Σταθεροποιητής τάσης για av receiver

Reaction score
403
Πόσα VA χρειάζεται να έχει ο σταθεροποιητής τάσης για να μπορεί να συνδεθεί πανω του ενας av receiver, ενα switch, και 2-3 media player;

το παρακάτω θα με καλυψει;
εχει ημίτονο στην έξοδο;
μηπως θά ειναι ακουστή η διαφορά στον ήχο αν βάλω κατι οπως το παρακάτω;

https://www.skroutz.gr/s/58060/APC-LE1200I-1200VA.html#specs

ή με ενα crystal audio πολύμπριζο ειμαστε οκ;
https://www.skroutz.gr/s/3157844/Crystal-Audio-CP6-1300-70B.html#reviews

Reaction score
29.538
Με το APC θα έχεις σταθερή τάση τροφοδοσίας, το πολύμπιζο το πολύ πολύ να σε προστατέψει από κάποια υπέρταση και αν.
Δεν το συζητώ. APC .

Reaction score
403
Με το APC θα έχεις σταθερή τάση τροφοδοσίας, το πολύμπιζο το πολύ πολύ να σε προστατέψει από κάποια υπέρταση και αν.
Δεν το συζητώ. APC .
το APC δεν θα έχει ακουστή διαφορά (χειρότερο ή καλύτερο) απο ότι αν το είχα απλά στο crystal audio πολύπριζο;

Reaction score
112
Καλησπέρα ! Έχω κάτι αντίστοιχο της ACE (AVR 600) το οποίο το είχα αγοράσει πριν χρόνια, στο παλιό σπίτι ,διότι
είχα κάψει 4 τροφοδοτικά υπολογιστή.Το αστείο είναι οτι δεν ηταν από υπέρταση αλλά από Υπόταση. Όσον αφορά τον ήχο, όσες φορές το συνέδεα στο ηχοσύστημα το αποτέλεσμα ήταν πάντα ίδιο,χειρότερα δυναμικά... Αν ψάχνεις για προστασία συσκευών τότε ένας σταθεροποιητής τάσης θα κάνει την δουλειά του,για αναβάθμιση ήχου θα κοίταγα σε κάτι άλλο.

Reaction score
403
Καλησπέρα ! Έχω κάτι αντίστοιχο της ACE (AVR 600) το οποίο το είχα αγοράσει πριν χρόνια, στο παλιό σπίτι ,διότι
είχα κάψει 4 τροφοδοτικά υπολογιστή.Το αστείο είναι οτι δεν ηταν από υπέρταση αλλά από Υπόταση. Όσον αφορά τον ήχο, όσες φορές το συνέδεα στο ηχοσύστημα το αποτέλεσμα ήταν πάντα ίδιο,χειρότερα δυναμικά... Αν ψάχνεις για προστασία συσκευών τότε ένας σταθεροποιητής τάσης θα κάνει την δουλειά του,για αναβάθμιση ήχου θα κοίταγα σε κάτι άλλο.
οχι δεν με ενδιαφέρει η αναβάθμιση του ήχου..
Με ενδιαφέρει η προστασία του avr ενισχυτή, χωρίς ομως να χαλάει ο ήχος και να ειναι εύκολα ακουστή η διαφορά.

ika

News
Reaction score
16.740
Αν τελικά βάλετε AVR, θα έλεγα να βγάζει ημίτονο, να είναι σερβο και όχι switching και να είναι τα 2πλά VA από το σύνολο όλων των VA των συσκευών που θα μπουν επάνω. Έκαψα UPS 3000VA με το που άναψα ενισχυτή 1800VA που έβαλα επάνω για δοκιμή.
Πάντως μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά ο ήχος του ενισχυτή, όπως λέει και ο vadim1

Last edited:

Reaction score
403
Αν τελικά βάλετε AVR, θα έλεγα να βγάζει ημίτονο, να είναι σερβο και όχι switching και να είναι τα 2πλά VA από το σύνολο όλων των VA των συσκευών που θα μπουν επάνω. Έκαψα UPS 3000VA με το που άναψα ενισχυτή 1800VA που έβαλα επάνω για δοκιμή.
Πάντως μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά ο ήχος του ενισχυτή, όπως λέει και ο vadim1
δεν χρειάζεται να ειναι και UPS. μονο σταθεροποιητής στην οικονομική κατηγορία μέχρι 150€.
πχ το APC 1200VA κοστίζει 65€ αλλα απο τα χαρακτηριστικά του δεν κατάλαβα αν βγάζει ημίτονο.
http://www.apc.com/salestools/ASTE-6Z7V32/ASTE-6Z7V32_R3_EN.pdf
http://www.apc.com/shop/th/en/products/Line-R-1200VA-Automatic-Voltage-Regulator/P-LE1200I

υπάρχει καποιο μοντέλο να μου προτείνετε που να βγάζει ημίτονο και να ειναι σέρβο;

ika

News
Reaction score
16.740
δεν χρειάζεται να ειναι και UPS. μονο σταθεροποιητής στην οικονομική κατηγορία μέχρι 150€.
..
Εμπειρικό παράδειγμα έφερα για τα VA.

ika

News
Reaction score
16.740
....

υπάρχει καποιο μοντέλο να μου προτείνετε που να βγάζει ημίτονο και να ειναι σέρβο;
http://www.kebopower.com/en/Products.asp?bCol=116
Κάτι σαν το μοντέλο SED, κυκλοφορούσε παλιά σαν audio AVR.
Και τα SAVR φαίνονται καλά, δεν μπόρεσα να δω αν είναι ημίτονο.
Μετά το κάψιμο του UPS, δεν ξαναασχολήθηκα, οπότε δεν έχω κάποιο να προτείνω. Ισως κάποιος άλλος συμφορουμίτης.

Reaction score
1.077
Ο σταθεροποιητης δεν κατασκευαζει καμπυλη οπως το ups όταν δουλεύει απο μπαταρίες. Βγαζει οτι παίρνει στην εισοδο με απλο μετασχηματισμο της τιμης της τασης ωστε αριθμητικά να παραμένει σταθερή (με καποια μικρη απόκλιση).
Δεν θα βρεις σταθεροποιητη που να σου λεει τι καμπύλη θα βγάλει.

Reaction score
403
Ο σταθεροποιητης δεν κατασκευαζει καμπυλη οπως το ups όταν δουλεύει απο μπαταρίες. Βγαζει οτι παίρνει στην εισοδο με απλο μετασχηματισμο της τιμης της τασης ωστε αριθμητικά να παραμένει σταθερή (με καποια μικρη απόκλιση).
Δεν θα βρεις σταθεροποιητη που να σου λεει τι καμπύλη θα βγάλει.
Άρα θα δίνει ημιτονο αφού θα συνδεθεί απευθείας στην πρίζα και δεν θα έχω χειρότερο ήχο από ότι πχ τώρα που έχω απευθείας τον ενισχυτή στην πρίζα.
Αν γράφω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με. Ευχαριστώ

Reaction score
1.077
Εφοσον εχεις πηνιο σε σειρά, εχεις μια μικρη "καθυστέρηση" στις απότομες μεταβολές της εντασης (αρα επηρεάζει τα δυναμικα και την ταχυτητα αποκρισης). Επιπλέον αν εχεις χαλια ταση που κανει συνεχως αυξομοιωσεις (νησια πχ), θα εισαγεται και θορυβος απο την κινητη επαφή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef