Σας αρέσει ο Μπραμς; προσφορά στα μέλη του AVSITE

Reaction score
77
Ακόμη ένα αφιέρωμα, αυτήν τη φορά στον μεγάλο ρομαντικό συνθέτη
Johannes Brahms θα παρουσιάσει η "Κλασική Κόμπακτ Δισκοθήκη".

Στο αφιέρωμα αυτό, που θα διαρκέσει τρεις ωριαίες εκπομπές, θα ακουστούν
περίπου 30 από τα σημαντικότερα έργα του, στις καλύτερες εκτελέσεις.
Για να δοθεί το κλίμα και οι συνθήκες της εποχής στην οποία γράφτηκαν
θα διαβάσω αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργου Δρόσου
"Μπραμς: Η ζωή, η εποχή και το έργο του" (εκδ. Ζαχαρόπουλος).
Τα αποσπάσματα αυτά σχετίζονται άμεσα με τα έργα που θα ακούγονται.

Οι τρεις ώρες αυτού του αφιερώματος προγραμματίζονται ως εξής:
1. Κυριακή 25/2, 7-8 πμ
2. Σάββατο 3/3, 7-8 πμ
3. Κυριακή 4/3, 7-8 πμ

Στην 1η εκπομπή θα ακουστούν οι 4 Συμφωνίες. Θα ακολουθήσουν: Νανούρισμα,
Ουγγρικοί Χοροί, Ερωτικά Βαλς, Κοντσέρτο για Βιολί, τα δύο Κοντσέρτα για Πιάνο,
Κουαρτέτα, Κουιντέτα, Σονάτες, Παραλλαγές, Τρίο, Γερμανικό Ρέκβιεμ,
οι δύο γνωστές Εισαγωγές κτλ.

Reaction score
77
Απάντηση: Σας αρέσει ο Μπραμς; (αφιέρωμα)

Στο sticky με θέμα "Απορίες σχετικά με την κλασική μουσική" τέθηκε ένα ερώτημα σχετικά με τον Μπραμς. Το παραθέτω μαζί με την απάντηση:

[ΕΡ: Μιας και έχουμε πρόσφατο το αφιέρωμα στον Brahms, θέλω να μάθω αν πράγματι το έργο του Brahms θεωρείται τόσο πολύ επηρεασμένο από τον Beethoven, μέχρι σημείου ο Wagner να θεωρεί τον Brahms σχεδόν αντιγραφέα του Beethoven.(Όπως έχω διαβάσει)
Ποια η γνώμη σας;]

ΑΠ: Ο Μπραμς είναι ένας πολύ μεγάλος Γερμανός συνθέτης και το έργο του είναι από την αρχή ως το τέλος εξαιρετικό, από κάθε άποψη.

Φυσικά και είναι επηρεασμένο από τον Μπετόβεν, γιατί είναι φυσικό, όταν ζει και δημιουργεί κάποιος σε ένα γεωγραφικό χώρο και συγκεκριμένη εποχή, να επηρεάζεται από το έργο ενός μεγάλου συνθέτη που προηγήθηκε, στην ίδια περιοχή. Αυτό είναι θεμιτό και συμβαίνει σε όλους.

Από εδώ όμως μέχρι να χαρακτηριστεί κάποιος αντιγραφέας απέχει πολύ.
Εξάλλου και ο ίδιος ο Βάγκνερ επηρεάστηκε από άλλους συνθέτες που προηγήθηκαν.
Όπως ο Μότσαρτ επηρεάστηκε από τον Χάιντν, ο Χάιντν από τον Μπαχ, ο Μπετόβεν από τους Χάιντν και Μότσαρτ κλπ κλπ.

Μπορείτε να διαβάσετε ιστορικώς εξακριβωμένα στοιχεία στη βιογραφία του Γιώργου Δρόσου, απ΄όπου κι εγώ διάβασα αποσπάσματα στην εκπομπή, εκδόσεις Ζαχαρόπουλου (Σταδίου 5, τηλ. 32 31 525).

* Ευκαιρίας δοθείσης, από τον Ζαχαρόπουλο υπάρχει μια καλή έκπτωση για τα παραπάνω βιβλία, 12 βιογραφίες μεγάλων συνθετών, για όσους απλώς αναφέρουν ότι τα άκουσαν στον "Αθήνα 984".

Reaction score
77

Σας υπενθυμίζω ότι το αφιέρωμα στον Μπραμς συνεχίζει και ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, από την "Κλασική Κόμπακτ Δισκοθήκη", 7-8 το πρωί.

Στις εκπομπές αυτές θα ακουστούν τα έργα: Νανούρισμα, Ουγγρικοί Χοροί, Ερωτικά Βαλς, Κοντσέρτο για Βιολί, τα δύο Κοντσέρτα για Πιάνο, Κουαρτέτα, Κουιντέτα, Σονάτες, Παραλλαγές, Τρίο, Γερμανικό Ρέκβιεμ, οι δύο γνωστές Εισαγωγές (Ακαδημαική και Τραγική) κ.α.

Attachments

Reaction score
0
Re: Σας αρέσει ο Μπραμς; (αφιέρωμα)

Επειδή δεν γίνεται αυτή η δουλειά, να τα ζητάμε δηλαδή συνέχεια σε CD εμείς οι εκτός Αθήνας, μήπως υπάρχει εκομπή του σταθμού από κανένα δορυφόρο;

Έχουμε καταντήσει κουραστικοί να ζητάμε συνέχεια...

Reaction score
0
Re: Σας αρέσει ο Μπραμς; (αφιέρωμα)

Όσο για τον Brahms, μου αρέσουν πολύ οι Ουγκρικοί χοροί και φυσικά δεν μιμείται κανέναν. Απλά εξελίσει κάποια ακούσματα και ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ κάτι στο στερέωμα της μουσικής. Θα ήταν ουτοπικό να πιστεύει κάποιος ό,τι ένας συνθέτης πρέπει να "ξαναεφεύρει" την μουσική.

Reaction score
77
Απάντηση: Re: Σας αρέσει ο Μπραμς; (αφιέρωμα)

Επειδή δεν γίνεται αυτή η δουλειά, να τα ζητάμε δηλαδή συνέχεια σε CD εμείς οι εκτός Αθήνας, μήπως υπάρχει εκομπή του σταθμού από κανένα δορυφόρο;

Έχουμε καταντήσει κουραστικοί να ζητάμε συνέχεια...
Ο "Αθήνα 9.84" μεταδίδεται στα fm στους 98,3 μεγάκυκλους,
στο Internet εδώ: www.athina984fm.gr
και από το δορυφόρο HellasSat 2 (39° Ε, 12524V, 30000-5/6)
με πολύ καλό ψηφιακό ήχο.

Reaction score
77
Απάντηση: Re: Σας αρέσει ο Μπραμς; (αφιέρωμα)

Όσο για τον Brahms, μου αρέσουν πολύ οι Ουγκρικοί χοροί και φυσικά δεν μιμείται κανέναν. Απλά εξελίσει κάποια ακούσματα και ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ κάτι στο στερέωμα της μουσικής. Θα ήταν ουτοπικό να πιστεύει κάποιος ό,τι ένας συνθέτης πρέπει να "ξαναεφεύρει" την μουσική.
Συμφωνώ και προσυπογράφω!

Reaction score
77

Για ευκολότερη διάδοση αφιερωμάτων που πιθανώς σας ενδιαφέρουν,
χρησιμοποίησα το rapidshare για να ανεβάσω το 3ωρο αφιέρωμα στον Μπραμς
που είχε μεγάλη ανταπόκριση.

Για όσους δεν πρόλαβαν να το ακούσουν και τους ενδιαφέρει,
μπορούν να το κατεβάσουν σε 2 rar αρχεία (συνολικά 6 mp3), συνολικά 140 ΜΒ

Το 1ο μέρος, το αρχείο Brahms-984-a, είναι εδώ:
http://rapidshare.com/files/24577458/Brahms-984-a.rar.html

Το 2ο μέρος, το αρχείο Brahms-984-b, είναι εδώ:
http://rapidshare.com/files/24582875/Brahms-984-b.rar.html

Reaction score
2
Νίκο κατέβασα και εγώ όλα τα αρχεία που ανέβασες και σε ευχαριστώ πολύ!
Είναι καλύτερα έτσι γιατί δεν γινόμαστε φόρτωμα στον Ανδρέα Καφάτο για τις αποστολές εμείς ειδικά που ζούμε μακριά από την Αθήνα.
Τελικά είμαστε τυχεροί γιατί το κάτι παραπάνω που μας δίνεις στις εκπομπές σου πρώτα και μετά με τα mp3 «δωράκια» σου όσα και CD/δίσκους και αν έχουμε δεν μπορούμε να το έχουμε.
Να είσαι καλά!

Reaction score
5
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Θα ήθελα να προτείνω να δοκιμαστεί και το site http://www.mediafire.com/ για ανέβασμα των εκπομπών, λόγω του ότι δεν περιορίζει τους downloaders σε 1 κατέβασμα την φορά και διάφορες καθυστερήσεις με σκοπό την εγγραφή, επί πληρωμής φυσικά...

Ευχαριστώ

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Ευχαριστώ κατ'αρχήν για την ευκαιρία να ακούσω το αφιέρωμα σας μέσω των αρχείων που προσφέρετε.
Αν και δεν παρακολουθώ την κατηγορία τακτικά, θυμάμαι ότι σε προηγούμενο χρόνο είχατε κάνει αφιέρωμα στον Βάγκνερ και διαβλέπω μια επιθυμία (και από άλλα μέλη) να εξεταστούν από κοινού, κάτι κατά την ταπεινή μου γνώμη εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς αν και σύγχρονοι μεταξύ τους αντιπροσωπεύουν εντελώς διαφορετικές τεχνοτροπίες.

Καταρχήν να πω ότι είμαι φαν (μακράν) του Μπράμς, ενώ για διάφορους λόγους ο Βάγκνερ με απωθεί (προς το παρόν!). Ως οπαδός μικρών συνόλων κυρίως θα έλεγα εύκολα ότι αγαπημένο μου είναι το κουαρτέτο για πιανοφόρτε βιολί βιόλα και τσέλο (οπ. 60) ενώ από κοντά ακολουθούν τα πιάνο τρίο (έχω μόνο οπ. 8 & οπ. 101)

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τους συνθέτες δίνει ο Μπρούνο Βάλτερ στην αυτοβιογραφία του ("Θέμα και παραλλαγές - Αναμνήσεις και στοχασμοί" εκδόσεις Printa 2005, πρώτη έκδοση Νέα Υόρκη 1947)

Νικόλας

Reaction score
77
Απάντηση: Re: Σας αρέσει ο Μπραμς; προσφορά στα μέλη του AVSITE

Θα ήθελα να προτείνω να δοκιμαστεί και το site http://www.mediafire.com/ για ανέβασμα των εκπομπών, λόγω του ότι δεν περιορίζει τους downloaders σε 1 κατέβασμα την φορά και διάφορες καθυστερήσεις με σκοπό την εγγραφή, επί πληρωμή φυσικά...
Θα το δοκιμάσω κι αυτό. Ξέρει κανείς ποιο είναι το γρηγορότερο;

Πάντως, από το rapidshare υπάρχει τρόπος να κατεβάσεις και 2, 3 ή 4 αρχεία (ή όσα θέλεις) την ημέρα,
με τον εξής απλό τρόπο:
Αφού ολοκληρώσεις το κατέβασμα ενός αρχείου, αποσυνδέεις το καλώδιο του modem/router
για λίγα δευτερόλεπτα και το ξανασυνδέεις.
Ετσι συνεχίζεις με το κατέβασμα του επόμενου αρχείου.

Επειδή οι γραμμές ADSL είναι δυναμικές, το site δεν βλέπει ότι έχεις ήδη κατεβάσει, αφού το σύστημά σου στέλνει άλλη "ταυτότητα".

Reaction score
0
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Θα ήθελα να προτείνω να δοκιμαστεί και το site http://www.mediafire.com/ για ανέβασμα των εκπομπών, λόγω του ότι δεν περιορίζει τους downloaders σε 1 κατέβασμα την φορά και διάφορες καθυστερήσεις με σκοπό την εγγραφή, επί πληρωμής φυσικά...

Ευχαριστώ
Αρκεί να μπορείς να κατεβάζεις χωρίς να "κατεβάζεις" το firewall. Μέχρι τώρα, όσα έχω δοκιμάσει (εκτός του rapid) θέλουν να κατεβάσεις ή να κάνεις traininig το firewall.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Σας αρέσει ο Μπραμς; προσφορά στα μέλη του AVSITE

Θα το δοκιμάσω κι αυτό. Ξέρει κανείς ποιο είναι το γρηγορότερο;

Πάντως, από το rapidshare υπάρχει τρόπος να κατεβάσεις και 2, 3 ή 4 αρχεία (ή όσα θέλεις) την ημέρα,
με τον εξής απλό τρόπο:
Αφού ολοκληρώσεις το κατέβασμα ενός αρχείου, αποσυνδέεις το καλώδιο του modem/router
για λίγα δευτερόλεπτα και το ξανασυνδέεις.
Ετσι συνεχίζεις με το κατέβασμα του επόμενου αρχείου.

Επειδή οι γραμμές ADSL είναι δυναμικές, το site δεν βλέπει ότι έχεις ήδη κατεβάσει, αφού το σύστημά σου στέλνει άλλη "ταυτότητα".
Μαθαίνετε γρήγορα βλέπω... ;-)

Bέβαια το αν θα αλάξει το IP σου εξαρτάται από τον provider σου. Όταν δεν έχει πολύ "κίνηση" μπορεί να πάρεις το ίδιο IP.

Reaction score
5
Το Mediafire δεν έχει τέτοιο περιορισμό. Δεν χρειάζεται να 'κοροϊδέψουμε' με αλλαγή IP address.

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Ευχαριστώ κατ'αρχήν για την ευκαιρία να ακούσω το αφιέρωμα σας μέσω των αρχείων που προσφέρετε.
Αν και δεν παρακολουθώ την κατηγορία τακτικά, θυμάμαι ότι σε προηγούμενο χρόνο είχατε κάνει αφιέρωμα στον Βάγκνερ και διαβλέπω μια επιθυμία (και από άλλα μέλη) να εξεταστούν από κοινού, κάτι κατά την ταπεινή μου γνώμη εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς αν και σύγχρονοι μεταξύ τους αντιπροσωπεύουν εντελώς διαφορετικές τεχνοτροπίες.

Καταρχήν να πω ότι είμαι φαν (μακράν) του Μπράμς, ενώ για διάφορους λόγους ο Βάγκνερ με απωθεί (προς το παρόν!). Ως οπαδός μικρών συνόλων κυρίως θα έλεγα εύκολα ότι αγαπημένο μου είναι το κουαρτέτο για πιανοφόρτε βιολί βιόλα και τσέλο (οπ. 60) ενώ από κοντά ακολουθούν τα πιάνο τρίο (έχω μόνο οπ. 8 & οπ. 101)

Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τους συνθέτες δίνει ο Μπρούνο Βάλτερ στην αυτοβιογραφία του ("Θέμα και παραλλαγές - Αναμνήσεις και στοχασμοί" εκδόσεις Printa 2005, πρώτη έκδοση Νέα Υόρκη 1947)

Νικόλας
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στην κατηγορία για κλασσική μουσική (η 2η ή 3η συνολικά). Αυτά που έγραψα έλπιζα να είχαν σταθεί αφορμή να υπάρξει κάποια αλλαγή απόψεων. Τι πήγε στραβά (και από την πλευρά μου) και ουδείς ενδιαφέρθηκε?

Reaction score
0
Δεν το λέω ως παρατήρηση έτσι? Μάλλον με μια ελαφρά στεναχώρια.

Reaction score
77
Απάντηση: Re: Σας αρέσει ο Μπραμς; προσφορά στα μέλη του AVSITE

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στην κατηγορία για κλασσική μουσική (η 2η ή 3η συνολικά). Αυτά που έγραψα έλπιζα να είχαν σταθεί αφορμή να υπάρξει κάποια αλλαγή απόψεων. Τι πήγε στραβά (και από την πλευρά μου) και ουδείς ενδιαφέρθηκε?
Και εμένα παραξενεύει το ότι εκτός από τη δική σου άποψη για τα αρχεία που ανέβασα, και ένα-δυο ακόμη, δεν είδα το θέμα να συγκινήσει μέλη του AVSITE.

Από την άλλη πάλι, έχουμε πολλές επισκέψεις και απορίες στο άλλο θέμα που θα βρεις εδώ http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=33791

Εγώ πάντως θα μεταφέρω αυτό σου τον προβληματισμό, για να δούμε εκεί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos