Σκέψεις για DSLR και φακούς

Reaction score
164
Εδώ ο Καφάτος είπε ότι θα αγόραζε LCD, αυτό σε πείραξε; :lol:

Η Canon τους έπιασε όλους στον ύπνο με την 300D. Και φτηνή, και τόσο ποιοτικό αποτέλεσμα που ακόμα στα υψηλά ISO δεν έχει ξεπεραστεί από μηχανή άλλης εταιρίας. Από εκεί και πέρα, έπαιζε και οι άλλοι χόρευαν. Τους μούδιασε και με την 5D. Κάτι μου λέει ότι θα κάνει καμία και θα τους ξεράνει.

Reaction score
14
Ρε συ Unfo τα σώματα των 300-350D ποιοτικά και σαν πιάσιμο είναι μαύρα χάλια μπροστά στην D70.
Αλλιώς δεν θα το συζητούσα καν... :wink:

Reaction score
164
preve said:
Ρε συ Unfo τα σώματα των 300-350D ποιοτικά και σαν πιάσιμο είναι μαύρα χάλια μπροστά στην D70.
Αλλιώς δεν θα το συζητούσα καν... :wink:
Οι φωτογραφίες τους όμως; :) Αυτό εννοούσα ποιότητα.
Αλλά και σαν ποιότητα κατασκευής δεν έχουν πρόβλημα, μην ξεχνάμε ότι το σασί είναι μεταλλικό. Απλά το φινίρισμα τις δείχνει πλαστικούρες.

Dream, οι ίδιες είναι, έχουν άλλο όνομα σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία (εκεί τις λένε... Kiss! )

minas

Πισιά
Reaction score
4.189
Ναι ρε unfo, αλλά το πρόβλημα της Canon είναι ακόμα το μικρό grip. Δεν έχω και τεράστιο χέρι, οπότε δε με ενοχλεί πάρα πολύ, αλλά θα τους χάλαγε να το μεγάλωναν λίγο? Δεν είναι δα ότι δεν το ξέρουν!

Reaction score
1.830
χμμμμ, ως κάτοχος της 350D (και πρώην κάτοχος της Olympus 5060), αδυνατώ να καταλάβω το πως "δε βολεύει στο πιάσιμο".

Όταν έπιασα στα χέρια μου την 20D μου φάνηκε... γκουμούτσα, τεράστια και άβολη.

Όλα είναι σχετικά.

Αλλά για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα των ερασιτεχνων φωτογράφων (όπως είμαι κι εγώ) είναι ότι δε ξέρουμε να βγάζουμε σωστές φωτογραφίες.
Ούτως ή άλλως ο φτηνά διαθέσιμος εξοπλισμός που μπορεί ο καθένας μας να έχει σε DSLR οποιασδήποτε μάρκας, προσφέρει πολύ μεγάλες δυνατότητες!

Έχω πιάσει τον εαυτό μου να κάνει πολλά άσκοπα "κλικ", θαυμάζοντας την ταχύτητα του κλείστρου της μηχανής μου...

Σαν να ακούμε το στερεο μας και να λέμε "πωπω τι μπάσο!" χωρίς να ξέρουμε καν το τι παίζει.

Γκρήτινγκς

Reaction score
164
Το πιάσιμο και το ζύγισμα της μηχανής είναι κάτι εντελώς σχετικό. Εξαρτάται και από τα χέρια του φωτογράφου και από τον φακό. Μπορεί πχ η 30D να μοιάζει παράξενα ζυγισμένη με τον φακό του κιτ, αλλά αν της βάλεις έναν καλό (=βαρύ) φακό, ζυγίζετει τέλεια.

Reaction score
1.247
Θα συμφωνήσω και εγώ για το πιάσιμο και το ζύγισμα της μηχανής.Είχα πιάσει την 350 και το ένα δάκτυλο(το μικρό) δεν είχε χώρο να πιάσει πουθενά(έχω και σχετικά μικρά χέρια :?).Έβαλα και τον 70-200L F4 και δεν με βόλευε πολύ.Η 10D που έχω είναι στηβαρή και πολύ πιο βολική.Έχεις βέβαια το μικρότερο βάρος και μέγεθος με την 400D,ότι βολεύει τον καθένα :wink:.

minas

Πισιά
Reaction score
4.189
Αν και υπάρχουν πολλά τόπικς αυτό τον καιρό που γυροφέρνουν το συγκεκριμένο θέμα, μάλλον αυτό είναι το πιο ταιριαστό.
Πήρα μερικές γρήγορες φωτογραφίες πρόσφατα με την 400D και την D80. Ααααααχχχχ....
Ενώ έχω μερικά ράμματα για τη γούνα της Nikon, στην αίσθηση δε μπορώ να της βρω κανένα ψεγάδι. Και status LCD έχει, και το grip της έχει επαρκές μέγεθος και έχει και τεράαααστιο viewfinder.
Θέλω μια τέτοια Canon....μπορώ? :lol:
Δυστυχώς η αίσθηση που δίνει η σύγκριση, είναι ότι η Canon είναι ψεύτικη...παιχνιδάκι. Ο μειωμένος όγκος είναι το μόνο σοβαρό προσόν, αλλά όχι αρκετό.

Α, και μη μου μιλήσετε για διαφορά τιμής...όσο πλησιάζεις στην αγορά, η απόσταση της τιμής τείνει στο μηδέν :wink:

minas

Πισιά
Reaction score
4.189
Re: Σκέψεις για DSLR και φακούς

Ε, είπαμε να μας μείνει τίποτα και για φακό :mrgreen:
Κατά τα άλλα, με ενοχλεί ότι είναι λίγο παλιά και έχει μόνο (!) 8 MP.
Και βεβαίως, τα ηλεκτρονικά της 30D και της 400D ουσιαστικά δε διαφέρουν καθόλου...

Επίσης, με κίνδυνο να φανώ ιερόσυλος, δε σας κρύβω ότι μου αρέσει λίγο περισσότερο το feedback από το AF της Nikon και νομίζω ότι έχει καλύτερο viewfinder.

Όπως είπα και πριν: Ααααχχχ....

Reaction score
4
unforgiven said:
Γιατί δεν συγκρίνεις τότε την D80 με την 30D;
Πολύ σωστά.... μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...

minas said:
Επίσης, με κίνδυνο να φανώ ιερόσυλος, δε σας κρύβω ότι μου αρέσει λίγο περισσότερο το feedback από το AF της Nikon και νομίζω ότι έχει καλύτερο viewfinder.
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, αν και όλα αυτά τα σχόλια ακούγωνταν ώς επι το πλείστον για third-party κατασκευαστές φακών και με λίγους της ίδιας της Canon. Φαντάζομαι όπως είδες και εσύ, τα πράγματα διορθώνονται τις περισότερες φορές με καλιμπράρισμα των φακών.... Είμαι και ο ίδιος παθών με πολύ βαρύ front focus σε μια 10D απο έναν φτηνιάρη Sigma 18-50. Πήγα και την μηχανή και το φακό για σέρβις και δεν βρήκε κανείς τίποτα.... τελικά δανείστικα μερικούς φακούς απο ένα φίλο, όπου η μηχανή συμπεριφέρθηκε άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα.... όπως φυσικά και στους φακούς που αγόρασα και εγώ αργότερα....

Πάντως, όπως μου έλεγε συνάδελφος που ήθελε να πάρει τα τριψήφια της Canon (350 ή 400) και τελικά τον πείσαμε να πάρει την 30D, δεν ξέρει τι θα έκανε χωρίς την πάνω οθόνη LCD... είναι πραγματικά απίστευτα χρήσιμη και πρακτική....

Reaction score
164
minas said:
Πλάκα κάνεις... :?
Πότε μην αγοράζεις μηχανή σύμφωνα με τα MP, τηλεόραση σύμφωνα με το contrast ratio και αυτοκίνητο σύμφωνα με τα κυβικά...

minas

Πισιά
Reaction score
4.189
NikosK said:
unforgiven said:
Γιατί δεν συγκρίνεις τότε την D80 με την 30D;
Πολύ σωστά.... μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...
minas said:
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, αν και όλα αυτά τα σχόλια ακούγωνταν ώς επι το πλείστον για third-party κατασκευαστές φακών και με λίγους της ίδιας της Canon. Φαντάζομαι όπως είδες και εσύ, τα πράγματα διορθώνονται τις περισότερες φορές με καλιμπράρισμα των φακών.... Είμαι και ο ίδιος παθών με πολύ βαρύ front focus σε μια 10D απο έναν φτηνιάρη Sigma 18-50. Πήγα και την μηχανή και το φακό για σέρβις και δεν βρήκε κανείς τίποτα.... τελικά δανείστικα μερικούς φακούς απο ένα φίλο, όπου η μηχανή συμπεριφέρθηκε άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα.... όπως φυσικά και στους φακούς που αγόρασα και εγώ αργότερα....

Πάντως, όπως μου έλεγε συνάδελφος που ήθελε να πάρει τα τριψήφια της Canon (350 ή 400) και τελικά τον πείσαμε να πάρει την 30D, δεν ξέρει τι θα έκανε χωρίς την πάνω οθόνη LCD... είναι πραγματικά απίστευτα χρήσιμη και πρακτική....
Τους λόγους που δεν κοιτάω την 30D σας τους εξέθεσα... κι εδώ που τα λέμε, όσο κοντινή σύγκριση ήταν η D70 με την 30D, τόσο μακρινή μου φαίνεται με την D80...
Όταν έλεγα feedback του AF εννοούσα την ένδειξη για ποια σημεία AF έχουν κλειδώσει...κάτι που είναι χαρακτηριστικό της μηχανής. Τα κόκκινα φωτάκια της Canon σε κάνουν να τα κοιτάς, ενώ στη Nikon έχεις πιο άμεση αίσθηση.

unforgiven said:
minas said:
Πλάκα κάνεις... :?
Πότε μην αγοράζεις μηχανή σύμφωνα με τα MP, τηλεόραση σύμφωνα με το contrast ratio και αυτοκίνητο σύμφωνα με τα κυβικά...
Προφανώς και έκανα πλάκα, οπότε το αφήνουμε εδώ :lol: :mrgreen:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88