Στήσιμο atmos

Reaction score
9
Την τηλεόραση σκέφτεσαι να τη βάλεις στον αριστερό τοίχο (2500) ή στον επάνω (3260);

Edit: τώρα είδα ότι αριστερά είναι μπαλκονόπορτα.
Οπως είναι στην photo με το 3d printer θα μπει δηλαδη στο 3200
Ασε μωρε τωρα τα στερεοφωνικα και τις μπουρδες, οποτε θα θες να ακουσεις μουσικη η να δεις ταινια αναβε το τζακι καλυτερα, θα ακους τα σκασιματα του ξυλου που καιγεται, θα βλεπεις και τα παιχνιδια της φλογας και θα ξεχνιεσαι.
Αν τωρα επιμενεις να θες και μουσικη παρε ενα τετοιο https://www.beoplay.com/products/beoplaya6 και εισαι ΟΚ, ετσι κι αλλιως τιποτα δεν θα παιξει σωστα εκει μεσα οποτε do it with style.
Λες δεν μπορεί να παιξει τίποτα;;
Τι ομως μπορεί να αποδόσει καλύτερα;

Αν βάλεις το 2θέσιο απο την άλλη πλευρά και φέρεις το 3θέσιο λίγο δεξιότερα μπορεί κάτι να γίνει και θα ειναι και πιο κοντά στο τζάκι ο 2θέσιος για όποιον κρυώνει ! Απλά η μπαλκονόπορτα θα ειναι λίγο καλυμμένη. (αυτά συμφωνα με το αριχκό σχεδιο, γιατι στο 3d δείνχει οτι ο καναπές είναι γωνία και φτάνει μέχρι την άλλη μπαλκονόπορτα.
Δεν υπάρχει διθέσιος δίλε. Ειναι γωνία οπως την φωτο απο το 3d printer

Αν βάλουμε την TV μέσα ή μπροστά στο τζάκι (διακοσμητικό δε θα είναι; ) και ηχεία διαγώνια; Έτσι θα βρούμε ευκολότερα θέσεις για τα surrounds.
Μεσα;να καψω την tv? Δεν αλλαζει θεση η tv:/

melina

Cargo 200
Reaction score
45.863
Τα surround στον τοίχο πίσω από τον καναπέ πάνω από τα κεφάλια, τόσα και τόσα συστήματα παίζουν έτσι. Στην πολύ αρχή έτσι τα είχα και ένας φίλος παίζει έτσι τώρα αναγκαστικά με ηχεία τα focal sib που έχουν τη βάση τους για τον τοίχο και περιστρέφονται για να κυττούν προς τα κεφάλια. Βάζει απέναντι μπροστά αν θέλει και τα υπόλοιπα του ίδιου σετ και είναι έτοιμος.
Αλλιώς παίρνει ένα σύγχρονο avr που φτιάχνει surround ήχο χωρίς πίσω ηχεία μόνο με τα μπροστά.
Για atmos στο ταβάνι δεν βλέπω κάποια δυσκολία.

home-audio-home-cinema-sib-co-enceintes-satellites-sib-2.jpg

Reaction score
12
...εγω εχω χώσει το ενα ηχειο πισω απο τη πλάτη του καναπέ σε βαση λεπτή και δε τρύπισα τοίχους κλπ. και τα μπρός τα εβαλα σε αποσταση 1,5 μέτρο όπως κι εσυ.

Reaction score
9
Τα surround στον τοίχο πίσω από τον καναπέ πάνω από τα κεφάλια, τόσα και τόσα συστήματα παίζουν έτσι. Στην πολύ αρχή έτσι τα είχα και ένας φίλος παίζει έτσι τώρα αναγκαστικά με ηχεία τα focal sib που έχουν τη βάση τους για τον τοίχο και περιστρέφονται για να κυττούν προς τα κεφάλια. Βάζει απέναντι μπροστά αν θέλει και τα υπόλοιπα του ίδιου σετ και είναι έτοιμος.
Αλλιώς παίρνει ένα σύγχρονο avr που φτιάχνει surround ήχο χωρίς πίσω ηχεία μόνο με τα μπροστά.
Για atmos στο ταβάνι δεν βλέπω κάποια δυσκολία.

View attachment 70312
Ωραία...Εσυ δηλαδή μου λές οτι το πισω δεξια που ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ πανω στο κέφαλι μου και το πισς αριστερα ειναι 2 μετρα αριστερα-μακρυα απο το κεφάλι μου δεν πειράζει?
Ενα συγχρονο avr εχει καλύτερη ποιότητα-αποτέλεσμα σε αυτο που θέλω?
Για atmos δεν βλέπεις πρόβλημα?που να βάλω δηλαδή τα ηχεια να βαράνε που??:/

PS:Σε atmos Παιζει να ακούω μπινελικια απο τον απο πανω μου παραπάνω απο οτι σε άλλα συστήματα?

melina

Cargo 200
Reaction score
45.863
Ωραία...Εσυ δηλαδή μου λές οτι το πισω δεξια που ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ πανω στο κέφαλι μου και το πισς αριστερα ειναι 2 μετρα αριστερα-μακρυα απο το κεφάλι μου δεν πειράζει?
Ενα συγχρονο avr εχει καλύτερη ποιότητα-αποτέλεσμα σε αυτο που θέλω?
Για atmos δεν βλέπεις πρόβλημα?που να βάλω δηλαδή τα ηχεια να βαράνε που??:/

PS:Σε atmos Παιζει να ακούω μπινελικια απο τον απο πανω μου παραπάνω απο οτι σε άλλα συστήματα?
Νόμιζα οτι ίσχυε το σχέδιο της κάτοψης με τον τριθέσιο καναπέ. Anyway βάλε το δεξί surround πιο δεξιά μετά το άνοιγμα ώστε να είναι ίδια απόσταση (περίπου) με το αριστερό από τη κυρία θέση ακρόασης.
Αν βάλεις 2 ηχεια στο ταβάνι λίγο μπροστά από τον καναπέ δεν βλεπω γιατί να εχεις πρόβλημα.
Εχεις ήδη AVR; Αν ναι και έχει atmos τοτε είναι φρέσκος, τόσο η Yamaha όσο και η denon δίνουν τη δυνατότητα για virtual surround, δοκίμασε το πριν κρεμάσεις ηχεια να δεις πως ακούγεται και αν σου αρέσει.

Reaction score
9
Νόμιζα οτι ίσχυε το σχέδιο της κάτοψης με τον τριθέσιο καναπέ. Anyway βάλε το δεξί surround πιο δεξιά μετά το άνοιγμα ώστε να είναι ίδια απόσταση (περίπου) με το αριστερό από τη κυρία θέση ακρόασης.
Αν βάλεις 2 ηχεια στο ταβάνι λίγο μπροστά από τον καναπέ δεν βλεπω γιατί να εχεις πρόβλημα.
Εχεις ήδη AVR; Αν ναι και έχει atmos τοτε είναι φρέσκος, τόσο η Yamaha όσο και η denon δίνουν τη δυνατότητα για virtual surround, δοκίμασε το πριν κρεμάσεις ηχεια να δεις πως ακούγεται και αν σου αρέσει.
Δεν είναι εφικτό οπως είπα και πιο πάνω να μπόυνε τα ηχεία στην ίδια απόσταση απ οτην θέση ακρόασησ μιας και ο καναπές είναι γωνιακός και στην γωνία που θα κάθομαι είναι και η γωνία του τοίχου(ΑΡΑ και το σημείο του δορυφόρου)Εκει ακριβώς είναι το πρόβλημα.Αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα δεν θα υπήρχε γενικά προβλημα.
Οσο για το AVR οχι δεν έχω...Δεν έχω απολύτως τίποτα πέρα απο κάτι Z5500 logitech που έχω απο το 2005.:D

Το θέμα μου είναι ΤΙ είναι καλύτερο(γιατι αριστο δεν είναι τίποτα με αυτη την διάταξη)αλλα ποια είναι η πιο σωστή επιλογή με την υπάρχουσα διαρρυθμιση ωστε να έχω το πιο καλο-σωστο ήχο για ταινίες.Ειτε λέγεται atmos είτε surrond είτε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
Εγώ είπα atmos γιατι ειναι η πιο πρόσφατη και θεωρητικά πιο καλή τεχνολογία...Το θέμα μου δεν είναι η ταμπέλα atmos-dts etc etc...Αλλα με ποια διάταξη και ποια τεχνολογία θα έχω τον καλύτερο ήχο ωστε να απολαμβάνω τις ταινίες μου:D

Reaction score
2.288
Δεν είναι εφικτό οπως είπα και πιο πάνω να μπόυνε τα ηχεία στην ίδια απόσταση απ οτην θέση ακρόασησ μιας και ο καναπές είναι γωνιακός και στην γωνία που θα κάθομαι είναι και η γωνία του τοίχου(ΑΡΑ και το σημείο του δορυφόρου)Εκει ακριβώς είναι το πρόβλημα.Αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα δεν θα υπήρχε γενικά προβλημα.
Οσο για το AVR οχι δεν έχω...Δεν έχω απολύτως τίποτα πέρα απο κάτι Z5500 logitech που έχω απο το 2005.:D

Το θέμα μου είναι ΤΙ είναι καλύτερο(γιατι αριστο δεν είναι τίποτα με αυτη την διάταξη)αλλα ποια είναι η πιο σωστή επιλογή με την υπάρχουσα διαρρυθμιση ωστε να έχω το πιο καλο-σωστο ήχο για ταινίες.Ειτε λέγεται atmos είτε surrond είτε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.
Εγώ είπα atmos γιατι ειναι η πιο πρόσφατη και θεωρητικά πιο καλή τεχνολογία...Το θέμα μου δεν είναι η ταμπέλα atmos-dts etc etc...Αλλα με ποια διάταξη και ποια τεχνολογία θα έχω τον καλύτερο ήχο ωστε να απολαμβάνω τις ταινίες μου:D
To προβλημα ειναι οτι για να γινει μια σωστη προταση στον χωρο σου δεν αρκουν τα σχεδια στο περιπου.
Και μην μου πεις παλι οτι το 3D ειναι ακριβως γιατι δεν ειναι (που ειναι η μπαλκονοπορτα? που ειναι η εστια στο τζακι? που ειναι το υψος? Τα επιπλα ειναι αυτες οι διαστασεις τους? Αλλαζουν? (o γωνιακος καναπες ειναι πολυ μεγαλος για αυτο το σαλονι).
Οτι γινει θα γινει τσιμα τσιμα στο εκατοστο και φυσικα δεν αρκει μια κατοψη τυπου Lego.
Προσπαθησα να φτιαξω μια κατοψη σε ενα σχεδιαστικο προγραμμα για να δω περιπου τι ειναι εφικτο και κατεληξα σε αυτο:
ΑVSITE_2017-02-15_022911.png

Με βαση τοιχου για την τηλεοραση τετοιου τυπου https://www.skroutz.gr/s/11037195/Equip-650316.html

melina

Cargo 200
Reaction score
45.863

Δεν έχω καταλάβει καθόλου το χώρο σου με αυτά που μου λες.
Στο 3D δεξιά από την γωνία του καναπέ έχει ένα άνοιγμα, τι είναι αυτό,πόρτα;
Και μετά συνεχίζει ο χώρος με τοίχο. Δεν ισχύει αυτό;

Reaction score
9
Καταρχίν να σας ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ για τον χρόνο σας...!!!!

To προβλημα ειναι οτι για να γινει μια σωστη προταση στον χωρο σου δεν αρκουν τα σχεδια στο περιπου.
Και μην μου πεις παλι οτι το 3D ειναι ακριβως γιατι δεν ειναι (που ειναι η μπαλκονοπορτα? που ειναι η εστια στο τζακι? που ειναι το υψος? Τα επιπλα ειναι αυτες οι διαστασεις τους? Αλλαζουν? (o γωνιακος καναπες ειναι πολυ μεγαλος για αυτο το σαλονι).
Οτι γινει θα γινει τσιμα τσιμα στο εκατοστο και φυσικα δεν αρκει μια κατοψη τυπου Lego.
Προσπαθησα να φτιαξω μια κατοψη σε ενα σχεδιαστικο προγραμμα για να δω περιπου τι ειναι εφικτο και κατεληξα σε αυτο:
View attachment 70320
Με βαση τοιχου για την τηλεοραση τετοιου τυπου https://www.skroutz.gr/s/11037195/Equip-650316.html
SpZach αυτο που έκανες ειναι ομολογώ πολύ καλή σκέψη αλλα δυστηχώς ανέφικτη στην περιπτωσή σου....Αν βάλω τον καναπέ έτσι όπως έδειξες τηα πρέπει να τον κόψω γιατι η γωνία θα περάσει στο δίπλα σπίτι.:/ Ο καναπές είναι μεγάλο για αυτό το σπίτι ναι.
Το 3D Printer είναι οκ σε διάσταση και μάλιστα ΑΚΡΙΒΩΣ γιατι το έκανα σε κλίμακα εγω ο ήδιος δεν έδωσα να μου το κάνουν κάπου.Απλά δεν το έκανα για παρουσίαση απλά για να με βοηθήσει εμένα λίγο στον χώρο.Μπαλκονόπορτα μπορεί να μην βλέπεις αλλα ειναι έτσι οπως τελειώνει ο τοίχος...Τζάκι μπορεί να μην βλέπεις αλλα το έχω αφαι΄ρεσει απο το σαλόνι για αυτο είναι σαν να υπάρχει κολόνα στην γωνία του σαλονιού.

Δεν έχω καταλάβει καθόλου το χώρο σου με αυτά που μου λες.
Στο 3D δεξιά από την γωνία του καναπέ έχει ένα άνοιγμα, τι είναι αυτό,πόρτα;
Και μετά συνεχίζει ο χώρος με τοίχο. Δεν ισχύει αυτό;
Αμα δεις την κάτοψη την κανονική που έστειλα και στην θέση του βάλεις τα έπιπλα που έχω στο 3D printer απλά με αυτην εδώ την σύνθεση σε μήκος 3μέτρα...http://www.alhabibpaneldoors.com/images/interior-item/delightful-design-of-lcd-cabinet-ipc337.jpeg
Τότε είναι ακριβώς ο χώρος μου.:/

Last edited:

Reaction score
2.288
SpZach αυτο που έκανες ειναι ομολογώ πολύ καλή σκέψη αλλα δυστηχώς ανέφικτη στην περιπτωσή σου....
Μπα, στη δικη μου περιπτωση ολα ειναι εφικτα. Η δικη σου περιπτωση ειναι δυσκολη :p
Νομιζω το καταληλλοτερο συστημα για την περιπτωση σου ειναι ενα soundbar 5.1
https://www.amazon.de/Samsung-hw-k9...id=1487149290&sr=8-1&keywords=Samsung+HW-K950
https://www.amazon.de/Yamaha-TV-Sou...431&sr=8-1&keywords=Yamaha+MusicCast+YSP-2700
https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_n...=SAMSUNG+HW-J8500&rh=i:aps,k:SAMSUNG+HW-J8500
https://www.amazon.de/Philips-B5-ka...1487150462&sr=8-1&keywords=Philips+Fidelio+B5

Attachments

Reaction score
9
Μπα, στη δικη μου περιπτωση ολα ειναι εφικτα. Η δικη σου περιπτωση ειναι δυσκολη :p
Νομιζω το καταληλλοτερο συστημα για την περιπτωση σου ειναι ενα soundbar 5.1
https://www.amazon.de/Samsung-hw-k9...id=1487149290&sr=8-1&keywords=Samsung+HW-K950
https://www.amazon.de/Yamaha-TV-Sou...431&sr=8-1&keywords=Yamaha+MusicCast+YSP-2700
https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_2?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias=aps&field-keywords=SAMSUNG+HW-J8500&rh=i:aps,k:SAMSUNG+HW-J8500
https://www.amazon.de/Philips-B5-ka...1487150462&sr=8-1&keywords=Philips+Fidelio+B5
Οκ μπερδευτηκα λίγο στο γράψιμο.:D Προφανώς και στην δική μου περίπτωση είναι το πρόβλημα και μάλιστα ζόρικο.
Αυτα εδω τα μαραφέτια....Αξίζουν τα λεφτά τους??Δηλαδή θα έχω όντως καλή απόδοση για 700-1000euro?
Απο αυτά που μου έστειλες τα 2 πιο "καλα" μου φαίνονται τα...

Samsung hw-k950
Philips Fidelio B5 Soundbar

και αυτά να σου πώ την αλήθεια γιατί έχουν και 2 δορυφόρους.Και μάλιστα το philips μετράει πολύ έτσι οπως βγαίνουν.
Τωρα...Μιλαμε για atmos στο k950 αλλα ποσο εφικτό είναι 1 soundbar+sats να δημιουργεί atmos?Χρειάζεται καποιον αλλον reciever?Το οτι δεν θα είναι με samsung tv πειράζει κάπου σε συμαβατότητα κλπ?
Για το Fidelio B5 φαίνεται αρκετά fancy και comfy να πώ την αλήθεια.Βγάζεις το ηχείο κα το βάζεις ακόμα και σε ενα τραπεζάκι δίπλα σου και βλέπεις ταινία.Απλά σκέφτομαι το κατα πόσο και αυτό αποδίδει.Επίσης βολευει και πολύ στην τιμή του σε σχέση με τα άλλα.

Απο αυτά τα soundbars έχει να προτίνεις κάποιο σαν λίγο-πολύ καλύτερο?

Reaction score
2.288
Οκ μπερδευτηκα λίγο στο γράψιμο.:D Προφανώς και στην δική μου περίπτωση είναι το πρόβλημα και μάλιστα ζόρικο.
Αυτα εδω τα μαραφέτια....Αξίζουν τα λεφτά τους??Δηλαδή θα έχω όντως καλή απόδοση για 700-1000euro?
Απο αυτά που μου έστειλες τα 2 πιο "καλα" μου φαίνονται τα...

Samsung hw-k950
Philips Fidelio B5 Soundbar

και αυτά να σου πώ την αλήθεια γιατί έχουν και 2 δορυφόρους.Και μάλιστα το philips μετράει πολύ έτσι οπως βγαίνουν.
Τωρα...Μιλαμε για atmos στο k950 αλλα ποσο εφικτό είναι 1 soundbar+sats να δημιουργεί atmos?Χρειάζεται καποιον αλλον reciever?Το οτι δεν θα είναι με samsung tv πειράζει κάπου σε συμαβατότητα κλπ?
Για το Fidelio B5 φαίνεται αρκετά fancy και comfy να πώ την αλήθεια.Βγάζεις το ηχείο κα το βάζεις ακόμα και σε ενα τραπεζάκι δίπλα σου και βλέπεις ταινία.Απλά σκέφτομαι το κατα πόσο και αυτό αποδίδει.Επίσης βολευει και πολύ στην τιμή του σε σχέση με τα άλλα.

Απο αυτά τα soundbars έχει να προτίνεις κάποιο σαν λίγο-πολύ καλύτερο?
Δεν εχω ακουσει κανενα απο αυτα.
Την συσταση στην εκανα απο ερευνα αγορας και απο αυτα που διαβασα στο ιντερνετ για αυτα.
Ο λογος που σου προτεινω soundbar δεν ειναι γιατι προσφερουν καλο λογο ποιοτητας για τα χρηματα (τα συστηματα με διακριτα ηχεια και ενισχυτη ειναι κατα τη γνωμη μου πολυ καλυτερα σε αυτο) αλλα γιατι στον χωρο σου ειναι αδυνατον να εκμεταλευτεις τα πλεονεκτηματα των κλασσικων 5.1 και το πιθανοτερο ειναι οτι το αποτελεσμα θα ειναι χειροτερο απο οτι με καποιο καλο soundbar.
Νομιζα οτι τα soundbars εχουν λογο υπαρξης μονο για λογους ντιζαιν, απλοτητας και ευκολιας και δεν εχουν θεση σε σαλονι μουσικοφιλου αλλα τελικα υπαρχουν περιπτωσεις που ειναι η καλυτερη λυση ακομα και σε συγκριση με κλασσικα διακριτα συστηματα (ενα παραπανω που μιλαμε για τετοια κατηγορια τιμης που ετσι κι αλλιως ειναι εντελως Low End)
Η μπαρα της Philips ειναι στο μπατζετ που διαθετεις αλλα παρ ολο που δεν βρηκα καποιο review με μετρησεις (σε αυτην την κατηγορια φυσικα δεν περιμενα και πολλα) το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι ειναι ευχρηστη, βολικη, ντουμπλαρει και σαν wireless speaker που μπορεις οπως ειπες κι εσυ να το παρεις και να το βαλεις οπουδηποτε για να ακους μουσικη (παρ ολα αυτα στο συγκεκριμενο σεταπ για θεαση ταινιων η θεση του ειναι αυστηρα κατω απο την τηλεοραση) αλλα υστερει σε ενταση.
http://www.whathifi.com/philips/fidelio-b5/review
http://www.techradar.com/reviews/au...ema-systems/philips-fidelio-b5-1279761/review
Επισης δεν την ειδα να ειναι ετοιμοπαραδοτη (στο Αμαζον λεει 1-2 μηνες!)

Η μπαρα της Samsung φαινεται να υπερεχει αισθητα.
http://www.trustedreviews.com/samsung-hw-k950-review (το σχολιο για το "Slightly overpowering bass" μπορω να πω οτι για τον περισσοτερο κοσμο δεν ειναι μειονεκτημα)
http://www.soundandvision.com/category/soundbar-reviews
Και η τιμη της λογικη για αυτα που προσφερει.

Reaction score
9
Εσυ τουλάχιστον κατέληξες οτι για τον χώρο μου η καλύτερη λύση είναι μια "καλή" soundbar+sat+sub.
Δεν είδα και καμία αλλη απάντηση αρα τώρα αυτό που μένει είναι η επιλογή της ηχόμπαρας.;/
Δεν θα είναι και πολύ ευκολο...
Κάτι άλλο που βλέπω είναι οτι τα περισσότρερα απο αυτά δεν τα έχουν στην ελλάδα...
Είναι θέμα χρόνου??Δεν τα κάνουν καθόλου εισαγωγή?
Να εμπιστευτώ τέτοιο εξοπλισμό απο το amazon η γενικά απο το εξωτερικό?
Κάποιο site που καλό θα ήταν να αποφύγω?

Reaction score
2.288
Εσυ τουλάχιστον κατέληξες οτι για τον χώρο μου η καλύτερη λύση είναι μια "καλή" soundbar+sat+sub.
Δεν είδα και καμία αλλη απάντηση αρα τώρα αυτό που μένει είναι η επιλογή της ηχόμπαρας.;/
Δεν θα είναι και πολύ ευκολο...
Κάτι άλλο που βλέπω είναι οτι τα περισσότρερα απο αυτά δεν τα έχουν στην ελλάδα...
Είναι θέμα χρόνου??Δεν τα κάνουν καθόλου εισαγωγή?
Να εμπιστευτώ τέτοιο εξοπλισμό απο το amazon η γενικά απο το εξωτερικό?
Κάποιο site που καλό θα ήταν να αποφύγω?
Το αμαζον ειναι εγγυηση

Reaction score
9
Επαναφέρω το topic...
Θα σας γράψω πάλι συνολικά πως το βλέπω και να δούμε αν υπάρχει αυτή η επιλογή που σκέφτομαι...

Θέλω 5.1.2 ήχο..διαθέτω σίγουρα κάτω απο 1500 euro και θα ήθελα να είμαι γύρο στα 1000-1200.
Μετά απο πολλές συζητήσεις και φωτογραφίες του χώρου καταλήξαμε οτι soundbar+sub+sat είναι η πιο σωστή επιλογή.
Σαν επιλογή soundbar η πιο ποιοτική σε ήχο-σύνολο και με τις ανάλογες προυποθέσεις(τουλάχιστον μέχρι κα ιτον προηγούμενο μήνα) ήταν-είναι η "samsung hw-k950".Την οποία δεν την θέλω για 2-3 λόγους...
Πρώτον γιατί εξωτερικά είναι απαράδεκτρα.
2ον.Γιατι παίζουμε στα όρια του 1500(και εφόσον δεν με τρελένουν δεν είμαι διατεθμένος να τα δώσω)
3ον.γιατί είναι samsung και έχω μια tv lg...Δεν είναι οτι θέλω LG ηχεία αλλα αν οχι LG να είναι μιας εταιρίας που κάνει ήχεια..SONOS-Yamaha etc etc...

Η επιλογή που βρήκα και ήμουν έτοιμος να προχωρήσω σε αγορά επιτόπου αλλα ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ://// ήταν το σύστημα της sonos 5.1..playbar+sub+sat 1800e στην καλύτερη.

Αυτό που σκέφτομαι προσ το παρόν είναι το εξής...Μιας και κοιτούσα την Sj9 και βγήκε και στην αγορά σκέφτομαι να κάνω το εξής απλά είναι λίγο "δυσκολο" μιας και δεν ξέρω αν θα δουλέψει-είναι σωστό.
Να πάρω την Sj9 LG...και να αγοράσω και τα " LG H3 Music flow" για να τα κάνω rear...(η και άλλα ασύρματα ηχεία απλα τα εβαλα αυτά μήπως είναι πιο "σωστο" απο compatibility ααλλιως δεν με απασχολεί...Να συνδέσω την TV αν είναι με optical στην ηχό μπαρα για να έχω ήχο απο την TV...και στο HTPC να βάλω μια κάρτα ήχου που να έχει 2 εξόδους?Κάπως να συνδέω δηλαδή την SJ9 αλλα και τα πίσω H3 (η όοποια άλλα ηχεία) με όλο το συστημα ωστε να έχω σωστό Surround...
Any suggestions?
Τι πρέπει να κάνω ακριβώς ξέρεις κάποιος?Αυτο που σκέφτομαι μπορεί να γίνει?

PS: Η SJ9 έχει αυτα τα OUTS...

HDMI 2.0a Input / Output Yes (1) / Yes (1)
Portable (3.5mm) Input Yes (1)
Digital Audio (Optical) Input Yes (1)
USB 2.0 Input Service Only
LAN Port Yes (1)
Sound Sync (LG TV Optical) Yes (Volume, Mute)
Sound Sync Wireless (LG TV Bluetooth) Yes (Volume, Mute)
Wi-Fi Built-In Yes

Σας ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
56
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα, να κανω μια ερωτηση σχετικη με το θεμα.
Ειμαι σε αποσταση απο μπροστινα 3,2μ το κεντρικο 3μ, τα πισω 2,8μ, και εχω σε υψος 2,4 και ιδια ευθεια με τη θεση ακροασης και αποσταση 1,5μ αλλα δυο ηχεια που εχω δηλωσει για top middle στον ενισχυτη.
Για τα δικα μου αυτια αυτο που ακουω σε atmos (5.1.2) ειναι πολυ οραιο αλλα μικρη ποικιλια σε ταινιες.
Η ερωτηση μουλοιπον ειναι αν κρατησω την ιδια διαταξη και δηλωσω τα ηχεια για 7.1 κανοντας surround τα top middle και back surround τα πισω που εχω τωρα, λογω μεγαλης ποικιλιας σε ταινιες, αξιζει? ή το atmos ειναι αρκετα καλυτερα?

Reaction score
56
να παρεθεσω και φωτο για να γινει πιο κατανοειτος ο χωρος. τα πλαινα ηχεια ειναι με κλιση προς τη θεση ακροασης.

19095915_1397355773675781_874668816_o.jpg
19105051_1397355673675791_1866832454_o.jpg
19074472_1397355640342461_1701718034_o.jpg
19096098_1397355650342460_1934506090_o.jpg

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
78.937
Άφησέ τα ως Atmos, αλλά πρέπει να κοιτούν σχεδόν κάθετα. Αυτή η κλίση είναι για να ακούει το φωτιστικό.
Στρίψε και τα surrounds προς τη θέση ακρόασης.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.924
Αυτό που προσπαθεί να σου πει το Στρουμφ είναι ότι θα μπορούσες πολύ όμορφα και ακίνδυνα:whistling: να στηρίξεις ένα snowboard πάνω στο bar και να τα φέρεις ακριβώς στη θέση ακρόασης:whistling::roflmao::roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale