Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Reaction score
164
Να ρωτήσω κάτι; Αν πεθάνει το BR, θα πρέπει να το βγάλω από το PS3; Φοβάμαι μήπως βρωμίσει!

Reaction score
27.120
ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ AV ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 33 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΑΠΑΡΙΘΜΩ.1. ΜΕΤΑΞΥ MULTI CASETE -ΚΟΙΝΩΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΚΑΙ 8 TRACK ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ.2. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ VIDEO VHS-BETA-2000 ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ Τ ΑΛΛΑ ΔΥΟ. ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.3. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΧΑΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ BLUE KAI HD DVD ΜΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ DVD. ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ. ΗΔΗ ΣΤΑ ΠΙΣΙ ΤΑ ΒΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΙΥΣΔΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΕΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ 2000 ΚΑΙ ΔΕΝ Τ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΨΟΜΕΘΑ....

Reaction score
1.844
Απάντηση: Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Κε Ιδρυτά, με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα η Χώνυ, δύσκολο το βλέπω, να βγάλει την πενταετία. Μάλλον θα 'χουμε και κει πρόωρες εκλογές. :101:

Reaction score
1
Αν έλεγε ότι σε 5 χρόνια θα είναι η αρχή του τέλους τότε θα έλεγα ναι.

Μάλλον η άποψη του θα βασίζεται στην αναμενόμενη ανάπτυξη υποδομών fiber to home.

Σε 5 χρόνια αρκετές χώρες, πολύ πιθανόν και η Ελλάδα θα έχουν τέτοιες υποδομές με ταχύτητες 100Μbit/s σε κάθε σπίτι.

Σε πάρα πολλές χώρες όμως, αυτό θα αργίσει άρα το Bluray θα παραμείνει στην αγορά για τους καταναλωτές που δεν θέλουν η δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το νέο τρόπο διανομής.

Με τέτοιες συνδέσεις και με τηλεοράσεις που έχουν λογισμικό για σύνδεση με υπηρεσίες του Ιντερνετ που προσφέρουν οπτικοακουστικό υλικό, θα είναι δυνατό κάποιος να μην χρειάζεται να αγοράζει το δισκάκι για να δει μια ταινία.

Για αρκετούς από μας αυτό ήδη συμβαίνει σήμερα. Απλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη (για τον μέσο θεατή). Αυτό όμως αλλάζει.

Ύπάρχουν ήδη λύσεις όπως το media center, media portal και Sagetv που μέσω της τηλεόρασης με το τηλεχειριστήριο μπορούμε να βλέπουμε Βιντεο απο youtube, google video και άλλες πηγές. Απλά η ποιότητα δεν είναι αρκετά καλή.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Να ρωτήσω κάτι...

Θεωρείτε ότι αυτή την στιγμή το blu-ray ζει;

Εμένα μου φαίνεται ότι φυτοζωεί, και όπου να 'ναι θα τον κλάψουμε τον μακαρίτη...

Reaction score
134
Καλά μην τρελαθούμε τώρα.Το ότι σε 5 χρόνια θα βγει καινούργιο φόρματ είναι τρελή μούφα.

Εδώ το blu ray στο οποίο έχουν επενδύσει τρελά λεφτά οι εταιρίες για διαφήμιση και πάλι ζορίζεται να γίνει mainstream και μου λένε ότι θα βγει και καινούργιο φόρματ?Με τι προοπτικές θα γίνει αυτό και για πιο σκοπό?

Όσο για τα online downloads ποτέ δεν θα έχουν την ποιότητα του blu ray και επίσης η υποδομή θα πάρει πολλά χρόνια να δημιουργηθεί.Αλλά και όταν δημιουργηθεί σκεφτείτε πόσο καιρό θα πάρει για να γίνει και αυτό mainstream και να το υποδεχτεί το ευρύ κοινό.

Και όσο οι άλλοι θα περιμένουν το downloading μιας ταινίας σε υποτιθέμενη HD ποιότητα εγώ θα απολαμβάνω το blu ray δισκάκι με την κορυφαία ποιότητα ήχου και εικόνας που μπορεί να μου προσφέρει.

Τόσο απλά...

Reaction score
5
Η Sony κατάφερε να μας δώσει ένα format πλήρες για να απολαμβάνουμε τις ταινίες σε απόλυτη ποιότητα. Είναι κάτι που την βοήθησε το PS3, με τους πανίσχυρους cell επεξεργαστές του.

Εσείς που πιστεύετε ότι το blu-ray δεν θα είναι στην διάθεση μας για τουλάχιστον 10 χρόνια είστε άπιστοι και θα καείτε στην πυρά γιατί αγαπάτε την microsoft και το xbox.

σοβαρά τώρα : downloads rulez. To internet ΔΕΝ θα έρθει. ΗΡΘΕ ήδη! είναι εδώ! Τα δισκάκια είναι για τους συλλέκτες των κουτιών και αυτούς που δεν μπορούν να κατεβάζουν.

Όσοι πιστεύετε ακόμα σε οπτικούς δίσκους, ξανασκεφτείτε το :139:

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Να ρωτήσω κάτι...

Εμένα μου φαίνεται ότι φυτοζωεί, και όπου να 'ναι θα τον κλάψουμε τον μακαρίτη...

:142:

Πηγα και μετρησα τα blu-ray δισκακια στα δυο μεγαλα videoclubs της πολης μου .Ειναι συνολο καμμια 40αρια :138:

Τελικα δεν εχω καταλαβει..το blu ray τωρα γεννιεται η ηδη πεθανε ?? :204::204:

θα μας τρελανουν ρε....εδω η πλειοψηφια εχει ακομα σπιτι της crt και ψαχνουν τα καινουργια φορμα..

online downloads...ναι σε ποσο καιρο και σε ποιο κοινο ακριβως ? Ναι καλα....

Reaction score
1

Εγώ πάλι δεν αρκούμαι ούτε στα δισκάκια ούτε στα fth ούτε στο internet ...

Δορυφομανία mode on

Δέκτης , HD , και ένας σκληρός ώστε να απολαμβάνω τις ταινίες όποτε θέλω εγώ , μάλιστα δε με USB μπορείς να βάλεις μία σειρά από σκληρούς χωρίς να χρειαστεί να διαγράψεις κάτι ...

Το μέλλον ώστε να είναι ευχαριστημένοι όλοι είναι το pay per month χωρίς όρια ...

Reaction score
0
Αν έλεγε ότι σε 5 χρόνια θα είναι η αρχή του τέλους τότε θα έλεγα ναι.

Μάλλον η άποψη του θα βασίζεται στην αναμενόμενη ανάπτυξη υποδομών fiber to home.

Σε 5 χρόνια αρκετές χώρες, πολύ πιθανόν και η Ελλάδα θα έχουν τέτοιες υποδομές με ταχύτητες 100Μbit/s σε κάθε σπίτι.
Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ. Από την άλλη βλέπω ISPs σε αρκετές προηγμένες χώρες (ΗΠΑ, Καναδά) να βάζουν μηνιαία downloading caps και δεν ξέρω τί να πιστέψω.

Reaction score
4
Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ. Από την άλλη βλέπω ISPs σε αρκετές προηγμένες χώρες (ΗΠΑ, Καναδά) να βάζουν μηνιαία downloading caps και δεν ξέρω τί να πιστέψω.
Δηλαδη θα σου βγαινει 3 ταινιες τον μηνα και τα ρεστα για σερφαρισμα.

Reaction score
0
Δηλαδη θα σου βγαινει 3 ταινιες τον μηνα και τα ρεστα για σερφαρισμα.
3 όχι (δεν έχουν το ίδιο μέγεθος με τα BD), αλλά βάλε μαζί παιχνίδια, σειρές, μουσική, youtube κλπ. και φευγουν σφαίρα τα GB.

Reaction score
4
3 όχι (δεν έχουν το ίδιο μέγεθος με τα BD), αλλά βάλε μαζί παιχνίδια, σειρές, μουσική, youtube κλπ. και φευγουν σφαίρα τα GB.
Ενταξει 3 δεν θα βγαινουν.
Αλλα αμα θελουμε να ειμαστε σωστοι και να μιλαμε για πληρη αντικατασταση τους τοτε θα πρεπει να συμπεριλαβουμε μεσα και την ποιοτητα στην εικονα και τον ηχο 7.1 και τα εξτρα.

LM

Reaction score
4
Την αλλαγή πολλών πραγμάτων θα φέρουν, εάν υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, τα δίκτυα οπτικών ινών. Εκεί θα βλέπεις από τοπικούς σερβερς του παρόχου με τη λογική του pay per view. Σκεφτείτε HD τηλεόραση, απομακρυσμένη αποθήκευση μεγάλων αρχείων κλπ. Αλλά το "μπούκωμα" του παγκόσμιου διαδικτύου σημαίνει όρια στα p2p, τρελό traffic shaping κοκ. Άρα το BR των (πιθανόν μελλοντικών) 400 Gb και των ineractive υπηρεσιών (όρα οπτικές ίνες) έχει μέλλον, μέχρι τουλάχιστον τα σοβαρά breakthroughs στην 3D αποθήκευση και απεικόνιση.
Εκτός θέματος υστερόγραφο: Συγγνώμη για τη χρήση πολλών ξενικών όρων...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Σιγα, μην βαρατε!
Δεν τα λεω εγω.
Αλλος φταιει.
Μεχρι να ησυχασουμε απο τον Ν. Σχοινα και τον...Nubiru του, αλλος μας παρουσιαστηκε:142:

Reaction score
6

Να ρωτήσω κάτι...

Πολύ σωστή παρατήρηση…
Εχει περάσει σχεδόν ενάμιση χρόνος που περιμένουμε να αναστηθεί το Bluray και εδώ μιλάμε για τον θανατο του.
Δεν ξέρω αν θα χαθεί σε 3 η 5 χρόνια αλλα το σίγουρο είναι πως αν δεν κανει άλματα από σημερα μεχρι τα Χριστούγεννα τοτε θα το φαει η μαρμάγκα.
Δεν υπάρχουν πλεον άλλες δικαιολογίες.
Ο αντιπαλος HDDVD δεν υπάρχει εδώ και μηνες , το καλοκαίρι πέρασε…ε επιτέλους….

Οσον αφορά τα download και εκει υπάρχει κριση.
Τι παει να πει downloads rulez;;
Αν δεν υπάρξει αύξηση των νεων τιτλων τοτε κολοκύθια download.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.896
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster