Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.765
Μετά από αρκετή σκέψη, θα προτείνω το διπλό στρώμα τυριού-κιμά σε μακαρονάδα.
Δηλαδή:
Στρώση μακαρόνια. Στρώση κιμά και τυρί. Στρώση μακαρόνια. Στρώση τυρί και κιμά.
Με αυτήν την σειρά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.749
Πολύ ακριβό, θες να σου βρω παραγωγό να παίρνεις απευθείας ;
Όχι ευχαριστώ Κωνσταντίνε, ένα τέτοιο βαζάκι με βγάζει 2-3 χρόνια μαγειρέματος.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.440
Από ποιο ζώο είναι το πιο νόστιμο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.056
Από ποιο ζώο είναι το πιο νόστιμο;
Το foie gras (συκώτι πάπιας ή χήνας) είναι διάσημο για την πολυτελή, κρεμώδη γεύση του, αλλά αφορά ειδικά εκτρεφόμενα ζώα και δεν είναι “κλασική” επιλογή.

Το στάνταρ είναι το μοσχαρίσιο συκώτι, και μάλιστα το μοσχαρίσιο γάλακτος (από νεαρό ζώο), που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους σεφ, διότι είναι πιο μαλακό, χωρίς έντονη γεύση, χωρίς ίνωση και τρυφερό, ιδανικό για γκουρμέ παρασκευές (medium rare & rare).

Το δικό μου "στάνταρ" είναι το μοσχαρίσιο γάλακτος, και πολύ φρέσκο.

Μου αρέσει πολύ και το αρνίσιο συκώτι, αλλά και του κοτόπουλου. Προχθές σε τοπική ταβέρνα, απόλαυσα ένα αρνίσιο συκώτι καταπληκτικό, ενώ πριν 3-4 μέρες είχαμε στο σπίτι συκωτάκια-καρδιές κότας. Πολύ θρεπτικά και αυτά.

Το χοιρινό συκώτι είναι πιο έντονο γευστικά, αλλά σκληρό στην υφή, και παραμένει αγαπητό σε πολλές κουζίνες, αλλά δε το προτιμώ.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.680
Το στάνταρ είναι το μοσχαρίσιο συκώτι, και μάλιστα το μοσχαρίσιο γάλακτος (από νεαρό ζώο), που είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους σεφ, διότι είναι πιο μαλακό, χωρίς έντονη γεύση, χωρίς ίνωση και τρυφερό, ιδανικό για γκουρμέ παρασκευές (medium rare & rare).
Συμφωνώ.
Μου αρέσει πολύ και το αρνίσιο συκώτι, αλλά και του κοτόπουλου. Προχθές σε τοπική ταβέρνα, απόλαυσα ένα αρνίσιο συκώτι καταπληκτικό, ενώ πριν 3-4 μέρες είχαμε στο σπίτι συκωτάκια-καρδιές κότας. Πολύ θρεπτικά και αυτά.
Συμφωνώ.
Το χοιρινό συκώτι είναι πιο έντονο γευστικά, αλλά σκληρό στην υφή, και παραμένει αγαπητό σε πολλές κουζίνες, αλλά δε το προτιμώ.
Συμφωνώ.

Γενικά, δώσε μου συκώτι, μαγειρεμένο όπως μου αρέσει (αναλόγως ζώου προέλευσης) και πάρε μου την ψυχή! Ειδικά μετά από αιμοδοσία, καταναλώνω 500γρ με 600γρ άνετα και χαλαρά!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.201
Members
38.539