα τα κομμάτια παραγωγής αν τα βάλεις δίπλα-δίπλα δεν θα παίζουν ακριβώς τα ίδια στο default. Επίσης δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει στην ISF ρύθμιση. Από ότι δε μου είπε ο Αντρέας, παρά το ότι λένε πως είναι προρυθμισμένος D65, άλλα έδειξαν οι μετρήσεις.

Reaction score
15.548

Παιδιά γενικά συμφωνώ και εγώ, γιατί τον 5700 τον έπαιζα film. Εδώ όμως και με το player της Sony, αλλά και το Toshiba έχει ρυθμιστεί λουκούμι. Αλλιώς δεν βγάζει βαθύ μαύρο, εμφανίζει λίγο πέπλο και οι σκιές δεν είναι τόσο σωστές. Μην ξεχνάμε πως και όλα τα κομμάτια παραγωγής αν τα βάλεις δίπλα-δίπλα δεν θα παίζουν ακριβώς τα ίδια στο default. Επίσης δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει στην ISF ρύθμιση. Από ότι δε μου είπε ο Αντρέας, παρά το ότι λένε πως είναι προρυθμισμένος D65, άλλα έδειξαν οι μετρήσεις.
O 5700 ειχε film1-film2-video-pc...
To film2 ειναι ποιο κοντα στο ιδανικο...

Τωρα,το CRT gamma Μιχαλη ειναι το ιδιο με το film1 του 5700
δλδ βλεπεις με ενα gamma 2.4 περιπου...

Oπως σου ειπα παραπανω,εισαι λιγο πεπλατος στα σκοτεινα και πολυ καλος στα φωτεινα......και επειδη καθεσε ελαφρος ποιο μακρια απο το ιδανικο,δεν βλεπεις καποιες περιοχες των γκρι...
Αυτο γινετε λογο του gamma και της αποστασης θεασεις.....
Η εικονα στο πως την αντιλαμβανετε το ματι σε διαβαθμισεις εχει να κανει με το gamma και την αποσταση θεασεις.....

Αυτο το λεμε πρωτη φορα.....:113:

Σχετικα με το βαθυ μαυρο.....
Βαθυ μαυρο δεν εχει ο in83....ειναι ενα τυπικο μαυρο
Μαυρο εχει ο jvc100...o sony 80...ενας CRT

Εσυ θεωρεις βαθυ μαυρο,το μαυρο που βλεπεις στα φωτεινα....
Ειναι λαθος......το μαυρο το βλεπουμε στα σκοτεινα πλανα...

Reaction score
0

Κλωστα, τα μαύρα που αναφέρεις είναι αναμφισβήτητα, αλλά σε αυτούς τους προβολείς που αναφέρεις, εγώ πρέπει να χάνω 10-15 IRE και να μου ισοπεδώνουν τα πολύ σκούρα γκρι. Μη ξεχνάς όμως και την ηλικία, τα πέντε τελευταία χρόνια η ορατότητα στα σκοτεινά έχει μειωθεί. Για να διαβάσω εφημερίδα στο κρεβάτι θέλω 100αρα αντί 75 λάμπα στο αμπαζούρ. Με άλλα λόγια άλλα τα μάτια του λαγού... Γιατί όπως λες και συ .....καθε περυσι και καλυτερα.

Reaction score
15.548

Κλωστα, τα μαύρα που αναφέρεις είναι αναμφισβήτητα, αλλά σε αυτούς τους προβολείς που αναφέρεις, εγώ πρέπει να χάνω 10-15 IRE και να μου ισοπεδώνουν τα πολύ σκούρα γκρι. Μη ξεχνάς όμως και την ηλικία, τα πέντε τελευταία χρόνια η ορατότητα στα σκοτεινά έχει μειωθεί. Για να διαβάσω εφημερίδα στο κρεβάτι θέλω 100αρα αντί 75 λάμπα στο αμπαζούρ. Με άλλα λόγια άλλα τα μάτια του λαγού... Γιατί όπως λες και συ .....καθε περυσι και καλυτερα.
:116::116:
Oποτε τι το θελεις το CRT gamma......!!!!
Mε ενα ποιο φωτεινο gamma θα βλεπεις μια χαρα,δεν θα χρειαζεσαι πολυ φως.......αυτο που χρειαζεσαι,ειναι ποιο μεγαλη αντιθεση αναμεσα στα ire και αυτο στο προσφερει το gamma.......

Reaction score
0

Στο film βλέπω πέπλο και πρέπει να κατεβάσω πολύ φωτεινότητα και κοντράστ και γίνεται ολίγον σούπα. Τα δοκίμασα όλα και είναι το μόνο που δεν μου καιει τα λευκά, μην ξεχνάς πως θέλω μία ρύθμιση και για το sony BD και για το toshiba HD, το οποίο δεν έχει ρυθμίσεις. Έτσι πάω πρώτα με toshiba και μετά με το sony που ρυθμίζοντας white exchange/ black exchange το φέρνω στα ίσια. Πάντως όλα τα πατερνάκια περνάνε πλέον τέλεια, τα γκρι είναι γκρι και περνάει και η γκάμα του -5 έως 105 ire ανα 5 τέλεια. Την λάμπα την παίζω στο φουλ και όχι εκόνομυ. Και τα πατερνάκια με το επίπεδο μαύρου/λευκού περνάνε τέλεια. Σε αυτή την ρύθμιση, οποιοδήποτε παίξιμο κάνω πάνω-κάτω 1 φωτεινότητα η κοντράστ, είτε καιει τα λευκά, είτε ισοπεδώνει μαύρα με σκούρα γκρι.

Και για να μιλάμε στον πραγματικό κόσμο. Δεν έχω δει ποτέ καλύτερη την περίφημη σκηνή του τρένου που έχει έλλειψη κοντράστ και πολύ χαμηλό φωτισμό. Στις σκηνές με το ασανσέρ στο νερό οι σκιές στο πρόσωπό της είναι γκρι. Το πέμπτο στοιχείο λάμπει όλο από ωραίο κόντραστ, όπωs και το blade runner. Στο κουρδιστό πορτοκάλι περνάνε όλες οι δύσκολες σκηνές τέλεια, μέχρι και στη σκηνή με τις γκόμενες στο διαμέρισμά του, φαίνονται όλα τα χαρακτηριστικά του Μπετόβεν στην υπερφωτισμένη αφίσα του παράθυρου, πράμα που πρώτη φορά πέτυχα. Στις σκηνές της αναρρίχησης στα 7 χρόνια στο Θιβέτ, στην αρχή της ταινίας βλέπω όλη την υφή του χιονιού, καθώς και τις περιοχές που είναι βρώμικο και κάποιες άλλες που έχει γίνει πάγος με τέλεια χρωματική απόδοση. Στο Seven δε που είναι η πιο δύσκολη ταινία, κατά την γνώμη μου, με πολλά μαύρα και πλάνα χαμηλού φωτισμού βλέπω μια άλλη ταινία. Με λίγα λόγια μετά τον ΙΝ83...

κάθε φέτος και καλύτερα.

Reaction score
1.441
φιλε και συνονοματε κωστα...πολυ καλες οι παρατηρησεις σου και ολη η δουλεια...μια ερωτηση....σε αυτες τις ρυθμισεις τι πρεπει να αλλαξω και κατα ποσο αν βεβιαια μπορεις να μυ πεις για οθονη 136 ιντσων?...

NIX

Reaction score
0

Αν περιμενεις να σου πει ο Μιχαλης για να δεις σωστα,σωθηκες!
Σοβαρευτείτε.

Reaction score
0

Φίλε klamia71, η φωτεινότητα για δεδομένη ισχύ της λάμπας μεταβάλλεται αντίστροφα με το τετράγωνο της απόστασης. Εγώ προβάλω στα 5 μέτρα, εσύ για να έχεις 136 ίντσες θα πάς στα 5,57 έως 6,85 μέτρα. Σε συμφέρει όπως καταλαβαίνεις να πας στο κοντινότερο, για να μην πέσει πολύ η φωτεινότητα.

Αν λοιπόν πάς στα 6 περίπου μέτρα, και με τον φακό στο ίδιο ζουμ με εμένα, δηλαδή λίγο πριν να ανοίξει τελείως η δέσμη, θα έχεις 70% της δικής μου φωτεινότητας. Άρα μπορείς να το καλύψεις ανεβάζοντας την ίριδα, από το 27 με 36 που παίζω εγώ στο 45-64, ανάλογα και πόσο θες πολύ μαύρο, η λαμπερά φωτεινά πλάνα.

Δεν υπάρχει λόγος να μεταβάλεις τίποτε άλλο.

ΥΓ. Τα υπόλοιπα θα μας τα πει ο Nix... όταν βρεθούμε για κανένα τσιπουράκι !!!
Μια και σουρωμένος μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά... και όχι κουκουρούκου. LOL

Reaction score
0

Φίλε klamia71, σου θυμίζω τις τελικές μου ρυθμίσεις.

Iris 27
Gamma CRT
Cont 54
Bright 52
Color 50, RG50, GG49, BG 50, RO47, GO48, BO47
CTemp 6500.

Όσο για τις τιμές της ίριδας που σε συμβουλεύω είναι κατ' εκτίμηση, γιατί δέν έχω φωτομετρήσει τη μεταβολή της φωτεινότητας με το διάφραγμα. Πρακτικά θα το βρεις και εσύ προβάλλοντας σε πλήρες σκοτάδι μια ταινία 2,35/1, όταν το μαύρο της μπάρας γίνεται ίδιο η σχεδον ίδιο με το περιθώριο η ίριδα είναι σωστή για καλά μαύρα.

NIX

Reaction score
0

ok,δεκτη η προταση για το τσιπουρακι.

Μιχαλη πηγα καπως να κανω ενα αστειο χθες,αλλα δεν μου βγηκε.
Το προηγουμενο μηνυμα μου ηταν ακομψο και προσβλητικό.Με συγχωρεις.

Reaction score
0

Nix, το ξέχασα κιόλας. Όσο για το τσιπουράκι το γοργόν και χάρη έχει.

Φιλικά

Μιχάλης.

Reaction score
0

ok,δεκτη η προταση για το τσιπουρακι.

Μιχαλη πηγα καπως να κανω ενα αστειο χθες,αλλα δεν μου βγηκε.
Το προηγουμενο μηνυμα μου ηταν ακομψο και προσβλητικό.Με συγχωρεις.
Το να παραδέχεσαι δημόσια κάποιο λάθος σου(ή έστω κάτι που το κρίνεις λάθος - ενέχεται αυτοκριτική εδώ γι΄αυτό υπογράμμισα τη λέξη), είναι κάτι πολύ μεγάλο και ωραίο.
Nix δέξου "δημόσια" τα συγχαρητήρια μου!!!!!!!!!!!!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.450
Members
38.700
Νεότερο μέλος
kchannel