Σετ ηχειων για παρτυ

Reaction score
0
Μετά από σκαλίσματα πολλών αποθηκών φίλων και γνωστών έχω στα χέρια μου αυτά (Numark dm 1175 , Phonic max 500 , Konig pa sp 120) Μετά από τη πρώτη δοκιμή σε κλειστό χώρο με 30 άτομα περίπου παρατήρησα ότι μετά από το 60-70% της έντασης η ένδειξη του μίκτη έφτανε στο κόκκινο. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής θα δημιουργηθεί πρόβλημα άμα παίζει για πολύ ώρα στο κόκκινο, αν ναι η λύση είναι να πάρω πιο μεγάλο σε αντοχή μίκτη (αν το αντοχή βγάζει νόημα) ή το πρόβλημα είναι αλλού ; Επίσης κατάλαβα κάποια τσιρίγματα από τα ηχεία στις μεσαίες ή ψιλές συχνότητες αυτό να φανταστώ σημαίνει ότι κάποιο από τα tweeter είναι χαλασμένο και πρέπει να το αλλάξω ή απλά έφταναν τα ηχεία στα όρια τους;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Η οποιαδήποτε άποψη ,εμπειρία και συμβουλή είναι δεκτή

ika

News
Reaction score
16.074
μάλλον τερματίζει ο ενισχυτής (2Χ90W/8Ω) και θα κάψει τα tweeter κάποια στιγμή

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.074
πόσος είναι ο κλειστός χώρος που λες?

Στην φωτό του μίκτη, υποθέτω πως συνιστά τα ποτενσιόμετρα των εισόδων να πηγαίνουν μέχρι το 7.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.330
Το ότι οι ενδείκτες του μίκτη έπιαναν κόκκινο σημαίνει απλά πως προσέγγιζαν την μέγιστη στάθμη απαραμόρφωτης εξόδου και τίποτα περισσότερο.
Ο ενισχυτής αυτός είναι εξαιρετικά μικρής ισχύος για να δουλέψει σε εκδήλωση. Χρειάζονται το ελάχιστο 250 watts RMS στο κανάλι, στα 8 Ωμ.
Τα ηχεία αυτά με τα πιεζοηλεκτρικά μεγάφωνα είναι ότι πρέπει για τσίριγμα και πονοκέφαλο.

ika

News
Reaction score
16.074
Να υποθέσω πως και το ύψος του χώρου είναι στα 3 μέτρα.
50μ2 και 30 άτομα και στο φουλ δεν νομίζω να βγαίνει με 90w, το λέει και ο PeterMeni αυτό.
Αν τσιρίζουν και από μόνα τους τα Tweeter και ανεβάζεις και πρίμα και μπάσα από τον μίκτη, θα είναι και η τρελή παραμόρφωση καλεσμένη στο πάρτυ.
Δες για κανέναν CROWN 1502 στις αγγελίες

Last edited:

ika

News
Reaction score
16.074
Λογική κίνηση.
Αν μπορείς πριν αγοράσεις, ζήτα να κάνεις μια δοκιμή στον χώρο με τις στάθμες που θες.
Επίσης, καλό θα είναι νομίζω και να μην ρυθμίζεις ακραία τον ισοσταθμιστή του μίκτη.

Εναλλακτικά μπορείς να δεις και κανένα partybox ηχείο.

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.330
Οπότε κρατάω ηχεία και μίκτη και αλλάζω ενισχυτή ;
Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους...
Ο μίκτης σου, είναι ΟΚ.
Ο ενισχυτής δεν είναι κακός, αλλά δεν επαρκεί η ισχύς του για την δουλειά που θέλεις.
Τα ηχεία είναι χαμηλής απόδοσης και μικρής ισχύος.
Προσωπικά θα ξεφορτωνόμουν πρώτα τα ηχεία και μετά θα προχωρούσε στον ενισχυτή.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.414
Members
38.453