Σε ποιους δορυφορους παιζεται το "παιχνιδι" ??

Reaction score
0
Παιδια μιας και σε κανα διμηνο το πολυ θα ειμαι και εγω καινουριος στο αθλημα ρωταω για να μαθαινω..

Βασικα ακουω για δυο δορυφορους με πλουσιο προγραμμα:
Τον ASTRA και τον HOTBIRD.
Οτι δηλ., αυτοι ειναι οι δυο κυριοι δορυφορει και μπορεις να τους στοχευσεις με ενα πιατο και δυο lnb.
Τωρα εχει μπει και αυτος o HELLAS SAT στην μεση και δεν ξερω τι αναμεταδιδει αυτος..

Ενδιαφερομαι ως επι το πλειστον για ταινιες, ντοκυμαντερ(παντως ειδους) και σπορ..
Εχω ακουσει για κατι TurkSat που παιζουνα και πολλες αμερικανικες σειρες αλλα δεν ξερω τι παιζει με την στοχευση...

Μιλαω παντα για Αθηνα.

Ποιος ειναι ο καλυτερος συνδιασμος που εχετε δοκιμασει με ενα πιατο και πολλα LNBs στην Αθηνα ?

Επιπλεον αν θελω και nova, στοχευω καποιον συγκεκριμενα ?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
H NOVA είναι στον Hotbird στις 13 μοίρες. Όντως ο καλύτερος συνδυασμός είναι 2 lnb για τους 2 δορυφόρους ASTRA (19o) και HOTBIRD (13ο). Με ένα πιάτο 1,2-1,4 μέτρα είσαι μια χαρά για την Αθήνα.

Αν θέλεις να βλέπεις και HELLAS SAT χρειάζεσαι και δεύτερο πιάτο γύρω στα 0,8-1 μέτρα μιας και αυτός ο δορυφόρος είναι στις 39 μοίρες και δεν μπορείς να πιάνεις και HOTBIRD στις 13 και Hellas sat στις 39. Ο Ελληνικός δορυφόρος φιλοξενεί το πρώτο High-Definition κανάλι της Ευρώπης το HD1 ή αλλιώς euro 1080.

Ο TURKSAT δεν νομίζω ότι έχει κάτι ενδιαφέρον... παρολαυτά επειδή είναι στις 41 μοίρες μπορείς εύκολα να τον πιάσεις μαζί με τον Ελληνικό με ένα πιάτο 1 μέτρο...

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσεις στην συνδεσμολογία καθώς και στον σχεδιασμό και των μελοντικών σου αγορών. Σε πόσους αποκωδικοποιητές θέλεις να στέλνεις σήμα μέσα στο σπιτι κλπ.

Όποια άλλη απορία έχεις ρώτα μας...

Reaction score
0
Καταρχας ευχαριστω για την βοηθεια :)

Σε ενα δεκτη θα στελνω το σημα κατα αποκλειστικη χρηση στο δωματιο μου.
Αυτος θα ειναι ειτε ενα dreambox 7020 ειτε μια SS2 αν πεισθω οτι παιζει ΟΚ σε Linux με ολα τα καλουδια της ;)
Δυνατος ο Dreambox.

Κατα τα αλλα δεν με ενδιαφερει τοσο ο Hellas-Sat αφου κοιταξα την λιστα με τα καναλια : http://www.hellas-sat.net/index.php?cat=115

Δεν μπορω να βαλω και δευτερο πιατο οποτε στην υπαρχουσα κατασταση με ενα πιατο θα παω για Astra και ΗotBird.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πάντως με την SS2 έχεις την δυνατότητα να βλέπεις και high-Definition αρκετά από τα κανάλια αυτά (κυρίως Γερμανικά και Γαλλικά) θα εκπέμπουν στον ΑSTRA...

Reaction score
0
Ανεφερα τον Hellas-Sat γιατι ενας ηλεκτρολος μου ειπε οτι μεσω του hellas-sat γινεται αναμεταδοση για HotBird και Astra κατι που δεν γνωριζω.
Δεν τοχω ξανακούσει,ίσως είναι νέο κόλπο.

Δεν μπορω να βαλω και δευτερο πιατο οποτε στην υπαρχουσα κατασταση με ενα πιατο θα παω για Astra και ΗotBird.
...αργότερα πας σε κινητό κάτοπτρο αμα θες οπότε μια χαρά είσαι για αρχή!

Reaction score
0
Ευχαριστω για την βοηθεια.

αν το πιατο θα το βαλο στο μπαλκονι γιατι δεν υπαρχει ταρατσα, υπαρχει κινδυνος το πιατο να το χτυπησει κεραυνος ?

Οπως καταλαβαινετε αν υπαρχει τετοιος κινδυνος θα ψηθουν μαζι με την SS2 και ο υπολογιστης με ολους τους δισκους..πως λεμε bye bye love , bye bye venus :(
Οποτε αν υπαρχει τετοιος κινδυνος υπαρχει δυνατοτητα να μπει καποια ασφαλεια ή κατι τετοιο θα επηρεασει το σημα ?
Ειναι λιγο κουφη η ερωτηση αλλα εγω ανησυχω εδω που τα λεμε.

Γενικα εσεις εχετε ακουσει κεραυνο να χτυπαει πιατο το πολυ 1,5 μετρα ?

Reaction score
6
Εφοσον εχεις αλεξικέραυνο οι πθανοτητες για κατι τετοιο ειναι σχεδον μηδαμινές.
Παντως ποτε κανεις δεν πρόκειται να σε διαβεβαιώσει οτι εισαι καλυμμένος 100% μονο με αυτο.
Υπαρχουν συσκευες που συνδέονται στο καλωδιο από οπου ερχετε το σημα της κεραιας και εχουν την ιδιότητα να κοβουν την υπερβολική ταση (απο κεραυνο)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
με τους κεραυνούς και με την οργή της φύσης ποτέ κανείς δεν τα έβαλε, κανείς δεν ξέρει πού θα χτυπησει...
Πάντως μπορείς να προστατευθείς όντως με ειδικά κυκλώματα προστασίας σε σειρά με το καλώδιο, αλλά εαν φάς ισχυρό κεραυνό ακριβώς στο πιάτο, δεν θα μείνει ούτε το πιάτο!!!
Πρέπει να είσαι στενός συγγενής με γνωστό... πολιτικό για να το πάθεις αυτό!!!

Τα κυκλώματα προστατεύουν απο υπερτάσεις ψαλιδίζοντας και διακόπτοντας την ροή του ρεύματος , αλλά όλα έχουν τα όρια τους...
Το αλεξικεραυνο πάντως κάνει καλή δουλειά.

Ξεκίνα με Hotbird και Astra , δηλαδή με 2 Lnb και το μέλλον θα δείξει.
Πάντως κινητό κάτοπτρο Diseqc πέραν των 1,2 μέτρων δεν θα μπορεσει να κινηθεί.
Μετά πάς σε κινητό πιάτο με positioner και actuator. Μεγάλα κόλπα δηλαδή.

Υπάρχει βέβαια και η λύση αυτή

"WAVE FRONTIER ...
για λήψη HellasSat- Astra 28-19 - W2- Hotbird- Sirius- Thor με ένα πιάτο.
η καταπληκτική κεραία της wave frontier με άνοιγμα 45 μοιρών και δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι 16 LNBs για 16 διαφορετικούς δορυφόρους
π.χ. Hellas SAT 39 east μέχρι Thor 1 west"...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7