ΣΚΑΙ και widescreen signalling

Reaction score
786
Απο χθες το απογευμα, η εικονα του ΣΚΑΙ (επιγεια αναλογικη ληψη απο Υμηττο στην ΑΘηνα) εναλλασεται ανα τριαντα περιπου δευτερολεπτα απο 16:9 σε 4:3 και αντιστροφα. Το παρατηρει κανενας αλλος ή κατι παιζει με την κεραια/TV μου?

H ρυθμιση που εχω ειναι auto, και μεχρι χθες τοτε οποτε εβαζα ΣΚΑΙ η TV γυρναγε αμεσα σε 16:9 mode και βεβαια εμενε εκει μεχρι να αλλαξω καναλι

Reaction score
173
Απάντηση: ΣΚΑΙ και widescreen signalling

Σημερα ειναι οκ παλι σταθερα 16:9

Reaction score
786
Μαλλον κατι παιζει με την Funai μου...

Στην παλια μου Sony CRT Wide εβλεπα χθες κανονικά 16:9 ενω η Funai εδειχνε τον ΣΚΑΙ 4:3 με μικρά διαλείμματα του μισου λεπτου. Απο την ιδια κεραια, αλλα σε διαφορετικες πριζες...

Reaction score
173

Οχι απο χτες το κανει και παλι

bou

Reaction score
0

Μάλλον οι συσκευές μας είναι όλες ΟΚ!
Εμένα Από τον Hellas Sat 2 FTA είτε βάλω τον HD81 σε 4:3 είτε 16:9 κόβει δεξιά αριστερά και το λογότυπο "ΣΚΑΙ" φαίνεται κομένο "ΑΙ" με το Α μισό! Στήν CRT 26" SABA δέ υπάρχει καθόλου!
Αυτή δέν έχει βέβαια 4:3-16:9!
Κάτι τρέχει με την εκπομπή!
Είναι δυνατόν να μήν τους το είπε κανείς ακόμα?:crazy_1:

Reaction score
173

Δικο τους το προβλημα

Reaction score
786
Απο χθες το πρωι ολα OK στο επιγειο απο Υμηττο, συνεχες 16:9 σε ολες τις TV μου.

bou

Reaction score
0

Αυτή τη στιγμή Οκ 16:9 από επίγειο Αίγινα :cool_4: αλλά όχι OK από Hellas sat2 TP του ΟΤΕ 12524 V 30000 5/6!:pc:

bou

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΣΚΑΙ και widescreen signalling

bou, εχεις ρυθμισει τον δορυφορικο δεκτη σε 16:9 mode?
Μεγάλε είσαι μεγάλος!
Δεν το σκέφτηκα διότι μέχρι τώρα είτε 4:3 είτε 16:9 το έβαζα δεν άλλαζε τίποτα. Πάντα γέμιζε η οθόνη με όλη την εικόνα. Ακόμα και με τον ΣΚΑΙ. Φαίνετε ότι τώρα κάτι άλλαξαν στο σήμα και δίνει αναγνωριστικό ότι είναι 16:9 και έτσι ο PANASAT720i κατάλαβε ότι είναι 16:9 και αφού ήτανε σε 4:3 έκοβε τα δεξιά και αριστερά έτσι ώστε να παραμένει η αναλογία σωστή. Μετά την δική σου υπόμνηση τον έβαλα σε 16:9 και έτσι ενώ στα άλλα κανάλια έμειναν όπως ήτανε το ΣΚΑΙ μάζεψε και φαίνεται ολόκληρο με μακρόστενες όμως αναλογίες σε TV4:3 αλλά ΟΚ στον OPTOMAHD81 σε 16:9!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.902
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo