- Reaction score
- 107.941
Απάντηση: Ρύθμιση ύψους βραχίονα σε Technicks sl1200 mk2
Αυτός ο Κώστας Ear είναι ''ψηφιακός'', που να ξέρει!
Αυτός ο Κώστας Ear είναι ''ψηφιακός'', που να ξέρει!

ξερεις φιλε πως κανεις συντηρηση στον βραχιωνα μπορεις να το κανεις και μονος σου?? η θελει τεχνικο ??Απάντηση: Ρύθμιση ύψους βραχίονα σε Technicks sl1200 mk2
Η βάση του βραχίωνα έχει περιμετρικά ένα τεράστιο δαχτυλίδι από το οποίο ρυθμίζεις το VTA. Για να το κάνεις, πρέπει να λύσεις και το διακοπτάκι κλειδώματος.
Αν το είχες πολύ καιρό αχρησιμοποίητο, είναι πολύ πιθανόν να έχει κολλήσει από την οξείδωση του μπρούντζινου δαχτυλιδιού εσωτερικά, οπότε και θα χρειαστεί συντήρηση με ξεκόλλημα και νέο λάδωμα.
Καλησπέρα!Τέρμα κάτω την έχω τη βάση. Με τις κονκόρντ μάλλον δε χρειάζεται καθόλου ανύψωση ο βραχίονας, ήδη με επεξεργασία φωτογραφίας βγάζω σωστή τη γωνία ανάγνωσης.
Έχοντας το MK2 για δέκα χρόνια πλέων μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως ναι κάνει μεγάλη διαφορά η αλλαγή του πάχους του βινυλίου υπό προϋποθέσεις ... Σε απλές φτηνές κεφαλές κανένα πρόβλημα . Βρίσκεις ένα μέσο σημείο και ακούς . Οι διαφορές είναι αστείες , τζάμπα κόπος . Πχ σε μια Denon 103 που είχα μια μέση παράλληλη θέση ήταν γενικά αποδεκτή ανεξάρτητα πάχους βινυλίου ... Στην audio Technica at150mlx τα πράγματα είναι διαφορετικά .... Ξεχνάς να ρυθμίσεις το vta και ...καταστροφή . Οπότε κάνεις τα τεστ σου με τη βελόνα σου και βλέπεις το αποτέλεσμα . Καλά ξεμπερδεματα...Απάντηση: Ρύθμιση ύψους βραχίονα σε Technicks sl1200 mk2
παντως επειδή και εγω εχω δίσκους 180 γραμαρίων οπως και εναν 210 γραμμαριων που είναι πιο παχιοί απο αυτους των 125γραμ μου δημιουργειται και μενα αυτη η απορία . ή μηπως η διαφορα είναι ελαχιστη? μήπως αλλαζει και το βάρος αναγνωσης με την διαφορά παχους του βινιλίου?