Στάθμη ακρόασης.

Reaction score
914
Κατ' αρχήν χρόνια πολλά σε όλους.

Πάντα ήμουν οπαδός των υψηλών εντάσεων ακρόασης.

Και ενώ σε μικρότερη ηλικία αποζητούσα το "εντυπωσιακό" με τα φωναχτά πρίμα πλέων είμαι σε θέση να δηλώσω πως το flat έχει πολλά πρίμα.

Και ενώ πλέων μου αρέσουν τα ξεκούραστα και απλά ακούσματα όσο καλλίτερο γίνεται το σύστημά μου τόσο ακούω και σε υψηλότερες εντάσεις.

Το μέγεθος της έντασης φυσικά γίνεται αντιληπτό όταν κάποια στιγμή αποφασίζω να χαμηλώσω την ένταση.

Βέβαια μεγαλώνοντας ακούω συνήθως σε μέτριες εντάσεις αλλά το μικρόβιο είναι εκεί και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να μετακινήσει τα έπιπλα.

Reaction score
914
Απάντηση: Στάθμη ακρόασης.

Για να μιλήσω με νούμερα όταν έχω "όρεξη" μπορεί να μετρήσω και 125-127db κορυφής.

Για τις κακές γλώσσες να τονίσω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα αφτιά μου και πως ακούω ενοχλητικά καλά.

Σε τέτοιο βαθμό ώστε να ξυπνάω το βράδυ απο θορύβους ακόμα και φορώντας ωτασπίδες!!!!!!!!

Reaction score
914

Απο την άλλη με κουράζει υπερβολικά η υψηλή ένταση στις ταινίες και επιλέγω τόση ένταση όση χρειάζεται για να ακούγονται καθαρά οι διάλογοι.

Φυσικά δεν συμβαίνει το ίδιο και στα μουσικά dvd όπου το κουμπί του volume βρίσκεται συνήθως στο τέρμα.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Για να μιλήσω με νούμερα όταν έχω "όρεξη" μπορεί να μετρήσω και 125-127db κορυφής.

Για τις κακές γλώσσες να τονίσω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα αφτιά μου και πως ακούω ενοχλητικά καλά.

Σε τέτοιο βαθμό ώστε να ξυπνάω το βράδυ απο θορύβους ακόμα και φορώντας ωτασπίδες!!!!!!!!
Μου φαίνεται ότι... για να ακούς 125-127 db κορυφής, ξεχνάς να βγάλεις τις ωτασπίδες... :139:

Κορυφώσεις σε ορχηστρικά κομμάτια στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και στην 10 σειρά καθισμάτων στην πλατεία, δεν ξεπερνούν τα 95 db! (μετρημένα...)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: (Σαν έτοιμος από καιρό...)

Απο την άλλη με κουράζει υπερβολικά η υψηλή ένταση στις ταινίες και επιλέγω τόση ένταση όση χρειάζεται για να ακούγονται καθαρά οι διάλογοι.
Φυσικά δεν συμβαίνει το ίδιο και στα μουσικά dvd όπου το κουμπί του volume βρίσκεται συνήθως στο τέρμα.
Γιά να παραφράσω και τον Καβάφη,αποχαιρέτα την ακοή που χάνεις...:612:
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=893403&postcount=73

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=893408&postcount=74

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=898169&postcount=75

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=903734&postcount=86

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=949906&postcount=126

Reaction score
914

Μακάρι να την έχανα.

Θα κοιμόμουν και σαν άνθρωπος.

Παιδιά παίζει μεγάλο ρόλο και το είδος της μουσικής στο πόσο δυνατά θα ακούσεις.

Τα πιο σκληρά κομμάτια που ακούω είναι οι ......μπαλάντες των scorpions.

Χωρίς πλάκα η ακοή μου είναι ενοχλητικά καλή.

Για αφήστε με εμένα και να πάμε σε εσάς.........

Reaction score
313

Χμμμ...πολλές φορές ακούω πως "οι υψηλές στάθμες δεν είναι το παν".
Ε, λοιπόν, αυτό μΕ θυμίζει το παρακάτω:

"Δεν μετράει το μέγεθος, αλλά το πως το χρησιμοποιείς" (τάδε έφη...μικροτσούτσουνοι!) :138:

Έχουμε συνηθίσει να υφιστάμεθα μία μεγάλη ενόχληση/κούραση στα διάφορα bar/club/live stage που επισκεπτόμαστε.
Εκεί, τις περισσότερες φορές, οι μεγάλες εντάσεις είναι ανεπιθύμητες από τα αφτιά!

Σε ένα καλό σύστημα (χώρος+μηχανήματα+στήσιμο), όμως, οι μεγάλες εντάσεις (μπορεί να) είναι κάθε άλλο παρά κουραστικές. Αντιθέτως, (μπορεί να) είναι μέχρι και απαραίτητες για την (όσο το δυνατόν πιο) πλήρη απόδοση.

Στο (ατελές) σύστημά μου, ακούω σε μέτριες εντάσεις.
Όταν αυξάνω πολύ την ένταση, παρατηρώ από μικρές έως έντονες "παραμορφώσεις" - απόρροια της μη ολοκληρωμένης "φροντίδας" του συστήματος (χώρος+μηχανήματα+στήσιμο).

Ωστόσο, στο Home-Cinema, που οι..."Hi-Fi" απαιτήσεις είναι μικρότερες, δεν...αντέχω να έχω πολύ υψηλές εντάσεις.
Όχι λόγω ηχητικής ποιότητας, αλλά λόγω...τύψεων!
Δε θέλω να ενοχλώ τους γείτονες (οι οποίοι δεν έχουν παραπονεθεί ποτέ!).

Φίλε Κώστα...χαρά στο κουράγιο...των δικών σου γειτόνων! :138:

Reaction score
1

Εχει και τα καλά της η επαρχία σύντροφε......
Ένας λόγος παραπάνω να μη χρειάζεσαι μεγάλες εντάσεις... Μπορεί να υπάρχει και πρόβλημα στο όργανο, πάντως 127db "κουφό" μου ακούγεται...

Reaction score
1

Εγώ πάντως ακούω στα 70-80dB (άντε σε κορυφώσεις να φτάσει στιγμιαία τα 90dB) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, χωρίς να ενοχλώ και το σύμπαν γύρω μου.

Η αλήθεια πάντως πως όταν, υπό συνθήκες, ανεβάσω λίγο παραπάνω την ένταση, τα 805Ν κελαιδούνε.

Edit: Τα παραπάνω νούμερα, κατά βάση, σε ακροάσεις ολιγομελών σχημάτων jazz.

Reaction score
877
Αναρωτιέμαι τι ηχεία και τι ενισχυτικά είναι αυτά που ακούει ο φίλος ο
Κώστας και είναι ικανά να δώσουν 125 - 127 db σε οικιακό περιβάλλον...
(τα parasound των 125 watts πάντως δεν τα δίνουν με τίποτα)...

Χρόνια πολλά και από μένα σε όλους.......

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Γίναμε πολλοί με την ίδια απορία.
Θα βοηθούσε να ξέραμε για τι ηχεία και ενισχυτικά μιλάμε.

Σε τέτοια ένταση ακούς τα ηχεία ή οτιδήποτε βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο και συντονίζει?

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Στάθμη ακρόασης.

Δεν αμφιβαλω καθολου για αυτη την ενταση.
:605:

Reaction score
877
Για να μιλάμε και πιο τεκμηριωμένα, ας δούμε στους παρακάτω τύπους που υπολογίζουν την ισχύ των ενισχυτικών σε σχέση με την απόδοση των ηχείων σε 'sound pressure level'...

Για να πετύχουμε λοιπόν 125 db στα 3 μέτρα με (2) ηχεία ευαισθησίας 92 db χρειαζόμαστε ισχύ...περίπου 10.000 watts...(και φυσικά ηχεία που να μπορούν να διαχειριστούν αυτήν την ισχύ)...

http://myhometheater.homestead.com/splcalculator.html

http://6072m.net/Power_AllegroSound.html

Reaction score
141
πιο τεκμηριωμενα μιλαμε εχοντας παρει μετρησεις με ντεσιμπελομετρο,ειτε απο τη θεση ακροασης ειτε απο το 1μετρο.
Καλα τα λενε οι τύποι αλλα οπως ενα ηχειο θα ηθελε να ειναι 4-5 db πανω(και με σταθερη R)ετσι και ενας ενισχυτης θα ηθελε να αποδιδει στην πραξη αυτα που λεει στα χαρτια(καποιοι το κανουν).

Reaction score
150
Καλά με το Room Gain σίγουρα παίζει πολύ πιο δυνατά απ'ότι δείχνει το δεύτερο calculator. Το πρώτο με 600 Watt στα ηχεία μου, δίνει στο 1 μέτρο 117db - βέβαι το πώς αυξάνονται τα βατ με την απόσταση και την ένταση είναι άλλη υπόθεση - και αυξάνονται ΠΟΛΥ!

Reaction score
914

Εδω είμαι και εγώ.

Χρόνια πολλά κατ' αρχήν σε όλους.

Ίσως με το όργανο να μην πηγαίνει κάτι καλά γιατί "χτυπάει" κορυφές στις εξάρσεις του χαμηλού.

Η μέτρηση έγινε με τις Αρτέμιδες με ενεργά κρος και μπασοκούτια με 4 χ 8" για τις χαμηλές.

Reaction score
914

Τα proac EBS που έχω τώρα δεν τα έχω πιέσει ιδιαίτερα και δεν έχω μετρήσει τίποτα.

Οταν με το καλό πάρω τον 3500 θα "τα μετρήσω" και αυτά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt