Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Reaction score
1
Απάντηση: Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Το θεμα είναι πως η υψηλή ανάλυση μεχρι σημερα δεν εχει πείσει για την αξια της.…
Αυτος ειναι και ο κυριοτερος λογος, πιστευω, της στασιμοτητας. Εχουν ερθει αρκετοι φιλοι στο σπιτι και εχουν δει φυσικα μονο υψηλη ευκρινεια.
Μπορει να εχουν παθει την πλακα τους αλλα κανεις μεχρι στιγμης δεν εβαλε το χερι στην τσεπη για να μπει στον "μαγικο κοσμο" των 1080 γραμμων!

VG

Reaction score
0
Ειναι σαφες οτι το HD μπορει να ειναι εντυπωσιακο,αλλα πρεπει να μπεις στην λογικη να εχεις μια καλη οθονη υψηλης τεχνολογιας και να βλεπεις ταινιες γυρισμενες σε HD κ.ο.κ.,ολα αυτα ειναι διαστημικα εν μεσω οικονομικης υφεσης και σε ενα (παγκοσμιο) κοινό που στην τηλεόραση βλεπει κυριοτερα ειδησεις και σόου αμφιλεγομενης ποιοτητας.

Reaction score
1
Αραγε αν πιάσεις έναν μέσο Ευρωπαίο (μή Ελληνα) στο δρόμο και τον ρωτήσεις τι είναι το BR θα ξέρει;;;

Πάντως καλά τα λέει ο cinemusic... ξέρετε πολλούς εκτός από εμας τους βλαμμένους που θα καταλαβαίνανε την διαφορά;

Απλό εντελώς θεωριτικό σχόλιο (αν αντί να κάνανε τα pixel Χ 5 κάνανε τα καρέ Χ 5 όλοι θα βλέπανε διαφορά... αλλά εγώ δεν θα αγόραζα)

Reaction score
49

Ωχ…ωχ… ξύπνησε η playstation-ολατρεία ….
Δεν ξεκίνησα εγώ την κουβέντα φιλαράκι!!
Ξεκινήσατε το θάψιμο (ξεχάσατε το «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί» :136:) και πρέπει να ακουστεί και η άλλη όψη του νομίσματος......

Το dvd ξεκίνησε όπως λεει πολύ σωστα ο unf το 97 ( και όχι το 2000 με το ps2) και μάλιστα στα μολις δυο χρονια το συνοικιακό βιντεο κλαμπ της γειτονια μου ( όχι κάποιας αλυσίδας) μετρουσε πανω από 350 τιτλους ( αριθμημένοι με τον κωδικο ενοικίασης) και αυτό ηταν η αιτια για να αγοράσω εκεινη την στιγμη player ( δεν περιμενα την παιχνιδομηχανη όπως και πολύ αλλοι για να πάρουμε player)
Μάλιστα από τα μεσα του 2000 και ενώ μεχρι εκείνη την στιγμη βγαίνανε πρωτα οι βιντεοκασσετες, αυτό αλλαξε και αρκετοί τίτλοι κυκλοφορούσαν πρώτα σε dvd και μετα από 10 μερες σε vhs ( δειγμα της προώθησης του νεου φορματ και ποσο πίστεψαν οι διανομείς σε αυτό)
Σημερα η εικόνα των 70 περιπου τιτλων που κυκλοφορουν σε BR είναι απογοητευτική γιατι πολύ απλα προκειται για εργο κατά 95% μονο της Sony πραγμα που δεν συνέβαινε στην αρχη του dvd που οι τιτλοι ηταν υποθεση ολων των διανομέων.
Το DVD σαν format δεν ξεκίνησε το 2000. Σωστά. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα πως όταν εμφανίστηκε ΚΑΙ το PS2 ξεκίνησε η αγορά να κινείται γρηγορότερα προς τα δισκάκια και άρχισε να βάζει στην άκρη τις VHS και στη θέση τους τα δισκάκια.
Να θυμήσω όμως ότι τότε υπήρχε μόνο το παλιό (VHS) και το καινούριο (DVD).
Οπότε οι εταιρίες διανομής ήταν πιο σίγουρες για τις επενδύσεις τους και ευκολότερα θα περνούσαν στο νέο παιχνίδι με τα δισκάκια.
Παρ' όλα αυτά, όπως προείπα, τα δισκάκια έκαναν την εμφάνισή τους σαν πρώτη προβολή (προηγήθηκαν των VHS δηλαδή) στα μέσα του 2001 (περίπου 6 μήνες μετά την έλευση του PS3).
To θυμάμαι πάρα πολύ καλά γιατί από την μέρα που αγόρασα το PS2 τσαντιζόμουν με το σκηνικό ότι έβγαιναν πρώτα σε VHS οι ταινίες και αργότερα σε DVD.
Όπως επίσης θυμάμαι πολύ καλά ότι τότε έβρισκα πολύ εύκολα ταινίες (όταν κυκλοφορούσαν) γιατί ήταν λίγοι αυτοί με τα (ακριβά) DVDp οπότε έμεναν αρκετά ανοίκιαστα.
Και κάτι ακόμα....
Μέχρι και τα μέσα του 2001, τα videoclubs της Πάτρας έφερναν ένα δισκάκι της ταινίας (σε αντίθεση πχ τώρα που φέρνουν αρκετά εώς πολλά)

Πάμε στο σήμερα?
Η μάχη BluRay vs HD-DVD ξεκαθάρησε πριν από ελάχιστους μήνες. Οπότε λογικό είναι να βρίσκουμε στα ράφια ελάχιστους τίτλους με Ελληνικούς υπότιτλους αφού όλοι είναι από το εξωτερικό και όχι από Ελληνική διανομή (αναφέρομαι κυρίως στην κατασκευή και όχι στην εισαγωγή.....Δεν έχει μπει μήτρα κατασκευής BluRay στην Ελλάδα για τα υπάρχοντα δισκάκια)

Οπότε πως περιμένετε και φωνάζετε?
ΤΩΡΑ οι Ελληνικές εταιρίες αποφάσισαν να ρίξουν χρήμα γιατί απλούστατα περίμεναν να τελειώσει η μάχη για να μην πληρώσουν τα σπασμένα. Από εδώ και πέρα θα δούμε να αυξάνονται!! Τώρα πχ δεν είδαμε την AV να αντιδρά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???

Reaction score
20.853

Προσωπικά αδυνατώ να συνδέσω την αύξηση των πωλήσεων των DVD με το PS2. Οι περισσότεροι γνωστοί μου και συγγενείς που άρχισαν να παίρνουν/νοικιάζουν DVD δεν είχαν PS2, ασχέτως αν αργότερα πήραν για να παίζουν τα παιδιά κι όχι για να βλέπουν DVD. Ούτε εγώ έχω κανενός είδους playstation (ή άλλη κονσόλα), για αρκετό καιρό τα DVD τα έβλεπα μάλιστα μέσα από το drive του pc. Η αύξηση των πωλήσεων των DVD σχετίζεται κατά την άποψή μου με τα φτηνά player που κατάκλυσαν την αγορά, και την προώθηση μέσω των εφημερίδων και περιοδικών. Τουλάχιστον στην Ελλάδα...

Reaction score
49

Αντε παλι με τις πιστωτικές και τα δάνεια…
Ρε φιλε δεν είναι δυνατον ο αγοραστής να δινει 700 ,1000 η 2000 ευρω για τηλεοραση και ξαφνικά να κολλάει η πιστωτική του μονο όταν πρόκειται για bluray player .
Όπως επίσης δεν είναι λογικο να κολλάει μονο για την αγορα ενός τίτλου αξιας 20-30ευρω.
Το θεμα είναι πως η υψηλή ανάλυση μεχρι σημερα δεν εχει πείσει για την αξια της.
Βεβαια ξέραμε από την αρχη πως θα ηταν δυσκολο να πεισει το αγοραστικό κοινο, αλλα περιμεναμε από το BD που τοσο παιδεύτηκε με το o HDDVD,να δωσει αντίστοιχη δύναμη και για την προώθηση του.
Αντιθέτως μετα το τελος της κόντρας δειχνει αποδυναμωμένο και μάλλον ολο αυτό το διάστημα ( και δεν ξερω για ποσο ακομα) κάνει ανασύνταξη των δυνάμεων του.
Ως ποτε;;;
Άγνωστο…

Για να δει κάποιος HD πρέπει να κάνει επένδυση σε μια ακριβή αγορά που σε 2 χρόνια θα έχει γίνει πολύ φθηνότερη.
Θα χρειαστεί και BRp & AV HD & οπτικό μέσο HD (TV/ projector) και ακριβά καλώδια και και.....
Όχι Αντρέα....Δεν μπορεί να τα δώσει.
Όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε ύφεση στα οικονομικά και δεν θέλεις να το δεις.....
Το κανόνι θα σκάσει και εμείς αναρωτιόμαστε που το BluRay δεν προχωράει γρήγορα.
Σε οικονομική ύφεση και τους πελάτες να αγοράζουν DVDp με 20€.......Σιγά μην πάρουν τώρα BRp...
Έτσι δεν είχε γίνει με τα DVDp?
Αγόραζε κανείς player όταν έκανε 200-300 χιλιάρικα?
Αγόραζαν οι καμμένοι......
Όταν πέσαμε στα 200-300€ η αγορά γκάζωσε.....

Οπότε...
Σε λίγους μήνες με τους Κινέζους να στέλνουν BRp με τον τόννο, θα δείτε τι θα γίνει με την αγορά...
Με τα κινέζικα players στα 80-100€ (τόσο υπολογίζω να έχουν μέχρι το Πάσχα) θα αρχίσει το θέμα να τρέχει.....

Reaction score
49

Προσωπικά αδυνατώ να συνδέσω την αύξηση των πωλήσεων των DVD με το PS2. Οι περισσότεροι γνωστοί μου και συγγενείς που άρχισαν να παίρνουν/νοικιάζουν DVD δεν είχαν PS2, ασχέτως αν αργότερα πήραν για να παίζουν τα παιδιά κι όχι για να βλέπουν DVD. Ούτε εγώ έχω κανενός είδους playstation (ή άλλη κονσόλα), για αρκετό καιρό τα DVD τα έβλεπα μάλιστα μέσα από το drive του pc. Η αύξηση των πωλήσεων των DVD σχετίζεται κατά την άποψή μου με τα φτηνά player που κατάκλυσαν την αγορά, και την προώθηση μέσω των εφημερίδων και περιοδικών. Τουλάχιστον στην Ελλάδα...

Ούτε εγώ τα συνδέω...
Απλά χρονικά τα οριοθετώ έτσι γιατί έτσι τα είδα από τα μάτια μου να γίνονται χρονικά!!

Reaction score
20.853

Χρονικά συμφωνώ, αλλά τότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η αναφορά του PS2 στο θέμα αυτό. Συμφωνώ επίσης και με το θέμα του κόστους που αναφέρεις πιο πάνω, αν γεμίσει η αγορά φτηνά player όχι BR μόνο αλλά και UVR (ultraviolet) να κυκλοφορούσαν θα τα αγόραζε ο κόσμος...

Reaction score
1

Σε λίγους μήνες με τους Κινέζους να στέλνουν BRp με τον τόννο, θα δείτε τι θα γίνει με την αγορά...
Με τα κινέζικα players στα 80-100€ (τόσο υπολογίζω να έχουν μέχρι το Πάσχα) θα αρχίσει το θέμα να τρέχει.....
Σωστο αυτο, αλλα αληθεια που ειναι τα κινεζικα player? Γιατι αργησαν τοσο? Μηπως μυρισαν τον θανατο να ερχεται και τα παρατησαν?:142:

Reaction score
49

Χρονικά συμφωνώ, αλλά τότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η αναφορά του PS2 στο θέμα αυτό. Συμφωνώ επίσης και με το θέμα του κόστους που αναφέρεις πιο πάνω, αν γεμίσει η αγορά φτηνά player όχι BR μόνο αλλά και UVR (ultraviolet) να κυκλοφορούσαν θα τα αγόραζε ο κόσμος...

Είδες? Έπεσες στην παγίδα του Cinemusic που ανέφερε playstation-ολατρεία :137:

Η αναφορά έγινε για χρονικό προσδιορισμό κυρίως.
Βέβαια, από την άλλη, δεν είναι τυχαίο πως η Sony είναι ο βασικότερος παίκτης στην προώθηση και διαφήμιση των νέων format που φαίνεται και λόγω PS2 αλλά και λόγω PS3.

Reaction score
49

Σωστο αυτο, αλλα αληθεια που ειναι τα κινεζικα player? Γιατι αργησαν τοσο? Μηπως μυρισαν τον θανατο να ερχεται και τα παρατησαν?:142:

Εδώ Μπάμπη, παίζει και το γεγονός του κινέζικου HD format.
Που έμπλεξε ακόμα παραπάνω το θέμα......
Όμως τα κινηματογραφικά studios αποφάσισαν/ επέλεξαν και το κινέζικο format δεν μπορεί να στηριχθεί γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα και την αξιοπιστία.....

Γι αυτό και τώρα (εδώ και άνα μήνα σχεδόν) ακούστηκαν έντονα (και βγήκαν και φωτό) τα κινέζικα BRp

Reaction score
6

Δεν ξεκίνησα εγώ την κουβέντα φιλαράκι!!
Ξεκινήσατε το θάψιμο (ξεχάσατε το «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί») και πρέπει να ακουστεί και η άλλη όψη του νομίσματος......
Ποιο θάψιμο βρε Γιαννη , και ποια άλλη οψη του νομίσματος.
Εδώ απλως ενα στελεχος της Samsung (που σημειωτέον υποστήριξε και τα δυο format) κανει μια προβλέψει για την πορεία του Bluray.
Επισης υπαρχει ένα γεγονος σχετικα με τους ρυθμους χελωνας του HD σε παγκόσμιο επιπεδο και εσυ μου μιλας για την αύξηση του dvd χαρη του ps2.
Ε αυτό όπως και να το κανουμε δεν ισχύει.
Με τριετή εγκατεστημένη βαση από dvd-player δεν είναι είναι δυνατόν να μιλάμε παλι για τον σωτηρα των φορματ….
Μα τι λεμε τωρα… οταν βγήκε το ps2 είχα ήδη δεύτερο dvd player…
Υπαρχουν αριθμοι που καταρρίπτουν ευκολα αυτόν τον ισχυρισμό.
Μακαρι σημερα μετα από δυο χρονια παρουσιας του BR να υπηρχαν το πληθος των τιτλων που υπηρχαν όταν ξεκινησε το dvd.
Μιλαμε για πενταπλασιο αριθμο τιτλων σε σύγκριση με σήμερα ( παντα για το ιδιο χρονικό διαστημα )

Το προβλημα με την έλλειψη τιτλων δεν είναι μονο ελληνικό .
Αν χρειάζονται πχ 1000 τιτλοι παγκοσμίως για να βγοιυν 50 στα ελληνικά πως περιμένεις να αυξηθουν και άλλο όταν σε παγκόσμιο επιπεδο η παραγωγή κινείται εκνευριστικά χαλαρα;.

Παρ' όλα αυτά, όπως προείπα, τα δισκάκια έκαναν την εμφάνισή τους σαν πρώτη προβολή (προηγήθηκαν των VHS δηλαδή) στα μέσα του 2001 (περίπου 6 μήνες μετά την έλευση του PS3).
To θυμάμαι πάρα πολύ καλά γιατί από την μέρα που αγόρασα το PS2 τσαντιζόμουν με το σκηνικό ότι έβγαιναν πρώτα σε VHS οι ταινίες και αργότερα σε DVD.
Γιαννη , δεν θυμασαι καλα.…
Από το 1999 ειχαν αρχισει οι κοινες κυκλοφοριες vhs και dvd και μαλιστα σε καποιες περιπτώσεις όπως γραφω παραπανω οι dvd versions κυκλοφορουσαν πριν το vhs.
Χαρακτηριστικό παραδειγμα είναι καποιες ταινιες που ειχα αγοράσει εκεινη την περιδιο όπως το The Mummy ( παραγωγη του 1999- Universal ) που κυκλοφόρησε σε dvd τον Ιανουάριο του 2000, εννεα μηνες πριν βγει σε βιντεοκασέτα.
Επίσης και το Gladiator – DreamWorks,Universal ( που το ειχα χρυσοπληρώσει) βγηκε σε dvd 3 μηνες πριν την vhs version και φυσικα πριν κανει την εμφάνιση του το ps2 τέλη του 2000 αρχές του 2001.
Ένα ακόμα δειγμα της υποστήριξης και του σάλου που ειχε ξεκινήσει το dvd από το 1999 είναι και η περίπτωση του Bugs Life ( Disney) που ως παιδικό με ελληνική μεταγλώττιση ειχε κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 1999 δεκα ημέρες πριν την κυκλοφορία σε βιντεοκασέτα.

Η μάχη BluRay vs HD-DVD ξεκαθάρησε πριν από ελάχιστους μήνες. Οπότε λογικό είναι να βρίσκουμε στα ράφια ελάχιστους τίτλους με Ελληνικούς υπότιτλους αφού όλοι είναι από το εξωτερικό και όχι από Ελληνική διανομή (αναφέρομαι κυρίως στην κατασκευή και όχι στην εισαγωγή.....Δεν έχει μπει μήτρα κατασκευής BluRay στην Ελλάδα για τα υπάρχοντα δισκάκια)

Οπότε πως περιμένετε και φωνάζετε?
ΤΩΡΑ οι Ελληνικές εταιρίες αποφάσισαν να ρίξουν χρήμα γιατί απλούστατα περίμεναν να τελειώσει η μάχη για να μην πληρώσουν τα σπασμένα. Από εδώ και πέρα θα δούμε να αυξάνονται!! Τώρα πχ δεν είδαμε την AV να αντιδρά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???
Δικαιολογίες…
Για το dvd περασαν περισσότερα χρόνια μεχρι να μπορέσουν οι εταιρείες διανομής να κάνουν δικους τους τίτλους παρολα αυτά οι εισαγωγές ( εστω και δειλα) γινόντουσαν κανονικα από Αγγλια ,Ισπανια ,Ιταλια και Γερμανια.
Οι εφτα μηνες που εχουν περασει από την θάψιμο του HDDVD δεν είναι καθολου μικρος χρονος αλλα όπως εχω γραψει εδώ και μηνες ηταν αναμενόμενη η παγωμαρα. ( ειδικα σε σενα στα ελεγα και τηλεφωνικα)
Για να δει κάποιος HD πρέπει να κάνει επένδυση σε μια ακριβή αγορά που σε 2 χρόνια θα έχει γίνει πολύ φθηνότερη.
Θα χρειαστεί και BRp & AV HD & οπτικό μέσο HD (TV/ projector) και ακριβά καλώδια και και.....
Ποια ακριβή αγορα βρε Γιαννη
Ακομα και με μια tv των 42 -50 ιντσες με κοστος κατω από 1200 ευρω μπορείς να δεις εξαιρετικό HD.
Πριν μια βδομάδα προτεινα σε φιλο να αγοράσει μια πλασμα 50 ιντσών με ανάλυση 1366Χ768.
Την συνδεσα με το laptop του και ειδε εικόνα που ουτε την φανταζότανε .Μετα από αυτό ξήλωσε τον infocus (Χ2) από το ταβάνι ( ενώ κάποιοι άλλοι :142: )
Εχεις την εντύπωση πως ολοι οσοι εχουν dvd player είναι κατηγορία Hi-end και πρεπει να κανουν ιδιου επιπέδου επένδυση στην υψηλή ανάλυση αγοράζοντας ακομα και ακριβα καλωδια.
Ε όχι δα…
Αν εξαιρέσεις τα bluray players που εχουν κολλήσει στα 400 – 500 ευρω κατά τα αλλα TV και προβολείς εχουν ξεφτιλίσει τις τιμες τους ( και συνεχιζουν με γοργούς ρυθμους ακομα περισσότερο)
Δεν ειμαι πολύ αισιόδοξος πως ολοι θα τρεχουμε σε κινέζικα των 80 ευρω ( για ευνόητους λογους)

Reaction score
49

Ποιο θάψιμο βρε Γιαννη , και ποια άλλη οψη του νομίσματος.
Εδώ απλως ενα στελεχος της Samsung (που σημειωτέον υποστήριξε και τα δυο format) κανει μια προβλέψει για την πορεία του Bluray.
Το ότι βγήκε κάποιος και έκανε μία δήλωση δε μου λέει και πολλά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν ξέρουμε το παρασκήνιο μιας δήλωσης και κάτω από ποιες συνθήκες έγινε!
Το θέμα είναι πως αντί να σχολιαστεί σοβαρά το θέμα γύρισε η κουβέντα σε επικήδειους και σχολιασμούς δήθεν.

Εδώ και 3+ χρόνια, πολύ πριν ξεκινήσει η μάχη των format, που πρωτοσυζητούσαμε για HD έλεγα «υπομονή.....Για να δούμε HD υλικό από Ελληνική εταιρία θα περάσει σχεδόν 5ετία....Η αγορά ακόμα δεν είναι ώριμη για το HD»
Και έπεφταν φωνές και κραυγές ότι το HD είναι εδώ, έρχεται, δίπλα είναι......
Ορίστε....
Που είναι??

Επισης υπαρχει ένα γεγονος σχετικα με τους ρυθμους χελωνας του HD σε παγκόσμιο επιπεδο και εσυ μου μιλας για την αύξηση του dvd χαρη του ps2.
Ε αυτό όπως και να το κανουμε δεν ισχύει.
Πρόσεξε τι έχω γράψει......
Δεν είμαι υπέρμαχος του Playstation.....
Είπα (και το τόνισα μάλιστα δύο φορές) ότι χρονικά οριοθετώ τα πράγματα μέσω του playstation.
Και είπα και παρακάτω ότι καλώς ή κακώς, μας αρέσει η όχι, το Playstation ήταν ένας καλός βατήρας για να ανέβουν ακόμα ψηλότερα οι πωλήσεις των DVD (και των BluRay τώρα)

Με τριετή εγκατεστημένη βαση από dvd-player δεν είναι είναι δυνατόν να μιλάμε παλι για τον σωτηρα των φορματ….
Μα τι λεμε τωρα… οταν βγήκε το ps2 είχα ήδη δεύτερο dvd player…
Υπαρχουν αριθμοι που καταρρίπτουν ευκολα αυτόν τον ισχυρισμό.
Μακαρι σημερα μετα από δυο χρονια παρουσιας του BR να υπηρχαν το πληθος των τιτλων που υπηρχαν όταν ξεκινησε το dvd.
Μιλαμε για πενταπλασιο αριθμο τιτλων σε σύγκριση με σήμερα ( παντα για το ιδιο χρονικό διαστημα )
Βρε Αντρέα εσύ και εγώ είμαστε καμμένοι....Οι εταιρίες θα μας τα παίρνουν και θα τους λέμε και ευχαριστώ.....
Αλλά μην βλέπεις τι έκανες εσύ. Κοίτα τον κόσμο στο σύνολο....

Θέλω να δω τους αριθμούς.
Θέλω τις παγκόσμιες πωλήσεις DVDp και ταινιών σε DVD τις κρίσιμες χρονιές που συζητάμε.......
Να δούμε εν τέλει πότε ξεπετάχτηκε το DVD (χρονιά) και με πόσες πωλήσεις!!

Από την άλλη εξακολουθείς να κάνεις το ίδιο λάθος.
Συγκρίνεις την είσοδο του DVD με την είσοδο του BR.
Την στιγμή που στο DVD ο δρόμος ήταν ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα, ενώ στην περίπτωση του BR έπρεπε πρώτα να νικήσει το HD-DVD, να ηρεμήσουν τα κλίματα και μετά να μπει σε ρυθμό για άνοδο των πωλήσεων....
Και σκέψου ότι δεν αναφέρω εδώ και το κινέζικο HD γιατί θα χάσουμε την μπάλα....

Πως περιμένεις να υπάρχει 5πλάσιο πλήθος BRdiscs όταν τα 3/4 της χρονικής διάρκειας που αναφέρεις (2 έτη) το μεν DVD έτρεχε στα 100% μόνο του με αντίπαλο την αγορά ενώ το BR αντιμετώπιζε το HD-DVD, τα studios που δεν είχαν αποφασίσει που θα πάνε κοκ
Ακόμα και απεργίες σεναριογράφων έκατσαν την ίδια περίοδο.
Με λίγα λόγια ήταν ελάχιστες οι ταινίες δυναμίτες και αυτό θα γίνει ακόμα εντονότερο αυτή την περίοδο......

Το προβλημα με την έλλειψη τιτλων δεν είναι μονο ελληνικό .
Αν χρειάζονται πχ 1000 τιτλοι παγκοσμίως για να βγοιυν 50 στα ελληνικά πως περιμένεις να αυξηθουν και άλλο όταν σε παγκόσμιο επιπεδο η παραγωγή κινείται εκνευριστικά χαλαρα;.
Στα είπα και παραπάνω φιλαράκι.....

Γιαννη , δεν θυμασαι καλα.…
Από το 1999 ειχαν αρχισει οι κοινες κυκλοφοριες vhs και dvd και μαλιστα σε καποιες περιπτώσεις όπως γραφω παραπανω οι dvd versions κυκλοφορουσαν πριν το vhs.
Χαρακτηριστικό παραδειγμα είναι καποιες ταινιες που ειχα αγοράσει εκεινη την περιδιο όπως το The Mummy ( παραγωγη του 1999- Universal ) που κυκλοφόρησε σε dvd τον Ιανουάριο του 2000, εννεα μηνες πριν βγει σε βιντεοκασέτα.
Επίσης και το Gladiator – DreamWorks,Universal ( που το ειχα χρυσοπληρώσει) βγηκε σε dvd 3 μηνες πριν την vhs version και φυσικα πριν κανει την εμφάνιση του το ps2 τέλη του 2000 αρχές του 2001.
Ένα ακόμα δειγμα της υποστήριξης και του σάλου που ειχε ξεκινήσει το dvd από το 1999 είναι και η περίπτωση του Bugs Life ( Disney) που ως παιδικό με ελληνική μεταγλώττιση ειχε κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 1999 δεκα ημέρες πριν την κυκλοφορία σε βιντεοκασέτα.
Συμφωνώ με τις μεμονωμένες περιπτώσεις που αναφέρεις αλλά να σε ρωτήσω και εγώ κάτι....
Οι ταινίες που αναφέρεις από που αγοράστηκαν?
Γιατί έχω την εντύπωση πως τις είχες φέρει από έξω?

Αλλά και από έξω να μην είναι, μου αναφέρεις ταινίες του ΤΟΡ10 και ήταν λογικό να υπάρξουν εξαιρέσεις.
Δεν μπορώ να ξέρω αν όντως είναι έτσι (γιατί δεν είχα ψάξει τις ταινίες που αναφέρεις) αλλά αυτό που ξέρω είναι πως στα videoclubs τα πράγματα (στην Πάτρα τουλάχιστον) ήταν όπωψς στα ανέφερα παραπάνω.
Και το ότι ανέφερα το PS2 το έκανα για τον εξής λόγο:
γιατί πήγαινα τότε στο videoclub (και μάλιστα σε κεντρικότατο στην Πάτρα, με 3 υποκαταστήματα τότε) και τα έπαιρνα στο κρανίο γιατί έβγαιναν νέες ταινίες και τις έφερναν πρώτα σε VHS και μετά από τουλάχιστον 2-3 βδομάδες σε DVD.
Η αναφορά μου στο PS2 γίνεται γιατί με χαλούσε πολύ τότε (το κουβεντιαζα με φίλους πχ) που είχα πληρώσει 200+ χιλιάδες δρχ και υπήρχαν ελάχιστες ταινίες.
Και μιλάμε για τέλη 2000 (το είχα πάρει την 1η μέρα της κυκλοφοράς και τότε) και τουλάχιστον το μισό 2001.

Θα σε παρακαλούσα να μου βρεις στοιχεία από AV/ Videosonic/ Σπέντζος/ Προοπτική για τις πωλήσεις τους σε DVD τότε, γιατί αποκλείεται να κάνω λάθος (εκτός και αν τα δεδομένα ίσχυαν μόνο στην Πάτρα.....Τι να πω...)

Δικαιολογίες…
Για το dvd περασαν περισσότερα χρόνια μεχρι να μπορέσουν οι εταιρείες διανομής να κάνουν δικους τους τίτλους παρολα αυτά οι εισαγωγές ( εστω και δειλα) γινόντουσαν κανονικα από Αγγλια ,Ισπανια ,Ιταλια και Γερμανια.
Εδώ είναι ίσως το λάθος της SONY....
Που δεν υποχρέωσε όλες τις εταιρίες να βγάζουν δισκάκια BR με Ελληνικούς υπότιτλους για όλη την Ευρώπη (πχ να αγοράζω δισκάκι περιοχής 2 και να είμαι σίγουρος ότι θα έχει Ελληνικούς υπότιτλους)

Οι εφτα μηνες που εχουν περασει από την θάψιμο του HDDVD δεν είναι καθολου μικρος χρονος αλλα όπως εχω γραψει εδώ και μηνες ηταν αναμενόμενη η παγωμαρα. ( ειδικα σε σενα στα ελεγα και τηλεφωνικα)
Και σε σένα σου έλεγα τότε ότι το HD-DVD δεν είχε τα κότσια να νικήσει αλλά εσύ συνέχιζες να είσαι κουφός.
Και ακόμα πχ να αλλάξεις τον τίτλο της κατηγορίας σε BluRay - HD DVD.
Ακόμα και αλφαβητικά να το δούμε, το BluRay πρέπει να είναι πρώτο.......

Είδες πόσο εύκολα συνεχίζει η παγωμάρα?
Ακόμα και σε απολύτως εξειδικευμένα forums σαν το δικό μας, συνεχίζονται οι ατέρμονες συζητήσεις και φαίνεται σα να υπάρχει ακόμα θέμα προς συζήτηση......
Φαινόμαστε έξω, στον αδιάβαστο κόσμο, πως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πως το BluRay θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό ακόμα......
Ξέρεις τι πιστεύω?
Ότι μάλλον βγάζουμε τα ματακια μας με τα ίδια μας τα χέρια φίλε.....

Ποια ακριβή αγορα βρε Γιαννη
Ακομα και με μια tv των 42 -50 ιντσες με κοστος κατω από 1200 ευρω μπορείς να δεις εξαιρετικό HD.
Πριν μια βδομάδα προτεινα σε φιλο να αγοράσει μια πλασμα 50 ιντσών με ανάλυση 1366Χ768.
Την συνδεσα με το laptop του και ειδε εικόνα που ουτε την φανταζότανε .Μετα από αυτό ξήλωσε τον infocus (Χ2) από το ταβάνι ( ενώ κάποιοι άλλοι :142: )
Δεν είπα πουθενά ότι δεν μπορείς να δεις HD με τρομερή εικόνα ακόμα και με πάνελ HD ready.....
Ίσα ίσα....Έχω προτείνει ένα κάρο φορές είτε σε φίλους είτε εδώ σε μέλη, ότι στις 42 και 46 και 37 ίντσες δεν μετράει η ανάλυση για όμορφη εικόνα......
Αλλά εδώ μπορείς να το συζητήσεις άνετα και με επιχειρήματα να το τεκμηριώσεις....

Να σου προτείνω κάτι λοιπόν?
Φόρα τη μάσκα του ανόητου πελάτη, που δεν ξέρει τίποτα και πήγαινε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και ζήτησε την βοήθειά τους στην επιλογή τηλεόρασης και μηχανημάτων......
Και τότε θα καταλάβεις τι σκατά συμβαίνει.....
Εδώ άνθρωποι με γνώσεις και μπερδεύονται....
Φαντάσου τι συμβαίνει στο 80+% των ανθρώπων που δεν ξέρουν την τύφλα τους......

Και φαντάσου ότι το ίδιο λάθος κάνεις και εσύ τώρα....
Που επιμένεις ότι ένας παλιότερος (ακριβός όμως) προβολέας δεν μπορεί να προβάλει υλικό HD με καλό αποτέλεσμα.....
Αφήνω φίλους που έχουν δει στην πράξη τον προβολέα (όχι Χ2....) να πουν αν είναι καλή η εικόνα ή όχι.....Και χωρίς ψηφιακή σύνδεση.....

Εχεις την εντύπωση πως ολοι οσοι εχουν dvd player είναι κατηγορία Hi-end και πρεπει να κανουν ιδιου επιπέδου επένδυση στην υψηλή ανάλυση αγοράζοντας ακομα και ακριβα καλωδια.
Ε όχι δα…
Αν εξαιρέσεις τα bluray players που εχουν κολλήσει στα 400 – 500 ευρω κατά τα αλλα TV και προβολείς εχουν ξεφτιλίσει τις τιμες τους ( και συνεχιζουν με γοργούς ρυθμους ακομα περισσότερο)

Αν διαβάσεις τα παραπάνω θα καταλάβεις ότι δεν λέω αυτό....
Είναι πολύ εύκολο να παραμυθιαστεί κανείς και να ψάχνει 5χίλιαρα για να «ακουμπήσει το HD» αλλά όχι απαραίτητο.

Αν θέλουμε το απόλυτο, ναι, χρειάζεται......
Και ο καλός προβολέας (2.5Κ€), και το καλό player (0.4Κ€) και ο καλός ενισχυτής (1Κ€) και το καλό καλώδιο (για να μπορεί να ανέβει στα 1080p & true color κλπ) (0.2€)
Και κάτι οι βάσεις και τα ψιλά και να σου το 5χίλιαρο (αν υποθέσω ότι έχει 7κάναλο σύστημα σπίτι του ο «πελάτης»)

Μπορεί πάντα να σταματήσει πολύυυυ χαμηλότερα.
Αλλά θα έχει σχεδόν HD.....

Δεν ειμαι πολύ αισιόδοξος πως ολοι θα τρεχουμε σε κινέζικα των 80 ευρω ( για ευνόητους λογους)
Δεν είπα να τρέξουμε να αγοράσουμε BRp κίνας με 80€.
Αλλά όταν βγουν στην αγορά θα συμπαρασύρουν τις τιμές των επωνύμων....
Και όταν βγουν επώνυμα στα 150€ (τόσο τα περιμένω το Πάσχα) τα κινέζικα θα πέσουν στα 50-60€ κοκ.....

Πάντα έτσι ήταν βρε Αντρέα....
Αν δεν εμφανίζονταν τα Κιουνάι, Μασάι, ΤσουνΤσινΚίου με τις χαμηλές τιμές πως θα έπεφταν οι τιμές των DVDp τις Pioneer, της Panasonic κλπ??

Reaction score
6

Το ότι βγήκε κάποιος και έκανε μία δήλωση δε μου λέει και πολλά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν ξέρουμε το παρασκήνιο μιας δήλωσης και κάτω από ποιες συνθήκες έγινε!
Το θέμα είναι πως αντί να σχολιαστεί σοβαρά το θέμα γύρισε η κουβέντα σε επικήδειους και σχολιασμούς δήθεν.?
Γιαννη δεν υπάρχει αντίθετη άποψη σε αυτό το τοπικ, αλλα απλός σχολιασμός για το ποσο στέκει η όχι η εκτίμηση από τον κύριο της Samsung.
Αν θέλεις τωρα εσυ να σταθείς σε δυο αρνητικα σχολια για το bluray και να χάσεις την ουσία με γεια σου και χαρά αλλα η ουσία και το θεμα είναι η συγκεκριμένη συνέντευξη.
Εάν δεν έχεις να συμπληρώσεις τιποτα παραπάνω με αφορμη αυτή την δήλωση εκτος του ότι δεν σου λεει πολλά τοτε καλως, αλλα μην μην βαπτίζεις ολο το τοπικ, κηδειοχαρτο του bluray. Δεν είναι ετσι.
.
Και έπεφταν φωνές και κραυγές ότι το HD είναι εδώ, έρχεται, δίπλα είναι......
Ορίστε....
Που είναι??
Που διαφωνούμε;;
Αυτό δεν λεμε παραπανω;;
Βεβαια σε αυτην την ερωτηση θα έπρεπε να συμπληρώσεις και μια άλλη .
Γιατι το HD άνθιζε μεχρι αρχες του ετους και μετα πάγωσε όταν έμεινε μονο του bluray;;
Αυτή θα ηταν μια καλη ερωτηση αλλα ..δεν…

Δεν είμαι υπέρμαχος του Playstation.....
Είπα (και το τόνισα μάλιστα δύο φορές) ότι χρονικά οριοθετώ τα πράγματα μέσω του playstation.
Και είπα και παρακάτω ότι καλώς ή κακώς, μας αρέσει η όχι, το Playstation ήταν ένας καλός βατήρας για να ανέβουν ακόμα ψηλότερα οι πωλήσεις των DVD (και των BluRay τώρα)
Συμφωνώ πως το ps3 βοήθησε σημαντικά το bluray , τα υπολοιπα υπογραμμισμένα λογια , είναι λογια κάποιου υπέρμαχου

Από την άλλη εξακολουθείς να κάνεις το ίδιο λάθος.
Συγκρίνεις την είσοδο του DVD με την είσοδο του BR..
Εχω την εντύπωση πως εσυ εκανες το παραλληλισμό του dvd-ps2 ( πριν 10χρονια) με bluray-ps3 ,και όχι εγω.
Εχω φτάσει στο σημείο να φοβάμαι μην ακούσω πως για την επικράτηση του cd είναι υπεύθυνο το ps1.

Την στιγμή που στο DVD ο δρόμος ήταν ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα, ενώ στην περίπτωση του BR έπρεπε πρώτα να νικήσει το HD-DVD, να ηρεμήσουν τα κλίματα και μετά να μπει σε ρυθμό για άνοδο των πωλήσεων....
Αυτό λεμε βρε ανθρωπε…
Τους τελευταίους μηνες τα σκυλιά είναι δεμενα για το bluray και άνοδο σε HD δεν βλεπουμε (για αυτό η γκρινια).
Δεν μπορεί μεχρι τον Ιανουάριο 2008 να γουστάρουμε HD και μετα να περιμένουμε .
Κατι συμβαίνει …και συμβαινει τωρα, όχι χτες., όχι πριν ένα χρονο.
Η ερώτηση είναι απλη…
Μεχρι τις αρχες του 2008 έβγαιναν συνέχεια νεοι και καλοι τιτλοι;
Από τότε που τελείωσε το HDDVD άλλαξε η εικονα ;;
Ναι η όχι;

Συμφωνώ με τις μεμονωμένες περιπτώσεις που αναφέρεις αλλά να σε ρωτήσω και εγώ κάτι....
Οι ταινίες που αναφέρεις από που αγοράστηκαν?
Γιατί έχω την εντύπωση πως τις είχες φέρει από έξω?

Αλλά και από έξω να μην είναι, μου αναφέρεις ταινίες του ΤΟΡ10 και ήταν λογικό να υπάρξουν εξαιρέσεις.
Δεν μπορώ να ξέρω αν όντως είναι έτσι (γιατί δεν είχα ψάξει τις ταινίες που αναφέρεις) αλλά αυτό που ξέρω είναι πως στα videoclubs τα πράγματα (στην Πάτρα τουλάχιστον) ήταν όπωψς στα ανέφερα παραπάνω.
Αστο Γιαννη…
Σου αναφερα τρια παραδειγματα όχι γιατι ηταν τοπ αλλα γιατι θα μπορουσες να τα θυμασαι.
Μπορω να σου βαλω και τρίτοτέταρτες ταινίες και να δεις την ιδια εικόνα…
Δεν χρειάζεται να συμπληρώσω τιποτα παραπάνω σε αυτό…
Εσυ μπορει να ξεκίνησες το dvd με το ps2 αυτο όμως δεν σημαινει ότι το dvd ξεκινησε το 2001 .
Και φυσικα τα dvd που αναφέρω αγοράστηκαν από την Ελλάδα…
DVD από εξω αγόρασα για πρωτη φορα μετα το 2003…

Και σε σένα σου έλεγα τότε ότι το HD-DVD δεν είχε τα κότσια να νικήσει αλλά εσύ συνέχιζες να είσαι κουφός.
Και ακόμα πχ να αλλάξεις τον τίτλο της κατηγορίας σε BluRay - HD DVD.
Ακόμα και αλφαβητικά να το δούμε, το BluRay πρέπει να είναι πρώτο.......
Τι θα πει δεν ειχε τα κοτσια;… είναι κατι που μονο εσυ μπορείς να καταλάβεις…
Πληροφοριακά σε ενημερώνω πως γνωριζω το αγγλικό αλφάβητο αλλα τυχαίνει να γνωριζω καλύτερα την σειρα εμφάνισης των δυο φορματ και πιο ηταν αυτό που βλεπαμε μερικους μηνες πιο μπροστα μεχρι την εμφάνιση του bluray .
Όπως επίσης πρεπει να γνωρίζεις πως μεχρι πριν από λιγο καιρο η ιδια σειρα παρουσιαζονταν και σε αλλα σχετικα sites.
Παντως προφανώς παρακολουθείς άλλο φορουμ καθως εδώ και 10 μερες εχουν αλλαχτεί οι τιτλοι ολων των θεμάτων που βρισκονται σε υπόμνημα και επισης εχει γινει αίτηση προς τον διαχειριστή του site να προβεί σε αλλαγές του τιτλου της κατηγορίας
Τελος πάντων… μην ανησυχείς , μολις γυρίσει ο zoglair από την αδεια θα σου βαλει στον τιτλο πρωτο το bluray ( αφου το εχεις εδώ και καιρό μεγαλο νταλκά)…
Άλλωστε αυτό εχει σημασια και όχι ποιος ασχολείται πραγματικά με το HD των Bluray.

Δεν θα συνεχίσω παρακατω γιατι και τα υπόλοιπα βλεπω πως είναι παρόμοιας υφής και μου είναι κουραστικό να προσπαθώ να γράψω αλλά , από αυτά που πραγματικά θα ηθελα…

Reaction score
49

Θέλω να δω αριθμούς......
Που να αποδεικνύουν τις πωλήσεις των DVDp και των δίσκων.
Και δεν αναφέρομαι σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο αλλά και σε αριθμούς για την Ελλάδα.......
Τότε που (όπως λες) οι εταιρίες διανομής έφερναν δισκάκια.....
Σου ανέφερα την αργή εμφάνιση των DVD στα ράφια των videoclubs μέσα στο '00 και '01 (ετεροχρονισμένα σε σχέση με τις VHS). Υπάρχει λίστα που να αποδεικνύει το αντίθετο??

Εγώ εξακολουθώ να λέω πως:
ναι, το format ήρθε αρχές του '97 (Μάρτιο-Απρίλιο) αλλά η ραγδαία άνοδος πωλήσεων έγινε '00-01 με peak το '03-'04.
Κυρίως στα μηχανήματα......

Παίζει πιθανότατα μεγάλη αύξηση στα επίπεδα του peak και στα τελειώματα (2006-2007) που μπήκαν στην αγορά κάποια εκατομμύρια μηχανήματα από ανατολή (με δυνατότητες σε DiVX κλπ) σε κόστος ιδιαιτέρως χαμηλό

Και ξεκόλλησε λίγο την σκέψη σου από το PS.....
Δεν είπα πως αυτό έφερε το format....
Είπα ότι βοήθησε σημαντικότατα στην προώθησή του......
Εχω φτάσει στο σημείο να φοβάμαι μην είσαι Playstation fan.... :142: :138:
(μετά από αυτά που έκανες εχθές βράδυ σε ένα PS2....:143: )

Reaction score
49

Άλλο ένα που αναφέρει χαρακτηριστικά πως το 2001 κατάφερε το DVD να ξεπεράσει τις πωλήσεις των VHS.
4+ χρόνια μετά την επίσημη παρουσίαση του format.....

Και εμείς φωνάζουμε για την κοιλιά του BluRay λίγους μήνες μετά το ξεκαθάρισμα του τοπίου....

TI DVDINSIDER: DVD Sales Surpass VHS Sales For The First Time!

Publication: DVD News
Date: Thursday, January 10 2002

DVD NEWS-(C)1999-2002 DVD NEWS. Distributed for AM Newswire Inc via M2 Communications Ltd (www.m2.com).
In 2001 consumers spent a record-breaking $16.8 billion buying and renting movies on video, up 21 percent over 2000, and more than twice what they spent on movie tickets ($8.1 billion).
Consumers spent $4.6 billion on DVDs, 2.4 times more than last year, an increase that put DVD purchases ahead of VHS purchases for the first time despite an installed player base of 25 million DVD households versus a VCR installed player base of 96 million households. Consumer spending on DVD purchases and rental combined were $6 billion, 2.4 times more than in 2000. The DVD Entertainment Group announced these figures and celebrated the format's success last night at the International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Strong DVD growth also placed home video revenues at nearly three times video game sales ($6.4 billion) and more than music CDs ($11.2 billion) and books ($16.5 billion). The aggregate sales of $16.8 billion for total video sales include $10.9 billion in new release revenues and $5.9 billion in library release revenue. According to figures compiled by Ernst & Young on behalf of the DVD Entertainment Group, approximately 138 million DVD movies and music video titles shipped in the fourth quarter of 2001, 1.8 times more than the same quarter last year. And, more than 364 million units were shipped in 2001 alone bringing the total number of units shipped since launch to 675 million. DVD is now in one of every four US homes and has reached this level of market penetration faster than any other consumer electronics product. As DVD completes its fifth year in the market, more than 31 million players have been sold to date. According to figures compiled by the DVD Entertainment Group based on data from the Consumer Electronics Association (CEA), retailers and manufacturers, 16.7 million DVD players were sold to consumers in 2001 representing 1.7 times more than last year. In addition, there are currently more than 54 million DVD playback devices including set top players, DVD-ROM drives and game machines. "With DVD now in a quarter of American households, DVD is America's hottest selling consumer electronics product," said Emiel N. Petrone, chairman, DVD Entertainment Group and executive vice president, Philips Entertainment Group, Worldwide. "DVD has become the driving force for increased sales of related home theater products such as televisions and sound systems." DVD continues to grow at an accelerated rate far superior to any consumer electronics product in history, including the VHS and the CD; DVD has reached the 30 million unit sales milestone in a record five years. To support these strong consumer sales, the industry shipped 16.6 million units in the US in 2001 bringing the total number of players shipped to approximately 32 million units. Continued strong consumer demand is expected to support shipments of over 20 million DVD players in 2002 in the US. There are now more than 125 DVD player models marketed under 50 different consumer electronics brands. DVD players are available at most consumer electronics retailers and have become the focal point for retailers selling home theater systems. There are also a wide variety of DVD products available, including portables, DVD-Video/Audio combination units and car players.

Reaction score
49

Ψάχνω τους αριθμούς.....
Και επιτέλους ανακάλυψα τα links για να μιλήσουμε με αριθμούς.....

Πάμε λοιπόν?

Εδώ βλέπουμε τις πωλήσεις ταινιών σε DVD την περίοδο '97-'03
Αν δεν θέλετε να κάνετε κλικ, δείτε την φωτό εδώ....
Είναι από την παραπάνω σελίδα...

Attachments

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Σε 5 χρονια το BR θα πεθανει!

Όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε ύφεση στα οικονομικά και δεν θέλεις να το δεις.....
Το κανόνι θα σκάσει και εμείς αναρωτιόμαστε που το BluRay δεν προχωράει γρήγορα.
Σε οικονομική ύφεση και τους πελάτες να αγοράζουν DVDp με 20€.......Σιγά μην πάρουν τώρα BRp...
Έτσι δεν είχε γίνει με τα DVDp?
Αγόραζε κανείς player όταν έκανε 200-300 χιλιάρικα?
Αγόραζαν οι καμμένοι......
Όταν πέσαμε στα 200-300€ η αγορά γκάζωσε.....

Οπότε...
+100
Απλά για την Ελλάδα, περα απο το θεμα των τιμών ειναι σημαντικό να εχουμε δισκάκια με Ελληνικούς υποτιτλους, αλλιώς δεν ...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster