ΣΧΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ-ΗΧΕΙΩΝ(watt)

Reaction score
1.213
Ποια πρεπει να ειναι η ελαχιστη δυναμη και ποια η προτεινομενη(οπου θα οδηγησει τα ηχεια ανετα-χωρις κινδυνο για τα ηχεια η τον ενισχυτη???-και οπου τα ηχεια θα βγαζουν ανετα ολη την ενταση που μπορουν ???) για τα ηχεια με τα εξης χαρακτηριστικα :

Type : 2-way HiFi Pro, sealed box
Cabinet : Enforced PP4 ABS
Woofer : 6.5” HD Type
Tweeter : 1” HD silk dome on Varithroat horn
Impedance : 8 Ohm
RMS Power 8 ohm
AES Rated : 150 watt
Music - Program : 200 watt
Dynamic Peak (low-cut) : 400 watt
Protection : Auto-Reset 3-step Protection Guard
SPL 1 watt/1M : 92 dB
SPL Max peak : 121 dB
Freq. range : 65 Hz - 20 kHz
Dispersion : Push terminals
5° downtilt angle / 120° H x 80° V
IP rating : 64
Thread size mounting point : M12

υπαρχουν ενισχυτες που υπερτερουν με λιγοτερα watt αντι αλλων με περισσοτερα ? και αν ποιες μαρκες ??

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: ΣΧΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ-ΗΧΕΙΩΝ(watt)

Από ότι κατάλαβα μιλάς για αυτό το ηχείο:
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=1789

Από αυτά που μας δείχνεις φαίνεται ότι το ηχείο είναι εύκολο φορτίο και έχει και μεγάλη ευαισθησία. Οπότε ένας ενισχυτής πάω από 50w θα κάνει μια χαρά την δουλειά του. Απλά πρόσεχε γιατί οι κατασκευαστές στις προδιαγραφές που δίνουν συνήθως δεν λένε όλη την αλήθεια, ή μάλλον καλύτερα, αρέσκονται στο να ωραιοποιούν καταστάσεις.

Τώρα το συγκεκριμένο ηχείο είναι περισσότερο φτιαγμένο για επαγγελματική χρήση σε μικρά PA συστήματα, οπότε δεν ξέρω το πως μπορεί να ακούγετε σε ένα άλλο περιβάλλον...

Αυτό που λες περί ενισχυτών που υπερτερούν δεν το έπιασα, οπότε κάντο λίγο πιο λιανά...

Reaction score
1.213
Καλα πως ανακαλυψες τη μαρκα του ηχειου ρε Σπυρο ???:ppp .Το ηχειο το εχω ακουσει σε μαγαζι συνδεδεμενο με ενα sub και εναν ενισχυτη nad σε δωματιο διαστασεων σαν το δικο μου περιπου και μου αρεσε πολυ...ειχε καθαρο ηχο και ενταση και για τη δουλεια που το θελω (υπολογιστης-καρτα ηχου-ενισχυτης -mp3) ειναι μια χαρα.Και ειναι και σε καλη τιμη.Ακουσα βεβαια και μερικα αλλα ηχεια πιο 'μουσικα' (wharfedale b&w energy ) αλλα θες οι απαραδεκτες συνθηκες ακροασης(πχ τα b&w μου τα εβαλε ο τυπος να τα ακουσω με εναν ενισχυτη 2*20 σε τεραστιο χωρο πολυκαταστηματος με κοσμο γυρω γυρω..) θες οτι το cd -δειγμα μου ειταν mp3 μια και αυτα θα ακουω απο κανενα ηχειο δεν εμεινα ευχαριστημενος πλην του apart .Και δεν εχω την ευκαιρια να ακουσω αλλα ηχεια και κυριως δεν εχω τα χρηματα για πειραματισμους. Τωρα για τον ενισχυτη ....αυτος με τα οποια τον ακουσα ξεφευγε σε watt και κυριως στη τιμη.Εγω σκεφτομουνα καποιον φτηνο δικαναλο ενισχυτη..ας πουμε yamaha -pionner-sony της ταξης των 2*50-60-70 watt(πχ yamaha 396).Με αυτους θα παιξουν σωστα και κυριως δυνατα τα ηχεια ? απο αυτες τις 3-4 μαρκες (yamaha-sony-pionner-denon-nad:τα πιο φτηνα μοντελα τους)ποια θα διαλεγες ??εχω ακουσει ασχημα λογια για τους σονυ πχ. επισης καποιος μου προτεινε τον τελικο behriger A500 ειναι φτηνος .. εχει αρκετα watt αλλα για τον οποιο δεν διαβασα και τα καλυτερα (πολυ 'αδιαφορο' μουσικα τον παρουσιαζουν..βεβαια οχι με pa :pP).τι λες ? -υπαρχουν ενισχυτες που υπερτερουν με λιγοτερα watt αντι αλλων με περισσοτερα ? - αυτο το ρωτισα γιατι εχω δει κανα δυο αγγελιες για παλια μοντελα nad 304/314 (στα 120 ε) αλλα ειναι μονο 2*35 ...αυτα μαλλον δεν θα μας κανουν ετσι ?εκτος αν τα 2*35 του nad ειναι ισαξια με τα 2*50 του yamaha . Οπως καταλαβες Σπυρο προσπαθω να συρικνωσω τα λεφτα του ενισχυτη στα 250 ε καινουργιο η στα 120-150 ε μεταχειρισμενο .

Ανακεφαλαιωνοντας :Yamaha AX-396 # 2 x 60 W RMS
# Σταθερά στα 8 Ω
Pioneer A-209R 2x45W(8Ω)

Pioneer A-307R 2x55W(8Ω)

Sony STR-DE197 Ραδιοενισχυτής Stereo ισχύος 2χ 100W

behriger a 500 τελικος

μεταχειρισμενα : nad 304/314 2*35

στα ιδια λεφτα Yamaha RX-V359 Ψηφιακός Ραδιοενισχυτής Home Cinema # DIN Βασική Τροφοδοσία (4 Ω, 1 Khz, 0,7% THD): Μπροστά 2 x 105 W, Κέντρο 1 x 105 W, Surround 2 x 105W
# Βασική Τροφοδοσία (8 Ω, 20 - 20,000 Hz): 5 Κανάλια των 105 W

αυτος ειναι μεν πολυκαναλος που αν εχω διαβασει σωστα υστερουν σημαντικα απο τους δικαναλους οσο αφορα τη μουσικη αλλα ειναι και 2*105 ???

ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ....

ΣΠΥΡΟ εσυ τι λες ποιο θα διαλεγες απο αυτους ? αν οι διαφορες τους ειναι σημαντικες τοτε σημασια εχει για μενα ο ενισχυτης αν οι διαφορες ειναι αμελητεες -μιλαω παντα σε συνδυασμο με τα apart- τοτε σημασια εχει να παρω καποιο οσο το δυνατον φτηνοτερο -αν νομιζεις οτι κανενας δεν κανει για τα χαρακτηριστικα των APART τοτε μπορω να περιμενω λιγο να αγορασω κατι καλυτερο...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: ΣΧΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ-ΗΧΕΙΩΝ(watt)

Για περιορισμένο budget ¨οπως το δικό σου θα προτιμούσα τον Sony TaFe370

http://www.stereopark.gr/SONY/Hi-Fi_SEPARATES/AMPLIFIERS/TA-FE370S.htm

Έχει μόνο 183€ και τον έχω ακούσει σε σπίτι φίλου και έπαθα πλάκα. Για τα λεφτά του είναι πάρα πολύ καλός...

Αν ψάξεις όμως σε μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις καλά μηχανήματα σε σχετικά χαμηλές τιμές. Στις αγγελίες π.χ. του Ήχου με 350€ μπορείς να πάρεις έναν Audio Analogue Primo, ή έναν Cambridge Audio Azur 340A με 200€ κλπ κλπ
Δες εδώ
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=1577&cat_id=82

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
2*30 ισως και λιγοτερο.Σημαντικο ρολο παιζει σε ποιες συνθηκες εγινε η μετρηση.Δηλ αν λεει το manual 2*105w στον 1 ΚΗΖ ,0.7 ΤΗD ειναι σιγουρο πως σε ολο το φασμα (20ΗΖ-20ΚΗΖ) το νουμερο ειναι μικροτερο.Επισης σημαντικο ειναι το power consumption του ενισχυτη γιατι για να βγαλει ρευμα απο καπου πρεπει να το παρει.;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas