- Reaction score
- 648
Καλημερα σας και καλως σας βρηκα.Πριν μπω στο θεμα θα ηθελα να σας πω λιγα λογια για μενα.Απο μικρο παιδι ειμαι λατρης της μουσικης και ασχολουμαι με αυτη ειται ως χομπυ αλλα και περιστασιακα επαγγελματικα ως mobile dj.Δυστιχως τα τελευταια 2-3 χρονια εχω σταματησει να ασχολουμε με το ''djing" καθως οι απολαβες/κερδος/ζητηση εχουν μειωθει δραματικα (Αναθεμα την κριση......).Ασχημο πραγμα να μην μπορεις να ασχοληθεις και επαγγελαματικα με αυτο που λατρευεις και αγαπας.
Στο θεμα μας τωρα.Θελω να αγορασω αγορασω ενα subwoofer για οικιακη χρηση ωστε να ολωκληρωσω το Home Theater/Music set.Tο υπαρχων συστημα εως τωρα ειναι το εξης:
-AVR: Yamaha RX-V661 (7.1 x90w rms)
-Stand floor speakers: Energy C-500 (Frequency Response: 35Hz-20kHz,91db,150w rms,Dual 6.5-inch fiberglass woofer,2-way bass reflex,1-inch chambered aluminum dome tweeter)
-Bookselves speakers: Energy C-100 (Frequency Response:50 - 20000 Hz,88db,100 w rms,2-ways bass reflex 4.5-inch fiberglass woofer,1-inch chambered aluminum dome tweeter)
-Center speaker: Energy C-C100 (Frequency response: 50Hz-20kHz +/- 3 dB,Equipped with two 5.5" composite fiberglas woofers and one 1" chambered aluminum dome tweeter,88db,125 w rms)
Συνοπτικα προκειται για ενα midrange level συστημα ηχου με ζεστο και μελωδικο ηχο με εμφαση στις μεσαιες και χαμηλες συχνοτητες και εξαιρετικη αποδοση (για τα χρηματα του) ιδιαιτερα για home theater (ταινιες,games κτλ).Στην μουσικη (CD,FLAC,WAV ακομα και 320 mp3) εχει καθαρο,σφυκτο,γεματο μπασο το οποιο γεμιζει τον χωρο των 30 τ.μ ικανοποιητικα χωρις να χρειαζεται να παιζει σε υψηλα επιπεδα το volume.Οι υψηλες συχνοτητες δεν ειναι το δυνατο του σημειο.Γενικα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.
Ενδιαφερομαι για την αγορα subwoofer για χρηση 70% HT,30% Music,το οποιο να μου καλυψει το κενο στις χαμηλες συχνοτητες οταν βλεπω ταινιες και σε συγκεκριμενα ειδη μουσικης.Δεν θελω να μετατρεψω το σαλονι σε Disco Barbarela
.Θελω καθαρο,σφυκτο και ακριβες στην αποδοση,αξιοπιστο,με service, sub.Δυστηχως δεν μπορω να χωσω το χερι βαθια στην τσεπη.Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι max 600 ευρω.Οι επιλογες που εχω βρει εως τωρα ειναι οι εξης κατα σειρα προτιμησης:
1)Sufire SDS 12 (565 euro)
28Hz-120Hz,10" inc woofer,113db,200w rms (450 peak)
3)Velodyne EQ-MAX 10'' (600 EURO):
Ενεργό Subwoofer 10”με ενισχυτή ισχύος 195WRMS/390 WPeak, Διπλό πηνίο φωνής 2.5’’,
Φωτεινό panel ενδείξεων (Blue LED), Ενσωματωμένο σύστημα D.S.P., 4 ψηφιακά Presets
λειτουργίας, Ρύθμιση έντασης, ενεργό ρυθμιζόμενο crossover 40-120Hz, Ρύθμιση φάσεως
0°,90°,180°,270°, είσοδοι Low & High, απόκριση συχνότητας 16-240Hz, 28-120Hz +/-3dB,
εξωτερικό μικρόφωνο, Σύστημα auto ON/OFF, Ασύρματο τηλεχειριστήριο
5)Jamo sub 660 (565 euro)
•Woofer: 12"
•Απόκριση συχνότητας (Hz, +/-3dB) 24- 200
•Inputs: Line:in Left / Right Speaker: Left / Right
•OUTPUT :660W
4)B&W ASW620 (610 euro)
Γνωριζω πως η επιλογη ειναι καθαρα 'γουστο' και προσωπικη επιλογη,απλα θα ηθελα βοηθεια στην επιλογη απο ατομα που εχουν εμπειρια,κατεχουν και γνωριζουν τα συγκεκριμενα sub.Εχω διαβασει αρκετα αρθρα και reviews και εχω αφιερωσει πολλες ωρες,αλλα εχω μπερδευτει καπως.Συνεπως χρειαζομαι βοηθεια πριν βγω στους δρομους να παω (αν γινεται) να τα δω και να τα ακουσω απο κοντα. Με ενδιαφερει η αγορα απο Ελλαδα οποτε μενει εκτος το γνωστο σε ολους σας'' SVS PB/SB 1000''.Συγνωμη αν σας κουρασα.Ευχαριστω εκ των προταιρων και καλα ακουσματα...
Στο θεμα μας τωρα.Θελω να αγορασω αγορασω ενα subwoofer για οικιακη χρηση ωστε να ολωκληρωσω το Home Theater/Music set.Tο υπαρχων συστημα εως τωρα ειναι το εξης:
-AVR: Yamaha RX-V661 (7.1 x90w rms)
-Stand floor speakers: Energy C-500 (Frequency Response: 35Hz-20kHz,91db,150w rms,Dual 6.5-inch fiberglass woofer,2-way bass reflex,1-inch chambered aluminum dome tweeter)
-Bookselves speakers: Energy C-100 (Frequency Response:50 - 20000 Hz,88db,100 w rms,2-ways bass reflex 4.5-inch fiberglass woofer,1-inch chambered aluminum dome tweeter)
-Center speaker: Energy C-C100 (Frequency response: 50Hz-20kHz +/- 3 dB,Equipped with two 5.5" composite fiberglas woofers and one 1" chambered aluminum dome tweeter,88db,125 w rms)
Συνοπτικα προκειται για ενα midrange level συστημα ηχου με ζεστο και μελωδικο ηχο με εμφαση στις μεσαιες και χαμηλες συχνοτητες και εξαιρετικη αποδοση (για τα χρηματα του) ιδιαιτερα για home theater (ταινιες,games κτλ).Στην μουσικη (CD,FLAC,WAV ακομα και 320 mp3) εχει καθαρο,σφυκτο,γεματο μπασο το οποιο γεμιζει τον χωρο των 30 τ.μ ικανοποιητικα χωρις να χρειαζεται να παιζει σε υψηλα επιπεδα το volume.Οι υψηλες συχνοτητες δεν ειναι το δυνατο του σημειο.Γενικα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.
Ενδιαφερομαι για την αγορα subwoofer για χρηση 70% HT,30% Music,το οποιο να μου καλυψει το κενο στις χαμηλες συχνοτητες οταν βλεπω ταινιες και σε συγκεκριμενα ειδη μουσικης.Δεν θελω να μετατρεψω το σαλονι σε Disco Barbarela
1)Sufire SDS 12 (565 euro)
- frequency response: 28-150 Hz
- built-in Class D amplifier delivers 300 watts of continuous power, 600 watts peak power
- 12" poly-coated fiber cone woofer
- down-firing 12" passive radiator
- bass-reflex (passive radiator) enclosure
- continuously variable low-pass 30-150 Hz crossover
28Hz-120Hz,10" inc woofer,113db,200w rms (450 peak)
3)Velodyne EQ-MAX 10'' (600 EURO):
Ενεργό Subwoofer 10”με ενισχυτή ισχύος 195WRMS/390 WPeak, Διπλό πηνίο φωνής 2.5’’,
Φωτεινό panel ενδείξεων (Blue LED), Ενσωματωμένο σύστημα D.S.P., 4 ψηφιακά Presets
λειτουργίας, Ρύθμιση έντασης, ενεργό ρυθμιζόμενο crossover 40-120Hz, Ρύθμιση φάσεως
0°,90°,180°,270°, είσοδοι Low & High, απόκριση συχνότητας 16-240Hz, 28-120Hz +/-3dB,
εξωτερικό μικρόφωνο, Σύστημα auto ON/OFF, Ασύρματο τηλεχειριστήριο
5)Jamo sub 660 (565 euro)
•Woofer: 12"
•Απόκριση συχνότητας (Hz, +/-3dB) 24- 200
•Inputs: Line:in Left / Right Speaker: Left / Right
•OUTPUT :660W
4)B&W ASW620 (610 euro)
- Ενεργό subwoofer κλειστού τύπου
- Μεγάφωνο: 250mm με κώνο από χαρτί/Kevlar με μεγάλη διαδρομή
- Εύρος συχνοτήτων: -6dB στα 20Hz και 25/140Hz
- Απόκριση συχνότητας: ±3dB 27Hz - 40/140Hz
- Ισχύς εξόδου: 200W
- Ονομαστική κατανάλωση: 40W/0.5W σε αναμονή
- Αντίσταση εισόδου: 33kΩ
- Λόγος σήματος προς θόρυβο: > 90dB
- Λειτουργίες: Ένταση - line in,Ένταση - speaker in,Συχνότητα φίλτρου,Low-pass μόνο - line in,Παράκαμψη φίλτρου Low-pass,Ενίσχυση χαμηλών,Ευθυγράμμιση roll-off χαμηλών,Αυτόματη ενεργοποίηση / αναμονή,Διακόπτης Phase
- Είσοδοι: Line in (RCA Phono),Speaker in (ακροδέκτες),12v trigger (βύσμα 3,5mm)
- Φίλτρο Low-pass: Ενεργό 4ης τάξης, με μεταβλητή συχνότητα αποκοπής
- Advanced YST II and QD-Bass Subwoofer
- Driver 25cm cone
- Δυναμική ισχύς 300 W
- Απόκριση συχνότητας 20-160 Hz
- Advanced YST Advanced YST II
- QD-Bass τεχνολογία Down-firing
- Υψηλής Απόδοσης Ενισχυτής
- Linear Port
- BASS (Bass Action Selector System)
- Κατανάλωση ρεύματος 0.5 W
- Διαστάσεις (W x H x D) 406 x 445 x 406 mm
- Βάρος 21 kg
Γνωριζω πως η επιλογη ειναι καθαρα 'γουστο' και προσωπικη επιλογη,απλα θα ηθελα βοηθεια στην επιλογη απο ατομα που εχουν εμπειρια,κατεχουν και γνωριζουν τα συγκεκριμενα sub.Εχω διαβασει αρκετα αρθρα και reviews και εχω αφιερωσει πολλες ωρες,αλλα εχω μπερδευτει καπως.Συνεπως χρειαζομαι βοηθεια πριν βγω στους δρομους να παω (αν γινεται) να τα δω και να τα ακουσω απο κοντα. Με ενδιαφερει η αγορα απο Ελλαδα οποτε μενει εκτος το γνωστο σε ολους σας'' SVS PB/SB 1000''.Συγνωμη αν σας κουρασα.Ευχαριστω εκ των προταιρων και καλα ακουσματα...