Σκόνη στο βινύλιο... τι κάνουμε...;

Reaction score
122
Καλησπέρα, όπως γράφει και ο τίτλος... τι κάνουμε...;
Χρησιμοποιώ την κλασσική διπλή βούρτσα για βινύλια, αλλά φυσικά μετά από λίγη ώρα ο δίσκος ξαναγεμίζει σκόνη.
Όσον αφορά το mat, να αναφέρω πως έχω δοκιμάσει φελλό, αλλά δεν μου άρεσε ο ήχος του και έχω καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο υφασμάτινο mat το οποίο έχει πάχος 2mm που με ικανοποιεί πολύ ηχητικά. Φυσικά μαζεύει περισσότερο στατικό από τον φελλό.
Υπάρχουν κάποια προϊόντα που υπόσχονται διάφορα μαγικά για την σκόνη όπως το Project Sweep it, Milty Zerostat 3 και το Furutech SK Filter II. Το τελευταίο για κάποιο λόγο με πείθει περισσότερο από τα υπόλοιπα, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω.
Έχει αγοράσει κανείς κάποιο από αυτά ή κάτι άλλο που να λειτουργεί; Γενικά έχετε να προτείνετε κάτι;
Ευχαριστώ.

Reaction score
5.901
Καλησπέρα, όπως γράφει και ο τίτλος... τι κάνουμε...;
Χρησιμοποιώ την κλασσική διπλή βούρτσα για βινύλια, αλλά φυσικά μετά από λίγη ώρα ο δίσκος ξαναγεμίζει σκόνη.
Όσον αφορά το mat, να αναφέρω πως έχω δοκιμάσει φελλό, αλλά δεν μου άρεσε ο ήχος του και έχω καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο υφασμάτινο mat το οποίο έχει πάχος 2mm που με ικανοποιεί πολύ ηχητικά. Φυσικά μαζεύει περισσότερο στατικό από τον φελλό.
Υπάρχουν κάποια προϊόντα που υπόσχονται διάφορα μαγικά για την σκόνη όπως το Project Sweep it, Milty Zerostat 3 και το Furutech SK Filter II. Το τελευταίο για κάποιο λόγο με πείθει περισσότερο από τα υπόλοιπα, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω.
Έχει αγοράσει κανείς κάποιο από αυτά ή κάτι άλλο που να λειτουργεί; Γενικά έχετε να προτείνετε κάτι;
Ευχαριστώ.
Καλό είναι να χρησιμοποιείς αεροστεγές πλαστικό κάλυμα για τους δίσκους. Καθάρισμα με το κλασικό βουρτσάκι. Αν ο δίσκος είναι αεροστεγώς αποθηκευμένος, πόση σκόνη να μαζέψει στην διάρκεια του παιξίματος (δεν ζεις σε γιαπί φαντάζομαι, χα χα). Η σκόνη δε, που θα μαζεύεται στην βελόνα την απομακρύνεις με το zero dust gel. Πλυντήριο; Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται, αν αποθηκεύεις σωστά του δίσκους.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Έχοντας δοκιμάσει πλύσιμο δίσκων με απιονισμένο νερό και σαπούνι, με πλυντήριο δίσκων χωρίς απορρόφηση αλλά και με απορρόφηση, η καλύτερη λύση για τόσο τη σκόνη, όσο και το στατικό ηλεκτρισμό είναι ένα πλυντήριο δίσκων με αναρρόφηση.
Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρο.
Έχω και το milty zerostat 3 το οποίο όντως αν χρησιμοποιηθεί μειώνει το φαινόμενο της προσκόλλησης της σκόνης στα βινύλια, αλλά το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η αισθητή μείωση των clicks & pops που ακούγονται κατά την αναπαραγωγή του βινυλίου λόγω στατικού ηλεκτρισμού.

Reaction score
1.600
Προσωπικά ακολουθώ την παρακάτω μέθοδο:

Αντί για το καθαριστικό της Knosti όμως χρησιμοποιώ αυτό:

Reaction score
122
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
Για να επιμείνω λίγο, το Furutech πως σας φαίνεται...;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.695
Λέω να το δοκιμάσω, εφόσον δείχνει να κάνει καλή δουλειά.
Αλλά πρέπει να το δοκιμάσω σε κάποιον δίσκο που δεν ακούω.
Π.χ. στον δίσκο με τραγούδια της Αλίκης Βουγιουκλάκη που τον άκουγε η μάνα μου.
Η σε έναν του Πρόδρομου Τσαουσάκη που άκουγε ο μπαμπάς μου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik