ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ- NAIM NAIT XS-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ- NAIM NAIT XS-

Έτσι είναι Αργύρη.
Αν "έστρωναν" τα αυτιά μας θα ακούγαμε το ίδιο αποτέλεσμα από το "στρωμένο" και το σφραγισμένο.
Από την εμπειρία μου οι διαφορές, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μικρές μεν αλλά υπαρκτές.

δεν μιλαμε
να βαλεις καζατζιδη και να γινουν Police σε 100 ωρες
αλλα σιγουρα ακους <αλλιως>.................

Reaction score
29.747

Αηντε να στρώσεις κανά κοτόπουλο και ασε τα ηχητικά σε αυτούς που γνωρίζουν.:205::204:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

γι αυτους που τα ξερουν ολα

Last edited by a moderator:

Reaction score
29.747

Ε κάτι τέτοια βάζεις και μετά σου λεω οτι σου λεω.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Αν "έστρωναν" τα αυτιά μας θα ακούγαμε το ίδιο αποτέλεσμα από το "στρωμένο" και το σφραγισμένο.
Από την εμπειρία μου οι διαφορές, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μικρές μεν αλλά υπαρκτές.
Oι εμπειρίες με...εμπειρίες περνάνε:
"κρίσιμες" (όπως "crucial") διαφορές σε ενισχυτές με όμοια ηλεκτρικά χαρακτηριστικά εισόδου κι εξόδου όπως λες, δεν υπάρχουν.
ίσως όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι "crucial", γιατί μάλλον μπερδευόμαστε.
μικρο-διαφορές πάντα υπάρχουν, ακόμα και ανάμεσα σε 2 ακριβώς ίδια τεμάχια, πόσο μάλλον ανάμεσα σε 2 διαφορετικά...
...
Βγαίνοντας τελικά "σώος και αβλαβής" (λέμε τώρα) από μια σειρά τέτοιων ανάλογων "εμπειριών", ο αρχικός "ενθουσιασμός" στην αξιολόγηση αυτών των πραγμάτων, υποχρεωτικά και αναμενόμενα σε κάποια φάση αντικαθίσταται από μια "χαλάρωση", μια "ηρεμία", ή αν θες μια διαφορετική αντίληψη των καταστάσεων, πιο "σφαιρική" θα έλεγα. Κι εκεί αρχίζει να παίρνει "σάρκα και οστά" το γνωστό ρητό με το δάσος και το δέντρο...:126:
Αντικειμενικά κριτήρια τα οποία καθιστούν άτοπες τις εμπειρικές συγκρίσεις ανάμεσα σε σφραγισμένα και μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά είναι:
- Οι ανοχές των υλικών που επιφέρουν δυνητικά μικροδιαφοροποιήσεις στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά ακόμα και όσων εξαρτημάτων ανήκουν σε ίδια σειρά παραγωγής.
-Οι διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες(συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που διαμορφώνονται από την τακτική χρήση αυτή καθεαυτή) στις οποίες μπορεί να έχει εκτεθεί καθεμία εκ των συσκευών.
-Το γεγονός ότι ο υποψήφιος κριτής τείνει να γνωρίζει ποιά ακριβώς συσκευή παίζει όταν επιτελεί τέτοιου είδους δοκιμές στην ηχητική τους απόδοση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Oι εμπειρίες με...εμπειρίες περνάνε:

Αντικειμενικά κριτήρια τα οποία καθιστούν άτοπες τις εμπειρικές συγκρίσεις ανάμεσα σε σφραγισμένα και μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά είναι:
- Οι ανοχές των υλικών που επιφέρουν δυνητικά μικροδιαφοροποιήσεις στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά ακόμα και όσων εξαρτημάτων ανήκουν σε ίδια σειρά παραγωγής.
αυτο παει περιπατο οταν μιλαμε για μια και μονο συσκευη
-Οι διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες(συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που διαμορφώνονται από την τακτική χρήση αυτή καθεαυτή) στις οποίες μπορεί να έχει εκτεθεί καθεμία εκ των συσκευών.
μιλαμε για τον ιδιο χωρο, οχι κουβα , και σαχαρα, ουτε βορειο πολο , και γουαδαλουπη,

-Το γεγονός ότι ο υποψήφιος κριτής τείνει να γνωρίζει ποιά ακριβώς συσκευή παίζει όταν επιτελεί τέτοιου είδους δοκιμές στην ηχητική τους απόδοση.
το γεγονος οτι ο υποψηφιος ακροατης , εχει κουρτινουλα μπροστα του και δεν του λενε ποτε παιζει πιο , απλα τον περιοριζει σε αυτο που ακουει,
καλο , μαλλον ιδανικο θα ηταν να μαζευτουμε καπου και να δουμε καμποσα πραματα
απο το να γραφουμε, χωροι υπαρχουν
διαθεση ?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Όταν μιλάμε γιά την ίδια συσκευή,αυτό που δεν πάει περίπατο με την τακτική χρήση είναι η αναπόφευκτη φθορά των υλικών.
Έστω και αν δύο όμοιες συσκευές βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο,από τη στιγμή που η μία τελεί υπό τακτική λειτουργία και η άλλη όχι,τα εξαρτήματά τους είναι εκτεθειμένα σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες.
Μιά ΄΄διπλά τυφλή δοκιμή΄΄ προβλέπει πως ούτε οι διενεργώντες αυτή ούτε οι κρίνοντες θα είχαν την παραμικρή ένδειξη ως προς το ποιά από τις μετέχουσες συσκευές παίζει κάθε φορά.

Έχω ήδη βγάλει δικά μου συμπεράσματα με τη συνδρομή πραγματικά σημαντικών μηχανήματων αναπαραγωγής,όπως λ.χ. υπερηχοτομογράφων,μαγνητικών τομογράφων,κτλ.

Όποτε οι διάφοροι ηχοβιοτέχνες αξιωθούν να κατασκευάσουν συσκευές αυτού του βεληνεκούς,θα δούμε πόσους περιπάτους θα κάνουν οι συστάσεις περί ΄΄στρωσίματος΄΄...:612:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Έχω ήδη βγάλει δικά μου συμπεράσματα με τη συνδρομή πραγματικά σημαντικών μηχανήματων αναπαραγωγής,όπως λ.χ. υπερηχοτομογράφων,μαγνητικών τομογράφων,κτλ.
Ρε θηρίο...
έχεις κάνει υπέρηχο σε καλώδια και μας το κρύβεις.........:405:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Όταν μιλάμε γιά την ίδια συσκευή,αυτό που δεν πάει περίπατο με την τακτική χρήση είναι η αναπόφευκτη φθορά των υλικών.
Έστω και αν δύο όμοιες συσκευές βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο,από τη στιγμή που η μία τελεί υπό τακτική λειτουργία και η άλλη όχι,τα εξαρτήματά τους είναι εκτεθειμένα σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες.
Μιά ΄΄διπλά τυφλή δοκιμή΄΄ προβλέπει πως ούτε οι διενεργώντες αυτή ούτε οι κρίνοντες θα είχαν την παραμικρή ένδειξη ως προς το ποιά από τις μετέχουσες συσκευές παίζει κάθε φορά.

να προσθεσω και την σαντουιτσιερα-βαφλιερα , που ειχα δοκιμασει οταν εκανα τον ψητα σε καντινα της βαρκιζας,

Όποτε οι διάφοροι ηχοβιοτέχνες αξιωθούν να κατασκευάσουν συσκευές αυτού του βεληνεκούς,θα δούμε πόσους περιπάτους θα κάνουν οι συστάσεις περί ΄΄στρωσίματος΄΄...:612:
για την ωρα οι ηχοβιοτεχνες περιοριζονται στο οτι μπορει ο καθενας,
εγω για αυτα μιλαω , αν θες μπορω να βαλω στο παιχνιδι φιλο ερευνητη , και να σηκωσω ερευνες
που εχει κανει,
για φθορα σε προιοντα για λογαριασμο της dupont απο την γαλλικη γκρενομπλ
(και οχι μονο γαλλια)
αλλα και αυτα δεν εχουν καμμια μα καμμια σχεση με τις συσκευες ηχου............

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Εγώ είμαι υπέρ του στρωσίματος. Οι διαφορές μπορεί να είναι μικρές αλλά υπαρκτές.

Reaction score
372

Καλό είναι καμμιά φορά να μη χρησιμοποιούμε μόνο "υπερ-μηχανήματα" αλλά και τα αυτάκια μας (αυτά κι' αν είναι σούπερ κατασκευές!!).
Και το κυριότερο να εμπιστευόμαστε αυτό που ακούμε ακόμα και αν δεν έχουμε διαθέσιμες επιστημονικές ερμηνείες.

Reaction score
29.747

Το κακό Μιχάλη δεν είναι τα αυτιά , αλλά το όργανο που αξιολογεί τι του μεταφέρουν τα αυτιά , δλδ ο εγκέφαλος. Και πίστεψέ με έχει πολλά προβλήματα , ως όργανο μέτρησης αξιολόγησης.

Reaction score
372

Το κακό Μιχάλη δεν είναι τα αυτιά , αλλά το όργανο που αξιολογεί τι του μεταφέρουν τα αυτιά , δλδ ο εγκέφαλος. Και πίστεψέ με έχει πολλά προβλήματα , ως όργανο μέτρησης αξιολόγησης.
Το ίδιο όργανο όμως (ο εγκέφαλος) χρησιμοποιείται και στις άλλες αξιολογήσεις/εκτιμήσεις.
Οπότε ισχύουν τα ίδια προβλήματα που αναφέρεις.

Αν δεν του έχεις εμπιστοσύνη, μη το χρησιμοποιείς καθόλου!! (πλάκα κάνω)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Καλό είναι καμμιά φορά να μη χρησιμοποιούμε μόνο "υπερ-μηχανήματα" αλλά και τα αυτάκια μας (αυτά κι' αν είναι σούπερ κατασκευές!!).
Και το κυριότερο να εμπιστευόμαστε αυτό που ακούμε ακόμα και αν δεν έχουμε διαθέσιμες επιστημονικές ερμηνείες.
Καιρός ν'αναλογιστείς με ειλικρίνεια το εξής ερώτημα:Η άνευ όρων εμπιστοσύνη στα αυτιά σου,ωφελεί περισσότερο ή λιγότερο την τσέπη και τη νοητική σου ηρεμία σε ό,τι αφορά στην υψηλή πιστότητα;

Το σωκρατικό απόφθεγμα-περί γνώσης- "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" ωφελεί ακόμα περισσότερο προσαρμοζόμενο σε ζητήματα χαϊενδικών ακροαστικών εμπειριών:΄΄Εν ήκουσα ότι ουδέν ήκουσα΄΄...:612:

Reaction score
372

Καιρός ν'αναλογιστείς με ειλικρίνεια το εξής ερώτημα:Η άνευ όρων εμπιστοσύνη στα αυτιά σου,ωφελεί περισσότερο ή λιγότερο την τσέπη και τη νοητική σου ηρεμία σε ό,τι αφορά στην υψηλή πιστότητα;

Το σωκρατικό απόφθεγμα-περί γνώσης- "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" ωφελεί ακόμα περισσότερο προσαρμοζόμενο σε ζητήματα χαϊενδικών ακροαστικών εμπειριών:΄΄Εν ήκουσα ότι ουδέν ήκουσα΄΄...:612:
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει το γεγονός ότι εμπιστεύομαι αυτά που ακούω με τη τσέπη μου. Και στο κάτω - κάτω γιατί τόσο ενδιαφέρον για τη τσέπη τη δική μου εφ' όσον δεν επηρεάζει τη δική σου.

Αυτά που λες (και το Σωκρατικό απόφθεγμα) εμένα μου φαίνονται τελείως άσχετα με το θέμα που συζητάμε και μου θυμίζουν λίγο το άλλο γνωστό λαϊκό απόφθεγμα "από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα"

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχει το γεγονός ότι εμπιστεύομαι αυτά που ακούω με τη τσέπη μου. Και στο κάτω - κάτω γιατί τόσο ενδιαφέρον για τη τσέπη τη δική μου εφ' όσον δεν επηρεάζει τη δική σου.
Αυτά που λες (και το Σωκρατικό απόφθεγμα) εμένα μου φαίνονται τελείως άσχετα με το θέμα που συζητάμε και μου θυμίζουν λίγο το άλλο γνωστό λαϊκό απόφθεγμα "από τη πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα"
Αφού δεν βρισκομαστε μόνοι εδώ μέσα,τα πορίσματα από την ανταλλαγή απόψεων επηρεάζουν δυνητικά την ΄΄τσέπη΄΄ όλων όσων διαβάζουν και όχι μονάχα τη δική μου ή τη δική σου.

Όσοι δε επιθυμούν ν'αντιληφθούν τη συνάρτηση των λεγομένων με τον οφειλόμενο βαθμό εμπιστοσύνης σε μεγέθη ευμετάβλητα,θα το κάνουν.
Εξ ου και η έτερη παροιμία: "Χωριό που φαίνεται,κολαούζο δεν θέλει".:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

ρε μπουτια , εχεις μια συμπεριφορα η αλλη πλευρα του πωλητη
Οπως ο πωλητης θελει να μας αδειασει το πορτοφολι
εσυ θες με το ζορι να μην <χαλαμε> τα λεφτα μας
Μηπως εισαι και εσυ της υφεσης ?:136:
Ο καθενας ειναι υπευθυνος για το πορτοφολι του , και συμπεριφορες αποτρεπτικες
δεν κανουν και τοσο καλο,
αν καποιος πιστευει οτι ακουει διαφορες , αστον να ακουει οτι θελει,
εκτος και αν θιγεσαι με το τι ακουει ο αλλος,
Δεν με νοιαζει αν οι κατασκευαστες προτεινουν να παιζουν ωρες οι συσκευες
(και να τις βαλεις στην βροχη το ιδιο μου κανει)
αλλα απο την στιγμη που καποιος ακουει διαφορες (ή νομιζει οτι ακουει)
αστον στην χαρα του.....
δεν σε επιασε κανενας στο ψησιμο να μπεις και εσυ στην διαδικασια αυτη ,
και καθε αυτη.
Στα ειπα λιγο επιθετικα γιατι ξεω οτι εισαι καλη καρδια και δεν παρεξηγεις (εμενα τουλαχιστον )
που με ξερεις λιγακι

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.141
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead