Σπαζοκεφαλιά η επιλογή Subwoofer.....Βοήθεια παρακαλώ !!!

Reaction score
648
Καλημερα σας και καλως σας βρηκα.Πριν μπω στο θεμα θα ηθελα να σας πω λιγα λογια για μενα.Απο μικρο παιδι ειμαι λατρης της μουσικης και ασχολουμαι με αυτη ειται ως χομπυ αλλα και περιστασιακα επαγγελματικα ως mobile dj.Δυστιχως τα τελευταια 2-3 χρονια εχω σταματησει να ασχολουμε με το ''djing" καθως οι απολαβες/κερδος/ζητηση εχουν μειωθει δραματικα (Αναθεμα την κριση......).Ασχημο πραγμα να μην μπορεις να ασχοληθεις και επαγγελαματικα με αυτο που λατρευεις και αγαπας.
Στο θεμα μας τωρα.Θελω να αγορασω αγορασω ενα subwoofer για οικιακη χρηση ωστε να ολωκληρωσω το Home Theater/Music set.Tο υπαρχων συστημα εως τωρα ειναι το εξης:

-AVR: Yamaha RX-V661 (7.1 x90w rms)

-Stand floor speakers: Energy C-500 (Frequency Response: 35Hz-20kHz,91db,150w rms,Dual 6.5-inch fiberglass woofer,2-way bass reflex,1-inch chambered aluminum dome tweeter)

-Bookselves speakers: Energy C-100 (Frequency Response:50 - 20000 Hz,88db,100 w rms,2-ways bass reflex 4.5-inch fiberglass woofer,1-inch chambered aluminum dome tweeter)

-Center speaker: Energy C-C100 (Frequency response: 50Hz-20kHz +/- 3 dB,Equipped with two 5.5" composite fiberglas woofers and one 1" chambered aluminum dome tweeter,88db,125 w rms)

Συνοπτικα προκειται για ενα midrange level συστημα ηχου με ζεστο και μελωδικο ηχο με εμφαση στις μεσαιες και χαμηλες συχνοτητες και εξαιρετικη αποδοση (για τα χρηματα του) ιδιαιτερα για home theater (ταινιες,games κτλ).Στην μουσικη (CD,FLAC,WAV ακομα και 320 mp3) εχει καθαρο,σφυκτο,γεματο μπασο το οποιο γεμιζει τον χωρο των 30 τ.μ ικανοποιητικα χωρις να χρειαζεται να παιζει σε υψηλα επιπεδα το volume.Οι υψηλες συχνοτητες δεν ειναι το δυνατο του σημειο.Γενικα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.
Ενδιαφερομαι για την αγορα subwoofer για χρηση 70% HT,30% Music,το οποιο να μου καλυψει το κενο στις χαμηλες συχνοτητες οταν βλεπω ταινιες και σε συγκεκριμενα ειδη μουσικης.Δεν θελω να μετατρεψω το σαλονι σε Disco Barbarela :).Θελω καθαρο,σφυκτο και ακριβες στην αποδοση,αξιοπιστο,με service, sub.Δυστηχως δεν μπορω να χωσω το χερι βαθια στην τσεπη.Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι max 600 ευρω.Οι επιλογες που εχω βρει εως τωρα ειναι οι εξης κατα σειρα προτιμησης:

1)Sufire SDS 12 (565 euro)
  • frequency response: 28-150 Hz
  • built-in Class D amplifier delivers 300 watts of continuous power, 600 watts peak power
    • 12" poly-coated fiber cone woofer
    • down-firing 12" passive radiator
    • bass-reflex (passive radiator) enclosure
    • continuously variable low-pass 30-150 Hz crossover
2)KLIPSCH SW-110 (610 euro)

28Hz-120Hz,10" inc woofer,113db,200w rms (450 peak)

3)Velodyne EQ-MAX 10'' (600 EURO):

Ενεργό Subwoofer 10”με ενισχυτή ισχύος 195WRMS/390 WPeak, Διπλό πηνίο φωνής 2.5’’,

Φωτεινό panel ενδείξεων (Blue LED), Ενσωματωμένο σύστημα D.S.P., 4 ψηφιακά Presets

λειτουργίας, Ρύθμιση έντασης, ενεργό ρυθμιζόμενο crossover 40-120Hz, Ρύθμιση φάσεως

0°,90°,180°,270°, είσοδοι Low & High, απόκριση συχνότητας 16-240Hz, 28-120Hz +/-3dB,

εξωτερικό μικρόφωνο, Σύστημα auto ON/OFF, Ασύρματο τηλεχειριστήριο

5)Jamo sub 660 (565 euro)
•Woofer: 12"

•Απόκριση συχνότητας (Hz, +/-3dB) 24- 200

•Inputs: Line:in Left / Right Speaker: Left / Right

•OUTPUT :660W

4)B&W ASW620 (610 euro)

• Ενεργό subwoofer κλειστού τύπου
    • Μεγάφωνο: 250mm με κώνο από χαρτί/Kevlar με μεγάλη διαδρομή
    • Εύρος συχνοτήτων: -6dB στα 20Hz και 25/140Hz
    • Απόκριση συχνότητας: ±3dB 27Hz - 40/140Hz
    • Ισχύς εξόδου: 200W
    • Ονομαστική κατανάλωση: 40W/0.5W σε αναμονή
    • Αντίσταση εισόδου: 33kΩ
    • Λόγος σήματος προς θόρυβο: > 90dB
    • Λειτουργίες: Ένταση - line in,Ένταση - speaker in,Συχνότητα φίλτρου,Low-pass μόνο - line in,Παράκαμψη φίλτρου Low-pass,Ενίσχυση χαμηλών,Ευθυγράμμιση roll-off χαμηλών,Αυτόματη ενεργοποίηση / αναμονή,Διακόπτης Phase
    • Είσοδοι: Line in (RCA Phono),Speaker in (ακροδέκτες),12v trigger (βύσμα 3,5mm)
    • Φίλτρο Low-pass: Ενεργό 4ης τάξης, με μεταβλητή συχνότητα αποκοπής
5)Yamaha NS-SW 700 (500 euro)
  • Advanced YST II and QD-Bass Subwoofer
  • Driver 25cm cone
  • Δυναμική ισχύς 300 W
  • Απόκριση συχνότητας 20-160 Hz
  • Advanced YST Advanced YST II
  • QD-Bass τεχνολογία Down-firing
  • Υψηλής Απόδοσης Ενισχυτής
  • Linear Port
  • BASS (Bass Action Selector System)
  • Κατανάλωση ρεύματος 0.5 W
  • Διαστάσεις (W x H x D) 406 x 445 x 406 mm
  • Βάρος 21 kg

Γνωριζω πως η επιλογη ειναι καθαρα 'γουστο' και προσωπικη επιλογη,απλα θα ηθελα βοηθεια στην επιλογη απο ατομα που εχουν εμπειρια,κατεχουν και γνωριζουν τα συγκεκριμενα sub.Εχω διαβασει αρκετα αρθρα και reviews και εχω αφιερωσει πολλες ωρες,αλλα εχω μπερδευτει καπως.Συνεπως χρειαζομαι βοηθεια πριν βγω στους δρομους να παω (αν γινεται) να τα δω και να τα ακουσω απο κοντα. Με ενδιαφερει η αγορα απο Ελλαδα οποτε μενει εκτος το γνωστο σε ολους σας'' SVS PB/SB 1000''.Συγνωμη αν σας κουρασα.Ευχαριστω εκ των προταιρων και καλα ακουσματα...:)

Reaction score
2.482
Σιγουρα υπαρχουν πιο αξιοπιστοι από εμενα, αλλα νομιζω πως για τα τετραγωνικά σου θες ported, αλλα ας πει και καποιος αλλος τη γνωμη του.

Επισης οχι σε κατι λιγοτερο απο 12". Και επισης ειχα yamaha subwoofer που ηταν απλα χαλια...Μακρυα.

Απο αυτα που εχεις διαλεξει, υπαρχει δυνατότητα για δοκιμαστικη ακρόαση στον χώρο σου;

Για ποιο λογο δεν θες να ψωνισεις απο ευρωπη; (αν επιτρέπεται;). Γιατι εγω δεν θα ελεγα βεβαια pb/sb1000, αλλά pb/sb2000 :D

Reaction score
2.209
Για ποιο λογο δεν θες να ψωνισεις απο ευρωπη; (αν επιτρέπεται;). Γιατι εγω δεν θα ελεγα βεβαια pb/sb1000, αλλά pb/sb2000 :D
Αφού έκανες το "λάθος" να ζητήσεις την συμβουλή των παιδιών του forum να ξέρεις ότι οι περισσότεροι θα σου πουν τα παραπάνω. (συμπεριλαμβανομένου και εμένα)
Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάποιον να μην είναι ευχαριστημένος με SVS και ο μόνος λόγος που τα αλλάζουν είναι να πάρουν μεγαλύτερο μοντέλο!
Από αυτά που προτείνεις θα έπαιρνα το klipsch και αν μπορούσα θα πήγαινα στο 112.

Reaction score
648
Καλησπερα παιδια και ευχαριστω.Σχετικα με την αγορα απο εξωτερικο,το προβλημα/ελλατωμα μου ειναι οτι θελω να ''δοκιμαζω πριν παρω'' και οτι προτιμω ν' αγοραζω απο ελληνικα μαγαζια.Γνωριζω οτι το sub που θα ακουσω σ'ενα μαγαζι μπορει να μου φανει εξαιρετικο,αλλα στο δικο μου χωρο να ειναι μετριο λογω διαφορετικης ακουστικης/ρυθμισεων/amplifier κτλ,αλλα μια βασικη εικονα πηστευω θα καταφερω να σχηματισω καθως εχω ''καλο αυτι''.
Το Klipsch sw122 το γλυκοκοιταζω και εγω αλλα τα 800 ευρω ειναι πολλα για την τσεπη μου,καθως υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να προβω και σε αγορα ενος wireless kit γιατι και τα δυο σημεια στα οποια εχω την δυνατοτητα να βαλω το sub ειναι αδυνατον να χρησιμοποιησω καλωδιο γιατι θα με ''σκισει'' η γυναικα,αν δεν το εχει κανει ηδη απο το σοκ που θα παθει μολις το δει τοποθετημενο στην γωνια του σαλονιου :(.Βασικα στη γωνια εκεινη εχω εξοδο αλλα για speaker wire,αλλα ειμαι επιφυλακτικος στο να το μετατρεψω σε μονο RCA με το γνωστο ''μπακαλιστικο τροπο.
Eχθες το απογευμα πηρα δανεικο για δοκιμη ενος φιλου ενα 10'' ported sub( yamaha ns-sw 300)για να το δοκιμασω στο συγκεκριμενο σημειο/γωνια (φυσικα ελλειπε η γυναικα μου :)) και επειτα απο μια προχειρη ρυθμιση διαπηστωσα οτι στο συγκεκριμενο σημειο η παραγωγη μπασου ειναι υπερβολικα μεγαλη(ιδιαιτερα στα τραγουδια και αφυσικη στις ταινιες) και ετσι σκεφτομαι να κοιταξω για ενα 12'' ή 10'' sub κλειστου τυπου γιατι με τα ανοικτου τυπου μαλλον θα εχω σοβαρο θεμα με και με τις δυο γωνιες στις οποιες μπορω μα βαλω το sub.Καμια ιδεα για 12''/10'' κλειστου τυπου αξιολογο στα 600 ευρω εχετε να μου προτεινετε ;.Δεν με ενδιαφερει να ακουω δυνατο και βρομικο/αφυσικο μπασο,με ενδιαφερει μοναχα να καλυψω τις χαμηλες συχνοτητες και ο ηχος να κουγεται φυσικος.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.443
Η γωνια ειναι μονοδρομος? Γιατι εμενα στην γωνια δεν ειχε παιξει ποτε καλα ενα bw675 που ειχα...
(βαλε καμια φωτο του χωρου)
Κοιτα και τις αγγελιες για sub ,κατα καιρους εχει καποια πολυ καλα και φτηνα .

Reaction score
648
Δυστυχως ναι,δεν εχω την δυνατοτητα να το τοποθετησω καπου αλλου,αλλα και να την ειχα θα ειχα προβλημα με την γυναικα μου.Αναγκαστηκα θα το εχω 2 μετρα πισω δεξια ή 1 μετρο πισω αρηστερα απο το σημειο θεασης(καναπε) και στα δυο σημεια η παραγωγη μπασου ειναι αρκετα μεγαλη για αυτο σκεφτομαι για κλειστου τυπου sub.Ο χωρος δεν ειναι καταλληλος για Home Cinema,αλλα τι να κανω.Γενικα ο χωρος δεν ειναι και ο καλυτερος για sub,αλλα και Home cinema χωρις sub παει 'περιπατο' η απολαυση του ηχου:(.

Reaction score
2.209
Το Υamaha έχει την οπή ανάκλασης στο πλάι. Αν η οπή "πυροβόλαγε" σε τοίχο μπορεί να σου δημιούργησε το αφύσικο μπάσο. Φυσικά παίζουν ρόλο και οι ρυθμίσεις αλλά αν ο χώρος τοποθέτησης είναι προβληματικός η θέσης της οπής παίζει μεγάλο ρόλο. Το klipsch έχει την οπή μπροστά οπότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα.
Αν θέλεις να πάρεις κλειστού τύπου νομίζω το jamo είναι καλή επιλογή

Reaction score
648
Το ιδιο σκεφτικα και εγω,καθως το port firing εριχνε στον τοιχο αλλα την εκλεισα προσωρινα και η διαφορα δεν ηταν μεγαλη.Ειδικα σε υψηλες εντασεις 60-80% ειχα συντονισμο ακομα και στα κουφωματα αλουμινιου λες και επαιζε 15'' sub.Oτan τοποθετησα το sub διπλα στο front speaker μπροστα δεξια δλδ,η διαφορα ηταν τεραστια και σε εκεινο το σημειο το sub γινοτανε sabaki που δε γεμιζε ικανοποιητικα τον χωρο,πολυ περιεργο.θα πρεπει να πειραματιστω αρκετα πριν καταληξω σε αγορα.

Reaction score
2.482
Νομιζω θα χρειαστεις ισοστάθμιση μπάσου. Είτε να έχει το sub, ή ο ενισχυτής ή καποιο εξωτερικό equalizer.

Reaction score
248
Καλημέρα.

Εχω δύο συστηματάκια, ένα για μουσική κι ένα AV.
Στο μουσικό έχω βάλει ένα Martin Logan Abyss, 12", που είχε αγοραστεί κάτω από 1,000€, με δόσεις. Το επέλεξα μεταξύ Velodyne, B&W, REL γιατί έδινε την καλύτερη απόδοση κόστος/απόδοση κι έχω τν αίσθηση, μετά από όσα χρόνια ότι έκανα την καλύτερη επιλογή. δεν έχω κάνει ποτέ calibration. Στην προηγούμενη κατοικία μου έπαιζε σε ένα χώρο ~40τ.μ. και στο καινούριο σπίτι καλείται να καλύψει πάνω από 65τ.μ. και το κάνει ικανοποιητικότατα. Ούτε καταλαβαίνεις ότι υπάρχει. Πιστεύω ότι το REL Brittania που ήταν η άλλη επιλογή τότε θα έπαιζε ακόμη καλύτερα για μουσική αλλά είχε και 50% παραπάνω κόστος. Τα υπόλοιπα δεν με είχαν ικανοποιήσει κι ήταν κι ακριβότερα. Θεωρώ λοιπόν ότι ένα Martin Logan θα μπορούσε να σε καλύψει, είτε 10" είτε 12" και το κόστος δεν είναι παραπάνω από αυτό που περιγράφεις, για 10" τουλάχιστον.

Το AV από την άλλη πλευρά παίζει με ένα Earthquake 12MKV, θηρίο, τρομερή ισχύς, που είχα πάρει μεταχειρισμένο από συμφορουμίτη. Το ίδιο μου περιέγραψε κι ο Κώστας ο Τροβάς, εξαίρετος ηλεκτρονικός, που εμπιστεύομαι για επισκευές. Άλλωστε εταιρία που κατασκευάζει Sub για αυτοκίνητα θεωρώ ότι υπερέχει από οποιαδήποτε εταιρία που κατασκευάζει μόνο Sub για σπίτι.

Σημείωση: και τα δύο Sub είναι ρυθμισμένα σε ένταση Ώρα 10-11, πολύ χαμηλά, υπενθυμίζω σε χώρο μεγαλύτερο αό 65τ.μ.. Απλά το Maritn Logan δεν υπάρχει, εξαφανίζεται κι ακούγεται μόνο όταν είναι απαραίτητο από το κομμάτι που ακούω, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος .Το Earthquake, απο την άλλη, δεν παίζεται σε AV πρόγραμμα που χρειάζεται δύναμη. Σε εσωμάτωση πάντως με τα κύρια ηχεία σε δικάναλο, το ML είναι έτη φωτός μπροστά. Επίσης, το ML πάιζει με το δικό του φίλτρο σε είσοδο RCA από full range προενίσχυση από τον προ ενώ το Earthquake από το .1 LF του AV processor. (Βλέπεις το ML έχει πληθώρα εισόδων-εξόδων, εκτός XLR).

Συμπέρασμα: ML και ξερό ψωμί.

Reaction score
648
Σας ευχαριστω ολους. Απο τα λεγομενα σας καταλαβα πως ειναι προτιμοτερο να κανω λιγο υπομονη,και να ανεβασω τον ''πηχη'',απο ''entry level'' sub σε ''mid range'' καλης ποιοτητας,ωστε να μην μετανιωσω αργοτερα για την επιλογη μου.Επισης λογω περιεργης ακουστικης του χωρου μου μαλλον θα πρεπει να κοιταξω για sub με ενσωματομενο EQ ή να το αγορασω ξεχωριστα,δεν γνωριζω ομως ποια εκδοχη ειναι καλυτερη απο αποδοση και VFM:idk:.Γνωριζει κανεις αν υπαρχουν μαγαζια τα οποια σου δινουν την δυνατοτητα να δικιμασεις το sub στο χωρο σου και αν δεν......να μπορεις να το αλλαξεις ή προκειται για ''ονειρο θερινης νυκτος'' αυτο που ζηταω ; :errwhat:

Reaction score
2.209
Δεν ξέρω για Ελλάδα αλλά η LSOUND, από όπου έχουμε αγοράσει σχεδόν όλοι εδώ μέσα τα SVS, έχει το 45 Days Buy & Try.
Αγοράζεις το sub και αν δεν σου κάθεται καλά στον χώρο το επιστρέφεις εντός 45 ημερών και παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

Reaction score
648
Τελικα μετα απο 3-4 ωρες ψαξιμο στο net (reviews,video κτλ) αποφασισα να κανω ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ και κατεληξα στα εξης :

1)SVS SB 2000,αφηνωντας πισω την προκαταληψη μου για αγορες απο εξωτερικο,αλλα με ενθαρυννει το γεγονος οτι οι περισοτεροι μου προτεινεται SVS,αλλα και οτι εχει δυνατοτητα επιστροφης αν δεν με ικανοποιησει.

2)Martinlogan Dynamo 1000,κανοντας την οικονομικη υπερβαση και υπομονη να μαζεψω το απαιτουμενο ποσο,αλλα εχει αρκετα καλα χαρακτηριστικα και πολυ καλες κριτικες.

Και τα δυο ειναι κλειστου τυπου,οποτε ελπιζω να μην αντιμετωπισω μεγαλο προβλημα λογω κακης ακουστικης στο χωρο οπως εχω αναφερει ηδη,Ακουω αποψεις :)

Reaction score
648
προτεινω το svs sb 13 ultra γιατι οτι αγοραζουμε πρεπει να μενει....
Δυστηχως αυτη την υπερβαση δεν μπορω να την κανω,αλλα και να μπορουσα το θεωρω και υπερβολικο για τον χωρο μου.

Reaction score
2.482
Λογικό. Απλά υπολόγισε ότι με το sb13 έχεις κ ισοσταθμιση και μπόλικη παραμετροποίηση που θα την πληρώσεις σε άλλα μηχανάκια. Αλλα κι εγώ στη θέση σου σε pb2000/sb2000 θα πήγαινα, όπως κι εγώ από pb2000 πήγα σε sb13 κ μετά pb13. Το sb13 το είχα καιρό κ ήταν καταπληκτικό sub, απλά ήθελα περισσότερο "ψωμί" στις ταινιες...

Btw, το miniDSP δεν είναι κατάλληλο για eq?

Reaction score
248
Τελικα μετα απο 3-4 ωρες ψαξιμο στο net (reviews,video κτλ) αποφασισα να κανω ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ και κατεληξα στα εξης :

1)SVS SB 2000,αφηνωντας πισω την προκαταληψη μου για αγορες απο εξωτερικο,αλλα με ενθαρυννει το γεγονος οτι οι περισοτεροι μου προτεινεται SVS,αλλα και οτι εχει δυνατοτητα επιστροφης αν δεν με ικανοποιησει.

2)Martinlogan Dynamo 1000,κανοντας την οικονομικη υπερβαση και υπομονη να μαζεψω το απαιτουμενο ποσο,αλλα εχει αρκετα καλα χαρακτηριστικα και πολυ καλες κριτικες.

Και τα δυο ειναι κλειστου τυπου,οποτε ελπιζω να μην αντιμετωπισω μεγαλο προβλημα λογω κακης ακουστικης στο χωρο οπως εχω αναφερει ηδη,Ακουω αποψεις :)
Καλημέρα.
Από το μήνυμα που έγραψα παραπάνω δεν νομίζω ότι χρειαζεται να σου ανααφέρω την επιλογή που θα έκανα.

ML και ξερό ψωμί. (Πέρα απ΄ οτιδήποτε άλλο γράφουμε, το αυτί του καθενός είναι ο καλύτερος σύμβουλος)

Reaction score
648
Στην περιπτωση αγορας του SVS SB2000 ,εναντι του MortinLogan Dynamo 1000,θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει η δυνατoτητα να το χρησιμοποιησω wireless (με καποιο wireless kit) χωρις προβληματα στην αποδοση;.Το MartinLogan εχει αυτη την δυνατοτητα απο κατασκευης και ειναι κατι το οποιο με ενδιαφερει αρκετα στο θεμα της τοποθετησης.

Reaction score
2.482
Στην περιπτωση αγορας του SVS SB2000 ,εναντι του MortinLogan Dynamo 1000,θα ηθελα να ξερω αν υπαρχει η δυνατoτητα να το χρησιμοποιησω wireless (με καποιο wireless kit) χωρις προβληματα στην αποδοση;.Το MartinLogan εχει αυτη την δυνατοτητα απο κατασκευης και ειναι κατι το οποιο με ενδιαφερει αρκετα στο θεμα της τοποθετησης.
Στο αμερικανικο site εχει αυτο:

http://www.svsound.com/subwoofers/subwoofer-accessories/dayton-audio-sub-link-xr-2-4-gh

Αρα, γίνεται. Το εχει και στο αγγλικο amazon

http://www.amazon.co.uk/Dayton-Audi...TF8&qid=1426316963&sr=8-1&keywords=Dayton+sub

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.288
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale