Σε αναζήτηση Projector...

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Πρώτα απ’ όλα καλώς σας βρήκα.
Όταν βρήκα το site πραγματικά χάρηκα που υπάρχει ένα μέρος στη γλώσσα μας στο οποίο μπορείς να βρεις τόσα στοιχεία για το…. Χόμπυ μας να το πω;;;;
Είναι χρόνια τώρα που ασχολούμαι με τον ήχο (πρώτα σε stereo, τώρα πολυκάναλα) και έχω στήσει ένα μικρό home cinema το οποίο σκέφτομαι να μεγαλώσω.
Ο όρος μικρό «κολλάει» στην TV του συστήματος που είναι μία Grundig 29” 100Hz και εκεί όπως καταλαβαίνετε πάει και το μεγάλωμα…
Μετά την τελευταία μετακόμιση ο χώρος μου επιτρέπει κάτι μεγαλύτερο και απολαυστικότερο.
Βλέποντας τις τιμές των PLASMA να μην έχουν πέσει κάτω από τα 3000€ και τις οικονομικές μου δυνατότητες να μην μου επιτρέπουν να ανέβω, και αυτό μετά βίας, τα 2000€ μόνη λύση δείχνει να είναι η αγορά Projector, ο οποίος άλλωστε από ότι καταλαβαίνω έχει και το καλύτερο λόγο τιμής/μεγέθους εικόνας αλλά, τόσο από όσα διαβάζω στα περιοδικά αλλά και από μικρές μου κλεφτές ματιές στις εκθέσεις, έχει βελτιώσει κατά πολύ και την ποιότητα εικόνας του τα τελευταία χρόνια.
Το μόνο «πρόβλημα» είναι ότι ο projector προβάλει (τι εντυπωσιακό !!!!) και εκεί είναι το πρόβλημα και το δικό μου.
Από την εμπειρία μου στον ήχο δεν το σκέφτομαι, για να αγοράσεις πρέπει να ακούσεις ή στην περίπτωσή μας να δεις. Τι να δεις όμως….
Και εδώ είναι που χρειάζομαι την βοήθεία σας. Δεν ξέρω αν με επηρεάζει το rainbow effect η το pixelation περισσότερο γιατί όπως είπα μέχρι τώρα οι ματιές μου ήταν κλεφτές και άρα δεν μπορώ να έχω άποψη. Σίγουρα η έκθεση που γίνετε θα μου δώσει υλικό προς αυτή τη κατεύθυνση. Το πρόβλημα της τοποθέτησης όμως…
Και εξηγούμε:
Απόσταση παρακολούθησης ~3m
Απόσταση τοποθέτησης προβολέα 1,7-1,8m (ο φακός από τον τοίχο).
Τοποθέτηση προβολέα πάνω σε τραπεζάκι ύψους 45cm ενώ η προβαλλόμενη εικόνα θα πρέπει να έχει απόσταση από το έδαφος 80cm (50cm το τραπεζάκι της TV που φιλοξενεί και τα DVD-Video-Ενισχυτή + 30cm το κεντρικό ηχείο με κλήση προς τα επάνω).
Με βάση τον κανόνα ότι το πλάτος της εικόνας (max) θα πρέπει να είναι το μισό της απόστασης παρακολούθησης προσανατολίζομαι σε μία εικόνα πλάτους 130cm το οποίο αντιστοιχεί σε 60” για προβολή wide αν δεν κάνω λάθος.
Κατά πόσο τα πιο πάνω είναι εφικτά; Με τι προβολέα; Η διαφορά ύψους τοποθέτησης του προβολέα (45cm) από την απαίτηση που έχω για την εικόνα να ξεκινά από τα 80cm είναι εφικτό και με τι παραχωρήσεις μια που από όσο καταλαβαίνω το digital keystone πρέπει να μειώνει την ανάλυση του πανελ.
Ψάχνοντας είδα ότι το best seller της κατηγορίας, ο Infocus 4805 ενώ είναι ρυθμισμένος να προβάλει με θετικό offset (27.3% πάνω από την ευθεία του φακού) δεν μου δίνει το μέγεθος εικόνας που θέλω από την θέση που μπορώ να τον τοποθετήσω.
Εναλλακτική λύση είναι η απόκτηση επίπλου ύψους 1,5m και η τοποθέτηση του πίσω από το καναπέ και πάνω σε αυτό να βάλω τον προβολέα. Τότε όμως η εικόνα που θα προβάλετε, για τον infocus πάντα, δεν θα είναι πολύ ψηλά;
Θα ήθελα λοιπόν να με βοηθήσετε προκειμένου να μπορέσω να περιορίσω τη λίστα μου σε 3-4 προβολείς οι οποίοι μπορούν να καλύψουν τη προβολή υπό αυτές τις συνθήκες που σας περιέγραψα ή και πιθανές προτάσεις.
Η εμπειρίες και οι προτάσεις σας πολύτιμες.
Μήπως και μπορέσω να καταλήξω σε 3-4 προβολείς προκειμένου να βγω στα μαγαζιά…
Το ξέρω ότι το post είναι πολύ μακροσκελές και συγνώμη για αυτό αλλά δεν θα ήθελα να καταλήξω με ένα μηχάνημα το οποίο θα έχω χρεωθεί και δεν θα μπορώ να χαρώ.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Καλως ορισες! :D

Πρωτα απο ολα δεν ξεκαθαριζεις επ'ακριβως το budget το οποιο θελεις να κινηθεις.
Θα υποθεσω λοιπον-λογω της αναφορας του 4805- πως ειναι γυρω στα 2000 ευρω.
Η λυση του επιπλου πισω απο τον καναπε ακουγεται η πιο εφικτη καθως η αποσταση θεασης θα σε περιορισει σε πολυ λιγες επιλογες-short throw distance-οι οποιες μαλιστα δεν ειναι και οι πλεον οικονομικες.

Εαν καταφερεις την τοποθετηση προβολεα απο πισω λοιπον, θα ελεγα να κινηθεις για τον Infocus, τον Panasonic AE 700(o οποιος και λογω του lens shift μπορει να δειξει εικονα απο σχεδον οπουδηποτε) η ακομα και για τον Benq 7800 σε λιγο υψηλοτερο budget.

Ολες οι λυσεις "παιζουν" με αριστες σχεσεις ποιοτητας/τιμης και ειναι ακρως προτεινομενες.

Οτι και να σου λεω εγω η οι αλλοι ομως, δες πριν αποφασισεις...

Λυπαμαι αλλα λογω εκθεσης δεν μπορω να ασχοληθω εκτενεστερα με το θεμα σου :(
Αμεσως μετα θα ειμαι στην διαθεση σου για οποια απορια εχεις.
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Λυπαμαι αλλα λογω εκθεσης δεν μπορω να ασχοληθω εκτενεστερα με το θεμα σου
Αμεσως μετα θα ειμαι στην διαθεση σου για οποια απορια εχεις.

Συμφωνω και επαυξανω.... :)

Κανε και μια βολτα απο την εκθεση αν εισαι Αθηνα.
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Κατ' αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας!

theflame said:
Τοποθέτηση προβολέα πάνω σε τραπεζάκι ύψους 45cm ενώ η προβαλλόμενη εικόνα θα πρέπει να έχει απόσταση από το έδαφος 80cm (50cm το τραπεζάκι της TV που φιλοξενεί και τα DVD-Video-Ενισχυτή + 30cm το κεντρικό ηχείο με κλήση προς τα επάνω).
Κάτι έχω χάσει?
Αν είναι 50cm το τραπεζάκι και 30cm το κεντρικό, τότε το σύνολο ΔΕΝ μπορεί να είναι 80cm!!
Γιατί?
Μα γιατί δεν υπολόγισες την τηλεόραση.....η οποία (29" λογικά 4:3) θα είναι κάπου στα 58cm τουλάχιστον (στη διάσταση του ύψους της)
Άρα πρέπει να είσαι κάπου στα 140cm απ' το πάτωμα!
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.........

Δεν θα έλεγα πως η λύση του βιντ/λέα στο τραπέζι είναι και η καταλληλότερη!
Για λόγους διαφορετικούς, αλλά σημαντικούς.......

Κατ' αρχήν ΔΕΝ θα ακούμπαγα στο τραπεζάκι μου ΠΟΤΕ 2000 ευρώ, πόσο μάλλον όταν με αυτόν τον τρόπο αφήνω το ελεύθερο σε οποιονδήποτε που έρχεται στο σπίτι μου να "χαιδέψει-πειράξει-απορυθμίσει" το μηχανάκι!!
Και απ' την άλλη το πιθανότερο είναι να έχεις πρόβλημα τραπεζίου, γιατί για να "σηκώσεις" το "κάδρο" στο ύψος που θέλεις θα πρέπει να έχει έντονότερη (απ' το φυσιολογικό) κλίση.

Θα πρότεινα, βάση ταβανιού που θα εξαφανίσει όλα τα προηγούμενα προβληματάκια και επιπλέον θα μπορέσει (λογικά) να απομακρύνει τον βιντ/λέα απ' τον τοίχο προβολής!
Αφού μας λες ότι θα κάθεσαι στα 3 μέτρα απ' τον τοίχο προβολής, αυτομάτως θα μπορούσες να τοποθετήσεις το μηχάνημα πάνω από το κεφάλι σου (ή και λίγο πιο πίσω αν σε παίρνει) και θα έχεις ευκολότερα μεγαλύτερη εικόνα!(εκτός κι αν υπάρχει κάποιο δοκάρι στο ταβάνι ενδιάμεσα)
Σε καμία περίπτωση μην βγάλεις πλάτος οθόνης μεγαλύτερο από 1,6 με 1,65 μέτρα (άρα μέχρι περίπου 75") γιατί θα σε κουράζει!

Είσαι τυχερός πάντως...........
Πήγαινε το Σαββατοκύριακο στην έκθεση, να δεις πολλά μηχανάκια!
Οπότε θα καταλάβεις ποιά τεχνολογία (DLP ή LCD) σε βολεύει στα μάτια σου

ΤΙΡ: αν βλέπεις DLP, ζήτα να βάλουν στην ταινία υπότιτλους! Αν βλέπεις πολύ λίγες "φλασιές" σαν ουράνιο τόξο ανάμεσα στα γράμματα, τότε ΔΕΝ θα σε προβληματίζει το rainbow. Όμως ΜΗΝ ψάχνεις να το βρεις.........Αν είναι άστο να κάνει την εμφάνισή του, μόνο του! Μην πιέζεις το ζήτημα για να δεις ντε και καλά rainbow, γιατί η αφθυποβολή θα κάνει πάλι......το θαύμα της!!
 

Μηνύματα
433
Reaction score
0
Eπειδή το ψάχνω και εγώ εδώ και 1 μήνα περίπου,ήμουν και ψιλοάσχετος με το θέμα έχω καταλήξη ότι η καλύτερη πρόταση ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΣ RAINBOW EINAΙ ο ΒΕΝQ 7800.
TIMH Περίπου 2250-2300€ στην έκθεση.Δες τον ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Αλλιώς σε LCD κοίτα για τους καινούργιους PANASONIC AE700 ή HITACHI 100TX ή SANYO Z3.Τιμές όλοι αυτοί γύρω στα 2000€ Ελπίζω να σε βοήθησα.Εγώ πάντως πάω μάλλον για τον BENQ PE 7800. Bye....
 

Μηνύματα
268
Reaction score
0
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!!!
Σίγουρα το Σαββατοκύριακό στην έκθεση θα πάρω ιδέες και γνώσεις αλλά η εμπειρία νομίζω ότι είναι αναντικατάστατη, ειδικά από ανθρώπους ψαγμένους :D
Κάτι έχω χάσει?
Αν είναι 50cm το τραπεζάκι και 30cm το κεντρικό, τότε το σύνολο ΔΕΝ μπορεί να είναι 80cm!!
Γιατί?
Μα γιατί δεν υπολόγισες την τηλεόραση.....η οποία (29" λογικά 4:3) θα είναι κάπου στα 58cm τουλάχιστον (στη διάσταση του ύψους της)
Άρα πρέπει να είσαι κάπου στα 140cm απ' το πάτωμα!
Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.........
Δεν κάνεις λάθος!!!! Απλά σκέφτομαι να βγάλω την TV εντελώς και να μείνει μόνο το τραπεζάκι με τα υπόλοιπα μηχανήματα και στο τοίχο να μπει σταθερή οθόνη. Κάτι σαν mini play room (ε τι άλλο στα 3Χ5!!!).
Και αυτό γιατί πιστεύω ότι αν η οθόνη κατέβει στα 80cm θα είναι "μέσα" στα L-R ηχεία και όχι από πάνω με αποτέλεσμα να έχω καλύτερο "δέσιμο" ήχου-εικόνας. Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά αυτό μου κάνει πιό κοντά στο κινηματογραφικό στήσιμο.
Το να έμενε βέβαια και η TV δεν θα με χάλαγε αλλά δεν θα ήταν η εικόνα πολύ ψηλά σε σχέση με τα ηχεία? (Monitor Audio S8 ~1m ύψος).
Το να βάλω τον projector πίσω από τον καναπέ θα απαιτήσει κάποιο όμορφο μικρό έπιπλο ύψους τουλάχιστον 1.5m το οποίο θα είναι ελεύθερο στο χώρο, μια και ο καναπές είναι πλάτη σε παράθυρο, και μου κάνει πολύ ασταθές για να στηρίξω πάνω του 2 χιλιάρικα (σκέφτεστε να τεντωθεί κανένας στο καναπέ :shock: ).
Το ταβάνι είναι λύση αλλά η τοποθέτηση με φοβίζει από άποψη δυσκολίας... :oops: )
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
@ theflame....
Ελα να τα πουμε στην εκθεση, οπωσδηποτε.
Α3 περιπτερο αν ερθεις την Κυριακη το πρωι.
Αν θες λεπτομεριες στειλε ΠΜ.

Το Σαββατο θα ειμαι (σαν πελατης) απο τις 3.30 και μετα...για να τη γυρισω και να τη φωτογραφισω.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.641
Μηνύματα
2.870.508
Members
37.926
Νεότερο μέλος
Demetriiosk71
Top