ΣΥΓΚΡΙΣΗ

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Έχοντας υπ’ όψιν ότι στηρίζονται σε 2 διαφορετικές τεχνολογίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε και ένα συγκριτικό ανάμεσα σε vw60 και κάποιον benq (9000 ή 5000). Ομολογώ ότι είναι τα 2 μηχανήματα που μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και μάλιστα ο benq θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα φτηνός. Ποιοτικά που στέκεται απέναντι στον Sony;
Θέτω υπ’ όψιν σας ότι για μένα παίζει τεράστιο ρόλο η ευκρίνεια και η "τρισδιάστατη εικόνα". Επίσης αναφέρομαι σε συνθήκες θέασης σαλονιού και σε διαστάσεις οθόνης 90-<st1:metricconverter productid="100 ίντσες" w:st="on">100 ίντσες</st1:metricconverter>.Αλήθεια ποίες οι διαφορές benq 9000 και 5000;

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Να σου πω πως δεν εχει τυχει να τα δω απεναντι ποτε?
Αλλα και απο την αλλη πως να απαντησεις με σαφηνεια οταν δεν ξερεις τις προτιμησεις του αλλου?
Προσωπικα εκτιμω τον 60αρη(σχωρνα με Παναγια μου!) και ισως να ηταν η δικη μου επιλογη.
Τωρα, οπου αφορα ευκρινεια και τρισδιαστατη εικονα μαλλον θα πρεπει να στραφεις σε DLP...

Reaction score
1
Προσωπικα εκτιμω τον 60αρη(σχωρνα με Παναγια μου!) και ισως να ηταν η δικη μου επιλογη.

Συγχωρεμένος! Αλλά δεν πρέπει να νιώθεις καθόλου ενοχές, ο VPL60 είναι φοβερό μηχανάκι. Εδώ κοτζάμ Greg Rogers τον είχε διαλέξει για να τον κρατήσει στο χώρο του, πριν την έλευση του JVC HD100. Το αποκάλυψε πρόσφατα στο avsforum… :happy_6:

Reaction score
1
Re: Βέβαια...

Να διευκρινίσουμε βεβαίως βεβαίως ότι ο φίλτατος Greg Rogers είναι σχετικά ευαίσθητος στο φαινόμενο rainbow, οπότε οι προσωπικές του επιλογές για το ποιον προβολέα θα κρατήσει στο σαλόνι του επηρεάζονται άμεσα από αυτό!...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Κε zoglair, κε MaxHeadroom,
εαν γραψω αυτο που μου ερχεται να γραψω για τον Greg Rogers(που δεν μου φταιει και σε τιποτα ο ανθρωπος)
θα με διαγραψετε?

Reaction score
6
Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Τωρα, οπου αφορα ευκρινεια και τρισδιαστατη εικονα μαλλον θα πρεπει να στραφεις σε DLP...
Καλά μην ορκίζεσαι για αυτό
Μόνο πολύ ακριβοί DLP ( που λόγο κόστος, πιθανόν να εχουν και καλό φακό) μπορούν να αποδώσουν την ευκρίνεια που μπορεί να δώσει ένας Sony.<o:p></o:p>

Reaction score
1
εαν γραψω αυτο που μου ερχεται να γραψω για τον Greg Rogers(που δεν μου φταιει και σε τιποτα ο ανθρωπος)
θα με διαγραψετε?
Εκφράσου ελεύθερα, αγαπητέ. Θα σιγοντάρω κι εγώ.

Άντε, γιατί όποτε βλέπω το όνομά του σκέφτομαι τσουρέκια.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Εκφράσου ελεύθερα, αγαπητέ. Θα σιγοντάρω κι εγώ.

Άντε, γιατί όποτε βλέπω το όνομά του σκέφτομαι τσουρέκια.
:cool_11:
Ε, μα...
Δηλαδη εαν δεν τον ειχε διαλεξει ο G.R. δεν θα μπορουσα να πω
πως μου αρεσει?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.245
Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Θέτω υπ’ όψιν σας ότι για μένα παίζει τεράστιο ρόλο η ευκρίνεια και η "τρισδιάστατη εικόνα". Επίσης αναφέρομαι σε συνθήκες θέασης σαλονιού και σε διαστάσεις οθόνης 90-<st1:metricconverter productid="100 ίντσες" w:st="on">100 ίντσες</st1:metricconverter>.Αλήθεια ποίες οι διαφορές benq 9000 και 5000;
Αν τα κριτήρια είναι αυτά που αναφέρεις και δε βλέπεις rainbow, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να επιλέξεις DLP.
Και ειδικά σε συνθήκες σαλονιού, όπου το καλό -αλλά όχι επιπέδου DiLA- μαύρο του VW60, είναι το πρώτο θύμα των ανακλάσεων από το χώρο.

Ο W5000 -του οποίου συμβαίνει να έχω γίνει πρόσφατα ευτυχής κάτοχος- πιστεύω πως είναι αυτή τη στιγμή ο DLP με την καλύτερη σχέση κόστους/απόδοση στην αγορά.
Σε σύγκριση με τον W9000 υπερέχει σε χρώματα, ευκρίνεια και μαύρο (τουλάχιστον στις συνθήκες που έχω δει τρεις διαφορετικούς W9000). Και στην ύπαρξη του Brilliant colors, εφόσον η ποιότητα του υλικού το επιτρέπει.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.245
Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Συγχωρεμένος! Αλλά δεν πρέπει να νιώθεις καθόλου ενοχές, ο VPL60 είναι φοβερό μηχανάκι. Εδώ κοτζάμ Greg Rogers τον είχε διαλέξει για να τον κρατήσει στο χώρο του, πριν την έλευση του JVC HD100. Το αποκάλυψε πρόσφατα στο avsforum… :happy_6:
Παναή, εκείνο το εικόνισμα με το καντηλάκι από κάτω (αυτό με το masking από μαύρη μονωτική ταινία), στη γωνία της φωτό που ανέβασες, του... Οσίου Gregορίου είναι; :cool_11:

Reaction score
4
θα με διαγραψετε?
Ελα μην ντρεπεσαι ........για την τσουγκρανα δεν θα μας πεις....? :happy_9:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.833
Re: Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Ο W5000 -του οποίου συμβαίνει να έχω γίνει πρόσφατα ευτυχής κάτοχος- πιστεύω πως είναι αυτή τη στιγμή ο DLP με την καλύτερη σχέση κόστους/απόδοση στην αγορά.
Σε σύγκριση με τον W9000 υπερέχει σε χρώματα, ευκρίνεια και μαύρο (τουλάχιστον στις συνθήκες που έχω δει τρεις διαφορετικούς W9000). Και στην ύπαρξη του Brilliant colors, εφόσον η ποιότητα του υλικού το επιτρέπει.
Καλορίζικος!!!Υπάρχει λοιπόν κανένας σοβαρός λόγος που ο 9000 είναι πιό ακριβός;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.245
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Καλορίζικος!!!Υπάρχει λοιπόν κανένας σοβαρός λόγος που ο 9000 είναι πιό ακριβός;
Ευχαριστώ!
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι οι W5000/W20000 είναι αντικαταστάτες των W9000/W10000.
Για τρέχουσες τιμές μπορεί να σε κατατοπίσει ο Ανδρέας.

NIX

Reaction score
0

Ενα σιγουρο ειναι οτι ο 9000 εχει ηλεκτρικο zoom και lens shift.
Θα εχουν και αλλες διαφορες προς μειωση του κοστους αλλα ειναι αγνωστες.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.245

Ηλεκτρoκίνητο lens-shift έχει και ο W5000 πάντως.

NIX

Reaction score
0

Παραξενο,οταν ειχα κατεβει για το συγκριτικο benq-epson-sanyo ειχε ειπωθει οτι δεν εχει.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.245

Παραξενο,οταν ειχα κατεβει για το συγκριτικο benq-epson-sanyo ειχε ειπωθει οτι δεν εχει.
Τι να σου πω, μπορεί και να μην έχει, εγώ πάντως το χρησιμοποιώ. :happy_5:

Reaction score
1
Re: Βέβαια...

Έτσι, έτσι...

Βρε αθεόφοβε, πλαστογραφείς και την υπογραφή μου τώρα;! ):)happy_9:

Για κάτσε να βάλω τα μεγάλα μέσα και θα σε στείλω να "διαχειρίζεσαι" τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας μου! :cool_11::cool_11::cool_11:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Οι 9000/10000 εχουν ηλεκτρικο zoom και Focus
Ο 5000 χειροκινητο

Και οι τρεις εχουν ηλεκτρικο καθετο lens shift.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.478
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO