Ρύθμιση SUB

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Για να μου πεί κάποιος που κατέχει το άθλημα λεβέντες μου, ρυθμίζοντας τα ηχεία του home cinema με SPL meter, βάζοντας όλα τα ηχεία στο ίδιο επίπεδο (τσίμπησα λίγο το κεντρικό και τα περιφερειακά), τα δύο sub, ακούγονται υπερβολικά, μάλλον θα πρέπει να μειώσω λίγο? τι λέτε?

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
Με το Pink noise του AV??
αν ο χώρος δεν κάνει κάτι περίεργο,δες το Manual μήπως σου υποδεικνύει άλλη ένταση για το sub.
το lfe channel είναι ηχογραφημένο +10db.
μήπως ο AV το λαμβάνει υπ'όψιν με κάποιο τρόπο αυτό?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Για να μου πεί κάποιος που κατέχει το άθλημα λεβέντες μου, ρυθμίζοντας τα ηχεία του home cinema με SPL meter, βάζοντας όλα τα ηχεία στο ίδιο επίπεδο (τσίμπησα λίγο το κεντρικό και τα περιφερειακά), τα δύο sub, ακούγονται υπερβολικά, μάλλον θα πρέπει να μειώσω λίγο? τι λέτε?
Όσα sub έχω ακούσει ή και μετρήσει σε κάποιο σύστημα είναι τουλάχιστον 4 db επάνω από τη στάθμη, με σύνηθες τα 6-7 db.
Δεν μου φαίνεται παράξενο το ίδιο να ισχύει και στο δικό σου.
Αυτή η άτιμη η ευαισθησία του αυτιού στις χαμηλές...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.570
Τα φθηνά SPL meters δε λειτουργούν σε αυτές τις συχνότητες.

Η στάθμη του LFE είναι 10dB ψηλότερα απο τα υπόλοιπα σε HT.

profi

Reaction score
1.439
δεν ξέρω.

όταν μετράς το sub με εξωτερικό πρόγραμμα που του δίνει lfe signal το μετράς στα +10db.
75 στα Main 85-90 στο sub.
μετρώντας το όμως παράλληλα με κάποιο άλλο ηχείο,όπου παίρνει σήμα από το crossover του AV παίζει στην ίδια στάθμη.
μπορεί ο AV με κάποιο τρόπο να υπολογίζει αυτή την διαφορά κ να ζητάει άλλη ένταση στο sub κατά την ρύθμιση με το δικό του pink noise.
λίγο απίθανο αλλά αξίζει μία ματιά στο Manual.

σωστό κ αυτό που λέει κ ο Mitsy :p

ο Mitsy??
Η Mitsy??
Ω Mitsy??
μπέρδεμα :p

profi

Reaction score
1.439
αν όντως είναι θέμα spl meter ίσως μπορείς να κάνεις κάτι.
σταυρώνεις τα δάχτυλα ελπίζοντας πως θεωρητικά κ με το αυτί η τοποθέτηση των sub είναι καλή.
βρες ένα τόνο πάνω στο σημείο του cross...πχ 80hz ελπίζοντας πάλι πως τα 80Hz μπορεί να τα διαχειριστεί το spl meter σου.
κλείσε τα sub κ όλα τα ηχεία εκτός από ένα,βάλε τον τόνο να παίζει κ μέτρα στο ένα μέτρο από το ηχείο κ στην θέση ακρόασης.
μετά κλείσε το ηχείο κ κάνε το ίδιο σε κάθε ένα sub καθώς κ στα δύο sub ταυτόχρονα.
αν τα νούμερα στην θέση ακρόασης έρθουν κοντά κάτι έγινε.με δεδομένα τα εργαλεία που έχεις στα χέρια σου.

πριν τα κάνεις όλα αυτά περίμενε καμία επιβεβαίωση γιατί τα παραπάνω δεν είναι τίποτα παρά γιατροσόφια (κ ακόμα χειρότερα δικά μου γιατροσόφια :D )

Reaction score
384
Με SPL Meter λιγο δυσκολο, γιατι μετραει οκταβες και συγκρινεις ανομοια πραγματα. Το σαμπ παιζει 2 οκταβες και τα ηχεια 8. Ιδια μετρηση (θεωρητικα) με το SPL και θα εχεις 12db διαφορα.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Νομίζω οτι κάτι κατάφερα! ακούγεται τουλάχιστον πιο σωστά από πριν με το αυτί!!!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.604
αν όντως είναι θέμα spl meter ίσως μπορείς να κάνεις κάτι.
σταυρώνεις τα δάχτυλα ελπίζοντας πως θεωρητικά κ με το αυτί η τοποθέτηση των sub είναι καλή.
βρες ένα τόνο πάνω στο σημείο του cross...πχ 80hz ελπίζοντας πάλι πως τα 80Hz μπορεί να τα διαχειριστεί το spl meter σου.
κλείσε τα sub κ όλα τα ηχεία εκτός από ένα,βάλε τον τόνο να παίζει κ μέτρα στο ένα μέτρο από το ηχείο κ στην θέση ακρόασης.
μετά κλείσε το ηχείο κ κάνε το ίδιο σε κάθε ένα sub καθώς κ στα δύο sub ταυτόχρονα.
αν τα νούμερα στην θέση ακρόασης έρθουν κοντά κάτι έγινε.με δεδομένα τα εργαλεία που έχεις στα χέρια σου.

πριν τα κάνεις όλα αυτά περίμενε καμία επιβεβαίωση γιατί τα παραπάνω δεν είναι τίποτα παρά γιατροσόφια (κ ακόμα χειρότερα δικά μου γιατροσόφια :D )
Καλο ως ιδεα. Το δοκιμασα. Λειτουργει:thumbsup:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis