Σε ποια κατηγορία πραγματικά ανήκουμε ή θα θέλαμε ...

Reaction score
3
Υπάρχει και η κατηγορία αυτών που έχοντας μέχρι δέκα δισκάκια,προσπαθούν να φτιάξουν το σύστημα όχι των ονείρων τους,αλλά αυτό που θα είναι περισσότερο φανταχτερό και ακριβότερο απο του φίλου τους... :) :lol: :lol: :lol:
Αυτούς σε ποιά κατηγορία θα τους εντάξουμε? :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.522
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Υπάρχει και η κατηγορία αυτών που έχοντας μέχρι δέκα δισκάκια,προσπαθούν να φτιάξουν το σύστημα όχι των ονείρων τους,αλλά αυτό που θα είναι περισσότερο φανταχτερό και ακριβότερο απο του φίλου τους... :) :lol: :lol: :lol:
Αυτούς σε ποιά κατηγορία θα τους εντάξουμε? :lol: :lol: :lol:
Στην Α φίλε μου. Μεγάλο φυτώριο η Α κατηγορία. Η Α κατηγορία είναι αυτή που έκανε τις τρύπες πολυκαταστήματα.

Reaction score
3.522
Andrew, πολυ όμορφα πράγματα μας έγραψες.
Να βρεθούμε να τα πούμε και από κοντά . Χαθήκαμε ελαφρώς.

Reaction score
0
Σίγουρα η κατηγοριοποίηση δεν είναι εύκολη. Αυτό που όμως πρέπει να γίνει σαφές (προς τον εαυτό μας) είναι τα κίνητρα της αγοράς κάποιου μηχανήματος και κάποιου μέσου.

Π.χ. Υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν την μουσική και θέλουν να την ακούν όσο πιο καθαρά και ισορρπημένα γίνεται. (είναι σαφές το κίνητρο)
Άλλοι απλά θέλουν να κάνουν επίδειξη στους φίλους και στις γκόμενες και αγοράζουν ακριβά μηχανήματα χωρίς να καταλαβαίνουν τι πληρώνουν και γιατι. Ίδιον αυτών είναι ότι τα μηχανήματα πρέπει να είναι όμορφα εξωτερικά. Φυσικά δεν τα ανοίγουν σχεδόν ποτέ.

Άρα για να μην βάζουμε ταμπέλες καλό είναι να ξέρουμε τι θέλουμε από τον ήχο και την εικόνα, να διαβάσουμε αρκετά και να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλα αυτά τα περίεργα που γράφουν πάνω οι συσκευές (μάλιστα η γνώση είναι ελευθερία από τις διαφημιστικές "κριτικές" στα περιοδικά), να εντοπίσουμε τι μπορεί να ανεβάσει την τιμή από κάποιο μηχάνημα , να ακούσουμε πολλά μηχανήματα κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες για να διαγνώσουμε τις διαφορές και μετά από πολλές πολλές ώρες ακρόασης (ή αντίστοιχα θέασης) θα είμαστε σε θέση να αγοράσουμε κάτι γνωρίζοντας οι ίδιοι το γιατί και να μπορούμε να υπολογίσουμε εμείς τον λόγο ποιότητας προς τιμή.

Έχω δει ανθρώπους να ακούν πράγματα που δεν υπάρχουν επειδή διάβασαν ψευτοκριτικές σε περιοδικά δήθεν high-end. Θέλει προσοχή και υπομονή το πράγμα.
Από την άλλη ξέρω μουσικούς που καταλαβαίνουν διαφορές ανάλογα με την μάρκα μπαταρίας έχουν στα εφέ τους ή ανάλογα με την θέση των μηχανημάτων στον χώρο, αλλά αυτοί έχουν ακούσει χιλιάδες φορές το ίδιο πράγμα το οποίο πια λόγω της εμπειρίας αυτής είναι σχεδόν reference για αυτούς.

have fun

Reaction score
1.380
Νίκος Τσαρουχάς said:
Στους μ@λ@κες...
Προσωπικα αυτη η κατηγορια μου σπαει τα νευρα, αλλα δεν μπορεις να αρνηθεις σε καποιον να κανει αυτο που του αρεσει. Δυστυχως, υπαρχουν καποιοι που χρησιμοποιουν τη μουσικη μονο για αξιολογηση μιας ή περισσοτερων συσκευων. Λογικο ειναι ο αριθμος των 50CD ή βινυλιων να ειναι υπεραρκετος για οσους ανηκουν σε αυτη την κατηγορια.

Reaction score
3
sdragou said:
Σίγουρα η κατηγοριοποίηση δεν είναι εύκολη. Αυτό που όμως πρέπει να γίνει σαφές (προς τον εαυτό μας) είναι τα κίνητρα της αγοράς κάποιου μηχανήματος και κάποιου μέσου.

Π.χ. Υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν την μουσική και θέλουν να την ακούν όσο πιο καθαρά και ισορρπημένα γίνεται. (είναι σαφές το κίνητρο)
      Άλλοι απλά θέλουν να κάνουν επίδειξη στους φίλους και στις γκόμενες και αγοράζουν ακριβά μηχανήματα χωρίς να καταλαβαίνουν τι πληρώνουν και γιατι. Ίδιον αυτών είναι ότι τα μηχανήματα πρέπει να είναι όμορφα εξωτερικά. Φυσικά δεν τα ανοίγουν σχεδόν ποτέ.

Άρα για να μην βάζουμε ταμπέλες καλό είναι να ξέρουμε τι θέλουμε από τον ήχο και την εικόνα, να διαβάσουμε αρκετά και να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλα αυτά τα περίεργα που γράφουν πάνω οι συσκευές (μάλιστα η γνώση είναι ελευθερία από τις διαφημιστικές "κριτικές" στα περιοδικά), να εντοπίσουμε τι μπορεί να ανεβάσει την τιμή από κάποιο μηχάνημα , να ακούσουμε πολλά μηχανήματα κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες για να διαγνώσουμε τις διαφορές και μετά από πολλές πολλές ώρες ακρόασης (ή αντίστοιχα θέασης) θα είμαστε σε θέση να αγοράσουμε κάτι γνωρίζοντας οι ίδιοι το γιατί και να μπορούμε να υπολογίσουμε εμείς τον λόγο ποιότητας προς τιμή.

Έχω δει ανθρώπους να ακούν πράγματα που δεν υπάρχουν επειδή διάβασαν ψευτοκριτικές σε περιοδικά δήθεν high-end. Θέλει προσοχή και υπομονή το πράγμα.
Από την άλλη ξέρω μουσικούς που καταλαβαίνουν διαφορές ανάλογα με την μάρκα  μπαταρίας έχουν στα εφέ τους ή ανάλογα με την θέση των μηχανημάτων στον χώρο, αλλά  αυτοί έχουν ακούσει χιλιάδες φορές το ίδιο πράγμα το οποίο πια λόγω της εμπειρίας αυτής είναι σχεδόν reference για αυτούς.

have fun
Καλώς ήρθες στην παρέα και μας θύμισες μερικά ξεχασμένα πράγματα.
Ομως ακόμη και αυτούς που δεν ανοίγουν κάν τα μηχανήματα,γνώμη μου είναι να μην τους κατηγορούμε,γιατί έτσι την βρίσκουν. :)
Ομως,μακρυά απο εμάς... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Έχεις δίκιο. Κάποιον που θέλει να κάνει επίδειξη τον καταλαβαίνω και δεν τον κατηγορώ αρκεί να μην το παίζει παντογνώστης πάνω στον ήχο.

Πιο πολύ ήθελα να δηλώσω την αντίθεσή μου στο ψεύτικο. Δήθεν ακούω την διαφορά στα πρίμα και δήθεν το μπάσσο είναι πιο σφαιρικό και η εικόνα είναι πιο όμορφη κλπ
Η πλάκα είναι ότι χρησιμοποιούν και τις ίδιες εκφράσεις με τα περιοδικά. Γιατί αν δεν το ακούς πώς να το περιγράψεις?!?

Όσο για την βιβλιοθήκη. Να περιγράψω και μία άλλη κατηγορία.
Αυτούς που έχουν την δυνατότητα να έχουν περί τα 100 - 150 αυθεντικά CD και μερικά με κόπο καλοδιατηρημένα LP αλλά τα έχουν αποκτήσει μετά από ακρόαση πολλών πειρατικών mp3, κασσετών, CD κλπ.
Δηλαδή αυτά που θέλω να τα ακούω (και αξίζει να τα ακούω) καθαρά, ισορροπημένα, ζωντανά τα αγοράζω (και επιβραβεύω και τον δημιουργό έτσι). Τα υπόλοιπα, τα οποία δεν χάθηκε και ο κόσμος να ψαλιδίζονται τα πρίμα από την ψηφιποίηση ή να παραμορφώνονται τα μπάσσα κλπ... mp3 και άγιος ο Θεός.

Δυστυχώς δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να διαθέτουν μεγάλα ποσά για την ψυχαγωγία τους ακόμα και αν το αυτί τους έχει την δυνατότητα να αναγνωρίσει την διαφορά στην ποιότητα. Πρέπει και αυτούς να τους αγκαλιάζει μια κοινώτητα σαν και αυτή του AVsite με κατανόηση και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια ώστε με τα χρήματα που διαθέτουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Έχω νιώσει μειωνεκτικά απέναντι σε ανθρώπους με πανάκριβα (και ταυτόχρονα πολυ ποιοτικά) σετ οι οποίοι όταν τους ζήτησα την βοήθειά τους για να αγοράσω ενισχυτή της τάξης των 700 euro σχεδόν με κορόιδευαν χωρίς καν να μπορούν να μου εξηγήσουν τι διαφορά θα έχει απο τον δικό τους των 5000...

Από την άλλη δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε για ακριβά μηχανήματα επειδή κάποιοι μπορεί να νιώσουν μειωνεκτικά. Αρκεί να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε την επιλογή μας με επιχειρήματα.

Ελπίζω να έγινα σαφής και να μη σας κούρασα πολύ... Στο κάτω κάτω ο λόγος που γράφτηκα στο site είναι να μοιραστώ τις γνώσεις μου και πολύ περισσότερο να ακούσω με προσοχή τις δικές σας εμπειρίες και γνώσεις.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν :)

Reaction score
3
Θέλω να πιστεύω ότι η παραμονή σου εδώ θα είναι ευχάριστη και εποικοδομητική για όλους μας.
Πίστεψέ με,σε όλους μας αρέσουν τα ακριβά μηχανήματα ή οι μεγάλες δισκοθήκες,άσχετα αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε για διάφορους λόγους.

Δεν πρέπει να κακίζουμε κανέναν,απλώς με υπομονή,παραδείγματα και ακροάσεις να τον κάνουμε να καταλάβει την διαφορά του άσπρου απο το μαύρο.

Δεν γνωρίζω πόσο καιρό μας παρακολουθείς,για να γνωρίζεις ότι κατα τακτά χρονικά διαστήματα κάνουμε διάφορες συγκεντρώσεις ταυτόχρονα με ακροάσεις,με σκοπό να καταλάβουμε ή να απορρίψουμε κάποια πράγματα μπερδεμένα και κάποιους μύθους.

Το άλλο Σαββάτο στην Ηχοέκφραση έχουμε κάποιο τέτοιο event,ακρόαση ψηφιακών ενισχυτών,όπως αυτό είναι γραμμένο στην κατηγορία AUDIO.
Εάν θέλεις και μπορείς,έλα για να γνωριστούμε απο κοντά. :D

Reaction score
3.522
Αγαπητέ sdragou, καλωσόρισες στο φόρουμ μας.
Εδω θα συναντησεις ανθρώπους απο όλες τις κατηγορίες Α-Δ.

Ενα όμως είναι το σίγουρο. Οταν μια μέρα φύγουμε όλοι μας , και αφού θα έχουμε κάνει όλες τις πιθανες αναβαθμίσειις θα αφήσουμε τα συστήματα στους τυχερούς της Δ κατηγορίας.

:lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.522
Γραφαμε ταυτόχρονα και το quote σου δεν είναι ανημερωμένο με το τελευταίο patch.

Reaction score
14
sdragou said:
Έχω νιώσει μειωνεκτικά απέναντι σε ανθρώπους με πανάκριβα (και ταυτόχρονα πολυ ποιοτικά) σετ οι οποίοι όταν τους ζήτησα την βοήθειά τους για να αγοράσω ενισχυτή της τάξης των 700 euro σχεδόν με κορόιδευαν χωρίς καν να μπορούν να μου εξηγήσουν τι διαφορά θα έχει απο τον δικό τους των 5000...
Έγραψες πολύ μεγάλη κουβέντα....
Ή αλλιώς περιέγραψες ....άλλη μια κατηγορία ανθρώπων που ευδοκιμούν στην Ελλάδα κυριώς.

Όσο πιο ακριβό τόσο πιο καλό.
Με οικονομικά κριτήρια πάντα και ποτέ με ποιοτικά ή ποσοτικά.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι  δεν κάνουν ποτέ την συνειρμική σύνδεση value for money.
Επιζητούν πάντα το "απόλυτο" με οικονομικά κριτήρια χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι με αυτό τον τρόπο χάνουν την ουσία.
Η αντίληψη τους γύρω από την δομική αξία των πραγμάτων - ότι κι αν είναι αυτά - είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη.
Αποτελούν τα καλύτερα θύματα του εισαγωγέα που φέρνει κάτι με 1 δραχμή και το πουλάει  10.
Ταυτόχρονα είναι τυφλά και αέναα θύματα του marketing και της brand-ας που αυτό χτίζει .

Είναι αυτοί που εγώ περιγράφω ως..."πελάτες".

Reaction score
3.522
preve said:
sdragou said:
Έγραψες πολύ μεγάλη κουβέντα....
Ή αλλιώς περιέγραψες ....άλλη μια κατηγορία ανθρώπων που ευδοκιμούν στην Ελλάδα κυριώς.

Όσο πιο ακριβό τόσο πιο καλό.
Με οικονομικά κριτήρια πάντα και ποτέ με ποιοτικά ή ποσοτικά.
Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ την συνειρμική σύνδεση value for money.
Επιζητούν πάντα το "απόλυτο" με οικονομικά κριτήρια χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι με αυτό τον τρόπο χάνουν την ουσία.
Η αντίληψη τους γύρω από την δομική αξία των πραγμάτων - ότι κι αν είναι αυτά - είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη.
Αποτελούν τα καλύτερα θύματα του εισαγωγέα που φέρνει κάτι με 1 δραχμή και το πουλάει 10.
Ταυτόχρονα είναι τυφλά και αέναα θύματα του marketing και της brand-ας που αυτό χτίζει .

Είναι αυτοί που εγώ περιγράφω ως..."πελάτες".
Παιδιά ηρεμήστε λιγο, το θέμα αυτό δεν το ανέβασα για να βγάλει ο καθένας τα αποθημένα που έχει με τα ακριβά συστήματα και με τους κατόχους τους.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όσο θέλετε να τα παρουσιάσετε μερικές φορές.

Πολυ καλό και ακριβό Hi-End υπάρχει και πάντα θα υπάρχει.

Reaction score
3.522
Το καλό HiEnd θέλει πολύ δουλειά, έρευνα και φυσικά αρκετό χρήμα.
Μουσική απολαμβάνεις και από ένα discman με ένα καλό ζευγάρι ακουστικά.  To ζητούμενο στο Hi-End δεν είναι τελικά μόνο η μουσική αλλά και ο τρόπος που αυτή αναπαράγεται.
Ειναι πολλοί που αν το σύστημα δεν πάιζει καλα, δεν μπορούν να απολαύσουν τη μουσική που ακούνε στο σπίτι τους.
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ αν δεν παίζει καλά το σύστημα κουράζομαι και φεύγω

(καλή δικαιολογία και για την σύζυγο)

Γυναίκα δεν παίζει καλά το σύστημα σήμερα.  Φεύγω, θα γυρίσω αργά.

Reaction score
0
g.kar said:
Andrew, πολυ όμορφα πράγματα μας έγραψες.
Να βρεθούμε να τα πούμε και από κοντά . Χαθήκαμε ελαφρώς.
Οντως.
Σκεψου οτι δεν εχω παει ακομα να παραλαβω την καρω σημαια (sorry Δασκαλε) 8)

Γυναίκα δεν παίζει καλά το σύστημα σήμερα. Φεύγω, θα γυρίσω αργά.
Το παραπανω παντως ειναι μια καλη αφορμη να συζητησουμε απο κοντα τις "κατηγοριες" σου Α,Β,Γ,Δ. :D

Η αληθεια ειναι ομως οτι το θεμα που ανοιξες "ΚΑΙΕΙ" και μεσα απο τα αποθημενα του καθενος μας , βγαινουν αληθειες .
Eτσι μ΄αυτον τον τροπο- Θεμα σου σιγα σιγα καθαριζει και η ομιχλη που υπαρχει γυρω απο το hi end.
Τονιζω και παλι οτι το θεμα που ανοιξες ειναι Παααααρα Πολυ Ωραιο.
Μπορει ο καθενας απο μας, συμμετεχοντας στο topic αυτο ,
να δει τι εικονα εχει ο ιδιος αλλα και οι υπολοιποι για ενα κοινο τοπο ,μια κοινη αγαπη ,το hi end.
Πως το αντιλαμβανεται ο ιδιος αλλα πως το αντιλαμβανονται και οι αλλοι.
Αυτο οδηγει και σε ενα ειδος αυτογνωσιας.
Σε καποιο παλιοτερο θεμα ειχε αναφερθει ο "πολιτικος " :wink: ορος εσωστρεφεια γυρω απο το hi end.
Το topic αυτο ειναι μια καλη αφορμη για να καταργηθει.

Υ.Γ.Mac ξερω οτι εχω παρει πολλες απουσιες .
Θα μεινω στην ιδια; :lol:

Reaction score
14
g.kar said:
Παιδιά ηρεμήστε λιγο, το θέμα αυτό δεν το ανέβασα για να βγάλει ο καθένας τα αποθημένα που έχει με τα ακριβά συστήματα και με τους κατόχους τους...........

????????? :?

Ποιος έγραψε για Hi-End;
Για κατηγορίες ανθρώπων δεν γράφουμε; :roll:

Reaction score
5
g.kar said:
Παιδιά ηρεμήστε λιγο, το θέμα αυτό δεν το ανέβασα για να βγάλει ο καθένας τα αποθημένα που έχει με τα ακριβά συστήματα και με τους κατόχους τους.
Και ποιός είναι πραγματικά ο λόγος που το ξεκίνησες; Για να επιβεβαιωθεί σε ποιά κατηγορία ανήκεις; Για να εξομολογηθείς ότι ανήκεις στην Α, και να φύγει ένα βάρος από πάνω σου; :lol:
Το θέμα είναι ότι φθόνος και ζήλια για τα χρήματα που απαιτούνται για hi-end μηχανήματα, υπάρχει. Το είχα νιώσει αυτό, όταν τα μηχανήματα που είχα στην κατοχή μου κάποτε, κόστιζαν όσο ένα τριάρι στους Αμπελοκήπους (δεν λέω, ούτε με ενδιαφέρει αν ήταν Hi End). Από την άλλη, αυτοί που τα χαλάνε τα χρήματα ΔΕΝ σημαίνει ότι ευχαριστιούνται από τις διαφορές που ακούνε. Μάλλον χαίρονται με το ότι κατάφεραν να μπουν σε ένα 'club'...γιατί όλοι μας θέλουμε κάπου να ανήκουμε, αλλά κάποιοι θέλουν να αυτοεπιβεβαιώνονται.

g.kar said:
To ζητούμενο στο Hi-End δεν είναι τελικά μόνο η μουσική αλλά και ο τρόπος που αυτή αναπαράγεται.
Ελπίζω να μην το εννοείς αυτό, αλλιώς έπρεπε όλοι οι hiendάδες να μην ακούνε μουσική, αλλά tone generators :p

Βρε, μπας και οι hiendάδες έχουν απωθημένα, και όχι οι υπόλοιποι πτωχοί;;;; :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ak1s said:
g.kar said:
To ζητούμενο στο Hi-End δεν είναι τελικά μόνο η μουσική αλλά και ο τρόπος που αυτή αναπαράγεται.
Ελπίζω να μην το εννοείς αυτό, αλλιώς έπρεπε όλοι οι hiendάδες να μην ακούνε μουσική, αλλά tone generators :p
Φυσικά και δεν είναι μόνον η μουσική το ζητούμενο. Αν ήταν τότε τι κάνουμε εδώ μέσα όλοι εμείς? Ας πάρουμε ένα τρανζιστοράκι και βουρ για την κατηγορία της μουσικής. Σαφέστατα το χόμπυ ξεκινάει από την αγάπη για την μουσική. Όταν έρχεσαι σε επαφή όμως με πολύ καλούς αναπαραγωγείς αυτής, συνειδητοποιείς ότι ενδεχομένως να αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά πράγματα με την βοήθεια των μηχανημάτων.

Το γιατί αυτό πρέπει να αποτελεί απωθημένο δεν μπορώ να το καταλάβω Άκη. Γενικώς όλα τα πολύ πειράζουν. Από την άλλη το πόσο είναι το... πολύ, είναι πολύ σχετικό και κυρίως έχει να κάνει με το βάθος της τσέπης του καθενός.

Η κατηγοριοποίηση δεν γίνεται για να τουφεκίσουμε αμέσως μετά τους μη κατά την άποψή μας σωστούς ή τους διαφωνούντες. Περισσότερο για λόγους αυτοκριτικής γίνεται και έτσι πρέπει να το δείτε.

Reaction score
0
Συμφωνώ...
Στο κάτω κάτω το τι είναι ακριβό είναι απολύτως σχετικό, ανάλογα με το εισόδημα του καθενός.
Απλά προτρέπω για κατανόηση μεταξύ των "κατηγοριών" και για βοήθεια αφού γίνει η "διάγνωση" για την "θεραπεία".

Για παράδειγμα...

Έψαχνα για να βρώ ενισχυτή γύρω στα 700 euro όπως προείπα. Χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια (αφού περιγελούσαν οι "σχετικοί") επέλεξα τον Rotel RA-03.
Δεν μου είπε κανείς Χριστιανός (ή μη) ότι δεν θα είναι σε θέση να οδηγήσει τα ηχεία μου... και ότι σε 1 μήνα θα έβγαινε το ίδιο μοντέλο για "δύσκολα" ηχεια..
Αποτέλεσμα: τώρα έσκασα 1000euro ακόμα για να πάρω καινούργιο και εύχομαι κάποιος χωρίς απαιτήσεις σε ηχεία να αγοράσει τον Rotel... :(
Με 1700 euro και βοήθεια, από κάποιον που θα ήταν πρόθυμος να μου δώσει θα, είχα κλάσσεις ανώτερο ενισχυτή..

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.930
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv