Σκανδαλο Siemens

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Τι? :shock:
Εχει και ....αλλο ? :cool_11:
Όχι απλά το τέστ είναι 96% αξιόπιστο. Αν το κάνει 97 φορές και η τελευταία βγεί αρνητική, θα στηριχτούν σ' αυτή οι δικηγόροι του!!!:happy_9:
 

Μηνύματα
5.771
Reaction score
0
Δειτε ΕΔΩ αποσπασμα απο τους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ σχετικα με το σκανδαλο Siemens.
Ονοματα μην περιμενετε να ακουσετε ,ομως "snapshots" υπαρχουν .
 

Μηνύματα
5.072
Reaction score
0
Δειτε ΕΔΩ αποσπασμα απο τους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ σχετικα με το σκανδαλο Siemens.
Ονοματα μην περιμενετε να ακουσετε ,ομως "snapshots" υπαρχουν .
μπράβο Αίμα μου.. δεν το είχα δει!!!!!!!!
 

Μηνύματα
5.771
Reaction score
0
Χρυσοχοΐδης - Παπαντωνίου αλληλοκατηγορούνται για «Ζίμενς»

Οι πρώτες παρενέργειες της υπόθεσης «Siemens» στο ΠΑΣΟΚ ήρθαν στην επιφάνεια με ανακοινώσεις δύο πρώην υπουργών του, οι οποίοι διαφωνούν για το ποιο υπουργείο είχε την ευθύνη προμήθειας των απαραίτητων συστημάτων στο πλαίσιο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης μέχρι τον Ιούνιο του 2003, σε εκτενή ανακοίνωσή του αναφέρει επί λέξει:

«Η υλοποίηση του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων ανατέθηκε, για λόγους ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσής του, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο υπέγραψε την τελική σύμβαση».

Αντίθετα, ο Γιάννος Παπαντωνίου, υπουργός Εθνικής Αμυνας την περίοδο 2001-2004, υποστηρίζει ότι «σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας επιλογής καθοριστικό λόγο είχε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης». Μάλιστα αναφέρει ότι σε όλη τη φάση της διαδικασίας επιλογής λειτουργούσε επιτροπή υπό την προεδρία του εκάστοτε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, ο οποίος ενημέρωνε τον προϊστάμενο υπουργό και τη Διυπουργική Επιτροπή.

Στο μόνο σημείο που συμφωνούν και οι δύο είναι ότι με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, χρησιμοποιήθηκε το νομικό πλαίσιο προμηθειών του υπουργείου Αμυνας. Μόνο που ο καθένας δίνει σ' αυτό τη δική του ερμηνεία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θεωρεί ουσιαστική την ευθύνη του υπουργείου Αμυνας, ενώ ο κ. Παπαντωνίου θεωρεί ότι το (τότε) υπουργείο του απλώς επέβλεπε την τήρηση των νομικών διαδικασιών.

Κατά τα άλλα:

*Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναρωτιέται «ποιον συμφέρει να συντηρούνται χωρίς να διερευνώνται πρωτοφανείς κατηγορίες που αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας και καλλιεργούν μια νοσηρή ατμόσφαιρα;» Δηλώνει ότι σκοπεύει να αντιδράσει δυναμικά απέναντι σε οποιονδήποτε εμπλέκει το όνομά του και ζητεί από όποιον αναφέρεται στην υπόθεση αυτή «να καταθέτει σε ποιους δόθηκαν και με ποιον τρόπο τα υποτιθέμενα χρήματα, με όνομα και διεύθυνση».

Ο πρώην υπουργός καλεί την κυβέρνηση να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή και τη Δικαιοσύνη «να συνεργαστεί με συνοπτικές και αποτελεσματικές διαδικασίες με τις γερμανικές αρχές, ώστε να βγουν όλα στο φως εδώ και τώρα».

*Ο κ. Παπαντωνίου τονίζει ότι «πρέπει το ταχύτερο δυνατό να χυθεί άπλετο φως, με κάθε μέσο, δικαστικό και κοινοβουλευτικό, σε αυτήν όπως και σε όλες τις υποθέσεις που δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/02/2008​
 

Μηνύματα
16.004
Reaction score
14
κρυφός ασσος στο μανίκι της ΝΔ ήταν ή μιζενζ, και τραβήχθηκε στην σωστή ώρα ώστε να γίνει μετά το σου μπαλώνω να μου μπαλωσεις και εσύ....

δηλαδή θα σε κουκουλώσω αλλά θα κουκουλώσω και τα δικά μου και πάλι φίλοι θα έιμαστε...

Μας δουλευουν όλους!!!
 

VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Δεν ξερω που τα βλεπεις ολα αυτα,καταρχην το πρωτο πραγμα που εκανε το ΠΑΣΟΚ ηταν να ζητησει εξεταστικη επιτροπη και η ΝΔ αρνηθηκε.

Κατα δευτερον αυτο που λενε ολα τα ΜΜΕ (εκτος ισως απο τον "Γαλαζιο Πυρσο") ειναι οτι οι μιζες αφορουν ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, και καποιοι που σκαλιζουν πιο παλια φτανουν μεχρι την οικουμενικη κυβερνηση (άρα τριολέ).
 


Μηνύματα
5.072
Reaction score
0
Η Siemens, αφορμή αντιπαράθεσης στη Βουλή
Καταψηφίστηκε η πρόταση ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική, η Ν.Δ. απειλεί με προανακριτική επιτροπή


Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα και ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία. Κατά της πρότασης του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 150 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος κ. Κ. Κουκοδήμος (απουσίαζε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη) και υπέρ 145 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης (απουσίαζαν τρεις από το ΠΑΣΟΚ). Νωρίτερα ο εκ των εισηγητών της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης υπαινίχθηκε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να αναλάβει στο μέλλον πρωτοβουλία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε πως αποτελεί ζήτημα τιμής για τον πολιτικό κόσμο η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αντέτεινε πως «εάν θέλουμε την αλήθεια» δεν πρέπει να συσταθεί στην παρούσα φάση Εξεταστική Επιτροπή.

© 2008 H KAΘHMEPINH All rights reserved.



Σφοδρή αντιπαράθεση???????????????????????????????????????
 

Μηνύματα
768
Reaction score
1
Δεν ξερω που τα βλεπεις ολα αυτα,καταρχην το πρωτο πραγμα που εκανε το ΠΑΣΟΚ ηταν να ζητησει εξεταστικη επιτροπη και η ΝΔ αρνηθηκε.

Κατα δευτερον αυτο που λενε ολα τα ΜΜΕ (εκτος ισως απο τον "Γαλαζιο Πυρσο") ειναι οτι οι μιζες αφορουν ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, και καποιοι που σκαλιζουν πιο παλια φτανουν μεχρι την οικουμενικη κυβερνηση (άρα τριολέ).
Σκέφτομαι τώρα, να γίνει εξεταστική επιτροπη αποτελούμενη από βουλευτές που προέρχονται από τα κόμματα.

Μα δεν είναι αυτοί όλοι (βουλευτές, κομματα, υπουργοί από όλα τα κομματα) οι οποίοι εισέπραξαν...

Μήπως δεν ειναι σαν να βάζουμε τον δολοφόνο να δικάζει το εαυτό του η τον λύκο να προσέχει τα πρόβατα;:crazy_1:
 

VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Παντως η ΝΔ δεν εχει καμια ορεξη να εξετασθει...και το ΠΑΣΟΚ της φορτωσε την αρνηση παρολλο που και αυτο καμια ορεξη δεν θα χε....
Γιατι αν βγαλει τιποτα ονοματα στην φορα το γερμανικο δικαστηριο (κατι που δεν θεωρω πολυ πιθανον),οχι μονο δεν θα μπορουν να σφυριζουν αδιαφορα και να αθωωσουν τους εαυτους τους, αλλα θα πρεπει να πανε μεσα για σωρεία παραβάσεων.
 

Μηνύματα
3.263
Reaction score
8
Μα πως κάνετε έτσι, αφού υπάρχει νομιμοποίηση των μ ι ζ ώ ν.

A.Παπανδρέου : "...είπαμε να δώσει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και τόσα....."
 

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Ολιγώρησαν 14 μήνες για τις μίζες της Ζίμενς

Βαριές ευθύνες στην ελληνική Δικαιοσύνη για ολιγωρία από τον επικεφαλής της Εισαγγελίας του Μονάχου

Βαριές ευθύνες της ελληνικής Δικαιοσύνης για ολιγωρία στην αναζήτηση των πολιτικών και άλλων προσώπων που εισέπραξαν τις μίζες της Ζίμενς προκύπτουν από τη συνέντευξη που έδωσε στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής της Εισαγγελίας του Μονάχου, Κρίστιαν Σμιντ Ζόμερφελντ.

O Γερμανός δικαστικός που διεξάγει την έρευνα για το σκάνδαλο της Ζίμενς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ενώ η γερμανική πλευρά έδωσε τα στοιχεία για την υπόθεση στις ελληνικές αρχές στα τέλη του 2006, η ελληνική Δικαιοσύνη μόλις τώρα- με καθυστέρηση 14 μηνών- ενδιαφέρθηκε να μάθει αν έχουν υπάρξει επιπρόσθετα στοιχεία από τις έρευνες που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2007. Ακόμη ο κ. Ζόμερφελντ παροτρύνει ουσιαστικά την ελληνική Δικαιοσύνη να ανακρίνει τους επικεφαλής της Ζίμενς Ελλάδας για να βρεθούν οι αποδέκτες των μιζών, κάτι που δεν ερευνά η γερμανική Δικαιοσύνη.

Σημειώνει μάλιστα ότι τέτοιου είδους δικαστική έρευνα έχουν κάνει ήδη, τόσο η Νιγηρία όσο και η Λιβύη.

Αποκαλυπτικός, ο κ. Ζόμερφελντ δηλώνει ότι «δεν ξέρει ακριβώς τι θέλουν» οι Έλληνες εισαγγελείς που βρίσκονται από χθες στο Μόναχο. «Υποθέτω», λέει, «ότι θέλουν να μάθουν πόσα χρήματα και σε ποιους λογαριασμούς πήγαν στην Ελλάδα. Υποθέτω ότι θέλουν επίσης να διαπιστώσουν σε ποιον πήγαν αυτά τα χρήματα».

Ωστόσο, ο Γερμανός εισαγγελέας τονίζει πως αυτό που ζητούν οι Έλληνες δικαστές στη Γερμανία δεν μπορούν να τους το παράσχουν, διότι είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει τη γερμανική Δικαιοσύνη και ως εκ τούτου δεν το ερεύνησε. «Το πού πήγαν αυτά τα χρήματα, μπορεί επίσης να αποτελεί αδίκημα. Για εμάς όμως, αυτό δεν έχει σημασία. Από τη στιγμή που ξέρουμε ότι αυτά τα χρήματα μπήκαν στα μαύρα ταμεία, δεν χρειάζεται να ξέρουμε με κάθε λεπτομέρεια ποιος ήταν ο τελικός αποδέκτης και πόσα ακριβώς πήρε. Γι΄ αυτό και η συνεργασία μας με τις ελληνικές αρχές για το πού πήγαν αυτά τα χρήματα στην Ελλάδα, δεν έχει για εμάς ιδιαίτερη σημασία», λέει στα «ΝΕΑ».

«Μόλις τώρα ξαναρώτησαν»

Για την καθυστερημένη κινητοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με το πού κατέληξαν οι μίζες της γερμανικής εταιρείας, ο κ. Ζόμερφελντ αναφέρει: «Στα τέλη του 2006 ήρθε το πρώτο αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Ελλάδα. Πριν από ένα χρόνο θέσαμε στη διάθεση των Ελλήνων όσα γνωρίζαμε. Τώρα, τι συνέβη κατά τη διάρκεια του 2007, ή τι δεν συνέβη και γιατί δεν συνέβη, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Ξέρω μόνο ότι τώρα οι ελληνικές αρχές μάς ρώτησαν αν έχουν προκύψει επιπρόσθετα στοιχεία από τις έρευνές μας κατά τη διάρκεια του 2007 τα οποία μπορούμε να θέσουμε στη διάθεσή τους».

Παράλληλα, ο κ. Ζόμερφελντ διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως η Εισαγγελία του Μονάχου έχει ζητήσει στοιχεία από τις ελληνικές αρχές για οποιοδήποτε θέμα. «Εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι πως είχαν δημιουργηθεί μαύρα ταμεία της Ζίμενς εδώ, στη Γερμανία. Αυτά θέλουμε να ανακαλύψουμε. Για το πού κατέληξαν τα χρήματα, αυτό είναι υπόθεση των δικαστικών αρχών κάθε χώρας η οποία εμφανίζεται εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο. Η Νιγηρία έκανε τις έρευνές της, η Λιβύη το ίδιο και όπως πληροφορούμαι η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει κάτι αντίστοιχο».

«Λάδωσαν πολιτικούς»

Τέσσερα πρώην στελέχη της Ζίμενς, ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ, ο Μίκαελ Γιοργκ Κουτσενρόιτερ, ο Νιντλ και ο Κλάους Μπούρχαρντ, όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο εισαγγελέας του Μονάχου, κατέθεσαν πως είτε ο Πρόδρομος Μαυρίδης είτε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, τα Νο 2 και Νο 1 αντίστοιχα της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα, τους ανέφεραν πως χρειάζονταν χρήματα για να λαδώσουν πολιτικούς και πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, προκειμένου η εταιρεία να πάρει τα συμβόλαια που ήθελε.

Στις καταθέσεις των πρώην στελεχών της Ζίμενς γίνεται αναφορά για μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ που κατά δήλωσή τους δόθηκαν από τον Πρ. Μαυρίδη σε Έλληνες πολιτικούς και κόμματα. Στην ερώτηση αν αυτά έχουν επιβεβαιωθεί, ο κ. Ζόμερφελντ απαντά: «Συγκεκριμένα ονόματα Έλλήνων αποδεκτών των χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς δεν έχουν προκύψει από τις καταθέσεις τους.

Δεν είναι όμως δική μας δουλειά να μάθουμε και πού έχουν καταλήξει τα χρήματα. Αυτό είναι δουλειά των ελληνικών αρχών. Εμείς με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως ο Σίκατσεκ έστειλε αυτά τα χρήματα στον Μαυρίδη. Αν ο Μαυρίδης τα έδωσε αλλού ή τα κράτησε για τον ίδιο, αυτό θα το βρει η ελληνική Δικαιοσύνη».

Ονόματα με κωδικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάθεση της Εισαγγελίας του Μονάχου βρίσκονται μόνο κάποια κωδικά ονόματα, τα οποία ο Πρ. Μαυρίδης σε έγγραφά του τα παρουσιάζει ότι ανήκουν σε Έλληνες αξιωματούχους και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, κυρίως στον ΟΤΕ. Αυτοί οι κωδικοί, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύονται από αναγραφόμενα ποσά αρκετών χιλιάδων ευρώ, θα δοθούν στους τρεις Έλληνες εισαγγελείς, οι οποίοι από χθες έχουν αρχίσει την αναζήτηση στο Μόναχο.

Σε περίπτωση κατά την οποία επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες που αφορούν τον Πρόδρομο Μαυρίδη, η ανώτατη ποινή- όπως λέει ο κ. Ζόμερφελντ- για το αδίκημα της συνέργειας σε απιστία είναι 3 χρόνια και 10 μήνες ή χρηματικό πρόστιμο.

TA NEA
 




Μηνύματα
794
Reaction score
851
Η εταιρεία ήρθε προ 2τιας αν θυμάμαι καλά σε διακανονισμό με το δημόσιο και έδωσε αποζημίωση 350 εκατ. Περιμένατε να την πληρώσει κάποιος σε αυτό το κράτος;;;;;;;;;;;;;
 

Μηνύματα
18.921
Reaction score
13.302
Τώρα αν περάσει από τη σκέψη κάποιων ότι επίτηδες η 'δικαιοσύνη' καθυστέρησε τόσο την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, και στο δεύτερο βαθμό, θα είναι κακοπροαίρετος και... συνωμοσιολόγος! :rolleyes:
 

ika

News
Μηνύματα
13.743
Reaction score
12.818
Γι' αυτό έλεγε και ο Μαντέλης, πως του καταθέσανε 500000 ανώνυμα και δεν ήξερε που να τα επιστρέψει.
Δεν έγραφε ΚΑΤΑΘΕΤΗΣ: ΜΑΥΡΟ ΤΑΜΕΙΟ SIEMENS


 
Last edited:

Μηνύματα
18.921
Reaction score
13.302
Δηλαδή ο μόνος που πλήρωσε τη Siemens, ήταν ο Μαντέλης! Μάλλον πήγε ο ίδιος και πήρε τα λεφτά μέσα από τα ταμεία της Siemens, κανείς δεν του τα έδωσε! :roflmao: :headbang:
 



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.309
Μηνύματα
2.858.056
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top