Σας ειπα ??? δεν σας ειπα ???

Reaction score
4
Τελικά πείρα την απόφαση να βάλω το πλάσμα στο σπίτι μου :105: :142:

Για 40'' η 42'' στα 200 hz φυσικά FullHD με τα HDMI της τα mpegια της.Έχω δει αρκετές άλλα θα ήθελα και την γνώμη σας.

Να μην ξεφύγουμε από τα 500 euros πάντως στις προτάσεις γιατί μετά δεν θα μπορώ να την αγοράσω :142:

Reaction score
4
Απάντηση: Σας ειπα ??? δεν σας ειπα ???

Βρε στα 600 hz γιατί ? άχρηστη είναι !!! 200 euro παραπάνω πεταμένα !!! Μάκη δες εδώ για να καταλάβεις γιατί είναι μάπα τα 600 hz http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=94432&page=2

Panasonic TX-P42U20E 42" για αυτήν λέω την έχει κανένας παιδιά ?

Reaction score
2.238
Την έχω από τον Ιούνιο. Τη χρησιμοποιώ τόσο ως τηλεόραση όσο και ως κύριο (=μοναδικό) μόνιτορ στον υπολογιστή.

Έχω ένα μόνο πρόβλημα, το οποίο δε ξέρω κατά πόσο είναι θέμα της εγκατάστασης (κακή), του καλωδίου της κεραίας, ή της τηλεόρασης: Όταν είναι ενεργή η είσοδος HDMI (οποιαδήποτε από τις δύο) έχω κακό σήμα: χάλια στο αναλογικό και καθόλου στο ψηφιακό. Μετά τις γιορτές πάντως το πρόβλημα υποχώρησε και ψηφιακά βλέπω μια χαρά και με ενεργό το HDMI (όταν λέω ενεργό εννοώ ότι στην είσοδο πάει κανονικά σήμα). Ίσως φταίει η αλλαγή του έτους. Με τις αναλογικές εισόδους πάντως δεν πρόσεξα το ίδιο πρόβλημα.

Ένα κάποιο μόνιμο άγχος είχα στην αρχή σχετικά με το να μη μου κάνει burn in αλλά δεν είδα ποτέ ούτε αυτό, ούτε καν image retention. Ακολουθώντας τις βασικές συμβουλές που διάβασα στα φορουμ (eco off, contrast και brightness στο 30, όχι στατικές εικόνες ή εικόνα με μαύρο πλαίσιο πάνω κάτω ή αριστερά δεξιά για πολλή ώρα, προσοχή στα λογότυπα των καναλιών) και χωρίς ποτέ να παίξω κάποιο από τα βίντεο στρωσίματος που κυκλοφορούν η τηλεόραση έπαιξε άπειρες ώρες από το καλοκαίρι, πάρα πολλές από αυτές ως μόνιτορ υπολογιστή, χωρίς να εμφανίσει κανένα θέμα.

Σε ότι αφορά την ποιότητα εικόνας δεν είμαι σε θέση να κρίνω, καθώς δεν έχω εμπειρία υψηλής ποιότητας εικόνας. Γενικά τόσο τα χρώματα, όσο και το κοντραστ, με τις βασικές προρυθμίσεις (cinema, game κλπ, αναλόγως) και τα ρυθμιστικά περιορισμένα στο 30, μου φαίνονται εκπληκτικά.

Το μαύρο δεν είναι ακριβώς αυτό που περίμενα για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν παύει να είναι αρκετά βαθύ, και με αρκετά καλή κλιμάκωση του γκρι (τουλάχιστον για τα δικά μου μάτια και τη δική μου εμπειρία). Πάντως σε σχέση με τις περισσότερες LCD που βλέπω τριγύρω, σε μαγαζιά και φίλους τόσο το μαύρο όσο και τα χρώματα είναι καλύτερα.

Επίσης με συσκότιση, υπάρχουν σκηνές που το λευκό σε τυφλώνει. Ειδικά όταν το αρχείο είναι υψηλής ευκρίνειας, π.χ. σε μια ματρόσκα του Dark Knight που έχω, στο ξεκίνημα της ταινίας, όπου κάνει "βολτες" το πλάνο ανάμεσα στους ουρανοξύστες του Σικάγο, πραγματικά το φως της ημέρας και οι αντανακλάσεις είναι πολύ εντυπωσιακές όταν το δωμάτιο είναι σκοτεινό. Στο φως της ημέρας δεν είναι τόσο φωτεινή, αλλά βλέπεις πολύ άνετα, αρκεί φυσικά να μην τη χτυπάει απευθείας ο ήλιος.

Η κίνηση δεν είναι τέλεια. Σε κάποιες περιπτώσεις είδα σπασίματα, τα οποία νομίζω ότι οφείλονται στην τηλεόραση και όχι στο player. Δεν είναι συχνό φαινόμενο πάντως, μπορεί να μην το προσέξεις καν. Είμαι περίεργος πάντως, αν γίνεται να κάνεις κάποιας μορφής FI με σοφτγουερ, και να ταϊσεις την τηλεόραση με πιο στρωτή κίνηση.

Για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που έχω μετανιώσει σχετικά με την αγορά της είναι το ότι δείλιασα και δεν πήρα την 50άρα (την πήρα σε προσφορά από τα Public, 20% κάτω, από 599 δηλαδή 480. Η 50αρα λίγες μέρες νωρίτερα είχε πάλι στα Public 649, ενώ στις αρχές Ιουνίου είχε γίνει χαμός με αυτές στο multirama το οποίο έφερε μερικά κομμάτια, 419 τη 42άρα και 649 την 50άρα). Στην αρχή γέμισε το γραφείο και ολόκληρο το δωμάτιό μου αλλά πλέον οτιδήποτε μικρότερο μου φαίνεται σαν γραμματόσημο.

Reaction score
4

Ωραίος να είσαι καλά για τις πληροφορίες φίλε μου.

Να σε ρωτήσω κάτι τις μιας και την έχεις σε PC που με ενδιαφέρει.

Παίζεις high fps παιχνίδια ?πχ need for speed η action κτλ ? αν ναι στα παιχνίδια έχεις παρατηρήσει αυτό το σπάσιμο που λες ? αν όχι τότε σίγουρα φταίει ο media player σου.

Και στο λέω γιατί τα 400hz Που έχει η tv για ανανέωση των pixels της είναι υπέρ αρκετό για οποιοδήποτε HD υλικό.Και θεωρητικά δεν θα έπρεπε να στο κάνει.Αν και δεν είναι καθαρά 400hz αλλά ψευδό 400hz.

Θα σου πρότεινα να βάλεις ταινία με πολλά εφέ από το pc όχι από τον media player (ταινία που ξέρεις ότι σου έσπαγε) για να δεις τι κάνει.

Τώρα σχετικά με το θέμα που λες με τα αναλογικά και ψηφιακά κανάλια είναι κουφό αυτό που σου έκανε.Ρε μπας και έχεις καμιά παλιά κεραία και λόγο κακοκαιρίας κουνιότανε ? λέω εγώ τώρα.

Reaction score
2.238
Δεν παίζω high fps παιχνίδια επειδή ο υπολογιστής μου είναι αρχαιολογία. Αλλά και δυο λαπτοπ που έβαλα, και media player δεν είχε διαφορά. Αυτό με τα 400hz μη σε μπερδεύει. Η τηλεόραση είναι 100hz. Τα 400hz έχουν να κάνουν με την τεχνολογία του πανελ (για αυτό και λέει 400hz sub field drive) και όχι με το ρυθμό ανανέωσης της εικόνας.

Σε ότι αφορά την κεραία, σίγουρα δεν παίζει θέμα με τον καιρό. Αυτήν τη στιγμή άλλωστε που έχει κατακλυσμό έξω μια χαρά πάλι βλέπω. Αλλά η οικοδομή είναι παλιά, η εγκατάσταση σίγουρα δεν είναι ικανοποιητική και για αυτό κρατάω μια πισινή μήπως φταίει η κεραία και όχι η τηλεόραση. Πάντως για ένα ανεξήγητο λόγο, με το που γύρισα από τις γιορτές το πρόβλημα έχει σχεδόν λυθεί, εντελώς για τα ψηφιακά, στα ίδια με πριν τα αναλογικά. Αλλά έτσι κι αλλιώς, ως τηλεόραση έχει παίξει συγκριτικά πολύ λίγο.

Reaction score
4

Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι είναι στα 100hz χμμμμμ είναι κάπως χαμηλό αλλά σε διάφορα forums λένε ότι δεν έχει θέματα.....για να δούμε θα πάω media mark με τον εξοπλησμο μου χαχχχαχαχαχα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp