- Reaction score
- 144.046
Συμφωνώ και σε ζηλεύω, αλλά υπό προϋποθέσεις.Σπιτόσκυλα και αηδίες.
Τα κορίτσια μου , έχουν καταλάβει τους καναπέδες και δεν με πειράζει καθόλου.
Πρώτον δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να δεχτώ τρίχες παντού μέσα στο σπίτι, αηδιάζω και μόνο στη σκέψη.

Κι άντε, υπάρχουν ράτσες που δεν είναι "πρωταθλητές τρίχας", οκ.
Δεύτερον, η καθαριότητα και η περιποίηση που απαιτείται (σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα) για να ανεβαίνει ο σκύλος στον καναπέ που κάθομαι, είναι τέτοιου επιπέδου που δεν προτίθεμαι σε καμία περίπτωση να τηρήσω. Ούτε καν το καθημερινό χτένισμα δεν αντέχω σαν ιδέα.
Πόσο μάλλον να του πλένω τις πατούσες 2 φορές τη μέρα, όποτε γυρνάει από βόλτα έξω, γιατί αλλιώς να ανεβαίνω και γω στους καναπέδες και στα κρεβάτια με τα παπούτσια, ποια η διαφορά;
Και πάμε στο δια ταύτα:
Η επιδερμίδα του σκύλου έχει σημαντικότατη (πολύ περισσότερη από αυτήν του κεφαλιού μου) ποσότητα έκκρισης σμήγματος, που λιπαίνει και διατηρεί στιλπνό το τρίχωμα του ζώου. Εγώ αν τυχόν δε λουστώ 3 μέρες, αφήνω αποτύπωμα στο μαξιλάρι, και μυρίζω, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μη κάνω το μπάνιο μου. Ο σκύλος τι; Έχει άσυλο απλυσιάς;
Ή θα τον κάνω μπάνιο κάθε 3, 4, άντε το πολύ κάθε 5 μέρες; Ή μήπως θα τον έχω όπως τα χολυγουντιανά σκυλιά, συνεχώς στην πένα, με μία κομμώτρια στο υπηρετικό προσωπικό, συνεχώς να το φροντίζει;

Τα σκυλιά μου τα κάνω μπάνιο και γενική περιποίηση σε κομμωτήριο 4 φορές το έτος. Εγώ δε κάνω μπάνιο 4 φορές το έτος...
Εγώ ξαπλώνω στους καναπέδες μου, τα σκυλιά μου όχι, ευχαριστώ πολύ, δε θα πάρω.
Χαίρομαι πολύ τις επιλογές των ανθρώπων που έχουν το σκύλο τους μέσα στο σπίτι, και ζηλεύω αφάνταστα την επί μονίμου βάσεως επαφή και συμβίωση με το σκύλο, αλλά δε ζηλεύω καθόλου τις τρίχες ούτε την αναγκαία περιποίηση.
Καθείς, με τις επιλογές του. Οπότε, ασχολούμαι με την ποιότητα του σκυλόσπιτου. Προφανώς, αν τον είχα μέσα στο σπίτι το σκύλο, δε θα είχε σκυλόσπιτο, απλώς θα είχε κάτι τέτοιο:

Last edited: